Pobjednici zimskih olimpijskih igara iz Rusije ne mogu primiti nagrade u vidu stranih automobila

BMW
7 komentara

Osvajači medalja u Pekingu 2022. trebalo bi da dobiju novčanu nadoknadu umjesto BMW vozila.

Osvajači medalja članovi Ruskog olimpijskog komiteta (ROC) na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. neće moći da prime nagrade u vidu stranih automobila i umjesto njih će dobiti gotovinu, potvrdio je Fond za podršku olimpijcima. Match TV je izvijestila da će rijetka promjena politike morati da bude napravljena zbog komplikacija koje proističu iz tekuće vojne operacije u Ukrajini.

Strani proizvođači automobila kao što je BMW ne mogu Rusiji da obezbjede potreban broj vozila, navodi se u saopštenju, što znači da će osvajači medalja umjesto toga dobiti četiri miliona rubalja (50.000 dolara) za zlato, dva i po miliona za srebro (31.000 dolara) i 1,7 miliona rubalja (21.000 dolara) za bronzu.

Kasnije, preko RBC Sporta, predstavnik Fonda za podršku ruskih olimpijaca dao je identičnu izjavu kao i Match TV i potvrdio da: „U svjetlu situacije koja se danas razvila, menadžment fonda je odlučio da automobile zamjeni novčanim grantovima šampionima i pobjednicima Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022.“

“Njihova veličina je uporediva sa uplatama države. Nećemo komentarisati situaciju sa stranim proizvođačima automobila”, potvrdio je predstavnik.

Nastupajući pod zastavom ROC, ruski sportisti osvojili su 32 medalje na Zimskim olimpijskim igarama u Pekingu. Ovo je pomoglo njihovoj zemlji da završi na devetom mjestu na tabeli zbog šest zlata, iako su po ukupnom broju osvojenih medalja bili treći, poslije Norveške i Njemačke.

Osvajači zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju prošlog ljeta dobili su vozila BMX X5 i BMW X3, ali će izostati oni koji su u kineskoj prestonici dobili slična priznanja, poput dvostrukog pojedinačnog i štafetnog šampiona u skijaškom trčanju Aleksandar Bolšunov, kao i umjetnička klizačica Ana Ščerbakova.

Ipak, prema riječima predsjednika ROC Aleksandra Žukova, sportisti će biti „zadovoljni što će dobiti takvu nadoknadu“. “S obzirom na trenutnu situaciju, ovo je normalna odluka”, dodao je on za Match TV.

Zbog sankcija koje su uvedene po preporuci Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), ruskim sportistima je trenutno zabranjeno da učestvuju u nizu sportova, što znači da Ščerbakova i Kamila Valjeva, koje su osvojile zlato u ekipnom takmičenju u Pekingu 2022, ne bi mogle da se takmiče na Svjetskom prvenstvu u umjetničkom klizanju u Monpeljeu.

AutomobilBMWnagradarusijazimske olimpijske igre
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 godina prije

Uskoro im ne bi mogli niti isporučiti BMW-e, taman i da hoće.

Jer im za finiširanje istih trebaju rijetki metali poput neona i paladija čiji je najveći izvoznik u svijetu Rusija.

Samo neka se požure sa isplatama dok još mogu ići preko SWIFT-a prema Rusiji.

Ja to onako
1 godina prije

,,Ma ajte molim vas a koje je to auto bolje od Moskvica” da nije zapadno smece? ja vozim Ladu a nek proba neko da me zakaci sa svojim plasticnim autom da vidim kako ce proci.

SLO
1 godina prije

Ti ni za biciko nemaš…

Max
1 godina prije

Neka im daju Ladu ili Volgu.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ha , ha , ha , ha . A koji ce im to vraga uopce ?!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI