Pomoćnik Zelenskog optužuje Muska da skriva rat od ”trendova” na Twitteru

Mihail Podoljak
13 komentara

Mihail Podoljak, viši savjetnik ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog, optužio je Twitter za skrivanje trendova vezanih za tekući sukob u zemlji. Zvaničnik se u utorak pojavio na platformi društvenih medija, direktno osudivši izvršnog direktora platforme, milijardera Elona Muska.

“Nestanak ‘Rata u Ukrajini’ sa Twitter trendova. Radikalno smanjenje tvitova koji pominju pokrivanje ru-agresije. Korisnicima nije dozvoljeno da se registruju ili prijavljuju na naloge sa ukrajinskim telefonskim brojem”, napisao je Podoljak.

Prema Twitteru, njegovi trendovi su „određeni algoritmom i, prema zadanim postavkama, prilagođeni su vama na osnovu toga koga pratite, vaših interesovanja i vaše lokacije. ”Algoritam“ identificira teme koje su sada popularne, a ne teme koje su popularne neko vrijeme ili na dnevnoj bazi.”

Predsjednički pomoćnik je očito mislio na izvještaje ukrajinskih medija da korisnici s ukrajinskim telefonskim brojevima više nisu u mogućnosti da se prijave ili registruju na platformi. Iako gigant društvenih medija još nije dao nikakve izjave o tom pitanju, Musk je u subotu zagonetno upozorio da su Twitter “botovi” “sutra iznenađeni”.

Podoljak je također bio kritičan prema nedavnom objavljivanju ”Twitter fajlova”, koji otkrivaju praksu cenzure na platformi usred predsjedničke kampanje u SAD 2020. Zvaničnik je očigledno nagovijestio da novo vodstvo Twittera sada cenzurira izvještavanje o ukrajinskoj krizi.

“Elon Musk, pitam se hoćemo li ikada vidjeti ‘Twitter fajlove’ o jesen/zima 2022.?” napisao je Podoljak.

Posljednjih sedmica, Musk se više puta upuštao u ogorčene prepirke s proukrajinskom eho komorom na platformi, uključujući i najviše zvaničnike zemlje. Prepirka je počela mirovnim planom, koji je iznio milijarder, koji je sugerisao da bi Ukrajina trebala da se posveti neutralnosti i da se odrekne svojih prava na Krim, dok Rusija „ponovi“ referendume u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj i Zaporožskoj oblasti „ pod nadzorom UN-a.”

Ove primjedbe naljutile su kijevske zvaničnike, koji su upali u Muskovu mrežu kako bi dali oduška. Sama anketa o mirovnom planu bila je podvrgnuta onome što je milijarder nazvao “najvećim napadom robota koji sam ikada vidio”.

Prepirku je pogoršao Musk, koji je zaprijetio da će prestati isplaćivati ​​usluge Starlinka, koje aktivno koristi ukrajinska vojska. Početkom novembra, Tviter je takođe počeo da označava tvitove ukrajinskih državnih medija – na isti način na koji to radi sa brojnim medijskim kućama u vlasništvu ruske vlade – što je izazvalo novi slom među pristalicama Kijeva.

elon muskPodoljakukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Ukrajinci su na porno stranicama a ovdje se žale na blokadu.

eukolonija
1 godina prije

Zemlja tone, Rusi gaze, melju naciste i NATO a ovaj bi na Twitter.

tihobl
1 godina prije

Zelenski je pozvao Maska u Kijev da mu desni sektor objasni neke stvari. Iz nekog razloga Mask nije otisao.

mrdo
1 godina prije

Jel’ to ukrajinskom topovskom mesu konačno došlo iz gujce u glavu?

————————
Situacija je jednostavno… Užasna

Ukrajinski vojnici odbijaju naređenja i oštećuju svoje tenkove, rekao je na Prvom kanalu Andrij Maročko, oficir Narodne milicije LNR.

“Situacija koja se razvija na liniji razdvajanja je, jednostavno, užasna za ukrajinske tenkiste.”

“Preksinoć se pojavila informacija da su ponovo počeli slučajevi kada oklopne grupe jednostavno odbijaju da ispunjavaju naređenja u području Artemivska”, saopštila je vojska.
————————

1 godina prije

Ludo jedna zahvali Musku što sakriva demontažu ukrajine epskih razmjera..
Dodatno zamisli da zapadnjaci vide kako se melje meso u bivšoj ukrajini !? Ne bi više bilo potrebe da se depiliraju , otpale bi im sve dlake od vidjenog…

mrdo
1 godina prije

Poljska se sprema da anektira zapadnu bivšu ukrajinu. Ono što ostane od te tamnice naroda, dakle, odnosno što Rusi ne oslobode.
Galicijani će sigurno da budu presretni.

———————-
„Dziennik Polityczny“: Zelenski je prodao Ukrajinu Poljskoj

Ispostavilo se, da je lična bezbednost važnija za ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, od bezbednosti njegove zemlje. O tome piše „Dziennik Polityczny“.

Kako navodi izdanje, ukrajinski lider se o svemu dogovorio sa poljskim predsednikom Andžejom Dudom.

„Zelenski je, nakon početka ruske „specijalne operacije“, prodao Ukrajinu Poljskoj, zbog mogućnosti iznenadnog bega i lične bezbednosti, za njega i njegovu porodicu, u slučaju poraza u ratu, pošto zna šta će se dogoditi nakon završetka neprijateljstava“, piše publikacija.
———————-

Ivan
1 godina prije

Pun kurac nam je vise Zelenskog i njegove bande. Kada ce konacno ubiti tu nistariju pa da Ukrajina odahne?

Mahatma
1 godina prije

Ako mu smeta neka pođe na TikTok.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI