Prema izvještajima Moskve SAD premještaju bio-laboratorije iz Ukrajine

BioLaboratorije iz Ukrajine
51 komentar

Prema izvještajima ruske vojske, nedovršeni projekti premještaju se u zemlje srednje Azije i istočne Europe

Washington premješta svoje istraživanje biološkog oružja iz Ukrajine, tvrdi čelnik ruskih Nuklearno bioloških i kemijskih obrambenih snaga. Ovo dolazi nakon što je postojanje istraživačkih laboratorija razotkriveno za vrijeme Trumpovog predsjedništva. “Pentagon aktivno radi na prijenosu svojih nedovršenih istraživačkih projekata u zemlje središnje Azije i istočne Europe”, inzistirao je Igor Kirillov tijekom brifinga u subotu. SAD također jača suradnju s Kambodžom, Singapurom, Tajlandom, Kenijom i drugim zemljama u Indo-Pacifiku i Africi, pri čemu je “Ministarstvo obrane SAD-a najviše zainteresirano za zemlje koje već posjeduju laboratorije s visokom razinom biološke zaštite”, dodao je on.

Prema riječima zapovjednika, podaci o ilegalnim laboratorijima u Ukrajini koje podupiru SAD predstavljeni su na konferenciji Organizacije za zabranu kemijskog oružja koja je održana u Ženevi između 28. studenog i 16. prosinca. Podaci su uključivali “dokumentirane dokaze koji su ukazivali na to da je rad s komponentama biološkog oružja i proučavanje patogena posebno opasnih i ekonomski značajnih infekcija provedeno na teritoriju Ukrajine uz financijsku, znanstvenu, tehničku i kadrovsku potporu SAD-a”, istaknuo je.

Dokumenti koje je Rusija dobila tijekom svoje vojne operacije u Ukrajini otkrivaju da su se “vojno-biološki programi” vodili kroz Istraživački institut Mečnikov protiv kuge u Kijevu, Institut za veterinarsku medicinu u Harkovu i Istraživački institut za epidemiologiju i higijenu u Lavovu, ustvrdio je Kirilov.

Dosjei također spominju tri izvođača Pentagona i sedam visokih dužnosnika američkog Ministarstva obrane, dodao je. Cjeloviti tekst izvješća američke Agencije za smanjenje obrambene prijetnje (DTRA) o svom radu u Ukrajini, u koji je imala uvid ruska vojska, sadržavao je podatke koji “potvrđuju provođenje vježbi i aktivnosti obuke s patogenima posebno opasnih infekcija” u Ukrajini, rekao je Kirilov. Kada je Pentagon ovo izvješće objavio u javnosti, 80 posto njegovog sadržaja bilo je redigirano, istaknuo je.

Prema riječima ruskog zapovjednika, šef američkog izaslanstva na konferenciji odbio je odgovoriti na optužbe Rusije o kršenju Konvencije o kemijskom oružju (CWC) od strane njegove zemlje. “Ovakav stav SAD-a i njegovo blokiranje bilo kakvih inicijativa za nastavak rada na verifikacijskom mehanizmu CWC-a još jednom potvrđuje da Washington ima nešto za skrivati, te da osiguravanje transparentnosti u smislu poštivanja konvencije ne ide u prilog rukama Amerikanaca”, rekao je.

Međutim, izvješće Rusije nije prošlo nezapaženo od strane drugih zemalja i “natjeralo je mnoge države članice na razmišljanje o rizicima koje nosi suradnja s Washingtonom u vojno-biološkom području”, naglasio je Kirilov.

Ruska vojska od ožujka postupno objavljuje materijale o radu bio-laboratorija koje podupiru SAD u Ukrajini. Washington je zanijekao tvrdnje o biološkom oružju, nazivajući ih dezinformacijama i teorijom zavjere, kojom se Rusija koristi kako bi opravdala svoju vojnu operaciju.

BiolaboratorijerusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Karma
1 godina prije

Gamad vozika svoje viruse po svijetu. Imperija zla. Tuzno.

Tupko Glupko
1 godina prije

Poljaci će biti prvi koji će pristati prihvatiti američke vojno-biološke laboratorije iz Ukrajine na svom području, skupa sa one tri baltičke državice u demografskom nestajanju.
Što znači da će isti postojati još bliže srcu Europe.

nena
1 godina prije

Pa svi izvjestaje pisu kako njima odgovara a Moskvi se bas i ne vjeruje nakon ovih hitlerovskih poteza koje radi.

neutralan
1 godina prije

Bilo bi lijepo da nesto ljudski napisete i o Rusiji , primjer kako rezim tretira svoje gradjane koji bjeze masovno u EU a Ruski tajkuni sve bogatiji . Evo kako pratim portal nikada nisam naisao na kritike Ruskog rezima mislim to je ocigledno da ste dio njih i zato vam niko i ne vjeruje .

Amar
1 godina prije

Posto je amerika sve u stanju da bi poubijali sto vise ljudi,vjerujem u ovu vijest.

eks
1 godina prije

Pogledaj se u ogledalu i videćeš.

dupla kamilica
1 godina prije

Za tebe je smeđa kanta sa muhama gov*arama kakve gmo.

goran
1 godina prije

sve više i više se diskredituje amerika i njihova vojska,preuzeli su retoriku nacističke njemačke i teže sve više i više tomu da se svijet razbije na komadiće,isto ono što je hitler pokušao.
vrijeme dolazi kada čemo svi mi morati ustati protiv takve politike i jasno reči NE i oduprijeti se tim nacistima i srušiti ih ovaj put do kraja.

Promatrac
1 godina prije

Rusija ponovo napada s kontradiktornom propagandom. Naime, ne postoji istocna i zapadna EU. Ako govore o istocnoj Europi onda to mogu samo biti zemlje koje gravitiraju ruskom utjecaju, poput Bjelorusije, Srbije i Moldove. Tvrditi da bi SAD “selio” bio-labove u “istocnu” Europu, zapravo pod Ruski utjecaj je kontradiktorno.
Ne iskljucujem ni mogucnost da su Rusi opet pobrkali nesto na zemljopisnoj karti, isto kao sto tvrde da je 1999 bila bombardirana SFRJ.

Max
1 godina prije

Nadam se da će biti uništeni.

tihobl
1 godina prije

Ima nesto novo u ruskom izvjestaju. Ovaj put pominju i farmaceutske kompanije koje su radile ekseprimente u YUkrajini, a ne samo americku vojsku.

TIKTAKTIKATAKATAK
1 godina prije

Zar ih ne mogu sriječiti u tom poslu premještanja? Učiniti da nema ko i da nema šta za premještati.

Grdi
1 godina prije

Dali je nova tvornica pfizera u savskom marofu kraj zagreba dio toga? …..

Bogo
1 godina prije

Nemaju struje pa sele

Nena
1 godina prije

Sravnite bagru sa zemljom da im se za trag ne zna!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI