Pitanja Bashar al-Assada Turcima: Vi ste nam kao braća. Zašto morate ginuti? Što smo loše učinili Turskoj?

Bashar al-Assad - Obraćanje turskom narodu
49 komentara

Bashar al-Assad je dao intervju za nacionalni ruski televizijski kanal Rusija 24. Turski narod je nazvao svojom braćom i upitao ga zašto Turci “moraju umrijeti” u Siriji?

Napetosti između Sirije i Turske u Idlibu suprotstavljaju se zajedničkim vitalnim interesima turskog i sirijskog naroda između kojih nema neprijateljstva, rekao je predsjednik al-Assad.

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad smatra je da je situacija u Idlibu “nelogična” s obzirom na nedostatak neprijateljstava između sirijskog i turskog naroda.

Kakav neprijateljski čin je napravila Sirija protiv Turske? Ne, nema ga. Postoje obitelji, zajednički vitalni interesi, bliskost kultura ukorijenjene su u povijesti, zato nema razloga za neslaganje”, izjavio je predsjednik Bashar al-Assad na Rusija 24.

Predsjednik je također naglasio da se Turci u Siriji smatraju “bratskim narodom”.

“Pitam turski narod:” Imate li problema sa Sirijom? Postoji li problem zbog kojeg turski državljani moraju umrijeti? “, pita Bashar al-Assad.

Napetosti u sirijskoj pokrajini Idlib porasle su nakon što su džihadisti iz grupe Hayat Tahrir al-Cham (ranije poznata kao Al-Nusra Front) 27. veljače pokrenuli napad na vladine položaje. Sirijska vojska je reagirala ubivši 36 turskih vojnika koji, kako je rekla ruska strana, nisu smjeli biti tamo.

Rusija je učinila sve za potpuno primirje na sirijskoj strani i zajamčila je evakuaciju mrtvih i ranjenih. Moskva je naglasila da njezino zrakoplovstvo nije djelovalo na ovom području.

O rješavanju situacije u Idlibu treba sačekati današnje razgovore Putina i Erdogana u Moskvi.

bashar al-assadidlibIntervjuporukaRusija 24
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ogi
4 godine prije

Zbog vase nafte moj Asade. Da nije bilo rusa ti bi zavrsio kao Gadafi i Sadam Husein a Sirija podjeljena na mnogo djelova koje kontrolisu razne bande. Naravno izvori nafte bi radili punom parom ali ne za Sirijski narod nego za lesinare koji se kriju iza demokratije i ljudskih prava.

Dečko sa ulice
4 godine prije

Baš to sam napisao prekjučer.
Sirija NEMA problema sa Turcima, niti sa Turskom, nego samo sa Erdoganom, koji je očito čisto ZLO.

Nekoliko sati prije nego što bi trebali početi pregovori sa Putinom,
noćas nešto nakon ponoći,
još jedno zlo, Netanjahu, ponovo je raketirao Siriju iz zračnog prostora Libanona.
I ovaj put, sakrivajući se iza civilnog zrakoplova.
Srećom, Sirijci su uz pomoć Rusa očito bili spremni na ovo, upozorili su i skrenuli dva civilna zrakoplova sa njihove rute, napravili su “loop” i izbjegli katastrofu.
Naravno, PLANIRANO rušenje civilnog aviona od sirijske PVO, uz masu nevinih ljudskih žrtava bilo je usmjereno zaustavljanju pregovora Putin – Erdogan.
Hoće li nakon ovog Netanjahu ponovo letjeti u Moskvu tražiti izvinjenje i oprost?
Jesu li to opet bili “belgijski vojni avioni”?

Sa tisućama izbjeglica na granicama EU, Idlibom i Turcima, Izraelcima, situacija je sve kompliciranija,
kakav li će potez danas povući Putin?

Miro
4 godine prije

Kakva braca? Po cemu?

davor
4 godine prije

Bilo je zamišljeno tako da Isil svrgne Assada i zauzme Damask. Tada bi Izrael ušao u Damask i proglasio se osloboditeljem Damaska te proglasio teritorij Izraela praktički do Damaska, “međunarodna zajednica” tj. psi angloameričkog rata bi tada proglasili najmanje Golan službenim teritorijem Izraela, ako ne i više. Erdogan je vidio da se tu kuha opasnost ili prilika po njegov teritorij u vidu Kurdistana kojeg je jedinog priznao Izrael, koji je u slučaju zauzimanja Damaska, očekivao povratne blagodati Kurda. Iako na sjeverozapadu Sirije postoji brojna populacija etničkih Turaka, zaista kako Assad kaže nema nikakve potrebe za mržnjom i sukobom između njih i ostalih Sirijaca. Erdogan jedino gdje uspijeva hraniti svoj tobožnji neo-osmanski rast je istočna polovica Cipra. Tisuće mrtvih sirijskih Kurda, Turaka, alavita, kršćana, Jazida, sunita, šijita, desetke opljačkanih sirijskih sjevernih tvornica, spremnika nafte i plina nije sigurno dovelo Tursku u povoljan položaj već se Tursku koristi kao okidač u geopolitičkoj… Čitaj više »

Tupko Glupko
4 godine prije

Bashar sa ovakvim pitanjima – vjerojatno na prijedlog Rusa – ide na stvaranje kritične mase unutar turskog naroda da svrgnu Erdogana.
Erdogan je od svih velikih svjetskih igrača (SAD, EU, Rusija, Kina), kao i susjednih država stvorio protivnike koji žele njegov odlazak.
Ima stara kineska poslovica – Dobar susjed je neprocjenjivo blago.
Kopneni susjedi Turskoj su Sirija, Irak, Iran, Grčka, Bugarska, Armenija, Gruzija, na sjeveru preko Crnog mora gleda Krim i Rusiju, a na jugu ima morsku granicu sa Ciprom.
Tko mu je nedavno srušio tursku liru, mogao bi to ponovno napraviti.
Rezervna solucija ako se narod ne pobuni.

Alen
4 godine prije

Zato što si granatirao turski konvoj Asade i još podhebava . Neće se ovo lako zavrsiti , sve što je rahmetli sulejmani uradio da se ujedini fronta ka zajedničkom neprijatelju USA , krenulo je da se razjedinjuje , misle mogu sad sami .. Vidjećemo kako će Rusija danas reagovati na to..

Bosanac
4 godine prije

Rusija ako uspije u svojim planovima imat ce Irak, Iran, Libiju, Venecuelu i sebe kao znacajne proizvodjace nafte….moze napravit novi opec 🙂

imalijosnade
4 godine prije

..

Davor drugi
4 godine prije

Pitanje se može malo i dalje proširiti, što ste to loše, ne samo Turskoj, nego bilo kome tu učinili?

Max
4 godine prije

Legitimna pitanja Al Assada jesmo li vam što učinili? i zašto nas onda napdate?

puki
4 godine prije

Asad vrlo dobro zna zašto to “Turci” rade. Ustvari ne radi to “Turci”, kao Turci, onaj obični narod, već to radi prikriveni cionistički burazer Erdogan (ili mu je možda pravo ime Abraham Silberstein). A dobar dio Turaka, i druguh muslimana , koji mu vjeruju su naprosto naivni debili, kojima je lako manipulirati i varati ih. Uostalom isti takvi debili su i dobar dio Ukrajinaca, Amerikanaca (koji još ne shavataju da im je država u vlasti ciokable),…itd, a i dobar dio i Hrvata i Srba i Bošnjaka… Zna Asad istinu, ali je ne smije glasmo izreći, jer bi ga napali za antismeitizam i teoriju zavjere. Zato Asad sa ovim apelom, pokušava možda apelirati na one obične Turke, ali uzalaud, jer kako rekoh, mase običnog naroda su glupe ko top i naivnije od male djece. A posebno mi se čini, da je lako manipulirati sa mnogim muslimanima -sunitima, jer oni su danas… Čitaj više »

JumpingJackFlash
4 godine prije

E moj Assade: kraj takve “braće” ne treba Ti više neprijatelja…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI