Objavljeni su podaci o broju ukrajinskih snaga koje su 2014. ostale na Krimu

Krim - prelazi
9 komentara

Tek nakon više od tri godine je Kijev objavio podatke o pripadnicima ukrajinskih službi sigurnosti i vojske koji su tijekom 2014. i ujedinjenja poluotoka s Rusijom odlučili ostati na Krimu.

Informacije o ovom problemu objavio je zastupnik Vrhovne Rade, Dmitrij Timčuk. Parlamentarac je na svojoj Facebook stranici napisao kako je prije nekoliko mjeseci poslao zahtjeve agencijama za provedbu zakona u zemlji i htio je saznati podatke o broju ukrajinskih vojnika na području Krima u 2014. godini i brojku koliko ih se vratilo u Ukrajinu. Nedavno je dobio odgovor kojeg je podijelio s javnošću.

Od 1. ožujka 2014. godine je 1619 pripadnika Sigurnosne službe Ukrajine bilo je na Krimu, a na ukrajinski teritorij se vratilo njih samo 217, ili nešto više od 13%. Od 13 468 vojnika Ukrajine se vratilo manje od 30%, odnosno 3991 ljudi.

Od 2389 pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova se u Ukrajinu vratilo 1398 osoba (56%), a od 1899 graničara njih 479 (25%).

Dmitrij TimčukKrimNATOSBUSigurnosna služba UkrajineVrhovna Rada
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
njonjo
6 godine prije

nimalo čudno

nema imena
6 godine prije

čekajte malo s tim podacima, pogledajte strukturu ukrajinske vojske i policije na Krimu prije aneksije, Rusi sa Krima su činili preko 90% policije a Rusa sa Krima i Donbasa je bilo 75% u ukrajinskoj vojsci na Krimu a jedan dio vojnika Ukrajinaca je bio oženjen za lokalne Ruskinje i ostao je na Krimu, takve podatke treba znati da bi se shvatio ovaj člana, Ukrajinci marinci su se svi vratili u Ukrajinu

Majk Majers
6 godine prije

J… ga, vidili ljudi di ce im bit bolje. Plus i ovi koji su rodom sa samog Krima.

Tedi
6 godine prije

Eto odgovora za uspjesni referendum pripajanja Rusiji,pa tamo je vecina ruske populacije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI