Putin: Rusija je ‘apsolutno nepobjediva’

Vladimir Putin govor
69 komentara

Rusija je uvijek bila i ostaje “apsolutno nepobjediva”, rekao je predsjednik Vladimir Putin grupi studenata na otvorenom času povodom početka akademske godine u petak. Mentalitet ruskog naroda onemogućava da zemlju bilo ko porazi, dodao je.

Predsjednik se prisjetio istorije svoje porodice, pričajući studentima o svojim precima koji su proživjeli Drugi svjetski rat. Prema Putinovim rečima, njegovu baku je smrtno ubio nacistički vojnik, ali je, čak i dok je umirala, i dalje razmišljala o svom mužu i rekla Putinovom dedi da „ ne plače“ kako je ne bi uznemirila u poslednjim trenucima.

„Da li razumete dubinu ovih odnosa između običnih ljudi, ove ljubavi?“ rekao je predsednik i dodao da je, čak i pred licem smrti, njegova baka brinula o svom voljenom. “Kako to ne uzeti za model?” dodao je. Putin je takođe rekao da svi članovi njegove porodice osećaju duboko poštovanje jedni prema drugima i da imaju “jaku unutrašnju kulturu”.

Putin je takođe rekao da veruje da je većina porodica u Rusiji ovakva. „I tu sam shvatio zašto smo pobedili u Velikom otadžbinskom ratu“, rekao je predsednik, misleći na sovjetsku borbu protiv nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu. „Ne može se pobediti narod sa takvim mentalitetom“, rekao je on i dodao da smo „bili apsolutno nepobedivi. I takvi ostajemo i sada.”

Njegove riječi stigle su u trenutku kada je Rusija već više od godinu i po dana u sukobu sa susjednom Ukrajinom. Najnoviji razvoj događaja doveo je do toga da kijevske snage nisu u stanju da probiju rusku odbranu u skoro tri mjeseca od početka toliko raspucane ukrajinske kontraofanzive.

Prema ruskom ministarstvu odbrane, Ukrajina je izgubila oko 43.000 vojnika i oko 5.000 komada teške opreme između početka juna i početka avgusta, uprkos ogromnoj vojnoj pomoći koju su pružili Vašington i njegovi saveznici.

NepobjedivostPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
69 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Podsjetnik
8 mjeseci prije

Prema ruskom ministarstvu odbrane, RUSIJA JE UBILA oko 43.000 vojnika ,

mladića koji brane svoju domovinu od agresora

Nekoime
8 mjeseci prije

Kijevske snage su, inače, cijeli NATO.

Schwarze Hunderte
8 mjeseci prije

Ne reci dva put i ne vuci vraga za rep !

tatamata
8 mjeseci prije

Na ovo ce debeli Djuro da podivlja danas 

8 mjeseci prije

Uz Božju pomoć…A On vam je to i obećao…

Damir
8 mjeseci prije

Cijeli NATO protiv Rusije koja ratuje s lopatama.Sramota za veliki jadni NATO

Toni
8 mjeseci prije

Šta kažu mrtvi rusi po ukrajinskim poljima, jesu i oni nepobjedivi?

Гавран
8 mjeseci prije

Ukrajina je kaput, gotova.
Ukrajina je nadalje samo poprište boja sa USA-đanima. 
Nove teške rakete su u silosima, sa do 15 hipersoničnih atomskih, bojevih glava su “stupile na dužnost”.
Jedna raketa jedan Teksas.
Asimetrično osiguranje od biološkog napada. 
Po Takeru Karlsonu jedini način da pobede na izborima, Bajdenovcima je rat sa Rusijom, odnosno ratno stanje u USA.
Dugoročno pobeđuje DUH i njegova ispoljenja.
“Jaka unutrašnju kultura” protiv USA antikulture. 
Piter i Moskva je više nemaju.  Rudari Donbasa koji se do danas u rovovima – imaju.
Severna Koreja , mislim da ima.

Gost
8 mjeseci prije

Pljutine ti si je porazio

Tomo
8 mjeseci prije

Bravo gospodine Putine

eks
8 mjeseci prije

Vašington i NATO pokušavaju da sakriju pogibiju USA-NATO generala, oficira i vojnika, tako što njihovu smrt američkoj javnosti i na zapadu predstavljaju kao ishod saobraćajne nesreće , ili kao posledicu misteriozne bolesti. Ali, gle čuda – natovci umiru bašposle ruskih raketnih udara po komandnim mestima i sedištima tajnih sližbi u Kijevu i drugim gradovima. Većina poginulih su bili komandanti, specijalci, ili piloti uključeni u borbena dejstva u Ukrajini.Francuski general Žan-Luj Žoržlen “slučajno je pao” sa litice na Pirinejima baš na dan ruskog raketiranja zgrade u Černigovu, u kojoj se održavao sastanak NATO i Ukrajinskih oficira. General NATO – Entoni Pots  poginuo je u “čudnoj” avionskoj nesreći u Merilendu, baš tog dana kada su Rusi udarili raketom u sedište obaveštajne službe u Dnjepropetrovsku.

Dawor
8 mjeseci prije

Oooo Bože dragi !!!!
U ime Oca,Sina i Duha Svetoga ,Amen !!!
🙏🙏🙏🙏😔😔😔😔😢😢😢

gargamel.
8 mjeseci prije

Napoleon je krenuo na Rusiju sa 420.000 vojnika, vratilo se 10.000. Hitler je krenuo sa nekoliko miliona, znamo kako se zavrsilo.

Max
8 mjeseci prije

Jest.

Malcom
8 mjeseci prije

Naprijed Rusija

hiber
8 mjeseci prije

Poanta je da je ovdje Putin krenuo, a ne Napoleon ili Hitler, pa da usporedimo slični ruski pohod iz 1914. Dakle, krenulo je 3 milijona Rusa na 1,5 milijuna Njemaca i Austrougara, a da kraja 2014 ruski gubici su dosegli 1,4 miliona. Do jeseni 1915. ostalo je samo 870.000 ruskih vojnika. Tada je poceo kaos. Povecana je regrutna dob na 30, pa na 40 godina, ali se nisu mogli sakriti razmjeri pogreba i nestanaka. Ruski gubici su naprosto frapantni. 3,9 milijuna zarobljenika, 3 puta vise nego Engleska, Francuska i Njemačka zajedno. Na 100 mrtvih predalo se 300 rusa, kod Njemaca, Francuza i Engleza 25-30, odnosno kod rusa je predaja bila 10-15 puta cešća. Tada su pocela masovna pogubljenja i odvođenja. Car i vlada je pokušala natjerati vojnike da se bore. Stvorene su posebne naoružane ekipe za isporuku mobiliziranih na frontu. Uvedena je smrtna kazna za samoozljeđivanje; vojnici su upozoreni da… Čitaj više »

hiber
8 mjeseci prije

Dakle, Putin ili zivi u paralelnoj dimenziji kao i dobar dio komentatora na ovom portalu ili laže kad zine. Povjesne cinjenice su u zadnjih 100 godina: rat protiv Japana- potpuni poraz, 1.sv.rat potpuni poraz, napad na Finsku bez saveznika vise, manje poraz, mućki napad sa leđa na Poljsku ne treba ni komentirati, Domovinski rat je mit ovisan o raznoraznim tumačenjima, u svakom slucaju pobjeda Saveznika od koje se Staljin samo okoristio, napad na Afganistan potpuna katastrofa. Gdje su tu”nepobjedivosti” osim u alternativnoj stvarnosti.

H/K
8 mjeseci prije

Zelenko je veliki prevarant i izdajnik, od 2014. je u Ukrajini globalistička kabala organizirala raspad tadašnje vlade i instalirala Zelenkovu vladu kao “demokratsku”. Sa druge strane Rusija i Putin misteriozna priča. Dosta ljudi, koji očito i jasno rasaznaju prevare i laži kao npr. korona, čovjekov utjecaj na globalno zagrijavanje, woke ludila itd itd… se nemogu složiti oko Putina. Jeli on fake, jeli globalist, jeli luđak, jeli heroj, bori li se za istinske vrijednosti i narod ili za vlastitu guzicu. Rat u ukrajini promatram vrlo pažljivo čitajući i gledajući video zapise civila i slobodnih medija, kao što sam u kontaktu sa par ljudi iz Rusije, i prema tome pokušam stvoriti sliku Putina i njegovu stvarnu ulogu, ali još je mutna. Teško da netko sa sigurnošću može reći nešto o njemu, pogotovo sa ovih podrućja…

Aleksandra
8 mjeseci prije

ukucajte u internet pretrazivac -> putin face change

Rimtutituki
8 mjeseci prije

Ukrajino-lomka,od misolovka,eto sta rade rusi sad.

Moscito
8 mjeseci prije

Napisi nesto o pobedama ima ih mnogo vise seronjo.

Yuxel
8 mjeseci prije

Carsta ne padaju zato što je neprijatelj jak, već zato što ga crv sumnje izjeda.
Niti Evropa a niti Rusija (USA se biti uništena tako da će se njeno uništenje čuti na drugi kraj svijeta) ne mogu opstati ne budu li se istinski vratile Bogu. Rusija ima privilegiju što se milioni njenog stanovništva, svakodnevno sa pet molitvi, obraća Uzvišenom Bogu.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Rusko japanski.
“Russian forces were left without supplies as the Trans-Siberian Railway was unfinished and there was no effective way of moving troops from the west.
Russian armies suffered heavy losses on the Yalu River and at Mukden as a result of the vastly superior Japanese forces.”

I, šta? Na kraju su dobili sve navedene.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Koliko borbi si ti dobio?

Kod tebe neće biti “samo polako”…😄

Tim
8 mjeseci prije

Je, vidjelo se u Afganistanu i Čečeniji.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI