Novo otkriće projekta Veritas – Bidenova administracija špijunira novinare!

11 komentara

Sigurnosne službe su potajno špijunirale email adrese novinara i njihovih zaštitara, te njihove osobne podatke, IP adrese i financijske podatke.

Apple i Google javili su se da im je Ministarstvo pravosuđa (DOJ) između studenog 2020. i ožujka 2021. izdalo devet tajnih sudskih poziva i naloga za privatne podatke novinara Project Veritasa.

Osim što je koristilo Apple i Google za nadzor podataka novinara Project Veritasa, Ministarstvo je također špijuniralo sigurnosne detalje novinara, pristupajući i privatnim informacijama o njima.

Dokumenti pokazuju da je Ministarstvo pravosuđa prisililo Apple i Google da ne otkriju da su davali privatne podatke pojedinca vladi. U slučaju Googlea, Ministarstvo je pristupilo podacima o plaćanju pojedinaca, MAC adresi i povijesti pregledavanja, uz ostale osobne podatke.

 

Odvjetnici projekta Veritas podnijeli su zahtjev u kojem navode kako su zapljene DOJ-a prekršile Zakon o zaštiti privatnosti i Četvrti amandman, uz Prvi amandman i Privilegiju novinara.

Sudski pozivi i nalozi čak su se proširili i na ljude iz sigurnosne službe novinara Projekta Veritas.

Osim što je prisililo Apple i Google da ne otkriju da su ustavno zaštićene informacije novinara nadzirale najviše razine naše vlasti, Ministarstvo pravosuđa tražilo je podatke o plaćanju, MAC adrese, povijest pregledavanja i druge osobne podatke od više zaposlenika Projekt Veritas.

Šokantno otkriće Applea i Googlea dolazi nakon prošlomjesečnih vijesti. Microsoft Corporation na sličan je način bio prisiljen od strane Ministarstva pravosuđa koje je podnijelo niz tajnih naloga, naloga i sudskih poziva za potajno prikupljanje privilegiranih i ustavom zaštićenih komunikacija i kontakata osam novinara Project Veritasa.

U priopćenju, ACLU je rekao da su “duboko uznemireni” “tajnim elektroničkim nadzorom” koji provodi Ministarstvo pravosuđa.

Paul Calli, odvjetnik za Project Veritas, istaknuo je da su vladine radnje bile nerazmjerne, osim što je tvrdio da je Ministarstvo prekršilo Zakon o zaštiti privatnosti, Prvi i Četvrti amandman i Privilegiju Common Law Reportera.

“Nikakvim razumnim mjerama velika zapljena materijala za prikupljanje vijesti, privilegiranih komunikacija između odvjetnika i klijenta i irelevantnih osobnih podataka ne može se smatrati proporcionalnim odgovorom na navodnu krađu niskog stupnja, a još manje na nekriminal”, rekao je Calli u Project Veritas zahtjev podnijet kao odgovor na otkrića od strane Microsofta.

Špijunska kampanja Ministarstva predstavlja najnoviji primjer lošeg ponašanja vlade u, kako se čini, politički motiviranoj istrazi. Odjel za pravosuđe predsjednika Bidena izravno je stavio svoju zabranu na aktivnosti prikupljanja vijesti Project Veritasa koje se odnose na očite optužbe protiv tadašnjeg kandidata Joea Bidena, koje je iznijela njegova kćer Ashley Biden u svom dnevniku.

“Vlada zna istinu: Project Veritas bavi se novinarstvom zaštićenim Prvim amandmanom”, rekao je osnivač i izvršni direktor Project Veritasa, James O’Keefe, ponavljajući rečenicu iz Veritasove najnovije sudske prijave.

“Kao što je Odbor izvjestitelja zatražio od savezne sutkinje Analise Torres, vrijeme je da se otpečate izjave Ministarstva kojima su dobili ove neopravdane sudske pozive”, dodao je O’Keefe.

James O’Keefe je 2010. osnovao Project Veritas kao neprofitnu novinarsku tvrtku kako bi nastavio svoj rad na tajnom izvještavanju. Danas, Project Veritas istražuje i razotkriva korupciju, nepoštenje, rasipanje, prijevaru i druge nedolične postupke u javnim i privatnim institucijama kako bi se postiglo etičnije i transparentnije društvo i uključio se u sudske sporove kako bi: zaštitio, obranio i proširio ljudska i građanska prava osigurana zakonom, posebno prava iz prvog amandmana, uključujući promicanje slobodne razmjene ideja u digitalnom svijetu; boriti se i pobijediti cenzuru svake ideologije; promovirati istinito izvještavanje; i braniti pitanja slobode govora i udruživanja uključujući pravo na anonimnost. O’Keefe služi kao izvršni direktor i predsjednik uprave kako bi mogao nastaviti voditi i podučavati svoje kolege novinare, kao i štititi i njegovati kulturu projekta Veritas.

IZVOR: Project Veritas

BidenBidenova administracijanovinariProject VeritasSADšpijuniranje
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
2 godine prije

USA = Imperija zla .

2 godine prije
ANTIFASHISTA
2 godine prije

Smrt Nacizmu i Fashizmu svuda u svijetu pa i u Americi.

abc
2 godine prije

Isti fašizam kao i u Ukrajini, samo što je perfidno sakriven pod plaštem kvazi demokratije.

složni
2 godine prije

Mora ih spijunirati da bi provjeerili jel placaju svoje ljude

anarhija4ever
2 godine prije

U studenom 2020. je bila Trumpova administracija, znači on je počeo. A senilni Biden nastavio. Baš su ti amerčki precedniki svi isti… nije govno nego se pas posro…

Max
2 godine prije

Neka prjeđu na Yandex.

Brkan
2 godine prije

Ajoj i taj Veritas! Nemaju ljudi drugog posla…
Spijuniranje novinara! Pa kakva je to novost u USA? Od kada znam za USA citam o spijuniranju novinara. Vrlo vazno!

Jomla
2 godine prije

E baš su otkrili toplu vodu, aferim!
P.S: Korporacije špijaju sve nas, i imaju sve podatke o nama svima! TO je ono što treba da nas zabrinjava, jer korporacije vode rat protiv nas, ljudi!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI