Pokušaji Zapada da izoluje rusku vojsku su uzaludni

Sergej Šojgu
6 komentara

Napori zapadnih zemalja da isključe Rusiju iz globalne odbrambene arene ne uspijevaju da se ostvare, rekao je ministar odbrane zemlje, tvrdeći da se Moskva može pohvaliti nizom partnera širom svijeta za vojnu saradnju.

Iznoseći stav u okviru proširenog sastanka u Ministarstvu odbrane u utorak, Sergej Šojgu je rekao da njegova vojska „sarađuje sa oružanim snagama 109 zemalja”.

„Ovo jasno pokazuje uzaludnost pokušaja zapadnih zemalja da izoluju Rusiju u međunarodnoj areni“, primijetio je on.

Visoki zvaničnik je istakao veze između Moskve i Pekinga, napominjući da smo „ove godine izveli treću zajedničku vazdušnu i prvu pomorsku patrolu sa Narodnooslobodilačkom vojskom Kine“. Dvije nacije „nastavit će ovaj posao“, dodao je on.

Šojguove izjave dolaze usred rastućih tenzija između Moskve i zapadnih lidera posljednjih nedjelja zbog optužbi da Rusija planira invaziju na susjednu Ukrajinu. Ranije u decembru, podsekretar američkog državnog sekretara Victoria Nuland rekla je da Washington, zajedno sa svojim evropskim saveznicima, razmišlja o mogućnosti da izoluje Rusiju od globalnog finansijskog sistema ako dođe do bilo kakvog vojnog upada.

Moskva je dosljedno negirala navode da planira takvu ofanzivu, tvrdeći da je svako kretanje trupa unutrašnja stvar i da se ne tiče nijedne druge zemlje.

U oktobru su brodovi ruske i kineske mornarice završili svoju prvu zajedničku patrolnu misiju u Tihom okeanu. Vježba je uslijedila ubrzo nakon otkrivanja trosmjernog podmorničkog pakta između Washingtona, Britanije i Australije, poznatog kao „AUKUS“, što je naširoko tumačeno kao potez da se suprotstavi uticaju Pekinga u regionu.

Govoreći nakon objave pakta, ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je nacije koje se udružuju protiv drugih. „Stvaranje nekih blokova, uključujući i ovaj koji ste pomenuli, sa SAD, Velikom Britanijom i Australijom, nesumnjivo podriva regionalnu stabilnost jer je, po mom mišljenju, dobro biti prijatelj jedni s drugima – ali biti prijatelj protiv nekoga je loše”, rekao je.

Autor: Layla Guest

kinarusijaSADSergej Šojguzapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Trt
2 godine prije

Zapad je izolirao rusku vojsku koja brusi iskandere i avangarde dok im se umirovljenici u Moskvi zatvaraju do proljeća i narod šamara plandemijom. E tako. Sad je ruska vojska spremna na sve osim na šamaranje doktora. ” “Ajde Šojgu kazni se. Još jednom! Jače sam rekooooo!” kaže dobri doktor iz grupe WHO.

preseren3
2 godine prije

Ništa od toga se nebi dešavalo, da se u EU parlamentu nije nakotila masa poslanika, kojim glavkom, uslovljen ostacima nacizma, mržnjom, koje im razgrađuje mozak…
Prati li netko zaključke, glasanje?
Ja pratim.
Američki lobisti rapolažu milijardama.
Ugodnostima, o kojim se narodu, jer si mediji pod kontrolom država, nit ne sniva..

Ukleti
2 godine prije

Procito sam da bi dogdine mogao izrael nuxati damask i da onda pocinje epizoda 3.,tj.rokenrol.

Perun
2 godine prije

Pokušaji zapada da izoluje Russku vojsku su uzaludni. sumanuti i bolesni……P.S…POKUSAJ ZAPADA DA PRIKAZE RUSSIJU U KRIVOM SVJETLU UZALUDAN JE …. Ne volim EU…Nato…I USA.. Te tvorevine su Simboli robovlasnistva ,kolonijalizma , genocida , rasizma a sada u ovom trenutku su realni politicki otpad bez perspektive……SFSN.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI