Prema izvorima Politicoa Francuska i Njemačka složile su se protiv američkih mjera

35 komentara

Scholz i Macron navodno smatraju plan poticaja Washingtona za inozemne ulagače nepoštenom konkurencijom

Čelnici Njemačke i Francuske navodno su postigli konsenzus o tome da će EU morati uzvratiti SAD-u, ako nastave s planiranim smanjenjem poreza i energetskim olakšicama, s ciljem poticanja tvrtki na prebacivanje proizvodnje na zemlje. Informativna internetska stranica Politico ustvrdila je u četvrtak da su kancelar Olaf Scholz i predsjednik Emmanuel Macron zabrinuti zbog Zakona o smanjenju inflacije Bijele kuće, koji smatraju “protekcionističkim”. O tome se navodno razgovaralo na njihovom ručku dan ranije u Parizu. Prema medijskom izdanju, pozivajući se na “ljude upoznate s njihovim raspravama”, dvojica su se čelnika složila da bi plan državne subvencije, koji su najavile SAD, predstavljao nepoštenu konkurenciju i da ne bi trebao ostati bez odgovora. Politico je primijetio da je njihov dogovor postignut unatoč razlikama u mišljenjima između Scholza i Macrona o drugim velikim pitanjima, uključujući energiju i obranu.

Kako bi se suprotstavili planovima Washingtona, Pariz i Berlin su se navodno složili predložiti slične planove poticaja za poduzeća u cijeloj EU.

Međutim, ako se provede, ta bi mjera mogla izazvati trgovinski rat između bloka i SAD-a, tvrdi se u članku.

Gostujući na TV kanalu France 2 u srijedu navečer, Macron je pozvao na “Kupuj europski čin poput Amerikanaca”, dodajući da bi EU trebala “rezervirati [naše subvencije] za naše europske proizvođače”. “Scholz i ja želimo ostvariti napredak u vezi s tom temom i imali smo vrlo dobar razgovor”, dodao je Macron. Međutim, dvije europske sile još ne planiraju ući u način sukoba, prema Politicu i radije bi postigle kompromis sa SAD-om za pregovaračkim stolom.

Prema članku, to bi se moglo učiniti putem ”Radne skupine EU-a i SAD-a za Zakon o smanjenju inflacije” koja je osnovana u utorak tijekom sastanka između predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen i zamjenika američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Mikea Pylea. Štoviše, neformalni sastanak ministara trgovine EU-a održat će se u Pragu sljedećeg ponedjeljka, a na njemu će sudjelovati i američka izaslanica za trgovinu Katherine Tai.

macronSADScholz
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
1 godina prije

Jos se jedino moraju sloziti da smjene i dozivotno zatvore onu krmacu Ursulu..

Max
1 godina prije

Bilo je i vrijeme.

tihobl
1 godina prije

Nista se nisu slozili, malo nedostaje da zapocnu rat izmedju sebe.

držnedaj
1 godina prije

“radije bi postigle kompromis sa SAD-om za pregovaračkim stolom…” sve rečeno jad se sam uvališ da si drugorazredan i ojej

držnedaj
1 godina prije

“radije bi postigle kompromis sa SAD-om za pregovaračkim stolom…” sve rečeno. kad se sam uvališ u jad i da si drugorazredan slugan – nemaš se kome žalit..

Anto
1 godina prije

Nemac Šolc podrzava Ukrajinske naciste ..

iiiistina
1 godina prije

uz navedene igrače vidljivo je da ovo treba kopirati i pokazati…………… sličnih istupa ima i bilo je sličnog napisa u nekim komentima pa evo i ovaj svježiji: Texe Marrs: Nauka o DNK, Ukrajina i druga Židovska domovina – Ekskluzivni izvještaj obaveštajnog istraživača – …………………texemarrs.com/082014/serpent_people_return.htm. ZMIJSKI NAROD SE VRAĆA U UKRAJINU “Vi Zmije, vi generacijo (rase ili nacije) Zmija, kako možete izbjeći prokletstvo pakla?” Isus Hrist Matej 23:33…Matej 23:33 Biblija: suvremeni hrvatski prijevod (SHP) Zmije i zmijski porodi! Kako ćete izbjeći da ne budete osuđeni na pakao? “Putovali smo u središte sveta i sleteli u utrobu Zmije.” (Rabin Joel Bakst) “Putovanje u središte Tore,” Sve se slaže . Nauka o DNK razmaknula je zastore vremena i otkrila ZMIJU I NJEN NAROD. Oni koje danas nazivamo “Židovima” samo su učenici Zlog Entiteta kojeg Biblija opisuje kao “onu staru Zmiju, đavola”. Razotkrivajuća knjiga Texea Marrsa koja otkriva da su ljudi koji su danas… Čitaj više »

iiiistina
1 godina prije

nastavak : Dominacija Amerike Godine 2007. američki profesori političkih znanosti James Petras, John Mearsheimer i Stephen Walt došli su do zaključka da američkom vanjskom politikom sada dominira Izraelski lobi. Židovi to čine kroz svoje moćne novčane organizacije, AIPAC, ADL i AJC. Oni kontroliraju i republikansku i demokratsku stranku, a Bijela kuća izvršava njihove naloge. To nadmetanje uključuje i osvajanje Ukrajine. Ali, kako su Židovi došli do priznanja svoje hazarske krvne veze? Profesor Jim Wald primjećuje u ,,The Times of Israel”: “Iznenađujući razvoj događaja imao je još više iznenađujuće poreklo: genetika, polje u kojem su izraelski znanstvenici dugo briljirali. “Dobro je poznato da su negdje u osmom i devetom stoljeću Hazari, ratoborni turski narod, prešli na judaizam i zavladali golemim područjem u onome što je postalo južna Rusija i Ukrajina. Što se s njima dogodilo nakon što su Rusi uništili to carstvo oko jedanaestog stoljeća postalo je misterij. Mnogi su nagađali… Čitaj više »

iiiistina
1 godina prije

ostatak …… “Stavljajući se u red sirijskim pobunjenicima i Ukrajini, kao i Gruziji i Azerbajdžanu” (također dio drevnog kazarskog teritorija), objašnjava jedan izvor, Netanyahu “vrši pritisak i na Siriju i na Rusiju”. Petro Porošenko, novi predsjednik Ukrajine, je Židov. Židovi, uz potporu i manipulaciju SAD-a, sada kontrolira Ukrajinu i zauzet je ubijanjem Ukrajinaca i postavljanjem koncentracijskih logora. Izrael planira Ukrajinu učiniti drugom domovinom Židova. Trenutno je Židova u Ukrajini mršavih 0,2 posto, no židovska manjina preuzela je SSSR i masakrirala 66 milijuna ljudi! Izrael i SAD izveli su krvavi državni udar u Ukrajini Dakle, razumijemo trenutnu ukrajinsku političku zbrku. Židovi su krenuli u potragu za svojom novom ukrajinskom domovinom. Imaju potporu Sjedinjenih Država, kao svjedok — židovska diplomatkinja, Victoria Nuland, iz State Departmenta. SAD upozorava Vladimira Putina da drži distancu od Ukrajine i da se odrekne povijesnih veza Rusije s tom nacijom, kojom sada vlada Izrael. Ustavom izabranog ukrajinskog predsjednika,… Čitaj više »

iiiistina
1 godina prije

nastavak po sredini tekstova-između mog prvog i trećeg komenta je otišao pod aproval a dio je cjeline informacije pa valjda će admin pustiti jer i ne vidim razlog za aproval pošto nisam postavio link izvora info.

Vrata
1 godina prije

Konacno su shvatili o cemu se ovdje radi,ali nazalost vise nista ne mogu uraditi.Ruski gas vise nece dobiti,a ako pokusaju nesto protiv amerike i oni ce im zaustaviti isporuke.

goran
1 godina prije

vas dvojica samo serete i ništa više,boli vas ona stvar za europu i ljude koji žive u njij,vi ste obični poluni od amerike i to sre dokazali puno puta.

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Vidovita Ciganka gledala u staklenu kuglu…

U finalu kviza ”Milijunaš”, Olaf Scholz ni poslije jokera ”pitaj publiku” neće znati odgovor na pitanje tko je minirao plinovode NordStream…

Zbog visoke cijene i nestašice goriva, u Francuskoj će poštari raditi od kuće. Nazivati će ljude i čitati im račune. Poštu također…

P.S.
Proročanstvo iz fundaća u šalici kave..

Zbog ekonomske situacije nastale uvođenjem sankcija Rusiji, Afrička Unija će ozbiljno razmatrati da li da pošalje svoje mirovne snage u EU…

gogo
1 godina prije

dobro da su konjine konačno shvatile da nas amerika iskorištava

Mike
1 godina prije

Domaći izdajnici.

tihobl
1 godina prije

Blic vijesti: Na novopripojenim teritorijama zivi 2 miliona penzionera kojima su penzije porasle skoro 3x od kako su pocele isplate u rubljama umjesto nekadasnjih u grivnjama. Propao jos jedan britanski desant na Energodar. Izgubio sam racunicu koji je po redu. Од украјинских избеглица у Бриселу се тражи да напусте центар за привремени смештај и нађу себи стални смештај. Ово пише Бруселс Тајмс. Републиканска партија САД оптужила је администрацију председника Бајдена да је финансирао шоу трансвестита у Еквадору из буџета пореских обвезника. Најмање 120 људи је погинуло, док је преко 150 повређено у стампеду који је настао током прославе Ноћи вештица у Сеулу (inace to je prastari korenaski praznik). Зеленски је наложио Безбедносној служби Украјине да провери градоначелника Одесе у вези са његовим одбијањем да демонтира споменик посвећен оснивачу града, Екатарини Великој. Руски хакери су хаковали приватни телефон бивше британске премијерке Лиз Трас када је још увек била на челу Министарства спољних… Čitaj više »

Kijev
1 godina prije

Dva americka namjesnika za “svoje” zemlje bez suverniteta.

Rimtutituki
1 godina prije

Nece uci u sukob sa usa sve i da hoce. Samo glavu dole i aj,aj,Sir.

gigi pinna
1 godina prije

Vjerojatno se zbog vas iluminatima Aškenazima, Hazarima itd. gaće tresu… od grohotnog smijeha.

Blahblaah
1 godina prije

Ma hajte, oni ce se nesto kao usprotivit gazdama, bla blah blah

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI