Poslanica poručuje Ukrajinkama da idu na prve linije fronta

Zene u Ukrajinskoj vojci
26 komentara

Ukrajinci koji žele dobrovoljno pomoći zemlji trebali bi se prijaviti u vojsku – a to uključuje i žene, rekla je u utorak poslanica Marijana Bezuglaja iz vladajuće stranke predsjednika Vladimira Zelenskog ‘Sluga naroda’.

U objavi na Facebooku povodom Međunarodnog dana volontera, Bezuglaya se zahvalio svima koji su se dobrovoljno prijavili da pomognu ukrajinskoj vojsci, ali je ustvrdio da je 2024. vrijeme da se to završi.

“Dužnost države je da obezbijedi sve što je potrebno; dužnost građana je da plaćaju porez na to. Najbolje volontiranje danas je pridružiti se Oružanim snagama Ukrajine”, napisala je.

“Narod je država; kako ljudi, takva i država”, dodala je.

Manje od sat vremena kasnije, odgovarajući na bujicu komentara, Bezuglaya se udvostručila.

“Dragi mobilisani, da li želite da vam u jedinicu dođu novi ljudi? Da vas ojačam? Da vas odmorim?” napisala je. „Zato sam rekao da je najbolje volontiranje za 2024. pridružiti se AFU. Ovo se odnosi i na žene.”

Bezuglayin prijedlog dolazi u trenutku kada Ukrajinci očekuju da njihova vlada objavi novi plan mobilizacije. Zelenski je obećao “sveobuhvatan prijedlog” krajem novembra. Aleksej Danilov, sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, nagovestio je mogućnost otpuštanja nekih mobilisanih trupa i da Kijev radi sa privatnim kompanijama na regrutovanju stručnjaka za uloge koje odgovaraju njihovim veštinama, a ne samo za „meso“ za prve linije fronta.

Prema ruskim obavještajnim službama, pristalice Ukrajine na Zapadu zahtijevale su proširenje nacrta na tinejdžere, starije muškarce i žene.

Bezuglaya je na Facebooku navela da je i sama prošla vojnu obuku 2015. godine. U to vrijeme, vlada u Kijevu je vodila svoju “antiterorističku operaciju” protiv stanovnika dvije republike Donbasa, koji su odbacili rezultate puča 2014. koji su podržale SAD .

Ova 35-godišnjakinja izabrana je u Vrhovnu Radu 2019. godine, na listi novoformirane stranke nazvane po TV emisiji u kojoj je Zelenski – komedijaš prije nego što je otišao u politiku – glumio predsjednika Ukrajine. Njen okrug Kijev je ranije predstavljao neonacistički aktivista i osnivač ‘Azova’ Andrej Bilecki.

Bezuglaya je trenutno zamjenik predsjednika parlamentarnog odbora za nacionalnu sigurnost, odbranu i obavještajne poslove, a najpoznatiji je po tome što je u maju 2022. predložio nacrt zakona koji bi omogućio ukrajinskim oficirima da pogube vojnike zbog neposlušnosti bez suđenja.

Bezuglayamobilizacijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
4 mjeseci prije

Marijana Baljezgaja?

gost
4 mjeseci prije

Nije dosta što su pobijeni muškarci, sada pozivaju i žene da postanu topovsko meso.

Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

Mogla bi povesti 🤔 ?!

ogo
4 mjeseci prije

Jel ova bezglava vec obukla uniformu?

4 mjeseci prije

Neka ona prva pokaže kako se služi narodu pa uzme pušku i otiđe na prvu liniju fronta!!

Josip
4 mjeseci prije

Pa sto ta krmaca vec nije otisla na prvu liniju fronte skupa s ovim majmunom Zelenskim?

dum dum
4 mjeseci prije

Pa treba ih prvo skinuti sa Evropskih stangi za ples i izvuc striptiz barova 😉

Rudar
4 mjeseci prije

Pravi vođa uvjek gromoglasno vikne “zamnom” a ne idite vi a ja ću sutra, malo sutra.

Max
4 mjeseci prije

Neka ide ona kad je tako hrabra. Lako je tuđom pi.. drugima prijetiti.

roberto
4 mjeseci prije

Oće i ove borkinje iz možemo i redničke fronte krenut?..sad im je prilika..hehe

Antinato
4 mjeseci prije

Na linijama fronta ukrajinski oficiri i podoficiri prije dolaska na prve linije napuštaju jedinice i sklanjaju se na sigurno. Takva vojska nema šanse za uspjeh. Na drugoj strani je posve druga situacija. Ruski oficiri predvode vojsku na prvim linijama i tako povečavaju moral vojske do maksimuma. Uspeh je time garantovan. Več iz ratne sitacije je svima odmah jasno, da je ukrajinska vojska puna korumpiranih oficira, koji žele da sačuvaju svoj život, kako bi posle trošili nakradeno, a u smrt šalju naivne građane. Ukrajinskim vojnicima generalštab krade hranu, zarade, pa čak i pomoč porodica. Sve švercaju i prodaju za svoje lične koristi.

vinko ivankovic
4 mjeseci prije

Po tome kakav vam je presjednik drzave narkoman i los glumacuz to i cionist takva vam je i drzava !

Valter
4 mjeseci prije

Obožavam ovakve inverzije – “Sluga naroda”.

Židovima je to uvijek najzabavnija fora.

Alex
4 mjeseci prije

Bolje im je da bježe na Zapad i udaju se dok su još na cijeni.😁

nessy
4 mjeseci prije

Jutarnja naredba “postroj’ se! mindze na gotovs! svaka neka zgrabi jednog rusa, i neka ga kara dok ne izdahne”. Pa ukrajinke su poznate po toj djelatnosti, steta ne iskoristiti.

BlueZg
4 mjeseci prije

Da, tako im poručuju neka svi izginu. A kaj drugo mogu nacisti i cionisti u srazu sa Rusijom nego izginuti? 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

nessy
4 mjeseci prije

Prokleti politicari, nije im dosta krvi mladica, sada bi slali i cure. Nije UA Izrael, gdje zene imaju 30 mjeseci vojne obuke i sluzbe. Poslati cure nakon par mjeseci obuke u borbu moze samo manijak, bez dodira sa stvarnosti. Kako ovu kravu nije sram uopce izustiti ovako nesto. Vidi se koliko su joj vrijedni zivoti sugradjanki.

Karma
4 mjeseci prije

Cionisticka krmaca i propala ukra. Hazarski gnjoju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI