”Provjeravanje činjenica” britanskih medija: Ne, 500 djece NIJE primljeno u bolnicu s Covidom ovog tjedna

Lažne britanske statistike
13 komentara

Prije dva dana Sky News izvijestio je da je u tjednu od 20. prosinca do Boxing Daya (26. prosinca, za naše čitatelje izvan Ujedinjenog Kraljevstva) više od 500 britanske djece primljeno u bolnicu s Covidom-19.

Priču su pokupila i druga prodajna mjesta, s naslovom Metroa: ”Više od 500 djece primljeno je u bolnicu s Covidom u Božićnom tjednu”.

The Mirror je objavio: ”Više od 500 djece primljeno je u bolnicu s Covidom u tjednu koji je prethodio Boxing Dayu”.

Nastavlja se: Danas je prijavljen rekordan broj novih infekcija Covidom, a lako prenosivi soj Omikron naveden je kao pokretačka snaga porasta; sada ta varijanta ima neviđeni utjecaj na mlađu populaciju Britanije.

Druge publikacije citiraju “podatke” da je samo na Božić 50 beba primljeno u bolnicu s Covidom.

Ali je li išta od ovoga istina?

Ukratko, ne. To je besmislen broj nastao namjerno pogrešnim statističkim definicijama. Ovo je zapravo najlakša provjera činjenica koju smo ikada radili, jer su se Sky doslovno provjeravali u svom podnaslovu.

Ponovimo to s nekim dodatnim naglaskom: Definicija koja se koristi za identifikaciju bolničkog prijema s koronavirusom je da je netko bio pozitivan na virus u 14 dana prije prijema ili tijekom boravka u bolnici. To bi moglo značiti da netko odlazi u bolnicu iz razloga koji nije COVID-19, a kasnije testovi pokažu da je pozitivan.

Dakle, ne, 512 djece nije primljeno u bolnicu zbog infekcije Covidom, 512 djece primljeno je u bolnicu iz potencijalno “ne-COVID razloga”, a ili su bili pozitivni dok su bili u bolnici ili su bili pozitivni negdje u prethodna dva tjedna. Ovo smo već više puta prošli.

Službena definicija “smrti od Covida” je smrt iz bilo kojeg uzroka, kod nekoga tko je bio pozitivan u mjesecu prije smrti.

Službena definicija “Covid hospitalizacija” glasi: svatko tko je primljen u bolnicu iz bilo kojeg razloga nakon što je bio pozitivan ili je pozitivan dok je već u bolnici zbog nečeg drugog. Ne moramo opet objašnjavati koliko će rezultirajuća statistika biti besmislena ako upotrijebite ove definicije.

Ali ako nastave lagati o brojkama, mi ćemo ih ispravljati.

COVID-19Lažne statistikeVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NeBudiOvca
2 godine prije

Ovo treba uvijek i svugdje isticati.
Cijela pandemija se temelji na promjenama ranijih definicija, metodologije prije primjenjivane za odredjivanje bolesti i uzroka smrti za bilo koju drugu sličnu bolest i testu koji nije namijenjen za dijagnostiku.

Zoki
2 godine prije

U prijevodu, bolnica je leglo covida, i kada dodjes u roku 3-4 danja lezanja u bolnickom krevetu gratis dobijes covid, kao sto se cesto dobija i dobijala MRSA. Covid postaje bolnicka bolest sa upitnim testovima.

grom iz vedra neba
2 godine prije

Ne zanosite se. Ne možemo mi ispravit ni djelić toga koliko oni mogu nalagat. A opet, bolje išta nego ništa.

Malek
2 godine prije

Nitko im živ ne vjeruje više. Sami pali, sami se ubili.

ledeno doba
2 godine prije

propala trula kabalo-monarhija Britanija.. sa njihovom trulom dhebilnom, satanističkom, incestuoznom ružnom kraljevskom familijiom-.– najružnija familija na svijetu
zločinačka monarhija, stoljećima ogrezla u krvi .. i zločinima po cijelom svijetu… vrijeme je da se ovom vampiru probode glogov kolac za sva vremene i da se onda spali

nnnNeznanje
2 godine prije

Što se pisac buni. Ukrali mu model za manipulaciju i lažiranje istine. Bolje spinaju nego na NELogičnom.

Dokurčilomi
2 godine prije

Što li kaže faktograf na to?

Max
2 godine prije

Odlično Logičari.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI