Putin o “Izvješću Kremlj”: Psi laju, a karavane prolaze (VIDEO)

Vladimir Putin - Donald Trump
13 komentara

Nakon što je američko Ministarstvo financija objavilo “Izvješće Kremlj”, koje sadrži imena najviših ruskih političkih dužnosnika, gospodarstvenika i predsjednika državnih poduzeća, koji mogu pasti pod američki “Zakon o suzbijanju američkih protivnika putem sankcija” (CAATSA), Vladimir Putin se na skupu svog izbornog stožera sarkastično požalio što i on nije uključen u taj popis.

Aktualni predsjednik Rusije, koji je već najavio svoju kandidaturu za sljedeći mandat, šaljivo je komentirao sastanak s članovima svojeg izbornog tima i rekao kako ga vrijeđa činjenica da nije uključen u popis “Izvješća Kremlj”, kojeg su sastavile američke vlasti.

“Žao mi je”, odgovorio je Putin na pitanje kako to da i on nije na listi “Izvješća Kremlj”.

Čelnik Kremlja je rekao kako nije pročitao izvješće kojeg je objavilo američko Ministarstvo financija, ali je dodao kako zna sadržaj dokumenta, budući da su ga njegove kolege o svemu obavijestile.

Također je naglasio da SAD stavljaju Rusiju na istu razinu sa Sjevernom Korejom i Iranom i istovremeno pozivaju Moskvu da im pomogne riješiti probleme s Pyongyangom i Teheranom.

“Ono što se događa je glupost. Stavljaju Rusiju na jednaku razinu sa Sjevernom Korejom i Iranom, a istovremeno od nas traže da sudjelujemo u rješavanju nuklearnog programa Sjeverne Koreje i da razmišljamo što se može učiniti u vezi Irana. Nije li to glupost?”, rekao je ruski predsjednik.

Ruski predsjednik je komentirao listu izjavom kako su ove akcije granice gluposti, jer pokazuju svu nekonzistentnost politike Washingtona politike.

“Psi laju, a karavane prolaze”, dodao je  Putin nekoliko sati nakon što se saznalo da su i izvješću cijela ruska vlada, dužnosnici oba doma parlamenta i deseci istaknutih ruskih poslovnih ljudi.

“Međutim, taj potez je svakako neprijateljski, jer pogoršava ionako loše rusko-američke odnose. Što oni žele? Moraju odlučiti sami za sebe”, komentirajući politiku Washingtona je dodao Vladimir Putin.

“Rusija je željela izgraditi dugoročne odnose, koji bi bili stabilni i temeljeni na međunarodnom pravu”, dodao je ruski čelnik i zaključio kako su kao odgovor dobili “nedosljednosti i gluposti Washingtona”.

Ruski zastupnica Irina Jarovaja je američku akciju usporedila s otvaranjem “ekonomskog Guantanama u globalnom poslovanju”.

Trenutno se Rusija odriče poduzimanja mjera odgovora

“Očekivali smo taj popis i bit ću jasan: spremni smo poduzeti ozbiljne mjere odgovora koje bi okončale naše odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama, ali ćemo se, za sada, suzdržati od ovih koraka”, objasnio je Vladimir Putin.

Kao što smo ranije izvijestili, američko Ministarstvo financija je objavilo novi popis 114 političara i 96 ruskih poduzetnika koji mogu biti suočeni sankcijama. Popis je dio takozvanog “Izvješća Kremlj”, koji je u ponedjeljak predstavljen američkom Kongresu i spada pod “Zakon o suzbijanju američkih protivnika putem sankcija” (CAATSA), kojeg je Donald Trump potpisao 2. kolovoza 2017.

VIDEO – Odgovor Putina na pitanje zašto nije na listi: “Nažalost…”

KremljSankcijeSankcije Rusiji
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ive
6 godine prije

Je kako kaze Putin psi laju…, ali ovi psi ne samo da laju vec se i u noge zalecu, pitanje je trenutkaa kada ce poceti da grizu, jer ovi psi postaju bjesni psi, a za bjesne pse treba darsticne mjere poduzeti da ne kontaminiraju velike i male mace.

Umpah Pah
6 godine prije

Uspostavljanje( podzemno)zeljeznicke veze Damask-Tel Aviv?Isil je vec iskopao tunel.

Mirko i Slavko
6 godine prije

“Očekivali smo taj popis i bit ću jasan: spremni smo poduzeti ozbiljne mjere odgovora koje bi okončale naše odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama, ali ćemo se, za sada, suzdržati od ovih koraka”, objasnio je Vladimir Putin. Gledajući geostrateški u tijeku je “bitka za Europu”. Ameri je žele kao vazalsku koloniju, a Rusi i Kinezi, barem retorički i barem za sada, imaju namjeru surađivati s Europom i nešto i nude u tom kontekstu – put svile, povoljne cijene energenata, ogromna tržišta za europske proizvode… Dakle borba se vodi hoće li SAD uspijeti potpuno odvojiti EU i prvenstveno Rusiju (imaju dobre izglede s obzirom da ne prezaju ni od čega i da u većini EU država na ili pri vlasti imaju svoje marionete) ili će se Europa othrvati “bratskom zagrljaju” SAD-a i postati barem nekakav globalni faktor. Putin će vrlo brzo morati pokazati EU kako će im (nam) izgledati život s Rusijom… Čitaj više »

antun comb
6 godine prije

Trenutno se Rusija odriče poduzimanja mjera odgovora……ahahaaa, pa sto ste mislili drugo. 99% rusa bi zbrisalo za ameriku u Roku of deset dana gad bi I’m ovi podijelili 2green card” I rekli ko god hoce, neka dodje u USA.

DeProggy
6 godine prije

Nadam se, da nekoliko ruskih taktičkih nuklearnih već posjeduje koordinate wallstreeta, bjelekuće i petokutnika…bojim se, da je to jedina opcija da se zaustave cioatlantistički vampiri preko bare

Sinisa
6 godine prije
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI