Otkriven gaf sa Truss u Rusiji

Sergej Lavrov i Liz Truss
55 komentara

Moskva je opisala razgovor s Truss kao da nijemi razgovara s gluhim.

Dok zapadni diplomati pokušavaju riješiti rastuće napetosti s Moskvom, glavna britanska diplomatkinja navodno je napravila veliku pogrešku tijekom kriznih pregovora, navodno izjavljujući da London nikada neće priznati suverenitet dviju regija, za koje se opće smatra da su dijelom Rusije.

U članku koji je u četvrtak objavio moskovski dnevnik Kommersant, dva ruska diplomatska izvora tvrdila su da je britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss napravila promašaj dok je razgovarala u direktnim razgovorima sa svojim ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.

Kako piše, visoki diplomat Londona je naglasio da Moskva mora povući svoje oružane snage s granice s Ukrajinom, pri čemu je Lavrov ponovio da je ruska vojska stacionirana na vlastitom teritoriju i da ima pravo provoditi manevre unutar svojih granica.

Navodi se da se ruski veteran obratio Truss i upitao je priznaje li London suverenitet Moskve nad regijama Rostov i Voronjež, gdje su se posljednjih dana odvijala velika kretanja postrojbi, blizu ukrajinske granice.

Nakon kratkog razmišljanja, britanski diplomat je navodno odgovorila da Velika Britanija “nikada neće priznati suverenitet Rusije nad ovim regijama”. Navodi se da je interakcija potaknula Deborah Bronnert, britansku veleposlanicu u Moskvi, da uleti i tiho podsjeti svog kolegu da njih dvoje zapravo smatra ruskim teritorijem čak i njezina vlastita vlada.

Kasnije tijekom dana, Truss je objasnila kako je isprva mislila da Lavrov govori o dijelu Ukrajine i da je naknadno jasno dala do znanja da su te regije zapravo dio Rusije.

Izvješće Kommersanta slijedi ubrzo nakon što su Lavrov i Truss održali razgovore o visokim ulozima u ruskoj prijestolnici. Glavni moskovski diplomat izrazio je užasnutost ishodom njihove razmjene.

“Ne razumijemo se, a nažalost naši napori usmjereni prema objašnjavanju nisu poslušani”, rekao je Lavrov.

London je izdao nekoliko upozorenja posljednjih tjedana, tvrdeći da bi gomilanje ruskih vojnika duž linije razgraničenja s Ukrajinom moglo biti prethodnica ofenzivi, optužbe koje je Kremlj više puta odbacio. Truss je prije prijetio oštrim sankcijama, inzistirajući da bi, ako Moskva izvrši upad, uslijedio embargo koji bi oštetio gospodarstvo zemlje.

Ranije u veljači, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova osudila je Truss zbog miješanja dva različita dijela Europe, kada je izjavila da London “opskrbljuje i nudi dodatnu podršku našim baltičkim saveznicima preko Crnog mora”, unatoč činjenici da su Estonija, Latvija i Litva više od 1000 km udaljene od vodenog područja jugoistočne Europe.

“Gđa Truss, vaše poznavanje povijesti nije ništa u usporedbi s vašim poznavanjem geografije”, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu. Dodala je da svijet treba spasiti od “gluposti i neobrazovanosti anglosaksonskih političara”.

Liz TrussrusijaSergej LavrovVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

Truss se ponaša trusno. Neporostivo neznannje za diplomatkinju koja svima soli pamet,

Selena
2 godine prije

Džejn Psaki, kada je prvi put bila potparol Bele kuće izjavila je ako Belorusija napadne Ukrajinu, Amerika će poslati petu flotu. Valjda da se usidri u Lukašenkovom kupatilu..

Faust
2 godine prije

Pitam se na kojem elitnom sveučilištu njezinog veličanstva,Oxfordu ili Cambridgeu,je studirala ministrica Truss.

Hahahaha
2 godine prije

1 iz domaćeg.

Alen
2 godine prije

Nije slučajno da je većina zapadnih diplomata polupismena…

Trt
2 godine prije

Truss: Rusi prestanite se opirat, mi smo tu da vladamo vama, a vi ste tu da budete naši kmetovi. Lavrov: Mi nismo za razvoj inicijativa koji dolaze iz zapadnih centara moći koje vi predstavljate. Truss: Rusi kako si ne možete utuvit u glavu da smo mi cijelo vrijeme jači od vas, da smo intelektualno i kulturno superiorniji, i ako ne povučete vojsku sa svog teritorija ja i moji prijatelji ćemo vam napravit nešto strašno. Lavrov: Ruska federacija u ovom trenutku vodi obrambenu politiku usmjerenu na traženju mirnog rješenja zasnovanog na međunarodnom pravu. Pritisci zasnovani na prijetnjama neće promijeniti kurs ruske vanjske politike. Truss: Rusi ako ne pristanete da naše azov brigade uđu u Donbas i naprave mirnu reintegraciju nad vašim okotom tamo ja ću vas reć njegovom visočanstvu kraljici koja će vas onda reć papi koji će onda pozvat na mir. Lavrov: Mi se zalažemo za provođenje sporazuma iz Minska… Čitaj više »

preseren3
2 godine prije

Gledao prenos konferencije za štampu. Lavrov, stari mačak u diplomatiji, znao je s kime ima posla i namjerno joj je namestio. Kučanice pojma nemaju o zemljepisu…
Na tubi mate video gdje stoji Merklova pred zemljevidom Europe i pitaju ju, gdje je Berlin.
Ko iz topa ona pokazuje otprilike tamo, gdje je Ljeningrad…

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Geografija s Liz…

Španjolska – Afrika
Francuska – Blizu Pariza
Nizozemska – ?
Njemačka – Irska
Danska – Da li je tu neka država?
Švedska – Njemačka
Norveška – Još Njemačke
Poljska – Bože znaj
Bjelorusija – Meksiko
Češka – Zbilja?
Austrija – Australija
Švicarska – Sjever
Italija – Nije Rusija
Slovenija – Krim
Hrvatska – Hogwarts
Madžarska – Rusija
Rumunjska – Japan
Bugarska – Nemam pojma
Ukrajina – Kina
Rusija – Antarktik
Turska – Ma daj…
Crno more – Baltik
Sredozemno more – Atlantik
Još neko more – Nemojte me je*at

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Povijest s Liz…

…a onda su Tatari, predvođeni Napoleonom, zaustavili Hanibalovu falangu kod Kijeva i otjerali ih natrag u Skandinaviju.
Mongoli su ih slijedili…

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss je diplomirala na Oxfordu i ima ambiciju doći na čelo Torijevaca.
Žena je pokazala da nema manira, pristojnosti ili diplomacije. Da ne zna ništa ni o čemu, ne može zapamtiti ni Donjeck i Lugansk, a zbog kojih je i došla na razgovor u Moskvu. Napravila je totalnu budalu od sebe i izvrgla ruglu svoju zemlju.
Lavrov, koji je za vrijeme dok je na svom položaju, vidio 5 premijera i 9 ministara vanjskih poslova Velike Britanije, diplomatski je rekao da je Liz ”došla nepripremljena”.

Prošla su vremena kada su Rusi britanskog premijera s poštovanjem prozvali ”željeznom damom”. Danas su Johnson i Truss predmet šale i ismijavanja. Tužno…

abc
2 godine prije

Problem zapadne ženske diplomatije izvire iz činjenice, da ženske svoje pozicije u vanjskoj diplomatiji zarađuju sa pijanim tulumima i krevetnim sportovima.

abc
2 godine prije

Ova anglosaksonska kuja prije paše u kakav jeftin vojnički bordel, nego u ozbiljnu vanjsku diplomatiju.

Jela09
2 godine prije

Nije ni Rusija idealna država ili slobodna, ali u daleko boljem stanju u odnosu na devastirani zapad

Alen
2 godine prije

Malo drugačiji performans UK ministra odbrane na današnjem sastanku sa Šojgu.. Jel hvatate igru koju igra UK?

Roccos
2 godine prije

Još jedna blesača koja je očito studirala dudlologiju po ovalnim kabinetima.

Konstantin
2 godine prije

Potrazite na netu docek ove GLUPACE na Moskovskom aetodromu. A da stvar bude ponizavajuca za ovu i njenu drzavu kada su stigli ispred ministarstva vanjskih poslova, nisu im dozvolili da udju unutra vec su im rekli da parkiraju vozilo “negde van misnistarstva” i ova isla pesice sa njenom delegacijom do ministarstva.
Vrh ovog sastanka je kada je Lavrov nakon bezobraznog nastupa ove na zajednickom brifingu, diplomatski ponizio i napustio brifing.

Brkan
2 godine prije

Nekad davno, u JNA, postojala je izreka: “Lud jebe zbunjenoga.”
Prepotentni Englezi nikako da shvate da ovdje sa druge strane imaju iskusne i skolovane pregovarace, a ne neke zbunjene bogce. Ovdje to ne vrijedi!
Ruski diplomati ne pripadaju nekim,tamo plemenima kojima mozes prijetiti ili kupiti ih za ogledalca i bocu spirita.
Uzasno me nervira ova anglosaksonska prepotencija i primitivizam!

Red Dog
2 godine prije

Oni idu u posebne skole, vec u posebne vrtice, gde im se kaze da su „posebni“.
Dakle, od malih nogu oni ne borave u ovom nasem svetu. Doslovno „dva sveta razlicita“. Razgovor nas s njima JESTE kao razgovor gluvog i nemog.

2 godine prije

Dvije ključne stvari:

  • Na pozicijama (političkim) su totalno nesposobne, neobrazovane i neinformirane, ali zato potpuno lojalne budale.
  • Svi ti (politički) razgovori i debate u ovom slučaju su totalna farsa – vojna industrija nekome mora prodavati oružje i municiju! Afganistan i Irak više nisu u igre, u Siriji igraju Turska i Rusija, SAD mora naći novi “playground”…
HEKPCT
2 godine prije

Ovo je prestrašno. Raspad sistema. Žalosna nam majka svima.

Davidschwartz
2 godine prije

Valjda gluhonijem sa slijepim…

Jery
2 godine prije

Ovo nije presedan ovo je konstanta zapadne diplomatske politike! A računa se kako su obrazovani! Sve više sam ubijeđen da je greškom zbog slabog poznavanja geografije izbio rat sa indijancima a i u Vijetnamu!🤮

Lucija, prva
2 godine prije

Vidim da mi nije objavljen komentar:” Nije lijepa, al’ je gloopa…”

Samo se tješite…😄

Jelena
2 godine prije

Zapadnjaci su usko specijalizirani, zato ne razumiju globalizaciju i nova oružja bez ljudskih žrtava. Digitalno će pobijediti inteligentniji, a ovo sve je testiranje neprijatelja. pa svatko na svom teritoriju može vježbati život kako hoće.

Rover70
2 godine prije

Naša Pipl mast trast as je sutkinja ustavnog suda. Truss je tu negdje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI