Pobuna grupe Wagner uzrokovala je skok potražnje za gotovinom diljem Rusije

Novac - Ruska rublja
6 komentara

Petnaest regija zabilježilo je dramatičan skok povlačenja depozita, rekao je potpredsjednik vlade

Potražnja za čvrstom valutom porasla je u subotu u 15 ruskih regija tijekom kratkotrajne pobune privatne vojne tvrtke Wagner. Potražnja za gotovinom skočila je za 30% u cijeloj Rusiji i do 80% u južnim regijama Voronjež, Lipetsk i Rostov na Donu, otkrio je u ponedjeljak prvi potpredsjednik vlade Andrej Belousov.

Belousov je rekao da je središnja banka izbjegla bilo kakve značajne probleme “ulivši” regionalnim bankama trostruku novčanu injekciju i ponudio uvjeravanja da se situacija vratila u normalu. “Već u nedjelju potražnja je počela opadati, sada se situacija potpuno stabilizirala”, zaključio je ministar. Pod vodstvom Evgenija Prigožina, Wagner PMC je u petak pokrenuo pobunu protiv ruskog vojnog vodstva.

Naoružane postrojbe zauzele su vojni stožer u Rostovu na Donu, a neke su snage krenule prema Moskvi. Međutim, u subotu navečer Prigožin je pristao zaustaviti napredovanje prema ruskoj prijestolnici i vratiti svoje postrojbe u njihove baze, u zamjenu za “sigurnosna jamstva” kao dio dogovora s Kremljom, u kojem je posredovao bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

gotovinarubljarusijaWagner
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
10 mjeseci prije

U Moskvi i u Petrogradu svi placaju intetnerom i dostavljaci im donose. Samo penzioneri idu u banku i u prodavnicu. A cim se malo zaguzvalo odmah su svi digli kes. Toliko o pricama da ce Rusija preci na digitalnu valutu. To ni 10 miliona vagnerovaca nebi uspjelo.

Mahatma
10 mjeseci prije

Odušetit će se kad im Elvira iz Центральный банк Российской Федерации ukine gotovinu za nekoliko godina.

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Ta nije to već Rublja naglo počela gubiti u paritetu !!! Ljudi počeli kupovati ponovno ” tvrde valute ” ! Pa to jest logika tržišta – što je tu čudno ?! Nastave li sa norijama a sva je prilika da hoće ,vratit će se US Dollar , nikada jači !!! Nepovjerenje u vlastiti novac je zaprav , nepovjerenje u ekonomsko – socijalne mjere vlade to jest — u samu vladu !

Max
10 mjeseci prije

Potražnja za gotovim novcem i vrijednim metalima uvijek raste u doba krize.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI