PANIKA: Orban iskreno i racionalno: “Ukrajina ovisi novcu zapada i nije suverena država”

Viktor Orban - Mađarski parlament
51 komentar

Mađarski premijer Viktor Orban danas je iznio tvrdnje vezane za Ukrajinu, koje su bolne ali istinite. Orban tvrdi da “postojanje Ukrajine i sposobnost njezine vojske ovise isključivo o novcu koji dolazi iz Zapada”.

Posebno uznemirujući za zapadne manipulatore i njihove medije je bio prvi dio izjave u kojem Orban dovodi u pitanje čak i postojanje suverene i međunarodno priznate države.

Suverenitet Ukrajine je gotovo izgubljen. Zemlja koja nema financijsku neovisnost i nije u mogućnosti osigurati dobrobit svojim građanima, a kamoli financirati rat, ne može se nazvati suverenom“, izjavio je Viktor Orban i nije puno pogriješio.

Orban tvrdi da za vođenje bilo kakvih vojnih operacija potrebne su tri stvari – novac, novac i još novca.

“Trenutno je jedino financijska podrška Zapada ono što održava Ukrajinu na životu i omogućuje njenoj vojsci da ostane borbeno sposobna”, dodao je mađarski premijer i uznemirio manipulatore koji žive na muci Ukrajinaca i Rusa.

Sukobi između Rusa i Ukrajinaca počeli su još 2014. godine. Radi se o kompleksnom sukobu, kojeg nazivamo rusko-ukrajinski rat ili Ukrajinska kriza. Ovaj sukob proizlazi iz više složenih geopolitičkih, financijskih i teritorijalnih pitanja.

Ključni događaj koji je izazvao eskalaciju sukoba bio je ukrajinska Euromajdan revolucija koja se odvijala od studenog 2013. do veljače 2014. godine, a koju su financirali Amerikanci i Zapad. Prosvjedi su započeli nakon što je tadašnji ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič odbio potpisati Sporazum o pridruživanju s Europskom unijom, što je pokrenulo već pripremljene masovne proeuropske prosvjede širom zemlje.

Nasilje je kulminiralo u veljači 2014. godine kada su oružani prosvjednici počeli pucati po policiji, što je rezultiralo smrću više od stotinu ljudi. Konačno, Janukovič je pobjegao iz zemlje, a proeuropska vlada nasilno je tj. pučem preuzela vlast. Međutim, te promjene nisu dobro primljene u svim dijelovima Ukrajine, posebno u Krimu i istočnim regijama koje su imale značajne dio proruske populacije.

Sukobi između ruskih snaga i ukrajinskih vojnih postrojbi u Donbasu, istočnim regijama Ukrajine, trajali su više godina. Pregovori o primirju i rješenju sukoba vodili su se uz posredovanje Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) i drugih međunarodnih aktera, ali situacija ostaje napeta i nestabilna, jer ukrajinska strana nikada nije poštovala potpisane dogovore.

Sukobi između Rusa i Ukrajinaca iz 2014. godine ostavili su duboke posljedice na obje strane, uz tisuće žrtava, veliki broj raseljenih osoba i razaranje infrastrukture. Međunarodna zajednica ne nastoji pronaći mirno i održivo rješenje kako bi se okončala ova kriza i postigao trajni mir u regiji, već pokušava na bojnom polju pobijediti Rusiju.

To su shvatili mnogi državnici, ali rijetki, kao što je Viktor Orban, o tome javno govore.

Izjavaukrajinaviktor orban
Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mrdomir
8 mjeseci prije

Nekakva, uslovno govoreći, država Ukrajina je postojala do 2014. Onda su došli Amerikanci…

Coca Corona
8 mjeseci prije

O novcu,pa po ovcu…potrat na proplanak…
fali vam o u naslovu,jeda je -nekad+,
no ,dajte stavite to o u naslovu pojedrn0 …kad već.

Mrdomir
8 mjeseci prije

“Zemlja koja nema financijsku neovisnost i nije u mogućnosti osigurati dobrobit svojim građanima, a kamoli financirati rat, ne može se nazvati suverenom“
————–

Isto može da se kaže i za ove “države” nastale na temeljima prave države, Titove narodne Jugoslavije.
Zapad “pomaže” da bi uništio, opljačkao, porobio i kolonizirao. Zapadni kapitalisti/imperijalisti nisu humanitarna organizacija. Logično, zar ne?

CAN
8 mjeseci prije

Dok tamo ratuju mirom,ovdje pak miruje rat…poslo nadasve sva skupa.

Jadranka
8 mjeseci prije

Mogu reći da je Orban 100% u pravu.

CAN
8 mjeseci prije

P.S.
poslo=podlo
ništa naočale …ne nosim…da bolje čujem…

CAN
8 mjeseci prije

P.S.
poslo=podlo
ništa naočale …ne nosim…da bolje čujem…

Magefun
8 mjeseci prije

Blackrock je otkupio 80% Ukrajine, oni su samo na papiru formalno država

Razmisli
8 mjeseci prije

Panika
Madjarska inflacija 23 posto
Fali onih 30 mlrd eur iz eu pomoći
Orban nije suvereni predsjednik dok maše kako Putin financira

nepoželjni
8 mjeseci prije

Hehehe, evo plenković će im pomoći da “osuverene”, po hrvatskom modelu 😉

Sardelino
8 mjeseci prije

U stvarnosti, mići lukavac Orban rekao je slijedeće: Kad presuši dotok stranog novca i oružja u Ukrajinu ona će nestati kao država.
Orban samo želi da ne zakasni kad se to desi i da uz Poljsku bude među prvima kad započne “čerupanje” nepostojeće države jerbo se i on najavljuje da zadržava svoje povijesno pravo prvenstva na koji komadićak.

Bojim se da ni njemu i Poljacima neće puno toga zapasti jer su ono što je najvrednije u Ukrajini već su odavno “bezecirali” a i kupili vodeći pripadnici 13 plemena.Tim pripadnicima plemena, među kojima je i Nulandovca a koji su i napisali scenarij za ovaj rat, odgovara da on što duže potraje jer će Ukrajina kao poželjna roba biti još jeftinija sa što manje ukrajinaca. A to što će usput i Rusija biti oslabljena, to će im doći kao dodatni bonus.
Žao mi je što su Ukrajincima oči širom zatvorene.

Max
8 mjeseci prije

Točno u centar,

hiber
8 mjeseci prije

Čovjek je ljubomoran. Ukraina se uspješno othrvala ruskoj agresiji, sto Mađarska nije uspjela 50-tih godina i čak i sada Mađari izigravaju tik-tok Čečene. Po istoj logici, ni Vijetnam nije bio suveren jer je primao sovjetsko-kinesku pomoć pa je kao “nesuveren” uspješno pobjedio Amere. Putin je, jednostavno, izgubio rat i sada se on i njegovi podguzi pokušavaju izvući.

8 mjeseci prije

1% EU uzdrzava 1% ukrajine.
1% EU je hrvatska.
1%ukrajine je 300 000 ljudi.
Hrvatska uzdrzava 300 000 ukrajinaca.
Tako da se sjetite kad kazete da je hrvatska gradila mostarsku bolnicu, dala novce za bosanske hrvate, vatikan ili parazit udruge.
4 mil. Hrvata uzdrzava 300 000 ukra.
Jedna od 12 mirovina vam je odezeta da se ukrajinci da nirovina.
1 od 12 placa otisla je da ukro dobije placu.
Platili ste 12 kila kruha, 12 kila mesa 12 dana odmora, 12 piva, dobili ste po 11.
12-esti kruh, pivu … ste platili ukrajincu.
To recite sugovornicima. Njih ne zanima rus-ukro ili odoka navijaju kako tv kaze ali nitko ne voli da mu se uzima iz djepa. Djep boli.
Nema smisla braniti rusiju. Argument je predubok za njihovo strpljenje i mozak.
Napadajte ukrajinu po osnovi tereta na svakomu od nas.

Malcom
8 mjeseci prije

Dooobrooo juuutrooo!!!

hiber
8 mjeseci prije

Nemoj te mi zamijerit molim Vas, ponekad se skroz izgubim.

Alex Keller
8 mjeseci prije

Ukrajina je umjetno stvorena država u vrijeme Boljševika,bez jasne ideje što se time željelo postići. Ameri međutim kako dobro znaju što rade,njima je Ukrajina odskočna daska za napad na Rusiju i osvajanje njenih prirodnih resursa,tako da neće žaliti novaca sve do smrti zadnjeg Ukrajinca.

H/K
8 mjeseci prije

Po slicnom modelu se i Juga raspala. Srusena iz vana radi koristi zapada.
Zbog nekoliko zlocestih i koruptiranih ljudi unutar svake republike bivse drzave, mediji i lazirane vijesti su razljuitle naivce,…

estra
8 mjeseci prije

Na cas sam pomislio da govori o Hrvatskoj… Svaki k**** koji se izgradi u HR ima onu gadljivu etiketu “financirano od EU sredstava”.
Volili ili ne, bivsa drzava je za ovu danasnju “suverenu” smijuriju bila tata mata.
Nikad vise zaduzenja po stanovniku, a vecina gradova propada od devedesetih. Napravi se novi plocnik ili ulicna rasvjeta pred izbore. Jad jadova. Zadnjih 30 godina na ovim prostorima 0 bodova naspram prije.

Lupodimare
8 mjeseci prije

Industrija rata nužno treba ratove, male za testiranje, na pr. osiromašeni uran na Srbiju, i velike radi enormne zarade. Ratovi se vode u “inozemstvu”: Koreja, Vijetnam, Panama, Somalija,Irak, Iran, Libija, Sirija, Srbija a pučevi po cijeloj planeti Libija, Sirija, Srbija, Ukrajina. Iza svih ratova stoji USA.

Mato
8 mjeseci prije

Sta vise reci o toj truloj i prljavoj EU tosu demokracije, VIKTORE LEGENDO.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI