Suhoji ponovo u akciji

B-52H
40 komentara

Rusko ministarstvo odbrane potvrdilo je da su juče njihovi avioni Su-27 presreli američke strategijske bombardere B-52H koji su se približavali ruskom vazdušnom prostoru.

Ruski avioni su juče dva puta presreli američke bombardere u momentu približavanja ruskom vazdušnom prostoru iznad Baltičkog mora i iznad Crnog mora. Rusko Ministarstvo odbrane nije objavilo koliko je aviona tačno učestvovalo u presretanju.

Američki avioni nisu povrijedili ruski vazdušni prostor i “ruska pratnja” ih je samo ispratila pored ruskih granica.

Prilikom presretanja objе estrane su se ponašale u skladu sa međunarodnim pravilima.

Strategijski američki bombarderi kao i špijunski avioni su veoma aktivni u neposrednoj blizini ruskih granica pa ni ovakvi bliski susreti nisu rijetkost. Iako ovakvi “susreti” nikada nisu prouzrokovali incidente, Moskva i Washington su se više puta optuživali za “neprijateljske akcije”.

Moskva insistira da ovakvi letovi u blizini njenih granica samo stvaraju nepotrebne tenzije dok američka strana često optužuje ruske pilote da se prilikom ovakvih “susreta” ponašaju neprofesionalno.

VIDEO: presretanje B-52H od strane Su-27

rusijasjedinjene državeSu-27
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur Palmirović
4 godine prije

Dokle više? Do kada ćemo svjedočiti neviđenom bezobrazluku Rusije i Irana.? Nevjerovatno!! Ugrožavanje nacionalnih interesa Amerike ( simbola mira, Slobode, prosperiteta, pravde, jednakosti, istih šansi za sve) mora prestati, makar to bilo na periferiji Sankt Petersburga. Zašto ne?! Pa i tu se može braniti demokratija,nema veze što je daleko od Londona i Vašingtona.. Pobogu, tu su i ostali saveznici, spasitelji slobodnog svijeta pod Nato zastavom, našom jedinom nadom i spasom od neobuzdanih i razularenih Rusa i povampirenih Perzijanaca čije su rakete okrenute prema miroljubivoj Evropi, tako kaže pravi i istinski mirotvorac Barak Obama. Puna podrška saveznicima na Baltiku i sukreatorima američke vanjske politike…

Umpah Pah
4 godine prije

Dosta sa bombadernjavom !!

Ivo
4 godine prije

Svaka čast mehaničarima koji rade na održavanju ovih starih krama. Nijedan B-52 nije mlađi od 50 godina, na svaki sat leta idu stotine sati popravki. Mada hajde, bar ga ne treba farbati dva puta dnevno, kao leteće cigle.

Kvaka
4 godine prije

Kažun……koristan tekst, ali pogrešna dijagnoza. Nije podvojena ličnost, trol je to. Provocira za novac.

ad astra
4 godine prije

Interesantan članak i treba ga dobro proanalizirati. Članak koji šalje poruku. Ali idemo redom. Kao prvo, nisu samo Amerikanci ti koji koriste metodu slanja bombardera na granicu neke države. To su redovito radili i Rusi slanjem svojih Tupoljeva na granicu UK. Razlog je bio jednostavan, Britanci su preustrijili RAF i Rusi su Htijeli provjeriti što se dogaša. Slanjem bombardera na nečiju granicu, u ovom slučaju britansku, Britanci moraju odgovoriti. Rusi snimaju koji ih je radar “okinuo”. Njegovu poziciju. Druga zadaća je provjeriti za koliko vremena Britanci mogu dignuti dežurnu “paru” da presretne Tupoljeva. Provjeriti što ti zrakoplovi nose u podvjesu i još niz podataka koje mogu dobiti a interesantni su ruskim analitičarima. Koliko se sijećam, Rusi su se dosta često približavali i granici na Aljasci. Slična situacija je bila i sada s B-52. Letio je u međunatrodnom zračnom prostoru po svim važećim međunarodnim zakonima. Približavao se ruskoj granici i Rusi… Čitaj više »

Kažun
4 godine prije

Mislim da trebam doći do -4,još nedostaju 2 džokera.

denis
4 godine prije

Imaju pravo ameri kada optužuju Ruse da su neprofesionalni. Rusi bez veze troše gorivo umjesto da puste amere u svoj zračni prostor i onda upotrijebe S-400 da konačno neki nevjerne Tome na ovom portalu vide koliko je efikasan. Time bi Rusi do daljnjega završili sa nato i američkim obljietanjem oko Ruskih granica.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI