Potvrđena smrt ruskog državljanina tokom noćnog zračnog napada izraelskih zračnih snaga na pojas Gaze

Gaza
11 komentara

Jučer, 8. maja, Izrael je pokrenuo operaciju Štit i strijela, kako je nedavno objavila pres služba Oružanih snaga zemlje. Izvještava se da je večeras izraelska avijacija napala ciljeve u Gazi.

U saopštenju se navodi i da su napadnuta vojna postrojenja i radionice za proizvodnju oružja .

U međuvremenu, najmanje 13 palestinskih civila je stradalo u izraelskom napadu, od kojih je jedan bio ruski državljanin. Još 20 osoba je povrijeđeno različitog stepena težine, navodi se u saopćenju palestinskog Ministarstva zdravlja.

Da su Jamal Haswan, koji je imao rusko državljanstvo, kao i njegova supruga i sin, poginuli od izraelske rakete koja je uletjela u njihov stan dok su spavali, potvrdila je sekretarka ruske diplomatske misije u Palestini Alija Zaripova.

Osim toga, navodi se da Jamal Khasvan ima još dvoje djece koja već imaju rusko državljanstvo, a razmatralo se i pitanje dobijanja ruskog pasoša za preminulog sina.

Na listi pogođenih objekata predstavnici Oružanih snaga Izraela naveli su i određeni objekat, koji je navodno proizvodio cement za izgradnju podzemnih tunela. Međutim, malo je vjerovatno da bi se ova meta mogla nalaziti u stanovima ljudi, uključujući i dom Jamala Haswana, gdje je pogođena izraelska raketa.

gazaIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
404
11 mjeseci prije

Čute samo zapadni fašistički mediji.

Max
11 mjeseci prije

Pričekajmo palestinski uzvrat do kojeg će sigurno doći.

R M
11 mjeseci prije

Ne volim da upotrbljavam teške reči, ali u pitanju je teroristička država Izrael

Miro
11 mjeseci prije

To su ti navodno Božji ljudi.

Odisea
11 mjeseci prije

Našao si dobar nik i duša ti je kao gavran ne samo misli

toncibalonci
11 mjeseci prije

Zadnja recenica: Gdje je POGODJENA izraelska raketa.Dakle Jehudi gadjali Palestince pa je netko pogodio raketu iz pracke.

Ivan
11 mjeseci prije

Hoce li sada ona luda kravetina Ursula uvesti sankcije Izraelu i skakati po pojasu Gaze ko sto skace po Ukrajini i guzi se Zelenskom?

Ivan
11 mjeseci prije

Nije to Hitler tamanio bez razloga !!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI