Njemački poslanik poziva na napad na vladine zgrade u Moskvi

Dron - Rusija
49 komentara

Zgrada ruskog Ministarstva odbrane ili sjedište ruske obavještajne službe u centru Moskve legitimne su mete koje treba napasti, izjavio je zamjenik predsjednika nadzornog odbora njemačkog parlamenta Roderich Kiesewetter.

Zakonodavac, koji je bivši generalštabni oficir njemačke vojske (Bundeswehr), insistirao je da Ukrajina treba da odvede rat u Rusiju.

“Ukrajini treba dati priliku da odvede rat na rusku teritoriju”, rekao je Kiesewetter u emisiji na državnoj televiziji ZDF, napominjući da je ministar odbrane Boris Pistorius već pozvao na isto u aprilu 2023.

“Jedino što ću dodati sa svoje strane je da je potrebno i napad na rusko Ministarstvo odbrane ili obavještajnu službu”, rekao je poslanik. “Apsolutno je jasno da se ne radi o civilnim ciljevima i ne o ljudima, već o objašnjavanju ruskom stanovništvu da su oni agresori”, dodao je on.

Na pitanje voditelja emisije da li Kiesewetter smatra da bi napad na Moskvu bio racionalan, političar je odgovorio da su to Pistoriusove riječi.

„Napasti Moskvu raketama Taurus?“ upitao je domaćin. “Ne… sada mi stavljaš riječi u usta. Ne, ako, u okviru sporazuma, obavezujemo Ukrajinu da koristi rakete samo na okupiranim teritorijama, onda će se ponašati u skladu sa ovim principom”, rekao je Kiesewetter.

Pozivi na napad na zgrade ruske vlade dolaze usred najnovijeg diplomatskog spora između Moskve i Berlina, nakon curenja audio snimka na kojem njemački vojni oficiri razgovaraju o potencijalnom napadu na Krimski most.

Napadnjemačkarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 mjesec prije

Nijemci se povampirili.

Što da Rusi recipročno izjave da su njemačko Ministarstvo odbrane ili sjedište njemačke obavještajne službe u centru Berlina legitimne mete?

Mahatma
1 mjesec prije

Kad su Nijemci postali ovakvi retardi?

Zvone
1 mjesec prije

E to bi bilo nešto interesantno jer Putin nije nikada napao vladne zgrade u Ukrajini. Zašto? Pa po meni ne želi završiti rat.

tihobl
1 mjesec prije

Prvo:
Lukasenko je proglasio ratno stanje za drzxavne ustanove.
Lukasenko ima iskandere i atomske bombe.
Drugo:
NATO pogodi ruski brod u Crnom moru, sutradan huti pogode dva u Crvenom.

Ja sam siguran da ako Njemacka preko Kijeva napadne Moskvu da rusi nece odgovoriti po Berlinu.

M.r H.F
1 mjesec prije

Ajoj , kave riječi uff !!! Stvarno mislim da nema nikakve šanse da ovo završi bez velikog sukoba What’s your end game!?!?!? Why so BIG 🤔🤔🤔😕😐😕

BanOvan
1 mjesec prije

I treba to Rusima kada nisu onomad poravnali Berlin kao USrAnci Drezden.

Lucija, prva
1 mjesec prije

Zašto samo u moskvu nek razpale po cijelom ruSSlandu.

Max
1 mjesec prije

Pa to su otvoreni pozivi na rat.

Gad
1 mjesec prije

Ovi stvarno žele da im pogužvaju nešto u Berlinu?

Ziv je Geza
1 mjesec prije

Na indexu prenose tvit nekog kretena iz amerike, koji kaze da je jucer aktiviranje clanka 5 famoznog clanka 5 nato sprdacine bilo udaljeno samo 150 metara, jer eto upravo toliko daleko je navodno pala granata od grcke budale i zelenog klauna koji su senaslikavali i prosetavali po zoni ratnih operacija.

Sa tim njihovim clankom 5. donbasovci obrisu prkno i povuku vodu.

noppo
1 mjesec prije

švabe se ku**e, ali nemaju m*da za ništa. Ovaj rat če ostati takav, kakav je do sada. Rusi če polako rušiti ukrajinsku armiju dok ne kapituliraju. Mislim da če rat završiti negdje kraj 2025 ili početak 2026. pa lep dan svima.

Lucija, prva
1 mjesec prije

A o Sholzu:

“Ne vjerujem da je u Hrvatskoj njemački kancelar Olaf Scholz izazvao zbunjenost i zaprepaštenje, kao što je to slučaj u zapadnom djelu EU.
Njemački i francuski moćnci žele isto a to je rat protiv Rusije.

Razlika je samo u tome što to Macron želi sa neovisno vojno ujedinjenom Europom (Napoleon, zar ne?) a Scholz se užasava toga slijedom narativa svojih pokrovitelja iz SAD koji bi radije izgubili ovaj rat nego dozvolili vojnu neutralnost EU. Sitnica, ali bitna, koja bi na kraju i mogla odlučiti i rat”, …

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Rusi su okupirali Berlin godine 1760, 1813 i 1945.”

“The Raid on Berlin took place in October 1760 during the Third Silesian War when Austrian and Russian forces occupied the Prussian capital of Berlin for several days. After raising money from the city, and with the approach of further Prussian reinforcements, the occupiers withdrew”

1813. Napoleonski ratovi: Na istoj strani bili Pruska Austrija, Rusija i Švedska, da bi izbacili Napoleona iz Njemačke.
Nije Napoleon trebao kretati na Rusiju; da nije, EU bi uštedila jedno stoljeće.

P.S. Prusi su zapravo Slaveni. R1a. A neki se sada počinju i prisjećati i “starog jezika”.
Taj stari jezik imaju i Rumunji, primjerice. Sve što je pisano pred koje stoljeće. Nije teško pogoditi koji je i kako izgleda.

Josip
1 mjesec prije

Sto ako se tom pavijau dogodi napad na vladine zgrade u Njemackoj?

goran
1 mjesec prije

vi nacisti stvarno tražite da dobijete po pički.
ako je hrvatska u eu budi uvjeren nacističko smeće da ima nas i previše koji če se radje sa vama obračunati nego sa bračom rusima

nessy
1 mjesec prije

Ovaj bistri djecak, ocito nije do kraja razmislio. Evo da mu pomognem, svaka akcija ima reakciju. I sto bi bilo da mu rusi uzvrate reciprocno? Plakanje u skute Analne Gospodje ili fon der Lazivice, koja je ministarstvo obrane u D, zavila u crno?

nessy
1 mjesec prije

Kako im je jasno porucila Zaharova, neka malo prolistaju povijesne knjige i prisjete se sto je bilo zadnji put, kad im je graknulo dupe prema istoku. A tada su bili jebena sila, za razliku ove smijurije danas.

duki
1 mjesec prije

I tako…. , ode sljedeći mandat !

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Nemački bild posle prvih par vesti o sportu slede rubrike Pistorijus: “Nemačka mora da se sprema za rat” ulaže se 480 milijardi evra, druga vest je Kremlj sa velikom slikom preko pola ekrana, treća Tramp, zatim nešto o neonacistima. Ostalo su žuta štampa i reklame za iphone”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI