Prema Scholzu, Njemačka mora postati ‘najopremljenija’ vojska u Europi

olaf scholz
29 komentara

Njemački kancelar obećao je više novca za vojsku zemlje za borbu protiv percipirane ruske prijetnje

Njemačka vojska trebala bi preuzeti vodeću ulogu u jačanju europske sigurnosti, rekao je njemački kancelar Olaf Scholz. Također je obećao više financiranja oružanih snaga zemlje, dok je Rusiju imenovao glavnim protivnikom u doglednoj budućnosti. Govoreći na konferenciji Bundeswehra u Berlinu u petak, Scholz je rekao da je prioritet njegove vlade pretvoriti vojsku zemlje u “temeljni stup” obrane Europe. Naveo je ofenzivu Rusije na Ukrajinu kao prekretnicu koja je potaknula Berlin da preispita svoju ulogu na kontinentu i unutar NATO-a.

“Njemačka je spremna preuzeti odgovornost na vodećoj poziciji”, rekao je Scholz, dodajući da bi njemačka vojska trebala postati “najbolje opremljena udarna snaga u Europi” u mjesecima i godinama koje dolaze.

Kancelar je istaknuo da Bundeswehr već igra ključnu ulogu u pružanju sigurnosti na istočnom krilu NATO-a. Još jedan “herkulovski zadatak” čeka Berlin sljedeće godine, kada zemlja predvodi Zajedničku radnu skupinu vrlo visoke spremnosti vojnog saveza, rekao je.

Scholz je dalje rekao kako očekuje da će Rusija u dogledno vrijeme ostati glavni protivnik Europe. Kako bi se učinkovito suprotstavila ovoj percipiranoj prijetnji, njemačka vojska mora riješiti postojeće “praznine u sposobnostima”, izjavio je kancelar.

Prvi zadatak Berlina bit će osigurati Bundeswehru više oružja, streljiva, rezervnih dijelova i održavanja što je prije moguće. Njemačka je stvorila poseban fond od 100 milijardi eura za unapređenje svoje vojske.

Scholz je priznao da je Njemačka dugo “izbjegavala istinsko davanje prioriteta” poboljšanju stanja svoje vojske. Dok je vojska obavila dobar posao pružanja humanitarne pomoći tijekom pandemije Covida 19 i poplave prošle godine, njezina bi “glavna misija” uvijek trebala biti “zaštita slobode u Europi”, utvrdio je Scholz. Obećao je da će nastaviti povećavati financiranje vojske i obećao da će njemački godišnji obrambeni proračun dosegnuti cilj od 2% BDP-a zemlje; razina koju su SAD već dugo tražile unutar NATO-a.

eunjemačkaOružje
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ludi Zoka
1 godina prije

I 1941 ste bili najopremljeniji pa ste dobili po pički sluge i batleri amerike. Opasno je vama dati oružije jebo vas Hitler kojega je Amerika dva puta stavila na naslovnice Timesa i proglasila ga čovjekom godine.

Xam
1 godina prije

Svaba jase crnog konja
potresla se sva Evropa

nasa vojska napad ceka
spremila je malog topa

tuzna mi se pesma svira
smrt je dosla u pohode
ovde vise nema mira

voleo bih, majko mila
da sve ovo samo snevam

ZZ Top
1 godina prije

To ce uspjeti samo u slucaju ako Soljc vrati van der lajen, kao ministricu u ministarstvo obrane Njemacke.

Vjerujem da bi mnogi gradjani Europe odahnuli da se vrati svojoj primarnoj specijalnosti ciscenju cijevi u ministarstvu obrane, jer je ocito da se ne snalazi u sektoru energetike.

LZN
1 godina prije

“Prema Scholzu, Njemačka mora postati ‘najopremljenija’ vojska u Europi”
Jednom je jedan moler imao isto ovakve parole pa je došlo do 2 svjetskog rata….neki iz povjesti nisu ništa naučili pa će morati ponavljati neke lekcije…..

Zone
1 godina prije

EU je njemacki Projekt 4-tog Reicha…. Scholz je izjavio – Rußland darf diesen Krieg nicht gewinnen….tako da se Njemacki utjecaj siri na Ukrajinu i Bjelorusiju…to je njemacki Drang nach Osten. Scholz je nacista koji ima podrsku Amerike.

Nekoime
1 godina prije

Njemačku pod okupacijom drži Amerika, a ne Rusija.

centar u po
1 godina prije

Njemci i jesu to sto naslov kaze samo se sada trebamo navici na to , kakva bi to najveca ekonomska sila zapada bila bez vojske i naravno da su radili na tome ali u sjeni…

Joža
1 godina prije

Mogla bih Poljska doživjeti reprizu, pa ponovo postati žrtva.

Bongo
1 godina prije

Ima Njemacka puno ozbiljnijih problemaa od ikakve vojske. Kuca ima se rusi kao kula od karata

tihobl
1 godina prije

Fino ja kazem IV rajh, vakcinisani mi kazu da lupam.
Poljski parlament usvoji rezoluciju od ratnoj osteti, Solc im odgovori da ako hoce pare moraju prvo da vrate teritoriju koju su dobili za ratnu odstetu. Zatom je dao izjavu o naoruzavanju rajha.

Najvaznija izjava je dosla iz Moskve – ratne ostete i teritorije dobio je SSSR i bez Moskve oni ne mogu da odlucuju nista. U prevodu porucili su Solcu da ce mu uzeti pola Njemacke koje je Staljin dobio, a Gorbacov poklonio: niste se ponasali dobro, uzecemo vam poklon.

imee
1 godina prije

ovo sam učio na satu povijesti.

Tupko Glupko
1 godina prije

NATO pudlica.

Tih 100 milijardi eura ulaganja u njemačku vojsku će – naravno – biti uvoz oružja iz države izuzetnih.

Nije dosta što će EU potrošiti skoro 80 milijardi eura u tri godine na Covid “cjepiva” (u ogromnoj većini američki “Pfizer”), nije dosta što drastično osiromašuju građane europskim sankcijama Rusiji (a bogate izuzetne uvozeći višestruko skuplji i prljaviji LNG), sada treba i na naoružanje potrošiti, a Njemačka se vidi kao lider Europske Unije u tome.
Glavna “ugroza” Njemačkoj za potrebe naoružavanja su – naravno – Rusi.

Izgleda da ništa nisu naučili iz svoje povijesti.

Ta njemačka osovina – Scholz / von der Leyen / Baerbock su najveći gospodarski štetočine u Europskoj Uniji.

Ovo što se radi zadnjih par godina je doslovce beskorisno i kontraproduktivno pretakanje stotina milijardi eura građana EU vojnim, naftnim i farmaceutskim korporacijama u SAD-u!

Jomla
1 godina prije

U Sloveniji pada snijeg!
Otkud snijeg u rujnu???
Jel’ to dolaze veseli blagdani?
(Samo se malo zezam 😛 😛 )

Max
1 godina prije

Pa tko im brani?

goran
1 godina prije

evo kako se preuzima evropa,to je bio plan jebenih okorjelih nacista,e nečete mater vam nacističku protiv vas uvijek

Roccos
1 godina prije

Zanimljivo,švabe kukaju zbog manjka energenata,pučanstvo pripremaju za tešku oskudicu svega vitalno potrebnog,ali za vojsku iskeširati 100 milijardi eura nikakav problem.Tko tu koga prca u mozak,je li sve to davno isplanirani igrokaz?Očigledno je da SADistan i UK žele opet stvoriti njemački ratni stroj i za taj pothvat love mora biti.Dakle treći put gledamo isti film.

ANTIFŠISTA
1 godina prije

Here klein Hitler, Njegoš reče i napisa: “Boj ne bije svijetlo oružje do srce junačko!” A u vas deutsche sweine nema junačkoga srca.

MrKamenjarac
1 godina prije

…NE ZABORAVIMO : AUSCHWITZ,BUCHENWALD,DACHAU I DA NE NABRAJAM PO ALPHABETU REKREACIONE CENTRE ZA NE NEMCE JOŠ SU U PUNOJ FUNKCIJI,SAMO I FALI MALO GASA,ALI ĆE IM IZPOMOĆI AMERIKA….A JEVREHI SU ZABORAVILI ZADNJI IZLET…PA IM SE PONOVO ZAVLAČE U DUPE I PROTIVU RUSIJE….
Istorija se ponavlja
Poveijest se ponavlja
Die Gescgichte wiederholt sich

Josip
1 godina prije

Europa je uvijek imala glupu vlast ali ovako glupu, pokvarenu i odmetnutu od naroda nikada u povijesti. Vrijeme je da ih narod počne tamaniti kao štakore…

Perun
1 godina prije

njemački kancelar Olaf Scholz ili previse pije ili se druzi sa budalama pa daje takve glupave izjave….izgleda da ima ozbiljnih psihickih problema….nijemac nije nacionalnost izgleda to je dijagnoza i sinonim za schizofreniju….inflacija u u evropi dosegla je dvocifrenu vrijednost

ogo
1 godina prije

Nece imati uskoro ni za papar a kamoli za oruzje

Gorki šećer
1 godina prije

Nešto nije u redu sa tim Nijemcima, posljednjih sto godina. Nisu u vinklu , života mi moga.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI