Pentagon “ne zna” ima li 400 ili 5000 vojnika u Siriji

Pentagon zgrada
9 komentara

Visoki zapovjednik američke vojske se zbunio oko brojke vojnika raspoređenih na teritoriju Sirije i Iraka, a Pentagon se kasnije morao korigirati.

General James Jarrard, zapovjednik američkih specijalnih postrojbi u Siriji i Iraku je napravio veliku pomutnju kada je  govorio o broju američkih vojnika u te dvije zemlje.

U jednom od brifinga je putem satelita iz Bagdada izjavio novinarima u Pentagonu kako ima 5000 vojnika, ali se odmah ispravio i rekao “kako u ovom trenutku nema više od 4000 američkih vojnika u Siriji”.

Kad je upitan da potvrdi brojku, general Jarrard je rekao “da se zbunio i službeno Pentagon smatra da ima oko 500 vojnika u Siriji”, što je izazvalo smijeh među novinarima.

Ova situacija je izazvala reakciju izaslanika Pentagona koji je vodio brifing, Erica Pahona, koji je istaknuo da u Siriji ima 503 američka vojnika, a u Iraku 5262.

Problem je što je jedan od novinara želio potvrdu snimkom transkripta razgovora i jesu li 503 vojnika u Sirije zaposleni u vođenju vojnih operacija, na što je general James Jarrard izjavio “kako su to koalicijske snage”.

Nakon ovog brifinga, Eric Pahon je izjavio “kako je general prvi put pogriješio, jer 4000 vojnika nije ni približno točna brojka američkih vojnika u Siriji”.

VIDEO – Washington Post

Eric PahonGeneral James JarrardNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ohrana
6 godine prije

iluzorno je ocekivati da ce vojne sile objavljivati tocne podatke o svojim operacijama tako da se se nekim tocnijim podacima moze doci samo strucnom analizom svih dostupnih izvora

Georgij Žukov
6 godine prije

Rusi tocno znaju koliko ima Jamesovih placenika na terenu ali se ne zele zamjeriti “zapadnim saveznicima” , priblizan broj zna i sirijska narodna armija ali jos nije vrijeme da objavi tocan broj , o tocnom broju njegovih vojnika na terenu obavijestiti ce ga iranska revolucionarna garda:)

Sinisa
6 godine prije

Desavanja oko DeZa?

Crni žutokljunac
6 godine prije

Muljaju i lažu tako da ponekad zbune i svoje generale.

shumadinac
6 godine prije

Ma zna on tačno “u komad” ali nije siguran šta sme da kaže.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI