Populacija Austrije prvi put u povijesti prešla devet milijuna – zbog Ukrajinskih izbjeglica

Izbjeglice iz Ukrajine
9 komentara

Austrijska populacija je 2022. rasla brže nego što se očekivalo nakon što je u zemlju stiglo oko 40.000 ukrajinskih izbjeglica, čime je ukupan broj stanovnika po prvi put premašio devet milijuna.

Po prvi put u povijesti, populacija Austrije premašila je granicu od devet milijuna, prema novim podacima Austrije. Prekretnica je postignuta sredinom ožujka nakon što je stanovništvo poraslo za oko 48.000 ljudi u prvom tromjesečju 2022. – više nego u cijeloj 2021.

Podaci pokazuju da je 1. travnja u Austriji živjelo ukupno 9.027.999 ljudi, uključujući 52.803 državljana Ukrajine. Tobias Thomas, glavni direktor Statistike Austrije, rekao je: “Stanovništvo je raslo brže nego što se očekivalo zbog migracije izbjeglica iz Ukrajine.”

“U prvom tromjesečju 2022. broj stanovnika se povećao za oko 48.000 ljudi, od kojih su dobrih 40.000 državljani Ukrajine.” Rezultati pokazuju da su Ukrajinci činili oko 83 posto ukupnog rasta stanovništva u prvom tromjesečju 2022. godine. Od 52.803 ukrajinska državljana koji žive u Austriji, 37 posto (19.520 ljudi) bili su djeca i adolescenti mlađi od 20 godina, a slijede 33.283 osobe u dobi od 20 ili više godina, uključujući 26.476 žena i 6.807 muškaraca.

Kao rezultat toga, žene su činile 80 posto ove dobne skupine i 69 posto svih ukrajinskih državljana u Austriji. Većina ukrajinskih državljana živi u Beču, a slijede Donja Austrija i Gradišće.

PREIMENOVANJE ULICA

Globalna kampanja koja ima za cilj preimenovanje ulica ili trgova u glavnim gradovima u znak podrške Ukrajini pokrenula je apel u Beču. Peticijom u Austriji traži se da se lokacija Grko-katoličke crkve sv. Barbare u Beču, na spoju Schönlaterngasse i Postgasse u 1. okrugu, preimenuje u “Ukrainerplatz” (Ukrainski Trg).

Peticiju organizira Ukraine Street – globalna inicijativa za preimenovanje lokacija u glavnim gradovima diljem svijeta u čast Ukrajincima. Prema riječima organizatora Ukrajinske ulice, lokacija Grko-katoličke crkve Svete Barbare stoljećima je bila vjersko, kulturno i društveno središte za Ukrajince u Beču.

Od početka rata u veljači, mjesto je postalo mjesto susreta ukrajinske zajednice u gradu i mjesto za dobrodošlicu izbjeglicama. U priopćenju grupe stoji: “Crkva Svete Barbare svaki dan okuplja volontere, izbjeglice iz Ukrajine i dobrodušne ljude koji podržavaju Ukrajince u njihovoj borbi za slobodu i mir.”

Kampanja Ukrajinska ulica ima za cilj preimenovati 55 ulica u 35 zemalja širom svijeta, uključujući mnoge u kojima se nalaze ruska veleposlanstva ili drugi diplomatski uredi.

Nekoliko je zemalja već poduzelo slične mjere.

Primjeri uključuju Albaniju gdje je ulica u kojoj se nalaze rusko i ukrajinsko veleposlanstvo u Tirani preimenovana u Ulicu slobodne Ukrajine, te u Latviji gdje je adresa ruskog veleposlanstva u Rigi preimenovana u Ulicu neovisne Ukrajine.

AustrijaIzbjeglicePopulacijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Vlast od Austrijanaca pravi budale i zatire ih.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Sad postaje jasno zasto su inzistirali da se Austrijanci svi nabodu a neke druge zemlje poput Srbije ili RH gdje se populacija sama smanjuje ostavili na miru…
Dakle ako zivite u zemlji gdje ce narod sam po sebi izumrijeti, imate vece sanse da vas nece gnjavit kao u Sangaju ili uskoro i u Pekingu

tihobl
1 godina prije

Bugari su rekli: jos mjesec dana placamo smjestaj i hranu, a onda ili radite ili nazad u Ukrajinu. Tad ce kolona krenuti prema Austriji sa juga.

Ja to onako
1 godina prije

Za 5 god. Austrijanci ce biti manjina u sopstvenoj drzavi.

rade iz niša
1 godina prije

dobro je dok su Ukrajinci, nama će vjerojatno uvaliti Afrikance

1 godina prije

Čekaj malo kad ih počmu upoznavati, pa (uz uzdahe) komentirati: “Gdje su nama naši lijepi Afrikanci?!

Schwarze Hunderte
1 godina prije

He , he , he .. A tek kada Im pristignu I Kinezi !!!!

Davko
1 godina prije

Jedia razlika između razih Tomaševića jeste da netki imaju više sredststava zs razbacivanje

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI