Roditeljima djece koja ne nose maske prijeti ”krivična prijava”

Dijete se rjesava maski
18 komentara

Školski administratori rekli su da se učenici bez maski mogu smatrati „jasnom i prisutnom opasnošću“

Objedinjeni školski okrug Ripon u Centralnoj dolini Kalifornije upozorio je ove sedmice roditelje o „potencijalnim radnjama“ koje bi mogle biti preduzete protiv roditelja i učenika koji se ne pridržavaju važećih naredbi o maskama.

U pismu koje je ove sedmice poslato roditeljima, a o kome je prvi izvijestio Red State, roditeljima je rečeno da „uklone“ svu djecu iz kampusa koja nemaju maske za lice. Dalje se kaže da djeca koja se ne pridržavaju naredbe mogu dovesti do etiketiranja uvredljivog prisustva djeteta kao „jasne i prisutne opasnosti po život, bezbjednost ili zdravlje učenika ili školskog osoblja“.

Ostale potencijalne posljedice uključuju kontaktiranje Službe za zaštitu djece zbog „napuštenog“ djeteta, kao i identifikaciju učenika kao bjegunaca, što bi na kraju moglo dovesti do krivičnih prijava protiv roditelja.

„Opet, Okrug se nada da nije primoran da razmotri ove doduše drastičnije alternative, koje  je Okrug na kraju primoran da preduzme, a koje diktiraju vaši postupci u tom pogledu“, upozorava se u pismu.

Zvaničnici školskog okruga rekli su lokalnim medijima da je pismo poslato zato što je „nekoliko pojedinačnih porodica“ „zahtjevalo“ da sazna pravne posljedice nepoštovanja naredbi za maske.

Opcije poput pozivanja Službe za zaštitu djece su „dio opštih pravnih smjernica koje su pripremljene za nekoliko okruga“, ali ne odražavaju „politiku okruga“, rekli su školski zvaničnici lokalnom ABC filijalu.

Naredbe za maske u školama trenutno variraju širom SAD, a neke države ih odlučno odbijaju, dok se druge čvrsto pridržavaju takve mjere predostrožnosti, skoro dvije godine nakon što su škole prvi put prešle na učenje na daljinu u svjetlu pandemije Covid-19.

Naredbe za maske i zabrane naredbi dovele su do demonstracija roditelja širom SAD, kao i do raznih pravnih bitaka, uključujući tužbu protiv guvernera Virginije Glenna Joungkina iz više školskih okruga zbog nedavne izvršne naredbe koja zabranjuje naredbe za maske u školama.

Djecakrivična prijavamaskeroditelji
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

california ili florida..pa ti biraj.jednoj saveznoj drzavi broj stanovnistva raste a drugoj opada.tko god ima financijske mogucnosti,bjezi iz californie.jbn manijaci novonenormalnog su potpuno preuzeli zapadnu obalu,ugusit ce se u smecu,beskucnistvu i kriminalu.biti ce katastrofa ako bjegunci iz californije donesu svoje bolesne ideje u floridu.uvijek se bolesne ideje sire brze nego zdrave,to je problem.hvala.

Max
2 godine prije

To će pasti.

tihobl
2 godine prije

Zar u Kaliforniji ima toliko nekulturne djece da ne nose maske? Nisam to ocekivao od njih. Samo mi nemojte reci da tamo ima i djece koja nisu zbunjena u vezi kog su pola?

tihobl
2 godine prije

Gledam prije par dana na ulazu u market jedan malac od 4-5 godina se raspravlja sa majkom:

  • Kupi mi masku.
  • Sta ce ti maska vidis da to vise niko ne nosi.
  • Bas zato sto je niko ne nosi hocu ja da nosim.

Eto sta je genetika. Od malih nogu mi smo mimo svijet. Kad citav svijet nosi maske ovde iz inata nece da je nose. Bas me zanima da li briselski komesari znaju sa kakvim narodom imaju posla kad nam salju pakete reformi kojima ce nas uvesti u EU?

Ibra
2 godine prije

Tko se svojevoljno cijepio magarca bio i dabogda dugo ne poživio.

AbraCAdaBra
2 godine prije

Ja nemam teve-Internet samo za pisanje koristim…kakva krivnja? Kakva prijava.bacit plastiku jer šteti.I okolišu i nama.
Sve maske pred harte odložit…pa nek naprave prilog….salatu.

Kardinale
2 godine prije

KABALA MASONI I IZIVLJAVANJE NAD DJECOM. TUZNO RODITELJI.

darijoman
2 godine prije

To je taj neki transhumanistički pristup kojim će svijet sve više i više biti podložan. Pazi, oni tebe nastoje uvjeriti kako su djeca bez maski prijetnja, iako nemaju za to medicinsko pokriće. Stvarno ono da nekoga rokneš

rade iz niša
2 godine prije

je, jako im je stalo do staraca i njihovog zdravlja, vidi se po penzijama kojima ih obdaruju, toliko da smo odlučili sada žrtvovati djecu da starce spasimo

Emiliano Zapata
2 godine prije

Tako je ,neka roditelji sami polako ubijaju svoju djecu u strahu od kazni umjesto da uzmu pravdu u svoje ruke!
Samo napred ovce!
Beee ,beeee…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI