Pukao je američki nuklearni lanac zapovijedanja

Joe Biden - Nuklearni rat
9 komentara

Visoki ruski sigurnosni dužnosnik doveo je u pitanje zdravlje vodstva u Washingtonu

Visoki dužnosnik u ruskom Vijeću sigurnosti izrazio je zabrinutost zbog opasnosti od nuklearne “katastrofe” koja proizlazi iz zdravstvenih problema šefa Pentagona i opadanja sposobnosti američkog predsjednika Joea Bidena, upozoravajući na moguću “pogrešku u upravljanju” američkog vodstva.

Govoreći za novine Izvestia u intervjuu objavljenom u srijedu, zamjenik tajnika ruskog Vijeća sigurnosti Mikhail Popov rekao je da bi politička nestabilnost Washingtona mogla izazvati slučajnu eskalaciju.

“U ukupnoj teškoj i nervoznoj unutarnjopolitičkoj situaciji u SAD-u koja se nedavno pojavila, cijena pogreške u upravljanju koju su počinili nacionalni čelnici, bilo namjerno ili nenamjerno, značajno je porasla”, rekao je. “I neće biti mnogo udaljenosti do globalne katastrofe.”

Popov je naglasio da ne misli na “banana republiku”, već na “državu koja ima nuklearno oružje i stalno tvrdi da je svjetski hegemon”. Dodao je da su dijagnoza raka američkog ministra obrane Lloyda Austina i Bidenova starost “potaknuli pitanja o globalnom sigurnosnom sustavu” i američkom lancu zapovijedanja, upitavši “Kako se odluka o korištenju nuklearnog oružja općenito donosi u Sjedinjenim Državama?”

“Ministar obrane nije tu i nitko ne zna gdje je i tko ga mijenja. Tisak piše da su neke od njegovih odgovornosti dodijeljene zamjenici ministra Kathleen Hicks. Ali ona je u to vrijeme bila na odmoru u Puerto Ricu”, rekao je.

Dužnosnik je nastavio promatrati epizodu tijekom Hladnog rata, kada je bojnik američkih zračnih snaga otpušten jer je ispitivao kako je mogao znati je li naredba za nuklearno lansiranje “došla od zdravog predsjednika”, budući da je vrhovni zapovjednik odgovoran za angažiranje američkih nuklearni arsenal.

Austinova dijagnoza raka prostate iznenadila je ne samo američku javnost, već i samog Bidena, pri čemu je šef Pentagona priznao da njegov tim nije obavijestio Bijelu kuću o novostima. Od tada je ponovno hospitaliziran zbog problema s mjehurom, za koji je navodno liječen neotkrivenim “nekirurškim zahvatima”.

Budući da je s 81 godinom najstariji predsjednik u povijesti SAD-a, Bidenova kondicija jedno je od najhitnijih pitanja za američke glasače dok gledaju naprijed prema izborima 2024. godine. U nedavnoj anketi NBC Newsa, 76% ispitanika izrazilo je veliku ili umjerenu zabrinutost u vezi s predsjednikovim “mentalnim i fizičkim zdravljem”, dok je čak i posebni tužitelj Robert Hur – koji je bio angažiran da ispita navodno pogrešno rukovanje povjerljivim dokumentima od strane Bidena – zaključio da je predsjednik ima “smanjene sposobnosti u poodmakloj dobi”.

BidenMikhail PopovNuklearna KatastrofaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nastran
2 mjeseci prije

jedan bez mozga, drugi bez q.rca?

tihobl
2 mjeseci prije

Bajden je odavno zaturio nuklearno koferce i ne moze da se sjeti gdje ga je ostavio. Umjesto nuklearnog koferceta nosaju slican kofer pun pelena, kako se javnost nebi uznemirila.

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Američki predsjednik 81 godina, psihički nesposoban za obnašanje funkcije.
Šef Pentagona 70 godina, ima rak.
Bolesnom gerijatrijom se lako upravlja.
Biden se lako izvuče na zaboravnost od koga prima naredbe.

Lucija, prva
2 mjeseci prije

❤️❤️love you mr. President❤️

Max
2 mjeseci prije

Luda kuća.

Damir
2 mjeseci prije

Samo zastrasivanje.Nuklearne bombe ne postoje

noppo
2 mjeseci prije

Znaju da Biden nije sposoban za nikakve odluke i da se ove primaju u pozadini. Ironija, da je Pentagon danas jedini glas razuma, ako bi bilo kako kažu ovi libertardi, bi nuklearni rat več bio istorija. I mi sa njim.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI