Njemački šef stranke Zelenih optužuje Rusiju da igra poker sa cijenama plina

Annalena Baerbock optuzuje Rusiju
96 komentara

Zamjenica predsjednika stranke Zeleni Annalena Baerbock rekla je u intervjuu za medijsku skupinu Funke da Rusija “igra poker” s cijenama plina i pozvala na poštovanje europskog zakonodavstva u situaciji sa Sjevernim tijekom 2.

“Trenutne visoke cijene plina prvenstveno su rezultat velike potražnje i niske ponude. Istodobno, Rusija igra poker: zalihe plina značajno su smanjene”, rekla je Baerbock.

Rusija opskrbljuje Europu plinom u skladu s ugovorima, ali skladišta plina su relativno prazna, rekla je Baerbock.

“Rusija bi to mogla činiti svjesno kako bi osigurala da Sjeverni tok 2 [cjevovod] počne s radom što je prije moguće, iako neki zakonski uvjeti tek trebaju biti ispunjeni”, predložila je njemačka političarka.

Zamjenica predsjednika Zelenih naglasila je kako želi poštovanje europskih zakona o energetici i kao posljedicu, da jedna tvrtka upravlja Sjevernim tijekom 2, a druga za opskrbu plinom kroz plinovod.

“Iako se radi o istoj tvrtki, dozvola za rad ne može se izdati”, dodala je političarka.

Kao odgovor na optužbe zbog visokih cijena plina, Kremlj je izjavio da su zapadni političari pogriješili u prelasku na alternativne izvore energije. Rusija je više puta izjavila kako ispunjava sve obveze prema europskim partnerima i spremna je prodati više plina.

U Europi je u posljednjih nekoliko mjeseci došlo do naglog povećanja cijena plina. Od početka kolovoza do kraja rujna, cijena plina na trgovačkom mjestu TTF u Nizozemskoj više se nego udvostručila.

Annalena Baerbockcijene plinanjemačka stranka ZelenihPlinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
96 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
lurker
2 godine prije

ali stvarno moraš biti poseban tip osobe da podržavaš isključivo kratkoročne ugovore s Rusijom za plin a kada ta politika dođe na naplatu da okrivljavaš Ruse, pa kako se takvi ljudi mogu pogledati u ogledalo ujutro?
Da Putin iskorištava situaciju, da, iskorištava je, ali tko je tome kriv on? Ne, glede EU kako ide ona izreka – tra tra tra tražila, dobila.

Jedini je problem što će najviše problema zbog ovoga imati mi sitnozubaši, ukoliko se Njemački glasači na opamete na brzinu, kako ide ona pjesma – du du du nema nam pomoći.

Tupko Glupko
2 godine prije

Gle, javljaju se Zeleni, a njima je baš i cilj da plin bude što skuplji da njihove skupe zelene energije budu ekonomski konkurentne na tržištu.

Adriana
2 godine prije

Angela i drugi dežurni Švabe priznaju kako Rusija potpuno ispunjava svoje ugovore. Ako Rusija ispunjava tih 34% za EU općenito, tko ne ispunjava ostalih 66%? Katar. Alžir, USA itd? Pad proizvodnje u samoj EU? Plin se ne kupuje u samoposlugi; eto mene s kolicima. utovari mi, kad hoću i kad mi odgovara i koliko hoću. To možete ograničeno s plinom u bocama. Ovako, preko plinovoda, treba naručiti, garantirati količinu, potpisati kakav ugovor, jer jednom upumpan plin se ne može vratiti nazad, može ga se samo uskladištiti, ako se ima gdje. Da bi ostali ideološki pravovjerni i dobili tapkanje po glavi od gospodara, lijepo otkažite Rusima bilo kakav plin. Mi u regiji Mediterana ćemo nekako. Nije to baš sigurno, ali ako nema sjevernih vjetrova, u toj regiji može biti i relativno ugodno i usred zime. Ako. Ostali među politikantima na Sjeveru Europe neka razmisle o posljedicama po rođene guzice od toplinom-manjkom… Čitaj više »

Sven
2 godine prije

Ta mantra da su zapadnjaci pogrijesili sto su presli na alternativne izvore energije je šuplja kao i sto ce biti suplji svi spremnici sa plinom kad se potrose. Jer jednom ce se potrositi pa koliko god da kostali i plin i nafta. A sto tada. Zar cemo cekati da potrosimo sve resurse majke prirode, pa tek onda krenuti da trazimo alternativu. Hocemo li do 2050 da trosimo benzin i plin, i usput da unistimo svu prirodu na planeti. Hocemo li cekati igora da nam 2051 javi…nema vise plina druze. Pa cemo onda da razmislimo u cemu su nam uludo prosle godine u kojima smo se mogli pripremiti. Jer ako do tada ne smislimo alternativu uzalud na pipa na igorovoj bacvi plina, moze je on odvrnuti do kraja ali uzalud nam trud sviraci. Kao i obicno krivi su zeleni sto se trude pronaci alternativu. Kriva je i greta sto se ljuti… Čitaj više »

Max
2 godine prije

Zeleni su tek tuđa figura-

Vendetta
2 godine prije

Mene osobno jako smeta privrzenost ovog portala Rusiji. Vec smo vidjei zadnji godinu i pol dana da Rusi ne da nisu nista bolji od ostalih nego su po mnogocemu i gori. A sad vi lupajte minuse je….bo vas varan Putin.

Korona ih je oprala ajmeeeee, neka neka nek se znaaaaaa da je Putin smr…dljivaaa pic.kaaaaaaa

2 godine prije

europu i svijet opcenito treba dobro protresti. struje sto treba iz hidro i nuklearki, ugljen ukinuti, naftu i plin jako poskupjeti. potrosnju svega drasticno srezati.
uzrok klimatskih nevolja i prijetnji je konzumerizam na zapadu i demografski rast na jugu.
auto treba biti privilegija za one koji svojim zaradama mogu platiti 10 eura litru.
istovremeno omoguciti besplatan javni prijevoz svima koji moraju nekuda ici, kao radnicima i djacima, 5 dana tjedno.
sto vise rada, kontaktiranja lijecnika, postanskih poslica, raditi preko interneta.
mislim da postoji odjece i obuce za najmanje 10 godina.
zgrade toplinski zastiti tako da ne treba radijator a mogucih -5°C moze malo dogrijati strujom. trisnje za bozic da budu luksuz nevidjeni a mesa svakom jednom tjedno dosta.
previse smo raskalaseni.

ledeno doba
2 godine prije

dnevna doza igrokaza geopolitike

oboje na slici igraju za iste gospodare….

ova mlađana Baerbock je dijete kabale, dresirana u “New Young Leaders Forum-u”, u okviru WEF-a, kao i homić Jens Spahn prije nje, koji je sada u ulozi njemačkog Beroša..
kabala je planira u budućnosti za neki veliki položaj, možda i kancelarke jednoga dana.

U Rusiji je u srpnju održana vježba “cyber poligon”, u kojoj se vježbao prekid lanaca snadbnjevanja, kopfol hakerski napad i tome slično.. Iza vježbe vuku konce WEF i Klaus Schwab, a organizaciju vježbne je sprovela ruska državana banka Sberbanka–inače u rusiji nedavno pooštrili mjere korone i najavili višemjesečnu zabranu izlaska za sve starije od 60 godina

gigi
2 godine prije

…i Poljaci isto optuzuju Rusiju za iste stvari i na isti nacin…pa bilo bi najbolje kad bi NATO-vska g* oduzela Rusiji plin i naftu i ugljen…tek bi onda usutili.

Jere
2 godine prije

Kina je dogovorila tri velika ugovora o ukapljenom prirodnom plinu (LNG) s američkim izvoznikom Venture Global LNG jer drugo najveće svjetsko gospodarstvo nastoji osigurati dugoročne zalihe usred naglih cijena plina i domaće nestašice električne energije.

Prema dokumentima objavljenim na web stranici američkog Ministarstva energetike, ugovori s kineskim državnim naftnim divom Sinopecom uključuju dva 20-godišnja ugovora za ukupno 4 milijuna tona LNG-a godišnje.

Ti ugovori dovode tvornicu Venture Globala u Plaquemines u Louisiani, s izvoznim kapacitetom do 20 milijuna tona godišnje (mtpa), korak bliže konačnoj odluci o ulaganju koja se očekuje do kraja ove godine.

Za Kinu – koja je ove godine pretekla Japan kao najvećeg svjetskog kupca LNG -a – ti će poslovi biti njezin pojedinačni najveći trgovinski sporazum za LNG u smislu količine bez udjela u kapitalu, rekao je viši izvor iz plinske industrije u Pekingu.

filozof 🙂
2 godine prije

Opet ce Rusi pobjediti zimom ?

tihobl
2 godine prije

I ja podrzavam Lenku Brabonjak da zabrani zlopupotrebu Sjevenog toka 1. Neka ona fino sve plinovode zabrani pa ce americki plin sa Jamala dobijati preko Krka.

tuf
2 godine prije

Američka podguzna muha Baerbock ne samo da je zlonamjerna, nego i neinformirana. Strateško punjenje zaliha plina isključivo je obveza država koje te zalihe koriste, a osigurava se pravovremenim ugovorima. Europska komisija je prije par dana službeno potvrdila da Rusija ispunjava svoje ugovorne obveze i da nije koristila manipulacije.Baerbock je ono zeleno-fašističko smeće koje su plasirali jahači apokalipse kako bi uništili sve što se uništiti da. Takvo smeće je sada zasjelo pri vrh vlasti u Njemačkoj na temelju manipulacija javnosti, a vrijeme će pokazati koliko enormnu štetu će nanijeti (ako ih ‘koalicijski’ partneri ne zadrže na uzdama).

Siniša
2 godine prije

“… iako neki zakonski uvjeti tek trebaju biti ispunjeni””
Znači zakonske uvjete oni treba da osiguraju ali za njih Rusija je ta koju treba prosvjetliti oko Sjevernog toka!?
To su te vrle zapadne vrednosti pravi se lud i sve ćeš uspeti.

Greven
2 godine prije

>>> Rusija opskrbljuje Europu plinom u skladu s ugovorima, ali skladišta plina su relativno prazna, rekla je Baerbock <<<

Jel ovo greška u prevodu? Tuka tvrdi da Rusi poštuju ugovore, ali su Rusi krivi što su skladišta plina u Evropi prazna. Gdje je nestao plin? Evropljani poklonili crknutoj bivšoj Ukrajini?

Ringo10a
2 godine prije

Vodik i Helij… Rusija ce biti glavna u svijetu u proizvodnji ovih goriva buducnosti
U slijedecih 10 godina Rusija ce izgraditi 3 prelivne odnosno plimne hidroelektrane, reverzibilne na bazi plime i oseke.
Te elektrane ce davati kolosalne kolicine elektricne energije i kolosalne kolicine VODIKA.
Tek onda ce Zapadnjaci moci Putinu i Rusima da puse kitona.

Jery
2 godine prije

Predlagao bih Putinu neka zatvori ventile pa če onda vidjeti svi zeleni, crni i ljubicasti što je ljubav!

petar schroder
2 godine prije

Sef Njlemacki zeleni je pohadala godinama kurseve KLAUSA SCHWABA, a to je napisala u svojoj biografiji.Iza ti zeleni stoji cjeli lobi ,a ako dodu na vlast uz pomoc one Grete iz Svetske iza koje isto stoje klima lobisti.Njeni roditelji su na berzi i na racun Grete zaradili ogromnu lovu

Lucija, prva
2 godine prije

Točno.
Već su Ameri tako prodavali ruski ugljen Ukrajini.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI