Norveška će dodatno ograničiti ulazak ruskim turistima od 29. svibnja

Ruski pasos
18 komentara

Oslo je rekao da će odobriti iznimke “u određenim slučajevima”, uključujući one koji posjećuju svoju užu obitelj koja živi u Norveškoj

Norveške vlasti će od 29. svibnja uvesti dodatna ograničenja za ruske turiste.

“Ruski građani čija je svrha turizam i druga nebitna putovanja bit će odbijeni nakon ulaska preko vanjske granice. Ograničenje se odnosi i na one koji imaju vize izdane od strane Norveške prije nego što je vizna praksa ograničena u proljeće 2022. i na vize izdane od strane druge schengenske zemlje”, objavila je norveška vlada u priopćenju za javnost na svojoj web stranici, dodajući da će taj potez stupiti na snagu 29. svibnja.

Oslo je rekao da će odobriti iznimke “u određenim slučajevima”, uključujući one koji posjećuju svoju užu obitelj koja živi u Norveškoj ili ruske državljane koji rade ili studiraju u Norveškoj ili drugim schengenskim zemljama.

Norveška je također rekla da “pomno prati” situaciju na prijelazu Storskog duž svoje granice s Rusijom i “poduzet će mjere ako bude potrebno”.

norveškaograničenjarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivana Podravec
23 dana prije

Iskreno ne znam tko je tu više uskraćen , Norveška ili Rusija osim što se Norveška ulizava EU?

nastran
23 dana prije

KOJI IM JE VRAG..ŠTO IMAJU TOLIKO PROTIV RUSA??? IZGLEDA DA SU POSTALI UGUZNE MUHE

Max
23 dana prije

Očekivano.

tihobl
23 dana prije

Pametno.
Sta imaju ti ruski turisti dolaziti i trositi pare. Neka idu na Bali, Tajland i slicne destinacije.

Max_mo
23 dana prije

Niđe veze ali u duhu zemalja zapadnih vrijednosti da kače sankcije Rusiji na svoju štetu. Možda očekuju opće proteste bijesnih građana širom Rusije na svoju vlast što neće moći ići na G.O. u Norvešku. Još jedan dokaz širokog spektra idiotizma vlasti širom EU.

tuf
23 dana prije

Nisam pravnik ali nekako mi zvoni da međunarodno pravo i UN baš nisu oduševljeni segregacijom na etničkoj i nacionalnoj osnovi. Obrazac kolektivne krivnje je u drugoj polovici dvadesetog stoljeća bio smatran simbolom nacizma, da bi sada odjednom bio normaliziran u državama koje formalno uopće (još) nisu ni u ratu sa subjektom nad kojim vrše ograničenja.
Ne bi li se dignuli mnogi na noge da Norveška zabrani ulazak izraelskih turista već na temelju današnjeg podatka američkog senatora Chrisa van Hollena: “About six times more children were killed in three weeks in Gaza than the number of children killed in Ukraine during the entire war”

Josip
23 dana prije

Glupi majmuni

xyz
23 dana prije

Rusi več histerično plaču……od smeha…

vrlodrag
23 dana prije

Neznam tko bi uopće išao u Norvešku turistički. Bio poslom doduše i što bi rekli osim love niđe veze.

Lova dobra ali klima grozna i ljudi čudni i skupo do besvijesti. Lijepa naša Hrvatska.

Gad
23 dana prije

U toj državi nebih izmet ispustio da isti ne zagadim.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI