Paralelna stvarnost – Mattis tvrdi da je UN ovlastio američku agresiju na Siriju

James Mattis
20 komentara

Jučer je američki ministar obrane James Mattis održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o brojnim pitanjima i aktivnostima američke vojske u inozemstvu.

Mediji su prenijeli dijelove transkripta, a većina ih je prešutjela važno pitanje i odgovor generala Mattisa oko američke vojne prisutnosti u Siriji.

Pred kraj brifinga je čelnik Pentagona izjavio kako američke trupa imaju dopuštenje Ujedinjenih naroda za borbu protiv terorista Islamske države, pa i na teritoriju Sirije, te da će tamo ostati koliko bude potrebno.

“U stvari, UN je rekao da možemo slijediti ISIL i mi smo u Siriji da ih uništimo”, rekao je Mattis odgovarajući na pitanje imaju li SAD američke pravne osnove za raspoređivanje vojnika u Siriji.

Međutim, čelnik Pentagona nije mogao precizirati  koja rezolucija Ujedinjenih naroda američkim trupama daje ovlasti da budu u Sirijskoj Arapskoj Republici.

Osim toga, Mattis je povlačenje snaga američke koalicije iz Sirije vezao za uspjehe “Ženevskog procesa” u političkom rješavanju sirijskog sukoba.

On tvrdi da je takav pristup povezan s ciljem američke vojske koja mora spriječiti povratak “Islamske države II”.

“Američka vojska će se boriti protiv Islamske države u Siriji sve dok se teroristi budu htjeli boriti”, izjavio je Mattis, potvrđujući namjere Washingtona da ostane u arapskoj zemlji i nakon što teroristi izgube sav teritorij kojeg kontroliraju.

“Neprijatelj nije izjavio da je završio s tim područjem, pa ćemo se boriti sve dok se žele boriti”, rekao je čelnik Pentagona govoreći o budućnosti američkih operacija u Siriji i dodao kako američke trupe neće otići prije završetka političkog procesa u Ženevi.

Podsjetimo, Damask je više puta naglasio da su američke koalicijske snage na području Sirije raspoređene protuzakonito. Isto je rekao i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, na što je nekoliko puta  podsjetio američkog kolegu Rexa Tillersona.

Sirijski predsjednik Bashar Al-Assad je izravno je optužio Zapad da podržava teroriste, objašnjavajući kako je ISIL u stvari zapadni ekstremistički projekt.

Iz izjave generala Mattisa, koji tvrdi da će se američke trupe ostati u Siriji ne samo dok postoji prijetnja takozvane “Islamske države”, neko i mogućnost njenog uskrsnuća, lako je naslutiti da SAD ne namjeravaju napustiti sirijski teritorij. Osim toga, CIA će vrlo lako naći “razlog” za ostanak, obzirom na spregu Washingtona s vrhom “kalifata”, što danas i nije neka tajna.

Ovakvo što se dalo i naslutiti, ali još uvijek nije jasno koja je rezolucija Ujedinjenih naroda, Opće skupštine ili Vijeća sigurnosti, ovlastila Pentagon za slanje vojske u Siriju?

Izvor: Transcript by secretary Mattis

ISILIslamska državaKalifatNATOUjedinjene nacijeUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
rodoljub
6 godine prije

Amerikanci ce uvek izmisliti opravdanje i razlog kada sprovode svoje namere, pa ce i ustav proglasiti toalet papirom, kada zele njime ubrisati dupe.

ZЪVЪNIMIRЪ
6 godine prije

uništimo ili pomognemo ?

Brane
6 godine prije

Otići će kao i iz Vijetnama, kad se počnu gomilati crne vreće a početi će. Mislim da je i Rusima dozlgrdilo s ovim psihopatama, a i vreme im je.

Ivan1
6 godine prije

Mattis ne živi u paralelnoj stvarnosti, nije shizofreničar. On priča izmišljotine, psihopat je.

Kajzer Soze
6 godine prije

O tome kako se bore čak i BBC pravi reportaže :
https://www.youtube.com/watch?v=p4KLrQKJn3c

tedi
6 godine prije

E bas sada ih treba ostaviti da krepavaju na sirijskom ratistu.Mogu misliti kako se sada Putin grohotom smije ovom bolesniku.Laze bez ocitih dokaza,ne nije noooormaaalaaan.Americki i Nato najobuceniji instruktori ostavice kosti u pustinjskom pesku.Duh Moamera Gadafija ce ih progoniti.Ova izjava ako su pametni znaci “bjezite”,jer ce na njih biti otvoren lov.

antun comb
6 godine prije

ahahaaa, jel jos svrsavate na cara putina I ruse, ahahaaa

ne postoji za dzabe ona narodna… pomozi boze onome koga rusi brane a grci hrane.

Osoba C
6 godine prije

Mattis tako nešto mora izjaviti, po defaultu. Iz toga ne treba izvlačiti nikakve duboke teorije. Kad dođe vrijeme, a ono se bliži, steći će se uvjeti da se uz neko opravdanje u funkciji spašavanje obraza, napusti Sirija, iako će i dalje nastaviti raditi na njenoj destabilizaciji .

tedi
6 godine prije

Malo izvan teme ,iduceg tjedna idu hapsenja u SADe preko 800 zatvorenih optuznica na celu su Hilary Don Mc Kejn.http://sananda.website/mass-arrests-update-842-sealed-indictments-in-24-districts-from-1030-through-1110-clinton-mccain-house-arrest-november-12th-2017/

Osoba C
6 godine prije

@tedi
Da li ja to naslućujem sitnu zluradost? Kolega, kolega ……..
Ovakvim objavama @antun comb zv. ”koga rusi brane a grci hrane” mogao bi na apaurine.
Imajte obzira prema njegovim osjećajčićima! 🙂

zoran
6 godine prije

klasicne psihopate ovi ameri.guras nos svuda,i obicno se nadje ko ce ih tako lupiti po nosu da vise nikad dok je sveta nece pomoliti glavu iz rupe.polako ali sigurno dolazi to vreme.ničija nije gorela do zore.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI