Poljska želi američke vojnike na svom tlu i na granici s Rusijom

Poljska - NATO tenk
42 komentara

Poljska se nada da će dočekati dio od 9.500 američkih vojnika, čije je povlačenje planirano s njemačkog tla najavio Donald Trump. Poljska treba ojačati svoju granicu s Rusijom, gdje, prema poljskom premijeru, dolazi do “prijetnje”. Moskva je, međutim, uvijek odbijala bilo kakvu namjeru napada na NATO zemlju.

Nakon najave o Trumpovoj namjeri da smanji za trećinu američkog vojnog osoblja u Njemačkoj, Poljska je izrazila nadu da će neke od njih dočekati, objašnjava poljski premijer.

“Naravno, na Sjedinjenim Državama je i na predsjedniku Trumpu da odluči, ali nadamo se da će se kontingent [američke vojske] stalno povećavati”, rekao je Mateusz Morawiecki.

Prema njegovim riječima, jačanje američke vojne nazočnosti u zemlji, od presudnog je značaja za zaštitu od Rusije, jer “stvarna prijetnja dolazi s istočne granice”, nastavlja premijer.

Oko 5.000 američkih vojnika, već je stacionirano na poljskom teritoriju, a preusmjeravanjem američkih trupa mogao bi se “učvrstiti cijeli NATO”, nastavlja poljski premijer.

Neke su europske zemlje Baltika i Poljska, više puta izjavile da im Moskva prijeti. Međutim, Rusija stalno ponavlja da nikada neće napasti nijednu zemlju NATO-a. Prema riječima šefa ruske diplomacije, Sergeja Lavrova, Savez je toga itekako svjestan, ali koristi priliku za raspoređivanje još više opreme i trupa u blizini ruskih granica. U tom pogledu, Moskva je u više navrata izrazila zabrinutost zbog jačanja NATO-a u Europi.

NATOPoljskarusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Spacevoodoo
3 godine prije

Da li Poljska želi američke vojnike, želi, neka plati 😊😊😊

geopolitika-news
3 godine prije

Bravo Poljaci, ví jedino mozete biti ti kojí ce biti dá Nato vojskom protiv Rusa.Rusi sú vám 50 godina unistavali život i své obstálo.

Machiavelli
3 godine prije

Nije mi jasno zbog cega Poljaci ne bi smjeli ugostiti bilo ciju vojsku na svom teritoriju,sta bi trebali pitati Ruse koga smiju ugostiti a koga ne?
Da li vi pitate komsije koga smijete primiti u vlastitu kucu?

benty20
3 godine prije

Šta, ovo SAD pomalo dobivaju 51. državu i to na drugom kontinentu?! Ili poljaci puštaju trojanskog konja na svoj teritorij…

Dopizdilomi
3 godine prije

Ma ima vas dosta. Neka ameri daju oružje i ne samo da možete napasti Rusiju nego možete ići braniti američke interese svuda u svijetu.

Machiavelli
3 godine prije

Poljaci imaju tu nesrecu da granice sa pijanim rusima,da se geografski nalaze na prostoru recimo hrvatske ili slovenije,bili bi poput Austrije.U proteklih 10-tak godina su maksimalno iskoristili EU fondove i prestigli balkanjerose bez zmigavca.
Sto se pak tice inteligencije,to moze napisati
samo onaj tko nije procitao niti jednu knjigu i tko nije nikada bio u Poljskoj,s obzirom da su rusi u katinskoj sumi pogubili poljsku inteligenciju 20.stoljeca,brzo su to Poljaci nadoknadili i danas su opet srednje razvijena drzava sa solidnim skolstvom i univerzitetima koji kotiraju kud i kamo bolje od balkanskih.
Nije mi jasno zbog cega u toj svojoj balkanskoj frustraciji i prokletstvu pljujete po drugim narodima,koji vam nikada u povijesti nisu nista lose ucinili,na kraju krajeva i himnu ste im plagirali a Poljaci su to gospodski odsutili, jer su znali kad umre Tito, da ce te se raspasti u paramparcad.

Ringo10
3 godine prije

Ma koga briga za Poljake

Anglosaksonski pusikurci bili i ostali

Iako ih Anglosasi preziru I smatraju retardima a Englezi ih mrze vise od migranta Arapa I Pakija

Poljaci bili i ostali narod bez ikakvog karaktera

Kad pizdi cak i Lech Walesa radi Poljske gluposti onda dalje ne treba…

Splitexpres
3 godine prije

Poljaci ne shvaćaju da ce opet biti magarci,preko kojih se konji tuku!

Prekobrda Janko
3 godine prije

Kakv bolesnik moras biti kada trazis pomoc u odbrani od od nekoga tko je kronicno i neizljecivo bolestan i pitanje kada ce umrijeti?

piždro
3 godine prije

Poljacima se vidi da im je osnovna prehrana krompir, ne začinjen…

Satir und wasser
3 godine prije

Slavenska zelja za pusenjem anglosaxonskog milokliza je nebesko velika. Jos ako je crni milobatina veca sreca? Vecina slavenskih politicara se trudi u tome beskrajno puno. Poljakinje ce doraditi do kraja koncept u krevetu…

eoifbgestgoiestgoiegiejtretghet
3 godine prije

Krivi prjevod, istina bi bilo “oni koji vode Poljsku” žele ciokaubojske soldate na ruskoj granici za sljedeći rat koji spremaju a koji je u tijeku još od napada na Miloševu Jugu.

Max
3 godine prije

O kako grdno griješe Poljaci! Navest ću dva razloga; Prvi , Rusija neće napasti Poljsku jer bi time zaratila protivt SAD i NATO a to ne želi. Drugi ako bi se Poljska koristila za napad protiv Rusije prva bi bila uništena. Bilo bi dobro da se elita u Varšavi osvijesti jer ovakvim potezima vodi svoj narod u propast.

protiv NATO
3 godine prije

Poljska su americke izdajice … van iz EU … pl.exit – plegzit !!

Branko
3 godine prije

Pa ljudi moji nemojte pisati budalestine ja sam u Poljskoj 25 godina i vidim sve ovdje sta se dogadja ako Rusije hoce da napadne koga to odlucuje jedna njihova raketa i nema evrope a ne samo Poljske ovdje igra ulogu Amerika kako Amerika zasvira tako Poljska igra a to sto je Rusija pobila toliko Poljaka a koliko je Poljska pobila Rusa to niko neprica to se cuti kad je Poljska vojska dosla do Moskve

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI