Q-Anon šaman osuđen na 41 mjesec zatvora zbog napada na Capitol

Q-Anon šaman Jacob Chansley
14 komentara

Jacob Chansley, samoproglašeni “QAnon Shaman” koji je nosio odijelo od kože kojota u senatu, osuđen je na više od tri godine zatvora zbog svoje uloge u napadu na Kapitol 6. siječnja.

Chansley, 34, osuđen je u srijedu na 41 mjesec od strane američkog okružnog suca Roycea Lambertha u Washingtonu. Kazna je bila manja od 51 mjeseca koliko su tužitelji tražili za Chansleyja, koji je u rujnu priznao krivnju za ometanje službenog postupka.

Njegov odvjetnik Albert Watkins zatražio je da Chansley, koji je u pritvoru završio ubrzo nakon nereda, ne dobije dodatni zatvor.

Snimljen bez majice i s američkom zastavom, Chansley je brzo postao jedan od najprepoznatljivijih simbola pobune pristaša Donalda Trumpa. Ostavio je rukom ispisanu bilješku na govornici koju je tadašnji potpredsjednik Mike Pence napustio dok su se pobune odvijale. “To je samo pitanje vremena”, stoji u poruci. “Pravda dolazi!”

Obraćajući se sudu prije izricanja presude, Chansley je pokazao sasvim drugačiju sliku, dajući dugačku izjavu u kojoj je izrazio skrušenost zbog svojih “neobranjivih” postupaka od 6. siječnja, ispričao je svoj rad sa zlostavljanom djecom i govorio o svojoj ljubavi prema Isusu i Gandhiju.

“Ni na koji način nisam opasan kriminalac”, rekao je. “Nisam nasilan čovjek, nisam pobunjenik, nisam domaći terorist. Ja sam dobar čovjek koji je prekršio zakon i činim sve što mogu da preuzmem odgovornost za to.”

Do prošlog tjedna, najduža kazna izrečena pobunjeniku iz Capitola bila je osam mjeseci, a neki su dobili samo uvjetnu kaznu. No, tužitelji se sada okreću izgrednicima optuženima za teže zločine. Prošlog tjedna Scott Fairlamb, prvi izgrednik koji je priznao krivnju za napad na policajca u Capitolu, dobio je 41-mjesečnu zatvorsku kaznu.

Na ročištu za izricanje presude savezna tužiteljica Kimberly Paschall okarakterizirala je bilješku koju je Chansley ostavio Penceu kao “prijetnju”, ističući da je potpredsjednik u to vrijeme još uvijek bio pod zaštitom u Capitolu.

“Te su riječi imale drukčiji smisao znajući da on nije daleko”, rekla je,

“Nije udaljen satima, on je nekoliko minuta udaljen. On nije miljama daleko, nije udaljen ni jednu vožnju avionom, on je stopama udaljen od objekta svog prezira.”

Watkins je u srijedu rekao da njegov klijent nikada nije namjeravao nikoga povrijediti u Capitolu i razlikovao ga je od ostalih izgrednika koji su došli spremni za sukob.

“Nije bio nasilan, nije bio destruktivan, nije bio planer, nije bio organizator”, rekao je Watkins na saslušanju.

Odvjetnik je također rekao da se Chansley 15 godina borio s problemima mentalnog zdravlja.

U svom dopisu o osudi, Watkins je rekao da je Chansley patio u zatvoru, doživljavao napade panike i klaustrofobiju. U mjesecima nakon nereda, savezni tužitelji podigli su optužnice protiv oko 650 ljudi.

Do sada je najmanje 90 priznalo krivnju za prekršajne prijave, a najmanje 15 za kaznena djela, prema sudskim dokumentima.

IZVOR: scmp.com

CapitolJacob ChansleyQAnonQAnon Shamanzatvor
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

Konstukt afera

Emiliano Zapata
2 godine prije

Barem ostali naivci koji su vjerovali u QAnon nisu zavrsili u zatvoru…

Petar
2 godine prije

Kad bi Rusija imala zakone kao sto su Americki manje bi bilo prozapadnih terorista, kojekakvih Lenjina na slobodi.

Jednostavno receno, Amerikanci bolje cuvaju svoju drzavu od Rusa.
Takozvani Decembaristi pod krnkom kojekakvih boja su provali napraviti drzavni udar i nitko nije od urotnika bio pogubljen.

Decembaristi su imali svoje krugove gdje su kovali drzavni udar, ubojstvo cara a tim krugovima su cak davali imena kao Panslavisti iako njihova rabota nije bas imala nista s panslavenizmom.

Tako i danasnji revolucionarni krugovi daju sebi neka bljestava imena, kao borba protiv korupcije, pokret za gradjanska prava i demokraciju a iza svega se krije zapadni kapital u svrhu izazivanja nereda po Rusiji, tako da se zapad razvija a narod po Rusiji tuce radi nekih supljih zapadnih krilatica.

Rusi vec 200 godina nasjedaju supljim zapadnim krilaticama a najgluplja je bila ona sto je bila ispisana na crvenoj zastavi.

mQstar
2 godine prije

On je profesionalni “krizni performer”
FF (no Q) = ANTIFA, BLM.

tuf
2 godine prije

Da su prosvjed 06.01. izvršili BLM-ovci vjerujte da se danas ne bi pričalo o “terorističkom napadu” na Kapitol, puču niti bi 650 ljudi bilo na sudu. Događaj bi ili bio relativiziran ili slavljen kao ‘oslobođenje Kapitola’. Ovako su mainstream mediji (pod većinskom kontrolom Demokrata) od tog benignog upada na Kapitol 06.01. napravili novi 11.09.
Pogledajte kako su pod tepih pomeli okupacije i devastacije američkih gradova te brojne zločine protiv građana samo zato jer su ih činili ‘njihovi’ i za ‘pravu stvar’. Smiješno je u tome kontekstu pričati o vladavini prava, trodiobi vlasti, nepostojanju korupcije u izvršnoj vlasti. SAD je najkorumpiranija nakupina oportunista na svim razinama koju ova galaksija poznaje.

Patriot
2 godine prije

Brišite ovaj članak. Ovaj lik je crisis actor i snimljen je na više lokacija gdje su se događali razni prosvijedi. Čak postoji snimka gdje je obučen u policajca.

Buco
2 godine prije

Gospodin iza kojeg stoji vrhunska PR agencija, osobni stilist, frizer, fotograf itd. nece vidjeti dana zatvora, jer je on bio projekt duboke države za rušenje Trumpa

2 godine prije

Pogledajte mu tetovažu iznad desne sise, usporedite sa curenjima pedofilije i simbola koje oni upotrebljavaju i biće vam jasno iz kojih je kuća.

nessy
2 godine prije

U Brave New World demokraciji, USA u 21. stoljecu, ovaj tip ima mogucnost posuti se pepelom, traziti oprost za sve sto je napravio, a pogotovo sto i nije napravio, da bi dobio ‘samo’ 41 mjesec zatvora. Tip je ocito jadni redikul, kojega nitko razuman ne uzima ozbiljno, “ali on je (bio) stopama udaljen od objekta svog prezira”. Dakle, treba ga kazniti zato sto je mogao nesto napraviti, ali nije? Nekada smo u skolama ucili kako je Tito na, cinjenicno, teroristickom “Bombaskom Procesu” izjavio ‘priznajem samo sud svoje Partije’, i dobio dugih pet godina robije, u (nedvojbeno) diktaturi SHS. Da tako nesto izjavi netko, danas u USA, mogao bi zaboraviti kako nebo izgleda, zavrsio bi u nekoj SuperMax kaznionici, dozivotno. Ali, nista to nije cudno, posto je privatni zatvorski biznis u USA odlicno razvijena, profitabilna industrija, i suci dobijaju ‘nagrade od lobista’, da ne stede na desetljecima robije koju dijele. Zna… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI