Prema Bloombergu, EU traži načine kako može iskoristiti zamrznutu rusku imovinu

Ruska sredisnja banka
13 komentara

Pravni stručnjaci navodno traže “mogućnosti”, nakon što je blok rekao da želi zaplijeniti sredstva i koristiti ih za Ukrajinu

Europska unija pokušava utvrditi je li izvedivo koristiti imovinu Ruske središnje banke koju su zamrznule zemlje članice za financiranje Ukrajine, izvijestio je Bloomberg u četvrtak. Rasprave su u ranoj fazi i zamoljeni su pravni stručnjaci da razmotre mogućnosti, piše list pozivajući se na ljude upoznate s tim pitanjem. Otprilike 300 milijardi dolara koji pripadaju ruskoj središnjoj banci zamrznuli su EU, SAD i njihovi saveznici kao dio sankcija protiv Rusije.

Svaka akcija EU-a odnosila bi se na imovinu koja se drži u Europi, kaže Bloomberg, dodajući da je to pitanje pokrenuto i sa SAD-om.

Prošlog mjeseca, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen rekla je da EU želi zaplijeniti rusku imovinu kako bi je iskoristila za obnovu Ukrajine, ali je priznala da je uspostavljanje pravne osnove za takav potez bilo teško. Američka ministrica financija Janet Yellen rekla je u svibnju da zapljena imovine “nije nešto zakonski dopušteno u Sjedinjenim Državama”.

Rusija je oštro kritizirala zamrzavanje sredstava, a ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov optužio je Zapad da je zapravo počinio krađu.

eurusijaZaplijenjena sredstva
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ANTIFAŠISTA
1 godina prije

To je barem vrlo jednostavno. USRULJA von der mora prestati sex naplaćivati u Dolarima neka ubuduće naplaćuje u Rubljama.

Throne
1 godina prije

Pa ako zamrznu imovinu u zapadnom svijetu i novac dostave ukrajni, rusiji ne preostaje nisto drugo nego da zamrzne svo vlasnistvo privatnih i drzavnih osoba kao i zapadnih multikorporacija. Odnosno istim nacinom i onako vrlo brzo zapoceti ce otvoreni sukop zapada s rusijom.

Nekoime
1 godina prije

Libiji su ukrali oko 400 mlrd. eura, znači osladilo im se. Problem je samo što bi Rusi mogli doći po svoje. A nijedna EU država ne može svojom aktivnom vojskom napuniti bolji stadion.

Max
1 godina prije

Otimačina.

tihobl
1 godina prije

Nije vazno sto ce Rusiji oteti 300 milijardi. Nije problem ni sto ce Rusija to uraditi njima. Problem je sto ce napraviti opasan presedan za druge drzave koje takodje mogu poceti otimati. A zna se cija imovina ce biti najizlozenija. Eno poljaci vec razmisljaju kako da svabama otmu imovinu na ime ostete za WWII.

Suze Roni
1 godina prije

Dajte malo pameti. Sto mislite koliko bi vrhovnistvo EU na celu sa Ursulom Van der Lajem u dogovori sa ino partnerima iz USA/UK pokrali od tih 300milijardi usd

Mat
1 godina prije

Pare ce biti vracene iz jednostavnog razloga jer im je to obecao covjek koji nije zadnjih 20 godina pogazio svoju rijec.

Ivan
1 godina prije

Kada ce netko normalan konacno strpati dozivotno iza resetaka onu ludu kravetinu Ursulu i cijelu EU Komisiju za svu stetu koju su nam napravili?

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Amerika na svaki nacin trazi rjesenje za zadrzat Ruse izvan Europe , koju smatra za vlastitu tratinu te se plasim , hoce im Rusi POMOC u tomu 😉 . Na koncu ce i kod USA i kod RUS — PREOVLADAT , NAJJEFTINIJE I NAJBEZBOLNIJE TE —- > NAJPROFITABILNIJE 😉 rjesenje za Rusko – Americku i dakako – Britansku 😁 stranu ——>>>> RASKANTAT EUROPEAN ” UNION ” !!!!! Sto TU bilo tko dobija tad ???? Amerika … TOTALNU PODOBNOST RASKANTANE I DEINDUSTRIJALUZIRANE ” UNIJE ” IZBACENE , BAREM ZA 100 NAREDNIH GODINA IZ SVJETSKE UTRKE !!! Britannia .. Preko Belgije i Holandija te djelom Ceske .. Obezbjedjuje vlastito zaledje . Russija .. Pribaltike stavlja pod medvedju sapu i vrsi nadalje , enorman , gospodarstveno – kulturoloski utjecaj na ” bratske nacije ” … TKO GUBI ???? —-> FRANCUZKA na prvome mjestu kroz PONOVNO podgrijevanje — ZATOMLJENIH strahova od — NJEMACKE 😉… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI