Ogromno povlačenje kapitala iz Švicarske na Bliski istok

Svicarska zastava
24 komentara

Ujedinjeni Arapski Emirati postali su nova sigurna luka za bogatstvo ruskih sankcioniranih bogataša, javlja Swissinfo

Švicarske sankcije protiv bogatih Rusa i njihovih tvrtki prisilile su ih da prebace svoj novac negdje drugdje, ponajviše u UAE, izvijestio je u petak SwissInfo. Iako nije članica EU-a, Švicarska je prošle godine napustila svoju tradicionalnu neutralnost i pridružila se bloku u usvajanju sankcija protiv ruskih pojedinaca, tvrtki i organizacija te zamrzavanju ruske imovine kao odmazdu za vojnu operaciju Moskve u Ukrajini. Prema Swissinfo, pozivajući se na studiju Boston Consulting Group (BCG), “značajan egzodus ruske imovine” rezultirao je povećanjem bogatstva od 100 milijardi dolara prošle godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. To označava najbrži godišnji rast od bilo kojeg offshore booking centra, navedeno je.

U izvješću se ističe da su švicarske privatne banke bile zabrinute da se trend ne proširi na klijente iz drugih zemalja. “Ključno je uvjeriti bogate elite da sankcije protiv Rusije ne razvodnjavaju neutralnost Švicarske, što je ključna prodajna točka za bogate ljude koji žive u politički nestabilnim zemljama”, napisao je Swissinfo.

“Klijenti i dalje vjeruju, kao i ja, da je Švicarska neutralna zemlja koja slijedi temeljna pravila neutralnosti”, rekao je Gregoire Bordier, predsjednik Udruge švicarskih privatnih banaka. ”Oni ne postavljaju pitanje zašto su sankcije usmjerene na određenu skupinu ljudi. Pitanje je više ”gdje ideš”, umjesto ”gdje si sada””, ustvrdio je.

Odbijanje Ujedinjenih Arapskih Emirata da osudi rusku vojnu operaciju u Ukrajini u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda izgleda da su bogati Rusi protumačili kao pozivnicu, prema medijskim izvješćima. Izvori su ranije rekli Reutersu da su ruski građani selili svoja sredstva iz Švicarske i Ujedinjenog Kraljevstva u Dubai, nakon što su dvije zemlje uvele sankcije Rusiji i zaprijetile zamrzavanjem imovine istaknutih ruskih poslovnih ljudi i političara. U drugom kvartalu 2023. Rusi su postali treći najveći kupci nekretnina u Dubaiju, nakon što su bili deveti najveći u 2021., prema podacima agencije za nekretnine Better Homes, koje navodi Wall Street Journal.

kapitalŠtednjaŠvicarskaUAE
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
7 mjeseci prije

“U izvješću se ističe da su švicarske privatne banke bile zabrinute da se trend ne proširi na klijente iz drugih zemalja. “Ključno je uvjeriti bogate elite da sankcije protiv Rusije ne razvodnjavaju neutralnost Švicarske, što je ključna prodajna točka za bogate ljude koji žive u politički nestabilnim zemljama”, napisao je Swissinfo.”

I Švicarci postali žešće gluperde.
‘Neutralnost’ Švicarske je razotkrivena.
Nema natrag, nema ovdje saniranja nastale štete.
Bankarsko povjerenje kada se jednom izgubi, nikada se ne vraća – mogu sutra ukinuti sankcije Rusiji, to neće ništa promijeniti.
Sve te države koje ne sankcioniraju Rusiju (njih oko 140 u kojoj živi 83% svjetskog stanovništva, ima ovdje i vrlo bogatih i vrlo siromašnih) mogu biti sljedeće na meti sankcija Washingtona i oduzimanja imovine u bankama, a Švicarska se pokazala samo kao još jedan vazal izuzetnih.
Sada neka jedu vnago, kao i Snjeguljica Briselka sa svojih 27 političkih patuljaka.

madam
7 mjeseci prije

Pa i ja bi uzela novac i otišla sa njim. Kada su kleknuli jedan put ponovno če.

Hahahahaha
7 mjeseci prije

Tko je dužan i koliko? Koliko su uspješni oni koji sankcioniraju a koliko sankcionirani? Koliko je fiktivnotg novca u opticaju u USA :us debt clock org world debt cloc. Redovno pratim i smijem se sankcijama protiv Rusije ali me sve više brione unutarnji dug u Kini

Captain
7 mjeseci prije

Švicarska je za recesije 2008 g.izgubila neutralnost kada su dozvolili da FBI radi kontrolu zbog izbjegavanja građana SAD-a da plaćaju porez transferirajući novac u Švicarsku.
Ovo je dodatak i rezime ranijih američkih pritisaka .

Još kada donekle znamo koliki udio imaju Rothschildi u njihovim bankama,očekivano.
Kada jednom počne odliv kapitala, gotovo je.

Dux
7 mjeseci prije

Pa u čemu je problem, moji novci mogu s njima što hoću, a ne da mi drugi određuju,…pa čemu se čude…ko je ovdje lud???

Yugo 45 neregistrovan
7 mjeseci prije

Ne kontam,šta prenijet će im digatalne milijarde sa servera u Alpama na server u pustinji ,samo je don Pablo E. imao milju u kešu

Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Dokle se u Tel Aviv tuku izbjeglice iz Eritrea sa građanima Tel Aviv baš sada 🤗 . Povrijeđenih I građana i policije i izbjeglica – na svoju strana !!! Što bi rekli … Krvi do koljena a i auta gore posvuda … P.S.; – Pitam se , kako na sve Palestinci gledaju ( sa strane 😁 ) ?!

Max
7 mjeseci prije

Odoh,nagroblje.

Amater
7 mjeseci prije

Maske padaju … pada FED ,dolar, pada i Švicarska .. pada svjetski poredak koji poznajemo … slijedi veliki reset …

Amater
7 mjeseci prije

Sto slijedi… boze pomozi …

Crni Golf 4 vrata
7 mjeseci prije

.. Švicarska je šurovala s Vatikanom stotinama godina dok je ovaj po svijetu pljačkao i vršio genocide, Švicarska ‘mu’ je čuvala opljačkano blago isto kao i svima ostalima iz “ekipe” vražjih slugu i zločinaca diljem svijeta…. Kada s ‘vragom šuruješ’, mora ti biti jasno da je On ipak samo lažov, zajebant i komedijaš i da će te jednog dana zajebati i ostaviti na cjedilu… 🎃… S vremenom, oni koji umisle da su postali prijatelji s njim, izgube dodir sa stvarnošću i “naraste im ego”, a stari zajebant i komedijaš baš tada pokaže svoje lice i narav…… Bilo je lijepo dok je trajalo…

Hallöchen
7 mjeseci prije

Zapad je prilipio ruskim bogatasima ime oligarh. Tako da po zapadnoj propagandi nigdje nema oligarha osim Rusije i svaki bogati Rus ako zivi u Rusiji je oligarh. Zasto?

dona
7 mjeseci prije

samo tako  neka se đubrad masonska koprca u vlastitim bljuvotinama, sav novac i treba povući iz Švicarske neka propadnu, oni nisu već odavno neutralni

za slom spremni
7 mjeseci prije

Onoga trenutka kada su Švicarske banke podlegle pritisku i ušle u sustav IBAN za svoje kljente prestale su biti ono što su decenijama bile, čuvari privatnosti i tajne bankarskih računa svojih kljenata. Dali znate kada su Hrvatske banke uvele IBAN za svoje kljente i time otovorile put da netko (‘) svatko može pratiti sve promjene na vašem bankovnom računu. Mnogi nisu ni svjesni da preko sustava SWIFT može se pratiti sva vaša financiska aktivnost, gdje, kako i koliko trošite. Sa novom OI hrvatske od 01.01.23. koja ima čipove indentifikacije e potpisa, praktički je moguće svakoga trernutka znati gdje se vlasnik OI nalazi, što je kupio ili platio, po toj funkcionalnosti mogućnosti uz nove OI Hrvatska je među prvima u EU i svjetu, a obični Hrvatinić pojma nema čemu služi OI i IBAN i SWIFT… abazogo žmurac

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI