Prema Stoltenbergu, pobjeda Rusije značit će poraz NATO-a

Jens Stoltenberg
49 komentara

Unatoč vezivanju sudbine bloka s Ukrajinom, glavni tajnik i dalje inzistira na tome da savez nije strana u sukobu

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg rekao je novinarima u utorak da bi vojna pobjeda Rusije u Ukrajini značila poraz za cijeli zapadni savez. Unatoč pružanju “potpore bez presedana” Kijevu, Stoltenberg i dalje tvrdi da blok predvođen SAD-om nije strana u sukobu. Obraćajući se novinarima uoči sastanka ministara obrane NATO-a, Stoltenberg je izjavio da su stalne isporuke oružja Ukrajini ključne kako bi se osiguralo “da Ukrajina dobije bitku, rat protiv invazijskih ruskih snaga”.

Međutim, ova pomoć je imala svoju cijenu za vlastite vojske Saveza. Njemačke zalihe oružja i streljiva kritično su iscrpljene od kraja kolovoza. Istog mjeseca, Wall Street Journal izvijestio je da su američke zalihe topničkog streljiva od 155 mm “neugodno niske”. Na pitanje je li slabljenje vlastitih snaga radi jačanja ukrajinskih mudra politika, Stoltenberg je opisao sukob u Ukrajini kao egzistencijalni sukob za savez.

“Ako ruski predsjednik Vladimir Putin pobijedi, to nije veliki poraz samo za Ukrajince, već će to biti poraz, i opasan, za sve nas”, rekao je.

NATO je jako uložio u Ukrajinu, a članice saveza ukrajinskoj vojsci pružaju obuku, obavještajne sposobnosti i oružje vrijedno desetke milijardi dolara. Unatoč ovoj “potpori bez presedana”, Stoltenberg je više puta tvrdio kako “NATO nije strana u sukobu”.

Moskva stvari vidi drugačije. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov optužio je NATO za vođenje rata protiv Rusije “preko punomoćnika”, dok je Putin opisao Rusiju kako se bori protiv “cijelog zapadnog vojnog stroja” u Ukrajini. Čelnici NATO-a tvrde da su njihovi sustavi naoružanja omogućili ukrajinskim postrojbama niz napredovanja na jugu i istoku zemlje posljednjih tjedana. Međutim, s vojnom operacijom Moskve pod novim zapovjedništvom, ti su pomaci zaustavljeni, a nakon dva dana razornih ruskih raketnih napada na ukrajinske vojne i infrastrukturne ciljeve, Kijev ponovno moli Zapad za teže i dalekometnije oružje.

NATOrusijaStoltenberg
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

NATO se opasno kocka.

Ico
1 godina prije

Stoltenberg je u pravu, pobjeda Rusije će biti težak poraz za NATO!

Mark
1 godina prije

Sluša on velikog brata Bidena.

Magefun
1 godina prije

Iliti drugim riječima, poraz Amerike. Jer NATO je Amerika!

Magefun
1 godina prije

Dvije Santane 2 na Ameriku i jednu na Britaniju, da završimo više s tim zlikovcima!

tihobl
1 godina prije

Tehnicki gledano nisu strana u sukobu. Svi NATO vojnici su prethodno penzionisani, pa pnda upuceni na front.

MladenSt
1 godina prije

Nekakav lik iz Srbije Vladan Glišić iz pokreta Narodna mreža izjavio u TV emisiji puls Srbije da je NATO od Ukrajinske vojske napravia “ fanatizovane ustaše” .Nema se šta dodati ni oduzeti ,Vladan zna znanje .

vrata
1 godina prije

Ne znam ko ce pobjediti ali znam da ce ukrajina izgubiti.

1 godina prije

Stvarni nato…

borjana
1 godina prije

“Mi nismo strana u sukobu, ali ukoliko Rusija pobjedi, to znači naš poraz?!?”

Pa može li ikako biti gluplje?

burt
1 godina prije

azijske i afričke države pune su oružja bivšeg sovjetskog bloka i mnoge od njih su ga spremne prodavati, ako bude potrebno države NATO-a će za Ukrajinu kupiti velike količine granata kalibara 122 mm, 152 mm i 130 mm koje koristi ukrajinska artiljerija tako da ukrajinska vojska neće ostatit bez municije

1 godina prije

Ova izjava govori nam da će nato ići do kraja…A već znamo šta to znači..

Skyteh
1 godina prije

Onda želim što skoriju i što odlučniju pobjedu Rusije. Poraz NATOa je jedna od najboljih stvari koja se može čovječanstvu dogoditi. Zlo sa zapada izbrisati i mir na zemlji. Amen.

Perun
1 godina prije

poraz i nestanak sa lica zemlje za cijeli zapadni savez…jer ..Nato je vojni otpad i to je sustina svega …njihovo proseravanje prevazilazi sve moguce granice ….u politici ,ekonomijii i ostalim aspektima zivota na planeti taj ,,savez” predstavlja parazita i tako se snjim treba ophoditi …..SFSN( Smrt Fasizmu Smrt Nato-u)

CroExit
1 godina prije

Gos’in Stoltenberg ispunjava uvjete za glavnog tajnika grupe TNT. Na majici može nositi jedan od slogana, “Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti.” Ili “Nije važno sudjelovati, važno je pobijediti.”

Mila
1 godina prije

po onoj čuvenoj: ako hoćemo pobjediti, ne smijemo izgubiti!

ogo
1 godina prije

Ovaj gospodin upravo je izrekao veliku mudrost a ona glasi “Ako mislis pobjediti ne smijes
izgubiti”.

Dragan
1 godina prije

Da ako se mirno pomirite sa porazom.Medjutim, ako se umesate ili sukobite sa Rusijom vi licno dovodite svet do nesagledivih posledica. Ako nesto ostane od ovog sveta,a svet je stvorio Bog, posle svega, o vama ce se uciti kao o najvecem izrodu koji je hodao planetom a vi cete goreti u paklu.

Mamajev Kurgan
1 godina prije

NortAtlantik
Terorist
Organisation

Mamajev Kurgan
1 godina prije

N orth
A tlantik
T terorist
O rganisation

Ja se sjecam 90 ih kad se Varsavski pakt rasformirao I velikacke euforije gradjana Evrope Koji su se ponadali da ce I Nato da se rasformirao I da Evropa I svijet postanu demilitarizovani I da tako nastane procvat Mira saradnje napretka sirom napacene planete Zemlja. Nazalost zlo zvano Nato umjesto rasformiranja tek tada zlo eksplodira u svom svojem zlu….

Perun
1 godina prije

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg….imbecil i degenerik….Norveska kantunjara i americka kuja ….Taj lik ne zna o cemu govori a ako netko pazljivo prati njegova pojavljivanja i izlaganja u javnosti dolazi do zakljucka da covjek ili je debil ili imbecil ili teski psihic

Suns
1 godina prije

Njegov brat u Oslo radi u komitetu za dodijelu nobelove nagrade za “mir”.
Obo dvoje sluze sotoni.

tabula
1 godina prije

I šta ptedlaže? Da se malo poNukaju? Kakav miroljubiv tip!

ZAC
1 godina prije

nadam se da ce mutavi stoltenberg i nato zavrsiti u solnoj kiselini kao i kashoggi…

ZAC
1 godina prije

udri Putine, nek curi niz butine…

ZAC
1 godina prije

hrvat sam, ali moram da kazem istinu, cro mainstream, slobodna d. , index, vecernji i jutarnji, 24sata, postalo je zivo smece, jednoumlje pod kontrolom zapadnih vlasnika..bilo sta da napises a da nije u “duhu zapadnog jednoumlja i propagande “, brisu te i brane pristup na stranicu….fasizam 21-og stoljeca

Mark
1 godina prije

Pa nas vode sami kreteni,slušam što baljezga onaj Borelli on si je umislio kako će poraziti Ruse.Njemu uopće nije jasno da ovo što je dosada gledao u Ukrajini je bila igrarija s obzirom da su Rusi željeli izbjeći uništavanje Ukrajine i stradanje civila koliko god se moglo.Sada se pomalo pale motori Ruske ratne mašine i kada dovedu 300000 vojnika kreću u gaženje.Ako se EU- NATO umješa otvoreno onda svejedno nuklearno ili konvencionalno Rusi će pregaziti EU & NATO kao plitak potok..U Zagrebu su kod nas za tjedan dana a u Briselu za 3 ako krenu punom snagom sa 1-2 miliona vojnika.Onaj tko misli da griješim uvjeriti će se u suprotno na našu žalost.Rusi nisu glupi kao ovi naši balvani oni su sigurno dobro 2 puta razmislili prije nego su krenuli u ovu avanturu.Oni su dobro iskalkulirali sve opcije i ishode dokle ovo može doći.Znači dobro znaju svoju i protivnikovu snagu… Čitaj više »

petar schroder
1 godina prije

Tko nas truje? Dali su to Nato avioni koje nas truju ? Danas je nebo u mome gradu totalno prekriveno umjetnim oblacima a prije toga je nebo bilo prekriveno sarama TKO NAS TRUJE?

FATIH
1 godina prije

NATO JE VEC PORAZEN.
OD CITAVOK SPEKTRA NAJMODERNIJEG NAORUZANJA OSTALO JE SAMO AVIJACIJA I MORNARICA.RUSIJA SAMA PROTIV PROTIV EVROPE I ANGLO-SAKSA.
150.000 RUSA SE BORI PROTIV NJIH NA FRONTU DUGOM OKO 1.2OO KM.OD TOGA SU 2/3 BORBENI SEKTOR OS ISTALO JE LOGITIKA,INZINJERIJA,TEH.SLUZBA,SANITET ITD.ITD.VECINI NEZAVISNI VOJNI ANALITICARA I STRUCNJAKA SA ZAPADA UOPSTE NIJE JASMO ZASTO JE RUSKI VOJNI VRH ANGAZOVAO OVAKO MALO SNAGA………..SLAVA RUSKOM NARODU!!!!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI