Putin poziva na ‘humanost i milosrđe’ nakon terorističkog napada u Moskvi

Putin
22 komentara

Kreativnost, humanost i milosrđe od posebnog su značaja nakon masakra u Crocus City Hallu, izjavio je u utorak ruski predsjednik Vladimir Putin. Njegovi komentari uslijedili su dok su poslanici u Moskvi raspravljali o ponovnom uvođenju smrtne kazne za teroriste.

Govoreći na svečanosti u Kremlju u čast mladih umjetnika i pedagoga, ruski predsjednik se osvrnuo na teroristički napad prošlog petka na moskovskom koncertnom prostoru, u kojem je poginulo više od 130 ljudi, a više desetina je teško povrijeđeno.

„Za nas je izuzetno važno sada, kada se bavimo onim što se dogodilo prošlog petka, da se oslonimo na ove vrednosti kreativnosti, humanizma i milosrđa“, rekao je Putin. “Oni nas ujedinjuju u podršci svim žrtvama, u našoj odlučnosti da ostanemo jaki i zajedno.”

Umjetnici i prosvjetni radnici imaju posebnu ulogu u očuvanju i promociji tih vrijednosti, utičući na raspoloženje javnosti i oblikujući budućnost nacije, dodao je ruski predsjednik.

Putinove izjave naširoko su tumačene kao signal poslanicima i javnosti da ublaže pozive na izricanje smrtne kazne osumnjičenima uhvaćenim u pokušaju da pobjegnu u Ukrajinu nakon krvoprolića u Crocus Cityju.

Zamjenik Državne dume Sergej Mironov predložio je organiziranje referenduma o vraćanju smrtne kazne. Takođe je pozvao na uvođenje viznog režima za zemlje Centralne Azije, jer većina osumnjičenih terorista dolazi iz Tadžikistana. Mironov predvodi stranku “Pravedna Rusija – za istinu”, koja ima 28 mjesta u parlamentu od 450 poslanika. Njegov prijedlog o smrtnoj kazni podržao je lider liberalnih demokrata (LDPR) Leonid Slucki.

Međutim, predsjednik Državne dume Vjačeslav Volodin odbacio je ideju o referendumu, tvrdeći da je ponovno uvođenje smrtne kazne jednostavno pitanje za Ustavni sud.

“U našem Ustavu i krivičnom zakonodavstvu niko nije ukinuo smrtnu kaznu”, rekao je Volodin u utorak. “Postoji samo odluka Ustavnog suda koja je odgodila izricanje takve kazne, tako da nisu potrebni referendumi”, dodao je on.

Sud je suspendovao smrtnu kaznu 1999. godine, uz obrazloženje da je nepravedna bez suđenja sa porotom i da je nemaju svi regioni u zemlji. Poslanik vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, Mihail Šeremet, najavio je u utorak da će ponovo podneti peticiju sudu o tom pitanju.

Sudija Valery Zorkin, koji predsjedava Ustavnim sudom, tvrdi da ustavom zagarantovano pravo na život znači “pravo da se ne osudi na smrt”, pa bi ponovno uvođenje smrtne kazne zahtijevalo promjenu samog ustava.

Crocus City HallPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
report
30 dana prije

Pojavila se zvanična informacija da je Crocus City Hall osiguran od strane Ingosstráh. Cio Wikipedia (engleski) kaže: Novembar 2010: Ingosstrakh je u potpunosti rešio slučaj osiguranja, vezan za uništenje kula Svetskog trgovinskog centra u Njujorku kao rezultat terorističkog napada koji se dogodio 11. septembra 2001. ‘Američka’ osiguravajuća kompanija Allianz Global Risks delovala je kao osiguravač rizika u ovom slučaju. Ingosstrakh je učestvovao u njegovom rukovanju po ugovoru o reosiguranju sa retrocedentnom ‘francuskom’ osiguravajućom kompanijom SCOR SE. – čime se teroristički napad na Kule bliznakinje i teroristički napad na koncertnu dvoranu Crocus City Hall dovode u direktnu vezu. Cio Wikipedia (ruski) kaže: SPAO „Ingosstrah“ je jedna od najvećih ‘ruskih’ osiguravajućih kompanija, koja spada u kategoriju sistemski značajnih ‘ruskih’ osiguravajućih društava. Od 1992. godine – privatizovan, revizor je ‘međunarodna’ transnacionalna korporacija PricevaterhouseCoopers, sa sjedištem u Londonu. Pun naziv – Osiguravajuće javno akcionarsko društvo “Ingosstrah”, broj u registru društava za osiguranje – 928.… Čitaj više »

report
30 dana prije

Počinje primjena strožijih mjera nadzora (unapređenje elektronskog logora, usled sijanja straha i panike)

U HRAMOVE BIĆE POSTAVLjEN VIDEO NADZOR… Ruska pravoslavna crkva će pojačati bezbednost crkava Moskovske eparhije posle terorističkog napada u Krokusu. 

U pozadini terorističkog napada u Krokus siti holu, Ruska pravoslavna crkva namerava da pojača bezbednost crkava u Moskovskoj eparhiji. Relevantna informacija pojavila se na zvaničnom portalu eparhije. Ruska pravoslavna crkva je saopštila da rukovodstvo parohije treba da poveća antiterorističku zaštitu u vezi sa nedavnim događajima. U tekstu se navodi da svi hramovi moraju imati inženjersko-tehničke mere obezbeđenja, kao i da budu fizički zaštićeni.

I ovde na Balkanu u blizini objekata koji se nazivaju crkvama, pri okupljanju, rasporedjuju se policajci sa “dugim cijevima”.

Darko
30 dana prije

Teroristi drugo ne zaslužuju..

Gad
30 dana prije

Putine, nemate još puno vremena za izvršiti odlučan udar.

tihobl
30 dana prije

Украјинске обавештајне службе Турску често користе као место за преговоре са својим агентима који раде у Руској Федерацији, јер то не изазива много сумње, посебно ако су агенти „муслимани“.

Због тога су двојица осумњичених, пре терористичког напада, живели у хотелима у централним четвртима Истанбула, као и у стану на периферији, пише турски портал Иеткинрепорт.

Турска је и зона утицаја британских обавештајних служби, што опет указује на комбинацију МИ-6 + ГУР.

Schwarze Hunderte
30 dana prije

Nema milosrđa za terroriste , niti smije bit ! To nijesu ljudska bića već humanoidi , niže razine , stoga za njih zakoni pisani za ljude – ne smiju važit ! Dakle – spram terrorists , svaki postupak je dozvoljen i preporučan .

30 dana prije

vise vazno od kazne je kako sprijeciti takve dogadjaje u buducnosti. jedna dobra ideja je da policija i vojska u civilu smije nositi oruzje.
vize za stanove, hmm, treba ih privlaciti, ne odbijati.

Max
30 dana prije

Humano.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI