Prema izvještajima Bilda, Ukrajina će dobiti njemačke bespilotne letjelice

Luna NG
28 komentara

Rheinmetall će do kraja godine isporučiti prve izviđačke bespilotne letjelice Luna NG, tvrde mediji

Jedan od vodećih njemačkih obrambenih izvođača, Rheinmetall, spreman je isporučiti Ukrajini svoje najsuvremenije izviđačke bespilotne letjelice u narednim mjesecima, izvijestio je list Bild. Sustav Luna NG može se pohvaliti dometom od nekoliko stotina kilometara, a očekuje se da će njegove buduće iteracije moći nositi streljivo.

Bild je u subotu objavio da će se isporuke u ime njemačke države izvršiti do kraja godine. Luna NG (nova generacija) najnoviji je Rheinmetallov UAV sustav, koji se može koristiti ne samo u svrhe izviđanja, već i za pružanje 4G bežične širokopojasne veze te za slušanje ili ometanje komunikacije.

Prema medijskom izdanju, najveća radna visina drona je 5 km (3,1 milja) i može prijeći stotine kilometara.

Sustav se sastoji od zemaljske kontrolne stanice, lansirnog katapulta, kamiona i nekoliko UAV-ova.

Bild je tvrdio da će kasnije verzije Lune NG moći nositi streljivo, iako one namijenjene Ukrajini navodno neće imati sposobnost napada. Takve bespilotne letjelice također će naručiti njemačka vojska nakon što dužnosnici definiraju pravila angažmana za ovu vrstu oružja, dodaje se u članku. Govoreći za časopis Der Spiegel prošlog mjeseca, izvršni direktor Rheinmetall Armin Papperger najavio je da će popravak za tenkove Leopard 2 i drugu vojnu opremu njemačke proizvodnje isporučenu u Kijev početi s radom nakon ovog ljeta.

Njemački proizvođač oružja prvi je put otkrio ove planove još u ožujku, rekavši da je spreman uložiti 200 milijuna dolara u pogon za proizvodnju i popravak na ukrajinskom tlu.

Od tada je nekoliko ruskih dužnosnika, uključujući zamjenika predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrija Medvedeva i glasnogovornicu Ministarstva vanjskih poslova Mariju Zakharovu, upozorilo da će takvi objekti biti glavne mete Moskve ako Berlin krene s planom.

Međutim, Papperger je inzistirao da se njegova tvrtka “neće odvratiti od pomoći Ukrajini”. Izrazio je uvjerenje da kijevska vojska ima “učinkovite sposobnosti za obranu od napada na osjetljive mete”. Bild je ranije tvrdio da će Rheinmetall-ov pogon za proizvodnju tenkova u Ukrajini biti sposoban proizvoditi čak 400 jedinica hardvera godišnje. U međuvremenu, Die Welt je u lipnju izvijestio da je obrambeni izvođač sa sjedištem u Düsseldorfu 2022. primio 18% više narudžbi nego prethodne godine. Mediji tvrde da tvrtka planira značajno povećati proizvodnju, očekujući dvoznamenkasti rast prodaje u nadolazećim godinama.

Luna NGnjemačkaRheinmetall
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
8 mjeseci prije

Rheinmetalov pogon za proizvodnju tenkova u Ukrajini?
A Njemačka tvrdi da ne sudjeluje u ratu. Uz svo ono naoružanje što su do sada poslali.
Taj pogon će Rusi sa nekoliko preciznih dalekometnih raketa razoriti, vjerojatno taman kada bude završena.
Sve na zajam Ukrajini koja to neće u bunilu moći vratiti.

Meni se sve više čini da je cilj Zapadu da se Ukrajina u potpunosti njima rasproda (u ožujku ove godine dug joj je bio već 140 milijardi dolara, a prošlogodišnji BDP 44 milijarde), a Rusima da se njima preda. Zelenski je glavni igrač da do pregovora i kraja rata ne dođe, i sve tri strane gledaju da se razaranje i rasprodaja nastave još par godina.

Rusija ide na slamanje ukrajinske vojske i vlasti i teritorijalnu okupaciju, Zapad ide na slamanje ukrajinskog gospodarstva i abnormalno zaduživanje Ukrajine i teritorijalnu okupaciju prodajom kvalitetnog poljoprivrednog zemljišta.

Ukrajina je postala strvina koju jedu lešinari.

NOVI STARI
8 mjeseci prije

platit će sve to oni

eks
8 mjeseci prije

U zapadnim medijima se govori da USA-NATO spremaju novu kontraofanzivu na Ruse za proleće 2024.god. To je , praktično, priznanje da je ova “kontraofanziva prdnula u čabar.

eks
8 mjeseci prije

Na Telegram kanalu sam gledao snimak gde ukrajinski PVO u Odesi lansira raketu koja ne pogadja cilj i pada na tržni centar . U izjavi Zelenskog ćemo sigurno čuti da su Rusi raketirali tržni centar.

istina
8 mjeseci prije

Ukre treba riješiti što prije i to je jedina istina. Putina j… stalno to da su oni i Rusi isti. I to je problem.

ime
8 mjeseci prije

pošaljite bezpilotno anemičnog i kokošlindu u ukarijnu.

Max
8 mjeseci prije

Još jedno wunderwafe.

Rudar
8 mjeseci prije

Dobiti ?
Jedno je prodati a drugo pokloniti.
Ako poklanjaš onda si duboko u sukobu a Rusi su zbilja čudo od strpljenja !

Mrdomir
8 mjeseci prije

Švabe opet provociraju i izazivaju, a kada ih Rusi opet zgaze k’o FAP žabu, biće kuknjave i cvileža.

Dado
8 mjeseci prije

Pogledati UN 107 povelju.Tu sve jasno pise o zemljama koje su bile protivnice u WW2

zoran
8 mjeseci prije

Pa sigurno , ali su Njemci operateri, jer se moraju ispitati i provjeriti, a nema bolje situacije od Ukrajine. Industrija tako i tako propada.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI