Otkrivamo ukrajinski neo-nacistički dječji kamp mržnje

Ukrajina Azov kamp za djecu
51 komentar

Ovaj je članak napisan prije više od 7 godina, dokumentirajući postojanje neonacističke agende u Ukrajini koju i naše vlade i mediji kategorički poriču.

Upravo je ukrajinski MSM, odnosno Kiev Post, objavio pažljivo dokumentiranu studiju o neonacističkom ljetnom kampu za obuku male djece. Ironično, članak ispod koji otkriva opsežne zločine protiv ukrajinske djece, kategoriziran je kao “prokremaljska propaganda”.

Zločini protiv čovječnosti nad ukrajinskom djecom: ova nevina ukrajinska mlada djeca obučavana i indoktrinirana u ljetnom kampu Azov 2014.-2015. sada su (2023.) adolescenti, u srednjim ili kasnim tinejdžerskim godinama, regrutirani od strane nacističkog bataljuna Azov da se “bore protiv Rusa”.

NBC-ovo izvješće iz 2017. pod naslovom “Ukrajinski hipernacionalistički ljetni kamp za djecu” dokumentira postojanje ljetnih kampova u kojima se djeca od 9 godina novače i kasnije uvrštavaju u bojnu grupu Azov.

“Godine 2014. skupina naoružanih ukrajinskih civila poznata kao Azov bataljon udružila se u borbi protiv proruskih separatista za kontrolu nad zemljom. Tri godine kasnije preuzela ih je Nacionalna garda Ukrajine, a kada nisu uključeni u sukob koji je u tijeku, vode godišnji dječji ljetni kamp koji uključuje proukrajinske pjesme uz logorsku vatru, rigorozne vojne vježbe i tvrdokorni stav o nacionalnom identitetu.”

Izvješće NBC-a potvrđuje da je nacistički bataljun Azov integriran u ukrajinsku Nacionalnu gardu (u stvari to nije bilo 2017., već nekoliko mjeseci nakon EuroMaidana u studenom 2014.). Nacionalna garda je pod jurisdikcijom ukrajinskog Ministarstva unutarnjih poslova, koje ima mandat (u koordinaciji s Ministarstvom obrane) za vođenje vojnih operacija protiv separatističkih pokrajina Donesk i Luhansk. Bataljun Azov sada je dio nedavno stvorene “Ofenzivne garde”.

Izvješće NBC-a pazi da bataljun Azov ne povezuje s nacizmom. Nazivaju se ultranacionalistima. Postoji dovoljno dokaza da su ovi ljetni kampovi usmjereni na usađivanje nacističke ideologije u malu djecu. Pogledajte izvješće u nastavku.

A ukrajinski nacistički bataljun Azov velikodušno su podupirali i SAD i Kanada od samog početka. Ovo je zločin protiv čovječnosti, zločin protiv ukrajinske djece, koja su sada adolescenti regrutirani da se bore u protuofenzivi Kijeva.

***

Zelensky je Židov. Podržava nacistički bataljun Azov, dvije nacističke stranke, koje su počinile nebrojene zločine protiv židovske zajednice u Ukrajini. Pripada rusko-židovskoj obitelji. Odgajan je kao izvorni govornik ruskog, koji donedavno nije tečno govorio ukrajinski.

Nepoznato većini Amerikanaca i Kanađana, američka vlada usmjerava financijsku potporu, oružje i obuku neonacističkom entitetu – koji je dio Ukrajinske nacionalne garde – Azovskom bataljunu (Bataljon Azov). Kanada i Britanija potvrdile su da također pružaju potporu Nacionalnoj gardi.

Bataljun Azov – koji “službeno” prikazuje nacistički SS amblem – (dolje lijevo) režim u Kijevu opisuje kao “dobrovoljački bataljun teritorijalne obrane”. To je bataljun Nacionalne garde pod jurisdikcijom Ministarstva unutarnjih poslova, što je ekvivalent američkoj Domovinskoj sigurnosti.

Službeno smješten u Berdjanku na Azovskom moru, režim je formirao bataljun Azov za borbu protiv oporbene pobune u regiji Donbas. (Istočna i Južna Ukrajina).

Vojna obuka male djece za borbu protiv Rusa

Bataljun Azov uz potporu svojih zapadnih partnera nije uključen samo u paravojne operacije u istočnoj Ukrajini. Prema izvješćima uključujući Kyiv Post (ukrajinski glavni mediji), vodi projekt vojne obuke u ljetnom kampu za malu djecu kao dio šireg programa obuke i indoktrinacije.

Prema RT-u:

“Kamp je osnovan kako bi se djeci pokazalo da u životu postoje stvari osim škole i mobilnih uređaja i kako bismo im “dali našu ljubav”, rekao je Oleksii, zapovjednik voda u bataljunu Azov i instruktor u kampu, za ukrajinski kanal ICTV. “Čovjek mora biti jak; mora biti hrabar u obrani teritorijalne cjelovitosti naše domovine”, dodao je. (RT izvještaj)

Zapadni medijski izvori (citira ih Kyiv Post) potvrđuju da djeca od šest godina (vidi slike ispod) sudjeluju u ljetnom kampu Azov koji se nalazi u okrugu Vodytsya izvan Kijeva.

Tekst na natpisu glasi: Iдея B Нації, сила В тобі: široko prevedeno: Ideja nacije, moć u vama

Gornje fotografije potvrđuju da su mnoga djeca zapravo mala djeca, a ne adolescenti.

Kyiv Post – koji krivi zapadne medije za svoje pristrano izvještavanje – ipak priznaje đavolsku prirodu projekta vojne obuke:

” … ovaj konkretni kamp vodi bataljun Azov koji je osnovao zastupnik Andriy Biletsky, njegov bivši zapovjednik. Smješten u šumovitom području kijevske četvrti Pushcha Vodytsya, djeca u ovom ljetnom kampu ne igraju se samo vojnika – oni dobivaju stvarnu vojnu obuku od vojnika koji su se borili na prvoj liniji u ruskom ratu protiv Ukrajine.”

Nazvan Azovets, kamp je bio predmet negativnog izvještavanja u ruskim medijima, proruskim web stranicama, pa čak i britanskom tabloidu The Daily Mail.

“Neonacistički ljetni kamp: Ukrajinsku djecu su pripadnici bataljuna Azov učili pucati iz AK-a (FOTOGRAFIJE)”, glasi naslov RT-a koji kontrolira Kremlj za svoju priču o kampu.

“Šokantne slike iz neonacističkog vojnog kampa otkrivaju da se regrute od ŠEST godina uči kako pucati iz oružja (iako postoji prekid vatre)”, glasi naslov u senzacionaliziranom i netočnom članku Daily Maila. (Kyiv Post, 29. kolovoza 2015.)

Dok kijevski režim poriče da je Azov neonacistički entitet, logotipi bataljuna Azov kao i ljetnog kampa Avovets (prikazani na majicama ljetnog kampa) nose simbol nacističkog SS Wolfsangel sa sjenama ” Nacističko crno sunce” u pozadini.

Wolfsangel logo na majicama sa simbolom divizije SS Reicha

Novačenje djece vojnika

Program obuke u ljetnom kampu predstavlja prvu fazu novačenja djece vojnika u suprotnosti s međunarodnim pravom.

Novačenje djece vojnika uvijek podrazumijeva program obuke koji malu djecu upoznaje s upotrebom lakog automatskog oružja.

Vojni instruktori dio su paravojne jedinice Azov koja je poslana u ljetni kamp (pogledajte nacističku SS oznaku na njegovoj uniformi ispod):

Članak Kyiv Posta detaljno opisuje prirodu “neonacističkog ljetnog kampa”. Ono što izvješća potvrđuju je da entitet pod jurisdikcijom Ukrajinske nacionalne garde (koju financira ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova) obučava i indoktrinira malu djecu u vještini ratovanja:

Ljetni kamp Azovets prihvaća djecu pripadnika bataljona Azov, kao i djecu iz obližnjeg okruga Obolon u Kijevu i šire. Otvoren je 22. lipnja, održava cjelotjedne programe aktivnosti za grupe od 30 do 40 djece. Službeno je to za djecu od devet do 18 godina, ali ima i klinaca od sedam godina. Nekolicina djece ga je već pohađalo nekoliko tjedana zaredom.

Ono što ovaj kamp čini najkontroverznijim je to što ga vode borci Azova, od kojih su neki označeni kao pristaše krajnje desnice i neonacisti. Kritičari kažu da je simbol bataljuna obrnuti Wolfsangel koji ima prikrivene, ali neugodne asocijacije na nacizam.

U prethodnim intervjuima za ukrajinske medije, Biletsky je rekao da je simbolizam pogrešno shvaćen. Slova “N” i “I” čine oznaku Azova, za koju kaže da predstavlja “nacionalnu ideju”.

Biletsky je osnovao neonacističku skupinu u Ukrajini pod nazivom Socijal-nacionalna skupština, a među redovima bataljuna sigurno ima neonacista, neki imaju sportske nacističke tetovaže. Neki mediji izvijestili su da su do 20 posto boraca Azova neonacisti, iako se časnici za tisak bataljuna uvijek trude naglasiti da Azov, kao vojna formacija, ne dijeli ideologiju svog utemeljitelja Biletskog, niti da je ima.

Kada je Kyiv Post posjetio kamp Azovets 19. kolovoza, djeca su bila zauzeta nizom aktivnosti, uključujući skidanje i sastavljanje jurišnih pušaka AK-47, gađanje (sa zračnim oružjem), rješavanje jurišnih tečajeva i vježbanje borbenih položaja i patroliranje. Također sudjeluju u raznim sportovima i igrama, bave se spuštanjem i penjanjem te vježbaju druge tradicionalnije izviđačke i drvene vještine poput vezanja čvorova.

“Ovdje sam tek tri dana, ali sam shvatio da to nije kamp u kojem se samo igraju igrice. Ovdje prolazimo vojnu obuku”, rekao je jedan od klinaca u kampu za Kyiv Post.

Vani u šumi pored kampa, skupina djece je dobivala savjete o sigurnosti oružja od trenera Azova.

“Znaš li što bi se dogodilo da držiš prste na obaraču? Da je pravi pištolj, mogli biste ubiti svoje drugove. Dakle, ne čini to!” laje trener.

“Da gospodine!” odgovaraju djeca.

Djeca zatim vježbaju medicinsku evakuaciju ranjenih vojnika s bojišta.

Militaristička atmosfera u kampu, uključujući i strogu disciplinu, očito je utjecala na neku djecu.

“Jučer sam se jako kratko ošišao”, kaže jedan dječak. “Samo zato što to želim. Sada više ličim na vojnika.”

Dvoje starijih klinaca, koji su, kao i mnoga djeca u kampu, uzeli ratna imena (medicinar i fizičar) oponašajući prave ukrajinske vojnike, rekli su da se sada žele pridružiti bataljunu Azov.

“Želim braniti svoju domovinu. Ima drugova koji podržavaju moju ideju. Mislim da ću se boriti ako bude potrebno – rekao je 17-godišnji Physicist za Kyiv Post.

Djeca u kampu podijeljena su u četiri grupe, ovisno o uzrastu, a svaku grupu vode trener i njegovatelj. Dan kampa počinje rano, točno u 7 ujutro, a završava u 23 sata. Djeca spavaju u šatorima.

Pristup vlastitoj web stranici Azova i pratećim web stranicama zatvoren je za javnost prošlog rujna kada je bataljun integriran u Nacionalnu gardu Ukrajine, ali kamp ima stranicu na ruskoj društvenoj mreži Vkontakte (https://vk.com/tabir .azovec) gdje se promovira, a gdje se ljudi mogu prijaviti za volontiranje ili kontaktirati kamp kako bi tamo poslali svoju djecu.

“Misija kampa: Formirati Ukrajinca novog doba – domoljuba, koji je spreman aktivno sudjelovati u izgradnji i obrani Ukrajine”, stoji u opisu stranice.

Vojno-domoljubne pjesme koje djeca svakodnevno pjevaju u sklopu programa kampa jedna su od omiljenijih aktivnosti za djecu. Kasno navečer, sjedeći oko rasplamsale logorske vatre, pjevaju svoje omiljene pjesme – domoljubne pjesme koje datiraju iz prethodnih borbi Ukrajine za neovisnost početkom do sredine 20. stoljeća.

Kyiv Post je poslušao riječi jedne od pjesama. Stihovi su govorili o ukrajinskim vojnicima koji pobjeđuju svoje neprijatelje.

Danas je taj neprijatelj Rusija. Dječak koji sjedi na balvanu tiho šapće: “Želim da ovaj rat završi i da ćemo pobiti sve Ruse.” (Kyiv Post, 29. kolovoza 2015., naglasak dodan)

Američka vojna pomoć

Ovaj đavolski pothvat, koji potiče mržnju nevine djece prema etničkim Rusima, kao i protivnicima kijevskog režima, široko je podržan od strane američke vojne pomoći kanalizirane Ukrajinskoj nacionalnoj gardi preko Ministarstva unutarnjih poslova. MUP koordinira “antiterorističku operaciju” (ATO) u Donbasu.

Iako je Kongres SAD-a usvojio izmjene i dopune svog “Zakona o izdvajanjima za Ministarstvo obrane iz 2015.” blokirati obuku neonacista bataljuna Azov, u praksi novac curi dolje.

Štoviše, uz vojnu pomoć kanaliziranu pod nadležnošću Pentagona, Nacionalna garda Kalifornije uspostavila je partnerstvo s Ukrajinskom nacionalnom gardom, koja uključuje bataljun Azov:

“Misija Kalifornijsko-Ukrajinskog državnog partnerskog programa (SPP) [pod pokroviteljstvom Kalifornijske nacionalne garde] je promicanje demokracije, slobodnog tržišnog gospodarstva i vojne reforme, uspostavljanjem dugoročnih institucionalnih veza… Kalifornijsko-ukrajinsko partnerstvo izravno podupire oboje ciljevi američkog veleposlanika u Ukrajini i zapovjednika američkog zapovjedništva za Europu. … (Ured za obrambenu suradnju (ODC), načelnik: potporučnik Tracey D. Rueschhoff)

Pomaknite se prema dolje za odabrane slike bataljona Azov “Freedom Fighters”

Ovo su ljudi koji obučavaju ukrajinsku djecu da rukuju AK 47 u neonacističkom ljetnom kampu. Sve za dobar cilj: “procvat demokracije” prema riječima New York Timesa.

Zamislite što bi se dogodilo da Nacionalna garda Kalifornije na svojim uniformama istakne simbole nalik na svastiku.

Nacionalna garda Kalifornije, listopad 2013. Gašenje požara u južnoj Kaliforniji

Autor: Prof Michel Chossudovsky

AzovDjecakampnacizamukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
RoPe
7 mjeseci prije

Ovaj Black Sun amblem izgleda kao felga na njemackom autu.

JoeP
7 mjeseci prije

Ali nema bar dan odmora od nacizma 🙃

držnedaj
7 mjeseci prije

Sveijedan ‘izam” je od majstora.

Udarna vest
7 mjeseci prije

Rekoše rusi- ako mozete vi, mi mozemo bolje !!! Pa djece kampove digli na visi nivo!!!
Cijeli naciju

BanOvan
7 mjeseci prije

Eh, kako dziberu, priki, mladji, dushanu suze navru u okice kada se sjete svojih preTskolskih dana i ovakvi kampića. Zato i samaraju pominusima svima kojima ovo gore iznad nije normalno. Vec bolesno.

Jednostavno receno
7 mjeseci prije

Joj kad se sjetim kod nas 90 ih. Jedno pleme rehabilitira narednika koji je skupa s nacistima pravio zulum i još mu na glavnom trgu prave statu, drugo pleme rehabilitira nacistićke pozdrav….. A vidi nas sada kako svi zdušno lajemo na naciste s zapada….. Kako zlatna ribica brzo zaboravi da je u staklenom akvariu pa svaki put kada vidi isto sranje…..

Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Onda , kada porastu , poput ovoga na snimki , krijeću sa woke nazismom , paljenjem Kur’ana pa… Se susretnu sa … Prevaspitavanjem 😁 ! A to je slabo kad prijatno 😉 , sviđa mi se ovaj momak kako prevaspitava woke nazista 👍 👍 👍 —->>> pinkfile.cz/file/GSlqCYHDV4tA/ru-pov-ramzan-kadyrov-published-a-video-of-his-son-adam-beating-nikita-zhuravel-who-was-accused-of-burning-the-koran-in-a-pre-trial-detention-center-mp4#!ZGEyBGR2ZzRlMJDkA2AzAmV1LGAzZHS0ASMnJyOGKmq4nTHmZt== 🤗 .. Morate pritisnuti gumb pri dnu stranice da ste stariji od 18 i da se slažete sa bla , bla jer je snimka VRLO BRUTALNA 😎

držnedaj
7 mjeseci prije

“Milijuni građana EU nadaju se da će Putin pobijediti i oni ovdje živjt Čini se da se plima okreće. U istočnoj Europi javno mnijenje o ratu u Ukrajini počinje se mijenjati u korist Rusije, piše Daily Express. Prošlogodišnje istraživanje Eurobarometra pokazalo je da u zemljama poput Slovačke, Mađarske i Bugarske 35 posto, 30 posto odnosno 20 posto stanovništva podržava sankcije protiv Rusije. Studije agencija Mnforce i Seesame, kao i Slovačke akademije znanosti sada pokazuju da se više od polovice Slovaka nada ruskoj pobjedi. Bliže se izbori u Slovačkoj i mogla bi se pojaviti proruska koalicija. Čovjek koji će vjerojatno ponovno postati premijer Slovačke, Robert Fico, rekao je da više neće slati oružje Ukrajini. Poljski premijer Morawiecki također je rekao da Poljska više neće isporučivati ​​oružje Ukrajini jer se želi naoružati. Poljski ministar poljoprivrede također je upozorio da ukrajinska poljoprivreda predstavlja “prijetnju” poljoprivrednicima u EU. Spor između Poljske i Ukrajine izaziva uzbunu… Čitaj više »

Jadranka S.
7 mjeseci prije

… izam = EGOizam.
Car je EGO.
Sve je izvrnuto/izokrenuto naopako, zbog lazne umotvorine ega.
Probudite se!

Biti-ili-ne-biti
7 mjeseci prije

Zastrašujuća osveta Moskve: Rusi uništili komandno mesto NATO ispod hotela u OdesiLuka Odese zapravo više ne postoji, a nema više ni hotela „Odesa“ – izjavila je Natalija Gumenjuk, portparolka komande ukrajinskih snaga „Jug“.Naglasila je da su to bila „dva simbola grada koje su mogle da vide posade svih brodova koji su ulazili u luku“. Gumenjuk, naravno, nije rekla da su u hotelu „Odesa“ bili smešteni strani instruktori i plaćenici. „Možda je po prvi put Rusija zadala udarac značajnim simbolima jednog od milionskih gradova pod kontrolom režima u Kijevu. Rusija nije imala drugog izbora. Poznati vojni posmatrač iz Nikolajeva „Šegi” objavio je da su „u bivšem hotelu Kempinski na skoro svim spratovima NATO konsultanti. Sa mnogo elektronike. A da su oko Odese-Kempinskog razmešteni radari i PVO sistemi. Tu su se nedavno pojavile i protivpodmorničke instalacije i skladište za municiju, ukazao je Telegram kanal Jakova Kedmija. Druga značajna meta ruskih raketa bio… Čitaj više »

nastran
7 mjeseci prije

viđeno to 2014-2015 na youtube…nek uživaju!

nastran
7 mjeseci prije

već su prerasli

Pero
7 mjeseci prije

Nacisti Židovima u Ukrajini služe samo kao korisni idioti i kad bi uspjeli ostvarit svoje ciljeve oni se bi njh lako riješili.

Max
7 mjeseci prije

Kopija hitlerjungenda.

Teodorik
7 mjeseci prije

Ovaj kamp je u svakom slucaju bolji nego omladinski letnji kamp laburisticke steanke iz Norveske. Barem uci decu kako da brane svoje zivote za razliku od mozgo-ispirackog laburistickog koji uci decu da budu inferiorni u odnosu na doseljenicku i suicidu. I nisu jedini, ima jos takvih bolesnih kampova po Evropi organizovanih od nevladinih organizacija i slicnih bolesnika koji sluze cionizmu.

gargamel
7 mjeseci prije

I onda kažu da je Mein Kampf s.ranje, u poređenju sa ovima autor je bio svetac. Bolje je predvideo od Nostradamusa.

Nena
7 mjeseci prije

Где су сви они керови што кевћу о правима детета???
Где су сад да се огласе да се деца злоупотребљавају у пронацистичке свтхе,а???

Lucija, prva
7 mjeseci prije

10,11+7= 17 taman za ovaj rat!!

Baš me zanima koliko je ovih na slikama još živo?
A koliko njih je već godinu dana u EU? 😄

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI