Prema Kremlju, tečaj izmjene rublje u odnosu na dolar nije važan

Ruska rublja i americki dolar
60 komentara

Odmjeravanje s drugim valutama je “ostatak prošlosti”, rekao je Dmitrij Peskov

Nastavak pada ruske valute u odnosu na američki dolar nije razlog za zabrinutost, izjavio je u utorak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, nazivajući takve brige “ostatkom prošlosti”. Komentar prati deprecijaciju rublje koja je u utorak prešla simbolični prag od 100 rubalja za jedan dolar, prvi put od sredine kolovoza. Valuta se lagano oporavila tijekom jutra i trgovala se malo iznad 99 za dolar.

”Pretjerana pažnja prema tečaju rublje prema dolaru moguća je s emocionalnog stajališta, ali ipak je to ostatak prošlosti”, rekao je Peskov na konferenciji za novinare. “Moramo se naviknuti živjeti u zoni rublje i ne osjećati se ovisno o dolaru”, rekao je, dodajući da središnja banka i vlada u potpunosti osiguravaju makro-ekonomsku stabilnost.

Slabost rublje pripisuje se rastućoj potražnji i nedovoljnoj ponudi strane valute u zemlji (uključujući potražnju uvoznika) i promjenama u trgovinskoj bilanci zemlje. Stručnjaci predviđaju da bi se valuta mogla stabilizirati na 95-96 prema dolaru u roku od mjesec dana, a do kraja jeseni ojačati na 90.

Predsjednik Vladimir Putin nedavno je rekao da pad rublje nije razlog za zabrinutost jer središnja banka ima sve potrebne instrumente za podršku nacionalnoj valuti.

Dolarrubljarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
60 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
6 mjeseci prije

Njima nevažno.

Ukratko
6 mjeseci prije

Rusi majstori ekonomije I ratovanja

Zato su bogati I imali malo žrtava u ratovima

Гавран
6 mjeseci prije

ЗА 24 САТА ДУГ САД ПОВЕЋАН ЗА 275 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА, А УКУПАН ДУГ МОСКВЕ ЈЕ $267,3 МИЛИЈАРДЕ

404
6 mjeseci prije

Pa i nije važno, jer Rusi furaju ekonomiju neovisno od dolara i sa državama, koje u toj ekonomiji ne koriste dolar kao menjačko sredstvo. Niti su Rusi ikom dužni dolare, niti imaju potrebe poslovati u dolarima. Zapad je taj koji je istisnuo Rusiju iz svoje ekonomije i bankarstva, ali se mu namjera nije obistinila. Zapad je napravio štetu samom sebi.

Mrčikola
6 mjeseci prije

Ako je cijena kruha, mlijeka, maslaca, krumpira, kapule, goriva i stanarina ostala ista u rubljama i nakon “promjene tečaja”, onda “nema nikih problema” za Rusiju i ruskog čovjeka.
“Tečaj valute” je jedan od osnovnih opsjenarskih majstorskih alata.

abc
6 mjeseci prije

Šta zapad to ima što Rusi nisu sposobni sami proizvesti ili stvoriti? Zapad Rusiji ama baš ništa ne koristi. Dapače, samo šteti joj.

Гавран
6 mjeseci prije

Indeks industrijske proizvodnje (PMI) je u septembru porastao u samo sedam od 29 zemalja za koje su podaci bili dostupni. Evrozona, Japan, Velika Britanija, Kanada i Brazil su među ekonomijama koje beleže smanjenje obima proizvodnje. Među zemljama EU, čini se da najviše posustaje motor evropske privrede – Nemačka, koja je na samom dnu među zemljama za koje su analizirani podaci sa indeksom od 39,6 poena. S druge strane, Rusija je na vrhu liste sa najboljim rezultatom od 54,5 poena, objavio je “Džej Pi Morgan”.
PMI je parametar koji se koristi kao indikator ekonomske aktivnosti, a rezultat ispod 50 pokazuje da se ekonomija nalazi u stanju kontrakcije, odnosno pada ekonomske aktivnosti, dok rezultat iznad 50 ukazuje na ekspanziju, rast ekonomske aktivnosti.

Nekoime
6 mjeseci prije

Za rublju se mogu kupiti nafta i plin, za doler će to uskoro biti nemoguće.

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Pa više nijesu unutar SWIFT a ribe kojemu valjaju , nabavljaju sa drugih strana … Po čemu bi im bilo važno uopće ?!

Medo
6 mjeseci prije

Ovo je, ma ne znam kaj reć. Do nema dugo naši izvoznici su cvilili da treba oslabiti kunu a sad kad je rublja u pitanju to je katastrofalno. O majku vam fašističku.

Lucija, prva
6 mjeseci prije

To je prema kremlju a u realnosti ?

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Ali jest važna kamata koju određuje centralna banka Rusije.
A koju je Nabulina odredila…malo previsoku.
Očekuje se njena smjena nakon izbora.

hiber
6 mjeseci prije

🤣🤣🤣Naravno da nije vazan za Peskova. Mogao je reči da mu nije vazno da netko ima 40 C temperature. Ili da mu nije vazno sto je izginulo par stotina tisuća rusa. Međutim, bitno je da nitko to ne vjeruje u Rusiji. Ako imaju rupije privizija pretvorbe je 40%, za juane mogu kupovati samo u Kini. Izvan Kine treba odobrenje kineske centralne banke. Nisu konvetibilni, grehota.🤣🤣🤣 Dakle, ili ce povisiti kamatnu stopu na 20% i unistiti gospodarstvo ili ce doći na 120 rubalja do kraja godine (sa 60 u godinu dana).🤣🤣🤣

Luksi
6 mjeseci prije

Prije 7 dana dobio masu fotografija iz Sct Peterburga od prijatelja koji je tamo bio kao turista porodicno. Slikao sve i slao na Viber (i videa). Trznice, svake vrste trgovine, manji i veci restorani, pekare i slasticarne, brza hrana mjesta, hoteli. Svega, ama bas svega u nezamislivom obilju, krcato na sve strane, cak i dalje ima svake zapadne robe. Ni traga nekoj oskudici. Steta sto ne mogu proslijediti fotografije

tihobl
6 mjeseci prije

Zanimljivo je da rublja uvijek padne kad se trebaju otkupiti strana preduzeca, a kasnije se vrati. ovo je treci put od 2014.

Babilon
6 mjeseci prije

Ja uvijek nosim par hiljada rubalja kod sebe, nikad ne znaš.

Dux
6 mjeseci prije

Jbt, rublja tone, devalvira, ne vrijedi…., ali Rusija napreduje… nije mi jasno…., nisam ekonomski stručnjak i ne razumjem baš takove stvari, ali još uvijek rusija ne propada, odnosno ona raste….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI