Pompeo: SAD proučava mogućnosti da pomogne Ankari u Siriji

Mike Pompeo

Američki državni tajnik Mike Pompeo objavio je namjeru Washingtona da pomogne turskim snagama u Idlibu u Siriji u zračnom napadu koji je odnio živote tridesetak turskih vojnika.

Washington razgovara s turskim vlastima o načinima pomoći Ankari u sirijskoj zoni deeskalacije Idliba, izjavio je u petak američki državni tajnik Mike Pompeo.

“Sjedinjene Države rade sa svojim turskim saveznicima i istražuju mogućnosti kako pomoći Turskoj protiv ove agresije…u Idlibu”, stoji u izjavi državnog tajnika.

Situacija u području deeskalacije Idliba pogoršala se u četvrtak, 27. veljače, nakon što su borci grupe Hajat Tahrir al-Cham (ranije poznata kao Al-Nusra Front) pokrenuli napad na položaje vladinih snage. Sirijska vojska odvratila je napad, uzrokujući smrt u redovima turskih vojnika koji su bili s radikalima, kako tvrdi rusko Ministarstvu obrane. Poginula su 33 turska vojnika, a oko 30 ih je ranjeno.

Turska je reagirala napadom protiv sirijske vojske prije nego što je objavila da je neutralizirano više od 200 ciljeva. Potom je kontaktirala NATO, čiji je član, radi pokretanja konzultacija o situaciji u Siriji. Ovog petka, 28. veljače, tursko Ministarstvo obrane priopćilo je da je stradao još jedan turski vojnik, a dva vojnika su ozlijeđena sirijskom artiljerijskom vatrom.

Idlib jedina je sirijska regija koja ostaje okupirana ilegalnim oružanim formacijama od 2012. U sjevernoj zoni deeskalacije, nalaze se radikali koji dbijaju položiti oružje. Dvanaest promatračkih mjesta turske vojske raspoređeno je na ovom području.

idlibMike PompeoNATOsirijaturska
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
miki041
4 godine prije

Lik je kao vegeta, u sve se miješa.

Tbilisi
4 godine prije

Što bi ste rekli prijatelju (ugovori, ekonomija,…) koji je u nevolji i traži vašu pomoć, a on vam odgovara da “proučava” mogućnosti. Primijetite da nije riječ o vrsti pomoći, nego mogućnostima….

Alen
4 godine prije

Globalna realtime nepredvidiva turska sapunica , 😂😂😂, kad ga turci zakuhaju ..

Helvetia
4 godine prije

Pomazite bando da niste rat bi bio prije 6godina gotov

Alex
4 godine prije

Božeme sačuvaj američke pomoći…Gurnut će Tursku u rat s Rusima i posljedično isprovocirati i treći sv.rat. Jer u Siriji interese ima i Kina, i Iran, i Izrael…Bio bi to kraj Zapadne civilizacije kakvu poznajemo. Ali da se na Balkanu ponovno opasno zakuhava…

varjag
4 godine prije

Ako im želite pomoći bolje im ne pomažite………….

Stjepan
4 godine prije

Samo naprijed, nema odustajanja za one koji se usude!!👏👏👏
Ameri moraju nešto reći kad već desetljećima nisu korisni ni sebi, a kamoli svijetu …🤔🤔🤔
Bezvezijaneri !!! 😂😂😂

Alen
4 godine prije

Sumnjam da rusi i turci to ne razumiju ..

Niks
4 godine prije

Gledam na yt udare turskih dronova po SAA, ozbiljno udaraju, ima snimka skinuli su i pantsir i to aktivni a ne na punjenju. Udaraju i grupe vojnika u pokretu, a uvijek sam se pitao kako glavosjece mogu napadati preko njive a ne poklope ih. Turci su jako poklopili SAA. Na south frontu ima, turkey inflict catastrophic losses to Saa – upisati. Nemojte me krivo shvatit navijam za SAA ali rusi im moraju jace pomoci.

Željko
4 godine prije

Podrška “velikom bratu” u smirivanju tenzija kod saveznika: Turska, Grčka i Bugarska jer su to NATO članice! Mislim da “jaki” Putin i “Sultan” imaju dogovoreni igrokaz, poginuli turski vojnici su samo koleterala, da izravno i neizravno pritisnu “jaku” EU, čitaj Njemačku, možda je i “veliki brat” u tom dogovoru, što će biti sa Bliskim istokom nije moja briga, moja briga je da “naš” region ostane sa sigurnosnog aspekta u miru, bez rata! Pitam se samo kako će Njemačka i “Trojka” da pomognu Grčkoj opet?!

Lobos
4 godine prije

Pazi, Sadisti proučavaju na koji način pomoći malom sultanu Erdi. Koji humor, jbt. Ovjde bi najbolje odgovarala jedna salva grohotnog osmjeha Homera Simpsona. A Erdo ko Erdo, u slobodno vrijeme očigledno se ne skida s turskih serija s hanumom svojom, pa je umislio da je ni manje vise on – taj novi “Veličanstveni. Samo što su serije jedno a surova realnost drugo…

istrazuj
4 godine prije

“…kako pomoći Turskoj protiv ove agresije…u Idlibu…” . haha… Ovako nesto reci, i ono totalno hladne glavudze 🙂 Jos je odvratnije da plejada dresiranih budala iz tzv “mainstream novinarstva” (izraelski tor odakle pustaju tzv “novinare” da bleeeeje po potrebi) – naprosto nista ne primjeti… Sve “normalno”… Ma naravno – Idlib je u Kaliforniji… E zato mora (idiotizovana) tvorevina pod kontrolom Izraela – pomoci svom (izraelskom) pulenu tj “predsjedniku” Turske – ErDOGanu… I kako cem mu hazari “pomoci”? Hoce li slati idiotizovane crnce i latinose u Kaliforniju…pardon…sirijski Idlib – da bi spasilie izraelske (idiote) “vehabije/salefije” inace poznatije kao glavosjece? Naravno Pompeo je ministar “ozbiljne” drzave, on ce slati trupe koje ce pomagati Turskoj vojsci – koja je u medjuvremenu pod komandom Erdoganovih dönmeh-generala – postala ne samo najNEsposobnija vojna formacija na Bliskom istoku, nego i totalno ISTA kao i one (idiotizovane) “vehabijekse” bande koje jedino jos IZRAEL podrzava… … Tesko da… Čitaj više »

eks
4 godine prije

“Sirijci i izvršili agresiju u Idlibu” – kaže Pompeo . Ja mislio da je Erdogan najludji, kad ono … Eto kako zamena teze napravi informaciju za one koji žele videti Turke i Amerikance kao dobrotvore i borce protiv agresora. Kada braniš svoju državu od terorista , na teritoriji svoje države, onda si, po američkoj definiciji, agresor .

Juja
4 godine prije

Neka Pimp proucava i razmislja jos koju godinu, samo neka pazi da my od velikog proucavanja i razmisljanje ne pregori osigurac u glavi.

imalijosnade
4 godine prije

ipak je trump dobar- je da nije njega ovaj bi svasta napravio…

TerraMarique
4 godine prije

Ociti Hollywood blef, ali samo da se komentarise kako je USA military power of a World, nesposobna da dobije bilo koji rat sem da stvori uslove beznadja, destrukcije, jada i bede kao i neokolonijalne pljacke – Libija, Irak
Ostaje samo da Rusija ujednaci odnose sa Izraelom i finale finala je na vidiku
Turski bezobrazluk je vise nego ocit, za vreme rata podrzavali su ekstremiste kao i sada sa USA i Izraelom
Novi Serif je na Bliskom Istoku. Negovo ime je Putin, sve ostalo je irelevantno

nonwo
4 godine prije

Umjesto da konačno napuste Siriju podvijenog repa nakon propasti njihovih pulena…talibana,isilovaca,nato kiluminati pokušavaju produžiti kaos ,ovaj puta služeći se Turcima…Ako uspije,izvući će iz toga maksimalnu korist,…ako ne..ionako će nadrljati Turci..33 poginula i 30 ranjenih – žrtve proizvodnje pristanka javnosti za dalje širenje kaosa…Erdogan-korisni idiot, Turci topovsko meso…Svijet-taoc igara prijestolja…

Borac2
4 godine prije

Buco opet laje…

nessy
4 godine prije

Ovaj Pompeo je obican provokator. Govori o pomoci Turskoj, a nosi kravatu u bojama Ruske zastave, i to naopako.

karma
4 godine prije

Lik izgleda kao razbijac nocnog stanga kluba. Tako se i ponasa. Vladimire cisti brzo, Uskrs je brzo da sirijski krscani mogu mirno slaviti. Pompeo ne moze smiriti ni maloga Kima a zaj..baje se sa Vladom preko Erde….hahahahaah

Max
4 godine prije

Ne cjenin puno spomenutog gospodina puno govori a ništa ne kaže.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI