Policija u pripravnosti zbog nacista koji su se uputili u Ukrajinu

Ukrajina - Obuka civila
26 komentara

Protivterorističke jedinice u Velikoj Britaniji su u pripravnosti zbog ekstremno desničarskih militanata koji traže oružje i vojnu obuku u Kijevu.

Britanska policija za borbu protiv terorizma ispitivala je putnike koji su se uputili u Ukrajinu tokom proteklih nekoliko dana, tražeći “krajnje desničarske ekstremiste” koji možda žele da tamo dobiju obuku za oružje i vojno iskustvo, objavio je Guardian u srijedu.

Službenici na izlazu „najmanje jednog glavnog britanskog aerodroma” ispitivali su ljude koji putuju u Ukrajinu o njihovom identitetu i razlozima putovanja, navodi se u izvještaju, pozivajući se na neimenovani bezbjednosni izvor.

Taj potez je navodno potaknulo „najmanje pola tuceta poznatih neonacista“ koji su ove nedjelje otputovali u Ukrajinu iz SAD i jedne neodređene evropske zemlje, navodi agencija.

Nije bilo zvanične potvrde ili demanta izvještaja. Ministarstvo unutrašnjih poslova je samo saopštilo da neće komentarisati policijske operacije.

Zapadne neonaciste bi mogao da privuče bataljon Azov, ukrajinska jedinica „koja koristi simbole povezane sa nacizmom i koja ima mnogo članova koji su propovijedali ekstremne stavove krajnje desnice“, navodi The Guardian, koji dodaje da je „antifašistički supervizor” Hope Not Hate optužio  jedinicu 2018. za regrutovanje Britanaca.

Azov je organizovao foto-op treninga u gradu Mariupolju o kojem su u ponedjeljak pisali brojni zapadni mediji – uključujući nekoliko britanskih, prikazujući 79-godišnju Valentinu Konstantinovsku kao primjer Ukrajinaca koji se spremaju da odbiju navodnu „rusku invaziju.”

„Invazija“ je trebalo da se dogodi rano u srijedu, ali se nije materijalizovala. Umjesto toga, Rusija je objavila da se trupe i oprema koja je bila raspoređena za vježbe vraćaju u svoje kasarne.

Azov je osnovan kao dobrovoljačka milicija još 2014. godine, nakon što je državni udar koji podržavaju SAD zbacio izabranu vladu u Kijevu. Njihovo obilježje je runa „Wolfsangel“ koju je koristila 2. SS tenkovska divizija „Das Reich“ u Drugom svjetskom ratu. Jedinica je kasnije integrisana u Nacionalnu gardu Ukrajine.

nacistiPolicijaukrajinaVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
DRD
2 godine prije

Ukrajina je najsiromasnija zemlja u Europi, imaju nizi zivotrni standard nego na Kosovu. S druge strane jedna grupa Ukrajinaca zivi bolje nego u Americi, to su oni kroz cije ruke prolazi novac za anti rusku propagandu, novac za oruzje i kojekakva pomoc.

Ta ukrajinska obrana je njoj bezkorisna.
Ako dodje do rata Rusi ce ih tuci kao sto su Amerikanci tukli Irak.
Rusija je cak i u prednosti , zato jer moze ispaljivati rakete s svog teritorija, Amerikanci su morali to raditi s nosaca aviona.

Zar je tesko shvatiti ovom americkom puppet rezimu u Kijevu da joj rat s Rusijom ili napetosti nece doniti nista dobrog?

Jere
2 godine prije

Bolsonaro u Moskvi……………………………… Gospodine Predsjedniče, dijelimo zajedničke vrijednosti: vjeru u Boga i zaštitu obiteljskih vrijednosti. Solidarni smo sa svim zemljama koje traže i čine sve što mogu da postignu mir. Blisko surađujemo na međunarodnim mjestima kao što su BRICS, G20 i UNO gdje branimo suvereno pravo nacija na samoopredjeljenje u skladu s Poveljom UN-a i međunarodnim pravom. Zabilježili smo povratak bilateralne trgovine na razinu prije pandemije. Brazil je veliki igrač u poljoprivredi i drago nam je vidjeti da postoji interes za zalihe gnojiva. Također vidimo zainteresirane za nabavu proizvoda životinjskog podrijetla. Imamo veliki potencijal za razvoj suradnje u sferi nafte, naftnih derivata i prirodnog plina. Nastojimo ojačati naš dijalog na visokoj razini o istraživanju i proizvodnji nafte u dubokovodnim ležištima. Zanimaju nas male nuklearne elektrane. Sa zadovoljstvom bilježimo održavanje prvih vojno-političkih konzultacija između naših ministara vanjskih poslova i obrane. Jako smo sretni što je Amazonija dio naslijeđa čovječanstva i zahvalni smo vam na vašim riječima… Čitaj više »

tomislav
2 godine prije

Pretpostavljam da će američki ili britanski komandosi koji stradaju u Ukrajini automatski postati neonacisti.

Jere
2 godine prije

V.V.Putin ……………………………..Our countries are definitely interested in progressively expanding economic interaction. Brazil is one of Russia’s leading trade partners in Latin America and the Caribbean, accounting for one third of all our trade with this region. Last year, bilateral trade grew by 87 percent despite coronavirus-related complications. The intergovernmental commission plays an important role in strengthening bilateral trade and investment ties.  Let me emphasise that Brazil is always widely represented at the St Petersburg International Economic Forum. Last year, Mr Bolsonaro greeted the participants of the SPIEF plenary session via videoconference, which we highly appreciated. Once again, I would like to thank you, Mr President, for your attention to our event in St Petersburg. Russia’s Rosatom exports fuel for Brazilian nuclear power plants and radioisotopes for medical purposes. Rosatom is also interested in participating in the construction of new power units in Brazil, including low-capacity nuclear power plants, both land and floating plants, because it has unique and extensive experience, and technologies that are not available elsewhere in the world. Cooperation in the chemical industry and the production of environmentally friendly mineral fertiliser is progressing at a good pace. In 2021, Russian companies… Čitaj više »

Faust
2 godine prije

“Najmanje pola tuceta poznatih neonacista”.Kakva prijetnja podanicima njezina veličanstva.

Ja to onako
2 godine prije

Al ce nacisti da gnoje Ukrajinska polja.

tadija
2 godine prije

Ako ih puste napravit će belaj i evo ti rata.
Sve što je ekstremno je neprihvatljivo.

Roccos
2 godine prije

Sve je u toj nesretnoj Ukrajini dovedeno do apsurda.Ukrajinski milijarder Kolomajski je svojevremo financirao spomenik u Hersonu pobijenim židovima u 2.sv.ratu,a sada taj isti oligarh židov financira nacistički Azov bataljon.Čudesno i gotovo groteskno,ali kad ih ujedinjuje bolesna mržnja prema svemu ruskom onda je onda su sve opcije dobrodošle.Pazi britanskih muljatora,sad su se sjetili da u toj Ukrajini sve vrvi od banderaških sadista pa se oni kao zabrinuli.Očito izlazna strategija na djelu ili su smislili još nešto opakije.

Bosanac
2 godine prije

Nemoguće, da su rekli da se pojavio neki transrodni teroristički pokret,neki lezi-bezi ili derpe-army pa da im i povjerujem.

Allahu Akbar
2 godine prije

Ako su pravi istinski nacisti onda je to uredu samo neka budu temeljiti ovaj put da ne ostane koji zid ov živ pa da opet rade sra***.

JoeP
2 godine prije

Ova igra je već puno puta viđena.

ledeno doba
2 godine prije

još jedna epizoda za naivce u Trumanovom šouu.. ha, ha,,. ha Rotšildova država Velika Britanija je kao zabrinuta za desničare koji navodno idu u drugu Rotšildovu državu,Ukrajinu, da vježbaju za borbu protiv Rusije.. a je li te navodne britanske desničare poslao hazarski burazer Boris Johnson ili možda netko od ruskih, hazarskih oligarha koji žive u Londonu.. a pseudo ljevičarski Gvardijan, kućni list dede Sorosa, u kojeme je deda prije 5-6 godine objavljivao svoje pamflete da treba pomoći Ukrajinu i zaustaviti Rusiju- je kao zabrinut.. da ti se srce para panjine iz Azova, financira hazarski oligarh Igor Kolomoiski, pajdo Netanjahua, koji ima i izraelsko državljanstvo.. a ima ona slika, kada se bivši svjetski prvak u boxu, sada gradonačelnik KIjeva, hazar Vitalij Kličko, slikao sa pripadnicima Azova, 2014. (možete lako pronači u svakoj tražilici, upišite: Azov+Klitchko). I nije mu smetao simbol Azova, “crno sunce”. preuzet od jedne njemačke SS-divizije iz 2. svjetskog… Čitaj više »

JoeP
2 godine prije

Sad ćeš poslije što si napisao kako te to zbunjuje opet napisati kako ti nisi zbunjen nego da se to samo meni čini. Imaš godine i pamet i sve si vidio na našim prostorima. Godine i pamet nisu dovoljni. Nešto treće ti nedostaje kako bi shvatio svijet koji te okružuje. Vidiš, ja uopće nisam zbunjen. Ako lijepo piše kako nacisti naviru i to objavljuje UK policija to znači kako naciste podupiru tajne službe UK. UK policija osim na top nivou verojatno i nezna igru koja se igra. Tako je bilo i u BiH kad bi Muslimani upadali u Hrvatska sela, sve poklali, da bi to isto napravili Hrvati u muslimanskim selima. Isti obrazac je bio i kod Srba i Muslimana što se najbolje vidjelo u kombinaciji Potočara i Srebrenice. Pogledaj od rata do danas pa ćeš vidjeti kako se spominju najviše muslimanska stradanja u Srebrenici, Stupnom Dolu, Ahmićima, a hrvatska… Čitaj više »

Max
2 godine prije

Hitler bi bio ponosan na taj ološ.

Brkan
2 godine prije

Citam i sam se sebi ne vjerujem. Jel ja to dobro vidim? Pijan nisam…
Jest, tako pise:
.
“Taj potez je navodno potaknulo „najmanje pola tuceta poznatih neonacista“”
.
POLA TUCETA!? Ma, daj!
Jaka neka ekipa.
Iz SAD i jedne neodređene evropske zemlje? Kako to, tri iz USA, tri iz Europe ili dva iz USA… jedan iz…? Tesko se tu snaci, koliko ih je.
Dajte ljudi, vi ste barem logicari, napravite malo selekcije u ovim “vijestima”. Autocenzura ne mora biti losa, ako su namjere dobre.
Ovo je silovanje u zdrav mozak.

Otom potpm
2 godine prije

Svaki put isto ,navuces ekstremiste svih fela na gomilu i pobijes ih u namestenom ratu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI