Pobuna grupe Wagner uzrokovala je skok potražnje za gotovinom diljem Rusije

Novac - Ruska rublja
6 komentara

Petnaest regija zabilježilo je dramatičan skok povlačenja depozita, rekao je potpredsjednik vlade

Potražnja za čvrstom valutom porasla je u subotu u 15 ruskih regija tijekom kratkotrajne pobune privatne vojne tvrtke Wagner. Potražnja za gotovinom skočila je za 30% u cijeloj Rusiji i do 80% u južnim regijama Voronjež, Lipetsk i Rostov na Donu, otkrio je u ponedjeljak prvi potpredsjednik vlade Andrej Belousov.

Belousov je rekao da je središnja banka izbjegla bilo kakve značajne probleme “ulivši” regionalnim bankama trostruku novčanu injekciju i ponudio uvjeravanja da se situacija vratila u normalu. “Već u nedjelju potražnja je počela opadati, sada se situacija potpuno stabilizirala”, zaključio je ministar. Pod vodstvom Evgenija Prigožina, Wagner PMC je u petak pokrenuo pobunu protiv ruskog vojnog vodstva.

Naoružane postrojbe zauzele su vojni stožer u Rostovu na Donu, a neke su snage krenule prema Moskvi. Međutim, u subotu navečer Prigožin je pristao zaustaviti napredovanje prema ruskoj prijestolnici i vratiti svoje postrojbe u njihove baze, u zamjenu za “sigurnosna jamstva” kao dio dogovora s Kremljom, u kojem je posredovao bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

gotovinarubljarusijaWagner
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

U Moskvi i u Petrogradu svi placaju intetnerom i dostavljaci im donose. Samo penzioneri idu u banku i u prodavnicu. A cim se malo zaguzvalo odmah su svi digli kes. Toliko o pricama da ce Rusija preci na digitalnu valutu. To ni 10 miliona vagnerovaca nebi uspjelo.

Mahatma
1 godina prije

Odušetit će se kad im Elvira iz Центральный банк Российской Федерации ukine gotovinu za nekoliko godina.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ta nije to već Rublja naglo počela gubiti u paritetu !!! Ljudi počeli kupovati ponovno ” tvrde valute ” ! Pa to jest logika tržišta – što je tu čudno ?! Nastave li sa norijama a sva je prilika da hoće ,vratit će se US Dollar , nikada jači !!! Nepovjerenje u vlastiti novac je zaprav , nepovjerenje u ekonomsko – socijalne mjere vlade to jest — u samu vladu !

Max
1 godina prije

Potražnja za gotovim novcem i vrijednim metalima uvijek raste u doba krize.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI