Putin: Rusija je protiv militarizacije svemira, ali SAD to vidi kao ratno kazalište

zemlja satelit
26 komentara

Rusija se dosljedno protivila ideji militarizacije svemira, ali akcije SAD-a i njihovih saveznika prisiljavaju Moskvu da uravnoteži ovu rastuću prijetnju, rekao je predsjednik Vladimir Putin.

“Rusija se oduvijek protivila i nastavlja se protiviti militarizaciji svemira”, rekao je predsjednik na sastanku vlade o vojnoj politici. Putin je izrazio zabrinutost zbog svjetskih sila koje povećavaju mogućnosti svojih svemirskih sustava koji imaju i vojnu i dvostruku upotrebu.

“Američko političko i vojno vodstvo svemir smatra otvorenim ratnim kazalištem,” rekao je on. “Razvoj događaja zahtijeva da obratimo veću pažnju na jačanje naše orbitalne grupe, kao i naše raketne i svemirske industrije.”

Ruska takozvana orbitalna skupina sastoji se od više od 150 satelita, od kojih dvije trećine imaju vojnu primjenu. Većina njih su dijelovi vojnih satelitskih komunikacijskih sustava, ali Rusija također posjeduje satelite za praćenje lansiranja interkontinentalnih balističkih projektila, kao i taktičkih projektila kratkog dometa. Ovaj sustav upozorenja je “značajno poboljšan” posljednjih godina i uspješno je testiran tijekom velikih vojnih vježbi u listopadu, rekao je predsjednik.

Njegove su riječi, u međuvremenu, došle kad je NATO konačno proglasio svemir službenom ratnom domenom. Tijekom samita u Londonu na 70. godišnjici saveza u srijedu, njegove članice proglasile su svemir “petom operativnom domenom i obvezale se osigurati sigurnost telekomunikacijske infrastrukture, uključujući 5G.”

Međutim, ništa javno nije rečeno u vezi s konkretnim koracima u tom smjeru ili odlukama donesenim u ovom polju.

NATOSvemir
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivo
4 godine prije

Usa, kao i ostale demoNkratske zemlje nastale na kolonijalizmu, vide i dječje vrtiće kao ratnu zonu, ništa neobično niti neočekivanoga. U dnk im je zapisano da moraju stalno napadati sve što vide oko sebe, i otimati resurse. Ta grabežljiva narav se neće nikad promijeniti. Jedino trajno rješenje su Bulave, u konkretnim količinama.

Siniša
4 godine prije

Elem…šta preporučujete:google chromecast hdmi ili androod tvbox?

bbb
4 godine prije

Putin nikada nebi osvojio Krim, da mu USA nije dala zeleno svijetlo.

RoPe
4 godine prije

Svrha ovog je utrka u naoruzanju, da Rusija bankrotira.

Sarmat
4 godine prije

Dajte ljudi u L.R., barem minimum jezične pismenost. Bez uvrede, zašto ne učiti od onih koji znaju
War Theater nije nikakvo “ratno kazalište” već se to kod nas prevodi riječju “ratište”. Ratno kazalište je doslovni prijevod engleskog i to nije dobr5o, reći će vam svaki znalac jezika.

Max
4 godine prije

Militarizacija svemira je zabranjena međunarodnim konvencijama.

Max
4 godine prije

bojno polje ili poprište rata bojište.

Max
4 godine prije

isto bojno polje ali taktičkog tipa kao Maratonsko npr. dok izraz theatre of war označava cijelo bojište npr Siriju ili čak i veće površine.

nessy
4 godine prije

“War theater” u izvorniku, bi znacilo, ratno polje, ili ratno prizoriste, ali nikako ratno kazaliste, to nema nikakvog smisla, to je Goole translate.
Ratno kazaliste, moze biti samo kazaliste koje odrzava predstave za vrijeme rata.

Putin
4 godine prije

Halo bre,ovo je 10- ti tekst o moja malenkost danske,zar ja nemam pravo na privatnost,sad ste me vec poceli da razvlacite po vaseljeni bre.

Alex
4 godine prije

Pitajte Kineze kako stoje stvari.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI