Poljoprivrednici diljem EU-a ustaju protiv tiranskih “zelenih” mandata, koji prijete opskrbi hranom

Protest farmeri
21 komentar

Snimke poljoprivrednika diljem Europe kako izlaze na ulice protiv politika koje prijete opskrbi hranom u svijetu postale su raširene na društvenim mrežama. Radikalne politike, koje je nametnula Europska unija, nastojale su smanjiti emisije ugljika za više od polovice do 2030. godine.

Nizozemski poljoprivrednici tjednima prosvjeduju protiv plana Amsterdama kojim se nasilno želi zatvoriti farme. Mjere nizozemske vlade protiv klimatskih promjena nastojale su smanjiti emisije u nekim pokrajinama za 95 posto. No, to znači da bi način života oko 30 posto poljoprivrednika mogao doći kraju.

Prema amsterdamskom klimatskom planu, poljoprivrednici će dragovoljno raspustiti svoja imanja. Za to će dobiti naknadu pod uvjetom da se više nikada neće vratiti poljoprivredi. U slučaju da prekrše dogovor, država će preuzeti njihove farme. Nadalje, Amsterdam će također zabraniti gnojiva koja koriste dušik.

U jednom su prosvjedu sudjelovali poljoprivrednici koji su se vozili svojim traktorima kroz sjevernu pokrajinu Friesland, tjerajući vozila s puta. Stvari su se zahuktale nakon što su naoružani policajci pucali na jedan traktor. Prosvjed je završio bez ozlijeđenih, a tri su osobe uhićene zbog pokušaja ubojstva.

U međuvremenu, talijanski poljoprivrednici pridružili su se svojim kolegama u drugim zemljama, u prosvjedu protiv klimatskih politika i vrtoglavog rasta cijena hrane. Jedan video prikazuje farmera kako potiče druge da se mobiliziraju i pješače sve do Rima. Poljoprivrednici su planirali krenuti u talijansku prijestolnicu u znak prosvjeda protiv neublažene inflacije, kvarova u opskrbnom lancu i strogih “zelenih” inicijativa koje su osakatile poljoprivredni sektor zemlje.

“Svi biste trebali poći s nama jer u ovim uvjetima više ne možemo staviti hranu na stol. Ne možemo više. Trebao bi biti s nama u Rimu. Moramo ići u Rim, jer ovo više ne možemo izdržati”, rekao je poljoprivrednici, pozivajući ostale da im se pridruže.

Talijanski poljoprivrednici vozili su se u svojim traktorima s transparentima kojima je cilj bio podići svijest o problemima. Uzvikivali su: “Mi nismo robovi, mi smo poljoprivrednici”.

Poljoprivrednici koji prosvjeduju blokiraju glavne autoceste

Dok su poljoprivrednici u Nizozemskoj i Italiji počeli voziti svoje traktore, neki od njihovih kolega u drugim zemljama EU-a otišli su korak dalje, blokirajući glavne autoceste.

Španjolski poljoprivrednici u južnoj regiji Andaluzije blokirali su autocestu A-4 u pokrajini Jaen. Blokada je organizirana u znak prosvjeda protiv pretjeranog poskupljenja energije i hrane. Jedan video s prosvjeda u Jaenu prikazuje desetke poljoprivrednika koji nose žute prsluke, uz svoje traktore, kako blokiraju ulaz na autocestu. Njemački i nizozemski poljoprivrednici udružili su ruke 6. srpnja kako bi blokirali kružni tok u blizini graničnog prijelaza Heerenberg. Njihovi sunarodnjaci blokirali su i autocestu A-7, a na traktorima su im se vijorile zastave njihovih država.

“Poljoprivrednici koji su učili od kanadskih ”Freedom Tuckersa” trenutno blokiraju nizozemsko-njemačku granicu traktorima, kako bi prosvjedovali protiv politike Svjetskog ekonomskog foruma o klimatskim promjenama njihove vlade,” napisala je Sheila G iz Conservative Choice Campaign-a, uz snimku blokade.

Član austrijskog parlamenta (MP) Peter Schmiedlechner osudio je “nečuvene” klimatske prijedloge koje podržavaju i Amsterdam i Bruxelles.

“Zbog takozvanog ‘Green Deala’ vlada u Nizozemskoj učinila je nešto nečuveno i treba se bojati da će se ista stvar dogoditi u Austriji”, rekao je zastupnik i član Slobodarske stranke Austrije.

Schmiedlechner je nastavio: “U isto vrijeme, EU potpisuje trgovinski sporazum s Novim Zelandom, stvarajući nove ovisnosti. U kojem svijetu to ima smisla?”

AustrijaeuNizozemskapoljoprivrednici
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dokurčilomi
1 godina prije

A ne bi li malo ameri smanjili svoju ratnu flotu koja izbacuje ukupno CO2 isto kao i 160 država svijeta?

Zoki
1 godina prije

Nema od ovakvih protesta ništa. Računali su oni na ovo. Znaju oni dobro, kao vi lijepo protestirajte, a mi ćemo svoje sprovoditi i zakone mjenjati. Vrijeme je na našoj strani, jer valja vam kredite vraćati, kazne ćemo vam naplaćivati…Igraćemo protiv vas na iscrpljivanje. To je pravilo agende. Isto je bilo i sa cijepivima, covid pass, zaključavanjima, slobodamaa. I na kraju? Svi uredno pristaše, malo se protestiralio. Dok se ne napravi spisak imena, i ne krene po spisku, neće se elite i agenda primirit. Od mirnih protesta nema ništa, to su priče za malu djecu. Sila boga ne moli.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Tjednima prosvjeduju dok politicari umiru od smjeha jer si na njihov racun salju helikoptere po pizzu.
Istovremeno oni koji su postavili te politicare da odrade prljav posao za njih plove superluksuznin jahtama k svojim tropskim otocima gdje nema zime, gladi, guzve a cak mozda ni neznaju za te prosvjede jel ih nije ni briga tamo su sigurni od svega sto su zakuhali budite uvjereni u to!

majmunska boginja
1 godina prije

koja kontradikcija: pa pojam poljoprivrednik je valjda jedan od najzelenijih pojmova kojeg se mozes sjetit, uzgaja biljke, u zelenilu je. ali na novogovoru su poljoprivrednici neprijatelji “zelenog” pokreta. crno je bijelo, gore je dolje, eeej sofer stani da izadjem, necu se vise vozit ovim busom.

indy
1 godina prije

Koje smanjenje CO2?Kome se poremetilo u glavi?Isti udišu biljke i stvaraju zrak,koji mi udišemo.Zaključak ko je za smanjenje CO2 taj je protiv svega živučeg na planeti koji isto udišu.I koliko znam ljudske aktivnosti neproizvode više od 4% ukupnog CO2,te je več sada razina na nivou koji može ugroziti sve koji udišu zrak,smanjenje CO2 je svjesni suicid i pomor svega dišučeg.

Mlata
1 godina prije

Čekaju da se izdvoji koji vođa traktorista, vide koju je seriju primio u rame i pošalju jedan ping sa obližnje antene! “Just one ping”, kako to kaže Šon Koneri, da

1 godina prije

EU naručila kod SAD nove HIMARSe za borbu protiv separatističkih poljoprivrednika.

Max
1 godina prije

Ustajte slobodni ljudi.

goran
1 godina prije

e ovako su trebali izlaziti kad je famozna prehlada izašla u opticaj,ali dobro bolje ikad nego nikad,svaka čast farmeri

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI