Putin je odobrio Koncept ruske humanitarne politike u inostranstvu

Vladimir Putin
12 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin odobrio je Koncept ruske humanitarne politike u inostranstvu. Odgovarajući dekret šefa države i tekst koncepta objavljeni su na zvaničnom web portalu pravnih informacija.

„U cilju definisanja zadataka i ključnih oblasti ruske humanitarne politike u inostranstvu, odlučujem da se odobrava Koncept ruske humanitarne politike u inostranstvu u prilogu“, navodi se u ukazu.

Koncept se sastoji od šest sekcija. Prvi obuhvata opšte odredbe. Drugi je posvećen ruskim nacionalnim interesima u humanitarnoj sferi u inostranstvu i predstavlja ciljeve, zadatke i principe takve politike.

Treći dio navodi ključne oblasti humanitarne politike u inostranstvu. Četvrti dio pokriva humanitarnu saradnju s Rusijom u multilateralnim i bilateralnim formatima. Peti dio posvećen je interkulturalnom i međureligijskom dijalogu. Šesti dio se bavi formiranjem i osnovnim mehanizmima za sprovođenje humanitarne politike u inostranstvu.

humanitarna politikaInostranstvoPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Xbox
1 godina prije

Putin se ponasa kao da rata nema dok Zelenski se tuce o prsa jucer i kaze da su njegove trupe zauzele neko selo.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ne znam sto je to – no Russia bi svakako morala izbjec ZAMKU da preuzme ulogu USA i postane ” svjetski policajac ” — SVI DI SADA su u tomu izgorjeli ! Valja im se drzat multipolarnosti i Euro – Asijstva te BRICSA sve , mimo toga ih vodi u — doslovnu — PROPAST ! Dakle .. Gledaj i stiti sebe i svoje i pusti BUDALE da na sebe navlace mrznju te trose i raubuju do besmisla , vlastite resurse .. Toliko !

Mladen
1 godina prije

Ova druga stavka razotkriva cijeli plan i program ove “ humanitarna “ politike .Posvećen Ruskim nacionalnim interesima u humanitarnoj sferi u inozemstvu i predstavlja ciljeve ,zadatke i principe takve politike .Ovi koji budu primali “ humanitarnu “ pomoć od Rusije neka se uče na Hrvatskom primjeru iz rata .

tihobl
1 godina prije

Nakon humanitarnih akcija u Siriji, Kazahstanu i bivsoj Ukrajini, doci ce na red i Litvanija. Putin je naucio da se koristi rijecnikom svojih zapadnih partnera.

Max
1 godina prije

Premalo informacijea . Uglavnom Rusija širi svoje ovlasti za pomoć Ruskoj manjini bilo gdje a osobito u okolnim zemljama.

hiber
1 godina prije

Kakva humanitarna pomoć? Pa hitaju ka bankrotu. Prihod od plina i nafte padaju od 770 milijardi rubalja u srpnju, ka 670 milijardi rubalja u kolovozu. Budući im je deficit u srpnju bio cca. 80 milijardi rubalja, za kolovoz ce biti 200 milijardi rubalja. S plinom je situacija katastrofa od 200 milijardi m3 izvoza prije dvije godine, ove godine će biti sretni ako izvezu 80-90 milijardi m3, i to sa povećanjem ka Kini od 60%. Najapsurdnije je da najveću korist ima USA sa LNG plinom jer dobijaju svih 2.900 dolara za 1000 m3, dok Rusija ima dugoročne ugovore sa daleko manjim cijenama.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI