Poraz Ukrajine je sve očitiji – Zapad krije istinu

Zamišljeni Zelenski
230 komentara

Javna je tajna: vlada u Kijevu vojno gubi od ruske vojske. Ruska vojska napreduje bez žurbe i gradi obranu regija koje su referendumom pristupile Moskvi. Ali ova neumoljiva stvarnost skriva druge. Na primjer, činjenica da Turska, još uvijek članica NATO-a, podržava Rusiju i opskrbljuje je rezervnim dijelovima za svoju vojsku. Ne samo da Atlantski savez gubi, već i puca.

Budućnost Ukrajine postaje jasnija. Borbe vode, s jedne strane,  kijevska vlada koja odbija ispoštovati svoj potpis na sporazume iz Minska, a s druge strane Rusija koja namjerava provesti rezoluciju 2202 Vijeća sigurnosti, ratificirajući navedene sporazume. S jedne strane, država koja odbija međunarodno pravo i koju podržavaju zapadnjaci, s druge strane, druga država koja odbija zapadna pravila i koju podržavaju Kina i Turska.

Kako se predsjednik Zelenski, izabran za primjenu sporazuma iz Minska, mogao transformirati u “integristu”, stati na stranu fanatika, nasljednika najgorih zločinaca 20. stoljeća, to je doista misterij. Najvjerojatnija hipoteza je financijska. Zelenski je poznat od objavljivanja Paradise Papers zbog svojih offshore računa i imovine u Engleskoj i Italiji. Štoviše, Zelenski nema mnogo veze sa svojim pro-nacistima. To je kukavički. Na početku rata ostao je nekoliko tjedana, skriven u bunkeru, vjerojatno izvan Kijeva. Izašao je tek nakon što ga je izraelski premijer Nafatali Bennett uvjerio da mu je predsjednik Vladimir Putin obećao da neće ubiti ukrajinskog predsjednika. Od tada se putem videa pokazuje na svim zapadnim političkim summitima i umjetničkim festivalima.

Kako se Turska, zapadni saveznik u NATO-u, uključila na rusku stranu? Ovo je lakše razumjeti onima koji su pratili pokušaje atentata na predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana od strane CIA-e. U početku je Erdoğan bio ulični razbojnik. Zatim se uključio u islamsku miliciju što ga je navelo da pristupi i afganistanskim pobunjenicima i ruskim islamistima iz Ičkerije; tek nakon toga ulazi u politiku, u klasičnom smislu te riječi. Tijekom svog razdoblja podrške antiruskim muslimanskim skupinama, bio je agent CIA-e. Kao i mnogi, kada je došao na vlast, stvari je gledao drugačije. Postupno se odvojio od Langleya i htio je služiti svom narodu. Međutim, njegova osobna evolucija odvijala se dok je njegova vlastita država nekoliko puta mijenjala strategiju. Turska još uvijek nije probavila pad Osmanskog Carstva. Isprobala je nekoliko strategija u nizu. Od 1987. kandidatkinja je za Europsku uniju. Godine 2009. zajedno s Ahmetom Davutoğluom razmišljala je o ponovnom uspostavljanju osmanskog utjecaja. Jedna stvar vodila je drugoj, zamišljala je spajanje ovog nacionalnog cilja i osobnog putovanja njenog predsjednika da postane domovina Muslimanskog bratstva i obnovi kalifat, koji je ukinuo Mustafa Kemal Atatürk 1924. Ali pad Islamskog Emirata ju je prisilio da odustane od ovog projekta. Türkiye se zatim okreće turskim narodima, oklijeva uključiti Ujgure i na kraju bira etnički turske narode. U svakom slučaju, u ovoj potrazi, ne trebaju joj više ni Europljani ni SAD, već Rusija i Kina. Nakon pobjede protiv Armenije, stvorila je “Organizaciju turskih država” (Kazahstan, Kirgistan, Turska i Uzbekistan. Osim toga, Mađarska i Turkmenistan imaju status promatrača).

Danas, prema Wall Street Journalu, 15 turskih tvrtki svaki mjesec izvozi opremu kupljenu u Sjedinjenim Državama desetcima ruskih tvrtki koje su podvrgnute jednostranim nezakonitim američkim prisilnim mjerama (koje atlantistička propaganda predstavlja kao “sankcije”). Podsekretar američkog ministarstva financija zadužen za terorizam i financijsku obavještajnu službu, Brian Nelson, uzalud je išao u Ankaru kako bi prisilio Tursku da poštuje zapadna pravila. Ankara nastavlja tajno podržavati rusku vojsku.

Kada je američki izaslanik ukazao da je Turska na krivom putu stavljajući se na stranu poražene Rusije, sugovornici su mu predočili stvarne brojke o ratu u Ukrajini koje je ustanovio Mossad, a objavila Hürseda Haber. Na terenu je odnos snaga 1 prema 8 u korist Rusije. S ruske strane ima 18.480 mrtvih, a s ukrajinske 157.000. Kao u Andersenovoj priči, kralj je bio gol.

Turska sada blokira članstvo Švedske u NATO-u. Čineći to, također blokira onu Finske koja je bila predstavljena u istoj priči. Ako prihvatimo informacije iz Wall Street Journala, to nije slučajnost. Zasigurno je Ankara dobila obvezu ove dvije zemlje da izruči vođe PKK i pokreta Fethullaha Gülena; obećanje koje nisu održali. Ali nije moglo biti drugačije budući da je, nakon zatvaranja svog vođe, Abdullaha Öcallana, PKK postala oruđe CIA-e i sada se bori pod naredbama NATO-a, on koji je nekoć bio saveznik Sovjeta. Što se tiče Fethullaha Gülena, on živi u Sjedinjenim Državama pod zaštitom CIA-e. Imao je središnju ulogu u pokušaju atentata na turskog predsjednika 15. srpnja 2016. te u puču koji je uslijedio.

Türkiye stoga danas podržava Rusiju na isti način kao i Kina: opskrbljuje je rezervnim dijelovima za njezinu obrambenu industriju i ne oklijeva proslijediti joj opremu proizvedenu u SAD-u. No, dok se hrvatski predsjednik Milanović i Mađarska ne ustručavaju javno reći da je podrška Saveza Ukrajini glupost, ne napuštajući je, Ankara glumi u atlantizam.

Potres koji je upravo uzdrmao Tursku i Siriju nema karakteristike do sada uočenih potresa u svijetu. Činjenica da je desetak zapadnih veleposlanika napustilo Ankaru u pet dana prije potresa i da su u istom razdoblju njihove zemlje savjetovale da se ne ide u Tursku čini se da ukazuje na to da su zapadnjaci znali predvidjeti što će se dogoditi. Sjedinjene Države imaju tehnička sredstva za izazivanje potresa. Obvezali su se 1976. da ih nikada neće koristiti. Rumunjska senatorica Diana Ivanovici Șoșoacă tvrdi da su prekršili svoj potpis “Konvencije o zabrani korištenja tehnika modifikacije okoliša u vojne ili bilo koje druge neprijateljske svrhe” i izazvali ovaj potres. Predsjednik Recep Tayyip Erdoğan zatražio je od svojih obavještajnih službi (MİT) da prouče ono što je danas samo hipoteza. U slučaju pozitivnog odgovora, moralo bi se priznati da Washington, svjestan da više nije ni vodeća svjetska ekonomska ni vodeća svjetska vojna sila, uništava svoje saveznike prije nego što umre.

Pod ovim uvjetima, kako objasniti da Sjedinjene Države nastavljaju slati oružje na bojno polje i zahtijevati od svojih saveznika da ga šalju u gomilama? Jasno je da većina tog oružja nije moderno, već datira iz Hladnog rata i općenito je sovjetsko. Nema potrebe rasipati oružje iz 2000-ih znajući da će biti uništeno jer Rusija ima modernije oružje od onog na Zapadu. Osim toga, raznim vojskama može biti zanimljivo testirati oružje najnovije generacije u borbama visokog intenziteta. U ovom slučaju zapadnjaci šalju samo nekoliko primjeraka tog oružja.

Nadalje, dok ukrajinske “pro-nacističke” postrojbe dobivaju zapadno oružje, vojni obveznici ne. Vjerojatno dvije trećine oružja, čuva se u Albaniji i na Kosovu ili se šalje u Sahel. Prije tri mjeseca, nigerijski predsjednik, Muhammadu Buhari, na summitu Komisije za bazen jezera Čad (LCBC) osudio je dolazak ovog oružja u ruke Islamske države. Suočen s uzvicima iznenađenja i ogorčenosti američkih parlamentaraca, Pentagon je osnovao komisiju odgovornu za praćenje isporuka. Ni u jednom trenutku nije izvijestila o svojim aktivnostima i malverzacijama koje je navodno uočila.

Prije dva tjedna, glavni inspektor Pentagona otišao je u Ukrajinu, službeno kako bi rasvijetlio ove otmice. U prethodnom sam članku pokazao da je on tamo uglavnom došao kako bi uspješno izbrisao tragove poslova Huntera Bidena. Ukrajinski ministar obrane Oleksii Reznikov najavio je da će hitno podnijeti ostavku zajedno s nekoliko članova svoje administracije. Još uvijek ništa.

Još jedno pitanje: zašto Njemačka, Francuska i Nizozemska, suvlasnice plinovoda Sjeverni tok, ne prosvjeduju nakon sabotaže kojoj su bile žrtve, 26. rujna 2022.? I zašto ne reagiraju na otkrića Seymoura Herscha o američko-norveškoj odgovornosti? Poznati istraživački novinar dobio je ovlaštenje za objavu svoje istrage.

Doduše, glasnogovornik nacionalista Alternative za Njemačku tražio je osnivanje istražne komisije u Bundestagu o ovoj sabotaži, ali velika većina političkih čelnika ove tri zemlje je diskretna: saveznik im je najveći neprijatelj!

Naprotiv, laskali su sebi da u Bruxellesu prime predsjednika Zelenskog. Ali prethodno je otišao u Washington i London, dvije bitne prijestolnice, prije nego što je došao obratiti se onima koji plaćaju.

Autor: Thierry Meyssan

RatThierry Meyssanukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
230 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
1 godina prije

Nije to poraz Ukrajine, to je poraz USA-NATO nacista. A ja mislio da su oni već zauzeli Moskvu, jer u svim medijima na zapadu se neprekidno izveštava da NATO-Ukri pobedjuju.

banana
1 godina prije

rat ide kraju jer se u Africi pojavio marburg virus.. logično..ne?

ogo
1 godina prije

Predvidjanje potresa je postalo moguce na vrlo jednostavnom principu zato ne trebaju nikakvi mjerni instrumenti.
Ko isplazi jezik USA u roku odmah dobija potres , a moze i birati jacinu.

M.H
1 godina prije

Od svih informacija u bespuću medijskih informacija Logično.com,rekao bih jedini izvještava i piše logično i smisleno.

Xam
1 godina prije

Prošlo je mesec dana od pada Soledara, tada se govorilo da će odmah domine krenuti da padaju jedna za drugom… Međutim, ništa od toga. Nit je Bahmut osvojen, niti su se Ukri povukli iz Severske izbočine Ovim tempom, dobro je Prigožin procenio, do zauzimanja celog DNR-a trebaće 1.5-2 godine, a do Dnjepra 3 + godine. Bliži se godišnjica početka rata, Ukri i Zapad planiraju neke pompezne stvari za taj datum (izjave, najave novog slanja oružja, novi paketi sankcija itd…) A i sami Rusi su rekli da to nisu jedini značajni događaji koji će obeležiti taj period… Uz to imamo obraćanje Putina 21 februara… Imamo činjenicu da će zima trajati još mesec, mesec i po, a nakon toga kreće rasputica i od velikih ofanziva tada nema ništa. Rusija je uveliko kao sila izgubila i renome poštovanja i straha kod Zapada. Od Putinovih reči “nemoj da je nekome palo na pamet da… Čitaj više »

dingo
1 godina prije

Na Twitter, Ukrajina pobjedjuje a zajedno s Ukrajinom i sugavi natovci.

Blaza
1 godina prije

Na nekom YouTube kanalu od strane Trumpovog fan-a cula sam da je USA financiranje Ukrajine u stvari kanal za financiranje demokrata. Vjerojatno je ista stvar i sa financiranjem od strane EU kao i u Hrvatskoj jer ne bi HDZ sam smislio metodu plaćanja proizvoda i usluga višestruko skuplje nego sto je trzisna vrijednost da nema njihov blagoslov. U ovom trenutku to je rat u Ukrajini, prije toga je bila korona, pitanje je sto Ce smisliti slijedeće.
To je ujedno i logičan odgovor zašto je svijet sve siromašniji a ljudi sve vise rade. To je odgovor zašto se ljudi ne mogu osloniti na izabrane predstavnike i institucije države. Ne postoji ništa mistično, samo predstave iza kojih se odvija obična brutalna pljacka.

Red Dog
1 godina prije

Nisu nikad imali sansu.
Krenuli su dobro pregovorima, a onda tvrdoglavost mazge.
Sta li su im uradili? Platili? Pretili?
Sad, posle pola miliona mrtvih, isto kao prvog dana. Ali pola miliona mrtvih.
Cilj USA je bio oslabiti Rusiju koliko se moze. Onih pola miliona su statistika.
Apsurdnost i podvig USA je da su naterali slavene da se kolju.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Nemogu se veseliti ni tugovati bilo cijoj pobjedi jel su svi jednaki prema svome narodu. Svaki politicar radi na tome da ispuni depopulacijski plan cjepljenjem ili spricanjem iz zraka, zracenjem 5G itd kao i da uvede svome narodu vrhunski lanac oko vrata “digitalnu valutu”! Da bi ljudi stekli privid kako se netko ipak bori protiv WHOa i WEFa, tu je toboznja borba protiv LJIGBTa da vidimo kako ipak nisu “isti”…

Amar
1 godina prije

Ne moraju nista da kriju,to je bilo sasvim jasno onog dana kada je zapocela specijalna operacija.

Mahatma
1 godina prije

Razumiješ se u vojnu strategiju ko Mare u krivi k….

Tupko Glupko
1 godina prije

Komentari su ti često na razini 11-godišnjeg djeteta.

Yugo45neregistrovan
1 godina prije

Stvarno se pitam koliko glup ili lud moraš biti da ratuješ sa Rusijom ili pak moraš biti toliki nečiji rob da ne smiješ odbiti da ideš u sigurnu smrt.
Usput podsjetio bih da je Rusija kao dobar komšija davala svu proviziju od transporta energenata u Zapadnu Europu upravo Ukrajini,čak i za vrijeme sukoba nakon majdana.
Ludilo.

Tupko Glupko
1 godina prije

Američki borbeni avioni presreli ruske vojne zrakoplove blizu Aljaske kod Beringovog mora. To je onaj krajnje istočni dio gdje Rusija graniči sa SAD.

Jest da su letjeli u međunarodnom zračnom prostoru u blizini Aljaske i nisu ušli u SAD ili Kanadu, što i izuzetni priznaju.

“Piloti zrakoplova dugog dometa redovito izvode letove iznad neutralnih voda Arktika, Sjevernog Atlantika, Crnog mora, Baltičkog mora i Tihog oceana”, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

U strahu su velike oči 😃

Hotblack Desiato
1 godina prije

Gospon Gjuro, ljudi kojima se vi obracate nikada nisu čitali Orwella i njegovu Zivotinjsku farmu ili 1984.- u. Zato nisu u stanju razumjeti sto im govorite. Prije ce povjerovati Anvaru Azimovu da je Rusija spasila Evropu u dva svjetska rata. Izvalio je to doticni drug/gospodin prije nekoliko godina kod Romana Bolkovica na hrt- u i ostao živ.

Ante
1 godina prije

Za sada sam u Ukrajini vidio obadvije strane kako ubijanju neprijateljske vojnike. Oni kolji navijaju za Ukrajinu pokazuje precizne udare po Ruskoj vojsci. Oni koji navijaju za Ruse pokazuje da nemaju baš previše precizne bombe ali imaju dovoljno jake bombe da kada ta jedna bomba padne u šumu između dava polja vidi se udarni val koji iz šume izbacuje desetke ukrajinskih vojnika. Opisao sam ovaj dio rata na ovaj način da prikažem što se tamo događa sa ljudima, uopće ne želim navijati za jednu ili drugu stranu. Sve su to ljudi koji su se našli silom gurnuti u rat da ginu za navijače i političare. Taj rat i svi budući ratovi se mogu zaustaviti samo ako ljudi prestali navijati kao da se nalaze na nogometnoj utakmici. Navijači bi se morali suprotstaviti političarima, jer ako se ne suprotstave političarima i ti navijači će jednog dana završiti kao topovsko mese.

Yugo45neregistrovan
1 godina prije

Đesi Đuka ,što duže Rusi budu “oklijevali”imamo više šanse da doživimo koju godinu više

Max
1 godina prije

Turska je krenula svojim puten ali plaća visoku cijenu.

tatamata
1 godina prije

nestalo medicine u apotekama ,,i odma ti se vratili simptomi i pogorsalo se stanje … nije dobro ,, ajde pusti sad miciku da kaze svoje

hiber
1 godina prije

Kaže Thierry Meyssan, tko je to? USA je pod napadom vanzemaljaca, a on se uhvatio Ukraine u ratu koji je Rusija davno izgubila. Do sada nitko nije smisleno objasnio zašto je Kepec uopće napao Ukrainu, a da bi se shodno tome uopće mogli reći tko pobjeđuje. Za lovu koju je Rusija strusila mogla je kupiti dvije Ukraine. Slično bi se moglo reči i za Sultana. Ako su mu zemlju srušili kontrolori potresa koji su u koaliciji sa vanzemaljcima koji su im isporučili tehnologiju, a oni im nisu platili zadnju tranšu kredita za tehnologiju, onda bi to moglo objasniti ovaj napad vanzemaljaca.🤣🤣🤣

Amar
1 godina prije

Ja se nadam da si unovcio svoje siroko poznavanje situacije u ukrajini a i sire.Kako i odakle ti znas sta je bio Ruski plan,sigurno sa BBC i CNN?Rusija nikada nece uzeti Kijev,niti cijelu ukrajinu jer se u vojnoj doktrini uci da se uzimaju samo gradovi u kojima je 90% stanovnistva projateljsko,a u Kijevu to nije tako.Deset godina zatvora za placenika neprijateljskih zemalja je po meni previse malo.Ti znas koliko su tenkovi Rusi izgubili,a ne znas da Rusi drze jos dobar ukrajine,sto je cinjenica?

Ico
1 godina prije

Poraz Ukrajinaca je pametnom čovjeku bio očit još 2991. godine, kada su se glupi Ukrajinci odrekli svog nuklearnog potencijala!
Liberalna demokracija, u slučaju da državu ne vodi duboka država, svaku državu vodi u propast. Sve stranke lijeve orijentacije su najveće zlo za ljudski rod.

mujica
1 godina prije

laprdaš kao i obično…drš se ti tematike yugokriminala…

Ico
1 godina prije

Đuro, opet, po svom starom običaju, baljezgaš.

1 godina prije

Možda bi autor imao malo precizniji pogled da je čitao Logično. Konkretno, pošto je najveći deo posvetio odnosu Turske sa Rusijom i Zapadom trebalo je da iznese i detalje koji ne idu u prilog njegovoj tezi… ako hoće da bude objektivan. “Puč koji je Efdogan jedva preživeo” su izveli pripadnici turske elitne specijalne jedinice – to je izjavio sam Erdogan, iznenađenje je bilo potpuno ali je “puč” realizovan na krajnje amaterski način?!? Da bi malo bolje shvatili okolnosti, svim pučistima je bilo jasno da ako ne uspeju kazna će pasti na njih ali i njihove porodice. Čak je jedan od pučističkih pilota držao Erdoganov avion na nišanu… i odustao?!? Da li je autor zaboravio Erdoganovu priču pri ruskoj reintegraciji Krima? Da li je autor zaboravio slanje Barjaktara Kijevu? Čini mi se da i to valja pomenuti da bi se dobila jasnija slika. Iako zvuči kao naučna fantastika, zemljotres može da… Čitaj više »

Ico
1 godina prije

Ne bi bilo dobro ubiti qrcosvirca Vol odimira Zelen skog, neka živi, pa sve dok ne crkne, neka se “ždere” za 200 hiljada Ukrajinaca, koji su svoj život dali za qrcesvirca!

Komplicirano
1 godina prije

Prijatelju,ni blizu objektivnosti nisi,,,ok navijas za nato i sretno,,drugi navijaju za Ruse i to je ok,,,,sve ok ali objektivnost je sasvim druga kategorija,, primjerice,,mrzis Ruse iz onoga sto navodis a ja ne mrzim jadne ukrajince iako smatram kako su Rusi apsolutno u pravu,,,btw,,,ima jedna,jedina nacija u svijetu koja potpuno istrijebila drugi narod ,,,i.as pravo jednom pogadjati iako odgovor svi znaju?? Eto malo objektivnosti,ne skodi,,,

Xam
1 godina prije

Rusija je izgubila bitke za Kijev, Sumi, Černihov i Harkov; nije uspjela zauzeti ostatak južne obale Ukrajine (čak ni proći kroz Mikolaiv, a još manje do glavne luke u Odesi). Izgubila je ono što je stekla u Harkovskoj pokrajini. I morala je povući svoje jedine snage zapadno od rijeke Dnjepar u pokrajini Herson jer su Ukrajinci učinili neprohodnim vitalne mostove s tim snagama, uklonili komndu i logistička mjesta koja podržavaju te snage i izolirali ih od ostatka Rusije elementi istočno od rijeke. Uz to, borbene linije od povlačenja snaga zapadno od Dnjepra prošle jeseni bile su prilično statične, iako su ruske snage postigle oštre, inkrementalne i vrlo skupe uspjehe u selima oko Bakhmuta u jugoistočnoj Ukrajini. Rusi se spremaju poslati stotine hiljada vojnika u Ukrajinu u novoj ofanzivi, oni će se idućih mjeseci suočiti s bolje obučenim i bolje organiziranim Ukrajinski vojnicima naoružanim američkim projektilima većeg dometa, oklopnim vozilima i… Čitaj više »

Zoran
1 godina prije

Grčki portal piše o velikim Ruskim gubicima kod Bahmuta. Rusi priznali gubitak 10 tenkova. Warnews 247.gr

Mario
1 godina prije

Nije ovo poraz Ukrajine nego je ovo poraz zapada, a Ukrajinci su najveći gubitnici, jer da su Ukrajinci i pobjedili nebi dobili ništa, jer bi im bilo oteto i ono što do sada još nije uspilo bit oteto. To je standardna priča o dolasku slobode i demokracije i bepotrebno je na to gubiti vrijeme. Bez nepotrebnog natezanja i ”dokazivanja” stvarnosti koja ne ide na ruku zapadu evo jedna priča koja je bila objavljena i ovdje među komentarima. Radi se o Grigoriju Aleksandroviču, knezu Potemkinom-Tavričeskom. Zapadnu priču o Potemkinovim selima svi znamo, a rusku je malo tko uopće htio čuti. Evo ruske verzije; Na samom kraju 18 stoljeća glavni egzekutivni časnik ruskoga carstva Grigorij Aleksandrovič Potemkin, krenio je na put pokazati carici Katarini napredak u novoosvojenim područjima. Uz caricu Katarinu na put su bili pozvani i zapadni diplomati i tako dok su plovili brodom niz Volgu na obalama su se ukazivale… Čitaj više »

gargamel
1 godina prije

Takve sile se mogu samo srušiti iznutra, da li petom ili šestom kolonom. Ako politički vrh ima kontrolu nad državom, to je malo teži slučaj. Eto, u bivšoj nam državi, Mesić kaže otvoreno, moj zadatak je završen, JY više nema. Lično bih volio da nikada nije bila ni stvorena, pa poslije završetka 2. sv. rata, neka se svi snalaze, obzirom kojoj su strani i ideologiji bili naklonjeni. Ovako, od gubitnika i koloaboratera sa nacistima, pretvore ih u pobednike, tako da taj kancer ostaje da deluje, i metastaze smo svi videli. Tako da sa ove vremenske distance, teško je doneti zdravorazuman zaključak, ukratko, Rusija je bila iscrpljena , da bi mogla da završi posao, pogotovo kad su tkz. saveznici ušli u Normandiju, šatro da pomognu.Tako je i Nato ušao u gradjanski rat u ex-Yu pod izgovorom da spasi koga i šta, stvarno se pitam ko je bio ugrožen u bivšoj nam… Čitaj više »

Sasa Sasa
1 godina prije

620.000 žrtava sa ukrajinske strane.

Tupko Glupko
1 godina prije

Neke članice EU koje su u NATO samoinicijativno traže da se ne izdvaja 2% BDP-a za vojsku, već 2.5%.
Najavljuje se još jedna pljačka EU građana u korist izuzetnih.
Izgleda da vlasti nekih EU zemalja boluju od Stockholmskog sindroma.

Alex Keller
1 godina prije

U ratu nema pobjednika. Svi su gubitnici. Pitanje je samo tko će izgubiti manje. Kako stvari stoje,Ukrajina se raspada na područja prije 1.sv.rata, ali to još nije posve očito. Pitanje je koji dio će uzeti Ameri za svoje baze.

hiber
1 godina prije

Najluđe kod Vuhlodera da je odmah na pocetku poginu zapovjednik Spetsnaza.

tihobl
1 godina prije

Djuro fali ti jedna nula – nije 130 tenkova vec 1300 tenkova kod Uldegara.
A sta je 1000 t4enkova za ruse, nista, sitnica, ko muva kad optadne sa slona. Nije to NATO koji mjesecima pokusava da posalje 14 tenkova a nikako da sakupi.

Amar
1 godina prije

Ne,Djuro ovdje nije pitanje da li smo mi normali nego jesi li ti normalan? SDamo dam u dvije stvari siguran,da Biden nosi pelene i da nikada necu reci da si bio u pravu.Onaj ko nosi nacisticke simbole je nacista,a to su u ovom slucaju ukrajinci.

Yugo45neregistrovan
1 godina prije

Đuro jednostavno te volimo ,pa čovječe niko nema ovoliko komentara na tvoj komentar,ja sam recimo ljubomoran na tebe

goran
1 godina prije

izgubit če rat i ukrajina i cijeli zapad i time če biti dokazano da amerika i europa kaskaju za rusijom 100g i mogu se pomirit sa činjenicom da više nikadfa neće biti onako kako su oni to zamislili

Jomla
1 godina prije

U kakvom paralelnom svijetu ti živiš, jbt… 😛 😛

Mali Boro
1 godina prije

Svatko tko misli da Ukrajina sa zapadom može pobijediti Rusiju pod hitno da si pregleda mozak, tj. dali ga uopće ima.

dupla kamilica
1 godina prije

Oće biti plina dogodine?

tatamata
1 godina prije

hmmm,, lijepo izgleda ,, mnogo komentara manje vise bez agresivne svadje i ispada ,, hiber i djuro koliko toliko u rezimu “normal ” ,, obecavajuce

hiber
1 godina prije

USA ima mogućnosti izazivati potrese?! Kad se Bidenu omakne prdac izazove potres od 0,0001 Rihtera. Sada proizlazi da se USA obvezao da Biden ne smije ni prnuti. Što se tiće Sultana, on je ostao pod ruševinama zajedno sa 50.000 mrtvih i teško da će ga otkopati politički živog do 18.lipnja. Potres iz 1999. ga je izabrao, ovaj ga je pokopao. Tu nema pomoći.

Mat
1 godina prije

Ovako nesto se nemoze procitati u jutarnjem listu, strucnjaka igora tabaka,vec naprotiv ukrajinci dobivaju neke Epske bitke.Gdje je greska???

Crni Golf 4 vrata
1 godina prije

Treba raspisati međunarodnu CRVENU POTJERNICU za osobu; roktavu khazarsku svinju Zelenskog – 50 mil us$.. Zbog ratnih zločina i nad narodom Ukrajine, zbog gospodarskih zločina nad državom Ukrajinom i zbog zločina počinjenih nad građanima i interesima Rusije kao i za moguću ratnu ugrozu cijele Europe i za kršenje međunarodnih ratnih pravila i Ženevskih konvencija. Živ ili mrtav.

tatamata
1 godina prije

opet si se nasrka ? po dokle crni ĐURO … jel te izvredjao urednik indexa da si neproduktivann ,,pobjegose ti ljudi sa portala, pa sad provociras da de prate natrag ?

Ivan
1 godina prije

Na kraju ce Ukrajinci sami ubiti ovu nistariju Zelenskog koji ih je unistio i raselio surujuci sa zapadnom zgadijom i trulom Amecikom.

Basinac
1 godina prije

Doista cudi kako ti panzeri vec nisu stigli u Ukrainu.
Svi nesto obecavaju,a samo se spominju velike novcane cifre. Ukrainci trebaju oruzje,a ne samo pusta obecanja.
Treba reci istinu da su zrtvovani i da su topovsko meso kabali…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI