Ruka ruku mije

Ruka ruku mije
221 komentar

“Prije svega, Federalne rezerve su neovisna agencija, ne postoji druga vladina agencija koja može poništiti radnje koje poduzimamo.” (Alan Greenspan, predsjednik FED-a, 1987. – 2006.)

Ideja, sredstvo, cilj

Svijetom haraju različite ideje, jedne podrazumijevanju širenje globalističke imperije, druge obnovu nekadašnjeg carstva, treće nose industrijske revolucije, veliko resetiranje i tako dalje. Mali čovjek američki sanja veliku kuću i brze automobile, veliki čovjek sve to već ima pa teži realizaciji ideje globalnog, ruskog, možda britanskog ili sličnog carstva. Bila ona mala ili velika, kreće li se horizontalno ili vertikalno, niti jednu ideju nije moguće realizirati bez odgovarajućeg ekonomskog zaleđa. Unutar modernog načina promatranja svjetskih zbivanja, malo tko se neće složiti s tvrdnjom da se do realizacija ideje, odnosno do cilja, dolazi posredstvom ekonomske moći. Iako bombe i dronovi padaju s neba, novac ne pada. Svaka vojna sila ga prvo mora zaraditi i za razliku od ideja, oko potrebitosti novca se slažu svi. Stoga ćemo se prvenstveno baviti razumijevanjem kapitala, kao centralnog elementa koji bilo koju ideju dovodi do realizacije.

Iz nužnosti odnosa, a s ciljem razumijevanja multipolarnih globalnih igara moći, geopolitičari i poznavaoci vojnih doktrina, uz pomoć ekonomskih znalaca, pokušavaju analizirati valove na površini vojno-ekonomskog mora i njihove komplicirane interferirajuće uzorke uzroka i posljedica. Bave se strateškim vrijednostima plina, nalazištima ruda i minerala ne bi li predvidjeli kada će se podići inflacijski cunami i inspirirati europljane da umjesto cigareta žicaju kubike plina. Babavangistička promišljanja nagađaju kada će Putin potrošiti svoj džeparac, ostati bez raketa, kapitulirati i omogućiti našim prijateljima s divljeg zapada da otvore pipu i puste plin po još višim cijenama. Poneki u svojim virtuoznim proricanjima idu tako daleko da nagovještaju i okršaj s Kinom, navodno sljedećom mrljom na tapeti amerikanizma. Bilo kako bilo, Zemlja se više ne vrti oko svoje osi, ne vrti se čak niti oko virusa, ne, cijeli svijet se 2022. počeo okretati oko Ukrajine. Glavni fokus je na razumijevanju sraza civilizacija istoka i zapada koji se odvija u istočnoj Europi i slama leđa središnjoj Europi.

Sukob vojno-industrijskih kompleksa primorani smo pratiti uživo, a zahvaljujući tumačima svjetskih zbivanja polako usvajamo razumijevanje kompleksnih sustava sila koje dodatno personificiraju moć novca i polako ukazuju na manjkavost trenutnog monetarnog sustava. Očita je potreba, zar ne, da netko mora urediti taj sustav kako bi se obuzdalo ratne pse i onemogućilo im proizvodnju bombi i dronova?!

Vremena se doista mijenjaju. Nekada je Staljinova Rusija haračila ukrajinskim žitnicama i ostavljala na desetke milijuna ljudi na milost i nemilost gladi, kanibalizma i smrti; Putinova Rusija, tumači se, ima sasvim druge planove jer žito više nije toliko bitno od kada Gates printa umjetno meso, a Kinezi rižu. Stoga se moguće pozadinske razloge ratnog sukoba traži kroz prizmu ruskog pokušaja preuzimanja proizvodne neona, bez kojeg nema lasera, bez kojih nema čipova, bez kojih nema digitalne revolucije jer ugrubo 50% svjetske industrije ovisi o ukrajinskom neonu. Neminovno, takav tok misli navodi prema zaključku poput – Ruka koja vlada proizvodnjom ukrajinskog neona u šahu drži sve koji o njemu ovise i osigurava svoje mjesto za stolom budućnosti. Pritom stvara enormnu ekonomsku moć potrebnu za ostvarenje svog idejnog cilja. Drugi pogled, na primjeru ruskog uvjetovanja plaćanja plina rubljama vidi geostrateški manevar, odgovor na nametnute sankcije, rušenje petrodolara, oslabljivanje zapada i jačanje ruske valute, možda čak i vraćanje zlatnog standarda.

Nekoliko navedenih i bezbroj drugih sličnih primjera, mogu biti savršeno točni unutar praktične dogme i većina stručnjaka ih smatra točnima, ali u smislu realnosti, svejedno ostaju puke apstrakcije jer se ne dotiču u njima sakrivenih ideja, o ciljevima da ne govorimo.

Imajući pred sobom međuodnos ideje, sredstva i cilja, očekivana je karakteristična reakcija sviju koji iskreno vjeruju da se stvarnost doista može promatrati i razumjeti kroz prizmu novca ili vojno-industrijskih srazova civilizacija. Bit će identična reakciji djeteta kojemu netko želi ukrasti slatkiš. Ali, kako slatkiši nisu dobri za dječje zube, tako ni praktična dogmatska uvjerenja ne pomažu pri sagledavanju realnosti niti su blagotvorna za opće zdravlje pojedinaca i društva.

Bit ekonomske moći i čarolija stvaranja novca

U svijetu ideja, novac ima konkretnu misiju. On je mrtva poluga moći umetnuta u živote pojedinca i naroda. Drži li netko Ruku na toj poluzi, bez ikakve sumnje ima jedinstvenu poziciju za pomicanju svih figura, na mikro i makro razini. Pitanje je postoji li takva Ruka i je li ikada ostavila kakve sumnjive otiske?

Na jednom od mnogih mjesta zločina u novijoj povijesti, inkriminirajući otisci bili su toliko jasni da su svojim blještavilom zaslijepili ljude. Nakon niza makinacija s početka prošlog stoljeća, W. Willson potpisao je „Zakon o federalnim zalihama“ i ostavio krunski dokaz grandiozne prevare 1913. godine, kada je osnovana, samo po imenu federalna, a zapravo privatna centralna banka (FED). Od tada, privatna banka posuđuje novac vladi i Amerikancima, a potonje drži u dužničkom ropstvu, u mraku blaženog neznanja i već više od stotinu godina u iščekivanju lustracije. Pokojni predsjednik je cijeli slučaj kasnije „požalio“ rekavši: „Ja sam vrlo nesretan čovjek. Nesvjesno sam uništio svoju zemlju… Rast nacije, dakle, i sve naše aktivnosti su u rukama od nekolicine ljudi. Postali smo jedna od najgorih vlada,… Vlada po mišljenju i prisili male skupine dominantnih ljudi.“ (naglasak dodan)

Zahvaljujući fingirajućoj nesvjesnosti, Wilsonu je pripala čast lansirati frazu o velikoj ideji „novog svjetskog poretka“ i uz pomoć privatnih bankara promovirati globalne interese na tragu Kalergijeve vizije iskorjenjivanja europskih naroda u kombinaciji s kulturnim marksizmom. (Izvor) Nesvjesno prepuštanje države u ruke privatnih bankara bio je tek nužan manevar stvaranja duže poluge moći. Takva prepuštanja se naravno ne događaju slučajno. Osim ako ne vlada opći idiotizam ili ignorancija upozorenja Thomasa Jeffersona: „Ako američki narod ikad dopusti privatnim bankama da kontroliraju izdavanje njegovog novca…lišit će ljude sve njihove imovine.“ (Naglasak dodan) U svakom slučaju, nekako ispada da sve narodne banke nekako završe u vlasništvu privatnih bankarskih obitelji. Njihova imena se ne smiju spominjati zbog moguće odmazde anti-defamacijske lige, međutim one su samo jedan od prstića, sredstvo do cilja, strojovođe jurećeg vlaka na tračnicama jedne „velike ideje“.

Privatne centralne banke ne odgovaraju nikome osim ideji, odnosno tvorcu ideje, Ruci. Dugogodišnji predsjednik američkog FED-a Alan Greenspan činjenicu zorno objašnjava riječima: “Prije svega, Federalne rezerve su neovisna agencija, ne postoji druga vladina agencija koja može poništiti radnje koje poduzimamo.”

Iako su razni šarlatani mucali o fiktivnom novcu, činjenica jest da se novac proizvodi iz ničeg i to lijepo piše u prvoj rečenici službenog dokumenta američke „federalne“ banke. „Svrha ove knjižice je opis osnovnih procesa stvaranja novca u bankarskom sustavu frakcijskih rezervi.“ (Izvor) ili, kako je to tijekom gostovanja u RTL direktu 2.3.2021. godine demagoški pojasnio guverner hrvatske narodne banke Boris Vujčić rekavši da se novac stvara „od nikuda, ex-nihilo znači.“ (Izvor)

Do sada je ukazano na činjenicu da su privatne banke iznad zakona, bez obzira što u nekim slučajevima deklarativno odgovaraju nekom navodnom političkom tijelu te da stvaraju novac iz ničega. U nastavku se neće ulaziti u tumačenja frakcijskih rezervi ili kvantitativnog popuštanja već ćemo u grubim crtama ukazati na njihovu praktičnost iz perspektive Ruke. Zahvaljujući financijskim zglobno-polužnim mehanizmima, primjerice Centralna Europska Banka može u opticaj pustiti enormne količine novca stvorenog „od nikuda“ i odrediti što će stotine milijuna Europljana raditi, misliti i osjećati. Kao vjerni članovi kapitalističkog kulta, mi potrošači na tome moramo biti zahvalni! Posljedično, tržište biva zasićeno velikom količinom novca bez realnog pokrića što u konačnici rezultira inflacijskim efektom, dakle pucanjem balona, siromaštvom, glađu, planiranim ratovima te prihvaćanjem, po ljudske robove, još lošijih rješenja monetarnog sustava, odnosno snažnijim okovima.

Prati li se proces novčane ekspanzije, posebice je indikativno povećanje volumena eura kojeg je izlegla zlatna koka Europske Unije od 2014. godine do danas. Paralelno s orkestriranom Majdanskom revolucijom sve do kulminacije tijekom psihološke operacije COVID-19, kada je trebalo podmititi milijune ljudi, firmi i stručnjaka, zamutiti im vid i skrenuti fokus na nebitno, količina novca na tržištu je „nekontrolirano“ rasla i sada preostaje samo nagađati kada će i taj balon puknuti.

Budimo zahvalni

Bez da se krene od činjenice da prsti Ruke stvaraju novac, nikakvo tumačenje kompleksnih vojno-industrijskih geopolitičkih odnosa i sklopljenog oportunističkog saveza jednostavno nema smisla jer ne počiva na realnim vrijednostima, stoga imamo pravo reći da su sva takva razglabanja tek puke apstrakcije kojima se truju misli, potpiruje strah, kojima se ljude, u interesu Ruke, drži u robovlasničkom odnosu bez da su toga svjesni. Rečeno, naravno ne isključuje potrebitost novca per se, već se ograničava na njegovu trenutno fiktivnu vrijednost.

Suočen s činjenicom o proizvoljnom načinu proizvodnje novca i neizmjernom moći financijske poluge, otvoreni um može u pravom svjetlu doživjeti apstraktnost cijelog procesa. U realnosti apstrakcije ne postoje, postoji jedino nerazumijevanje ideje u podlozi. Ideja, unutar trenutne praktične dogme, prolazi ispod radara svijesti i subliminalno izaziva lepezu socijalnih poteškoća od inflacije do ratova vidljivih na površini. Zaroni li individua promatrajućim mislima u dubinu, prepoznat će je svugdje na površini i svi tragovi će se savršeno uklapati. Sve kontradikcije tada nestaju i pred očima se javlja kristalno jasna slika. Heureka! Heureka! Heureka!

U tom trenutku postaje moguće shvatiti da svi veliki globalni igrači igraju istu namještenu igru i nisu ništa drugo nego prsti globalnog elitnog saveza jedne Ruke. Opravdan je prigovor da sve ovo zvuči kao nebitno blebetanje jer da je doista stvar toliko banalna, već bi neki ekonomist spasio svijet iz nevidljivog zatvora. Ali ona ili on doista i nažalost ne znaju kako se novac stvara, a osim toga im nedostaje hrabrosti proniknuti u njegovu realnost te sukladno djelovati. Za funkcioniranje sistema financijske poluge moći nije nimalo bitno to što profesori ekonomije ili djelatnici na šalteru nemaju nikakvog pojma o tome kako cijeli sustav zapravo funkcionira. Čar igre jest u tome da većina ne razumije pravila i biva osuđena na gubitak. Paradoks nesvjesnosti je identičan onome u zdravstvenom sistemu gdje medicinske kohorte ne uviđaju da hrane idejnu zvijer koja će u konačnici pojesti i njih, baš kao što financijski karcinom, zahvaljujući neobrazovanosti financijskog kadra, izjeda društvo u njegovoj srži.

Kada bi tvorci velikih ideja bili suočeni s osviještenim narodom i pojedincima vičnim poniranju u dubine ideja, naravno da ga ne bi mogli držati u ekonomskom ili zdravstvenom ili bilo kakvom ropstvu. U tome ujedno i leži razlog zato su stvorili praktičnu dogmu unutar koje se, na svoju i na štetu društva, poput djece u plićaku, milijuni ljudi tek igraju analitičara, doktora i danguba, slijepo i prestrašeno prolazeći pored Ahilovih peta. U konačnici, zbog tapkanja u mraku površine danas velika većina misli kako dolar ili rublja imaju realnu vrijednost. Za razliku od poluistine koju je teško primijetiti, istina ukazuje da valute kakve poznajemo ne mogu imati realnu vrijednost unutar namještenog monetarnog sustava. Vrijednost nacionalnih valuta ista je vrijednosti novca u monopoliju jer je određuje privatni entitet (mreža centralnih privatnih banaka) koji kontrolira količinu i vrijednost novca na tržištu. A njegovu fiktivnu vrijednost, sakrivenu iza paravana ekonomskih znanosti, kreditnih rejtinga i tehničkih analiza, određuje varijablama matematičkih modela, baš kao što su neki drugi znanstvenici namještali brojke „slučajeva“ i krivulja. Na površini neosporno postoje izvjesni tragovi koji neupućenima uz TV potvrđuju privid, međutim cijeli proces je utemeljen na idejnom interesu i vraški podoban manipuliranju. Tko to ne razumije, može se zahvaliti vlastitim predrasudama i prihvaćanju samo onih informacija koje su kompatibilne s krutim individualnim svjetonazorom, šutjeti i trpjeti udarce koji zasigurno dolaze. Svaka ekspanzija uvjetuje kontrakciju, a bumerang uvijek završi na čelu malog čovjeka.

Imajući u vidi činjenicu da cijeli monetarni sistem počiva na obmani, posve je lako i sa 100%-om sigurnošću procijeniti i trenutno ukrajinsko pitanje jer govoriti o vrijednosti rublje prije i poslije sankcija ima smisla jedino ako Amerikanci ili Europljani ne tiskaju novac na zahtjev Ruke. Dakle, nema. Bitno je držati se razumijevanja ideje, a ne se izgubiti u mreškanju površinskih voda. Pritom se ne podliježe nikakvom kolokvijalizmu, takav prigovor je sasvim neosnovan i proizlazi iz nerazumijevanja biti i namjene financijske poluge moći.

Hipotetski i oksimoronski, kada bi Putin ili Xi Jinping bili anti-globalistički borci za suverena ljudska prava i slobode, nikada ne bi propustili priliku zabiti gol zapadu ili Europi. Zar ne? U svjetlu geopolitičkog poimanja svjetozbivanja, time bi stvorili prednost u odnosu na ljute konkurente. Zašto onda, već davno prije nisu raskrinkali cijelu krnju financijsku piramidu kada je iz svemira vidljivo da je u košaru globalnog financijskog sistema ubačena očito trula privatna bankarska jabuka? Kako se te dvije države mogu „pošteno“ boriti na globalnom tržištu kada suparnička ekipa novac stvara „iz ničega“, a oni ga moraju zarađivati poštenim radom? Zar njihova opstojnost ovisi jedino o vojnim doktrinama, napadu na susjedne države u namjeri preuzimanja kontrole nad neonom ili o sustavu socijalnih kredita kako bi milijarde radilica stvorile potreban novac za obranu od krvožednog zapada? Pitanja nalikuju retoričkim, no pokušajmo ponuditi odgovore.

Jedan odgovor može biti da su obavještajne službe i ekonomski savjetnici na istoku jednostavno previdjeli detaljčić stvaranja novca u Europi i na zapadu. Drugi će natopljen misaonim znojem prepričati stotinjak znanstvenih radova i knjiga o bilancama, BDP-u i održivom razvoju dok kompletno, apstrakcijama udavljeno slušateljstvo ne razvije tikove krivo protumačene kao slaganje i razumijevanje. Treći će možda posegnuti za opravdanjem prešutnog pristanka zbog prijetnje termonuklearnog sukoba i tako dalje. Sukladno prvom odgovoru bilo bi moguće uvesti jedinicu naivnosti u SI sistem jer je naivnost očito postala sila koja svijet pokreće unazad. Drugim odgovorom se milijuni znanstvenika bave već više od pola stoljeća i još uvijek im nije jasno zašto imamo cikličke padove burzi, bogaćenje bogatih, uništavanje srednjeg sloja i stvaranje siromaštva ili kako to da nema novaca za obnovu, ali ima za milijune doza ubojitog inokulanta i krpanje rupa nastalih zbog ekonomske hibernacije uslijed zatvaranja. A treći tek poprima zamah, pogotovo na krilima neki domaćih „stručnjaka“ koji patološki zazivaju kraj svijeta kakav poznajemo bljeskom atomske bombe.

U okrutnoj stvarnosti, hipotetski humanitarci Putin i Xi Jinping rade točno to što rade jer su bili odabrani Rukom, poput ostalih glumaca sukladno ideji sakrivenoj u dubinama i poštuju trula pravila igre unatoč površinskim razlikama. U trenutnoj fazi globalističkog plana, promatrano kroz sferu moći novca, svi prsti iste Ruke zajedničkim snagama rade na urušavanju postojećeg globalnog monetarnog sustava kako bi se svijetu predstavio novi, digitalni.

Loš, lošiji, digitalni

Ranije je ukazano na tužnu činjenicu da su ljudi svijeta silom stvorenih prilika i nesvjesnosti postali ovisni o novcu. Nalazimo se u nezavidnoj situaciji kao svaki drugi ovisnik. Kako nam se to dogodilo?

Prvo i osnovno pravilo svakog dilera jest stvoriti tržište ovisnika i taj dio procesa je već iza nas jer su poluge financijske moći zarite u živote svih ljudi. Zbog volatilnosti tržišta kapitala i besramnog spašavanja banaka na račun malih ljudi, mnogi su doduše prepoznali manjkavosti trenutnog monetarnog sistema i to naravno nije nepoznanica u dubinama gdje djeluje Ruka. Njeni potezi isplanirani su desetljećima, stoljećima unaprijed, a kako bi se kontriralo rastućem nezadovoljstvu bez da itko posumnja i prepozna strategiju, na površinu izbija jedan od najgenijalnih poteza u novije vrijeme. Nova droga!

U okrilju nevinih akademskih slojeva društva, a s ciljem oslobađana od poluge ekonomske moći, 80-ih godina prošlog stoljeća programeri su smislili prvi digitalni novac „e-Gold“. Cijeli proces od početka su pratila ministarstva pravosuđa i specijalni odredi ljudi u crnom jer se digitalni novac koristio za razne malverzacije, kupnju oružja na dark webu itd. U svega nekoliko godina pojavilo se i propalo nekoliko sličnih projekata, sve dok konačno Bitcoin nije postao globalno popularan. Glas o novoj drogi proširio se svijetom i mnogi su poželjeli probati. Recept je bio djelotvoran i tržište kripo-valutama doživljava svoju renesansu. Milijunaši digitalnog eldorada rađaju se tijekom digitalnog ciklusa svakog dana, oglasi o basnoslovnih zaradama i prilikama iskaču na sve strane. Milina, sve dok šut droge djeluje.

Prateći nekontrolirani razvoj događaja tijekom posljednjih nekoliko desetljeća, nemoćne u reguliranju tržišta digitalnih valuta, vlade svijeta uvidjele su da je tamo neki haker u garaži zapravo smislio sustav koji se savršena uklapa u masterplan Ruke.

Nema se što reći nego, velemajstorska podvala od samog početka! S vrhunskom scenografijom i vrlo vjerojatnim filmskim spektaklima nužnim za svaku kvalitetnu psihološku operaciju. Ne samo da je stvorena jedna sasvim nova ovisnost, već je pritom ubačen i pijesak u oči svima koji su ranije namirisali smrad truleži. Strategija se svodi na puštanje glasa o decentraliziranim digitalnim valutama koje se mogu zamijeniti za običan novac uz enormne prinose. Vidite, ovisniku doista nije bitno od kuda šut dolazi, zašto bi se zamarao nebitnim pitanjima poput – kako to da u redovom ekonomskom sustavu ima dovoljno novca za isplatu svih digitalnih pronosa, a radi se o tržištu vrijednom bilijunima dolara? Iz perspektive jedne Ruke i njene ideje do uspostave jedne svjetske vlade, vojske, banke, religije itd., digitalne valute stvorile su polje enormnih mogućnosti porobljavanja stanovništva. I pritom im više neće trebati niti fizičke banke već samo Wi-Fi. Majstorski! Kako su sve to ispratili vječni šahovski suparnici?

Rusija je objeručke prihvatila ideju pa sada, u pauzi prije uspostave globalnog digitalnog sustava valuta, pod alibijem zaobilaženja sankcija, razmišlja o prihvaćanju Bitcoina u trgovanju naftom i plinom. (Izvor) Novo stanje na globalnoj ekonomskoj ploči, nakon pojave „slučajnog“ sukoba u Ukrajini, automatski navodi sve veći i veći broj ljudi na korištenje kripto-valuta (Izvor) jer poanta i jedan od ciljeva jest prebaciti cijelo stanovništvo na digitalnu valutu. A kako napreduju pripreme za novi okršaj sa slobodama naroda i pojedinaca? Rusija se nalazi na visinskim pripremama gdje razvija svoju digitalnu rublju (Izvor), Kina je tijekom zimskih olimpijskih igara omogućila korištenje digitalnog reninbija (Izvor), a kako prijatelji nikada ne putuju odvojeno i USA uskače na vlak četvrte tehnološke revolucije i razvija svoj digitalni dolar (Izvor). Dakle, sve ide prema planu „jedne velike ideje, novog svjetskog poretka.“ U postrojavanju ljutih neprijatelja na istu liniju, izgleda da samo mi vidimo organizirani zločinački poredak, a svi koji su prethodno odabrali ovu ili onu stranu naravno vide tek nužnost prilagođavanja velikih igrača novim uvjetima na geostrateškoj ploči jer bi u protivnom ispali iz igre i izgubili svoje mjesto za stolom.

Ukratko, ne kaže se uzalud da žabu treba kuhati polako. Kondicioniranje ljudi i stvaranje pristanka na ovisnost o digitalnim uređajima pa onda putovnicama i valutama, samo su uvodni protokoli dok digitalna paučina ne prekrije apsolutno sve sastavnice života pojedinaca, naroda, svijeta. Na zapadu je razvijen kreditni rejting, u Kini socijalni rejting, na svim stranama su uvedene digitalne putovnice, a prema svemu sudeći, proces ujedinjavanja je ušao u novu fazu, iza zavjese dogovorenog sukoba u Ukrajini. Pored psiholoških operacija stvaranja straha pričama o napadima agresora na biolaboratorije i nuklearne rektore, ispod radara prošla je vijest da Ukrajina postala testni model u digitalizaciji ljudskih socijalnih potreba. Progresivni zabavljač Zelensky naime, posredstvom digitalne platforme ePidtrymka, svojim građanima plaća odlazak u kina, teretane, kazališta i javni prijevoz, ali uz predočenje potvrde o cijepljenju. (Izvor) Uvijek ima taj ALI, kada se slijedi mrkva!

Ruci je svejedno boje li se ljudi nevidljivog virusa ili nuklearnog zračenja, dobrano nas je pripremila za oba iracionalna straha. Važno joj je samo da su glave duboko, duboko u pijesku dok se iza ukrajinske kamuflaže provodi spajanje socijalnih i kreditnih rejtinga u jedinstvenu digitalnu osobnu iskaznicu bez koje nitko neće moći ni pustiti vjetar. More straha za sada miruje na novonormalnom nivou, ali, prema toliko puta isprobanoj i efikasnoj shemi doktrine šoka, uskoro slijedi niz drastičnih događaja kako bi otpor bio što manji.

Jedan od njih odvit će se na tržištu kapitala. Javno mnijenje se već priprema za lov desetljećima, ali ljudi ne shvaćaju da su oni lovina. Predstoji akcija krađe fizičkih valuta, na premisama korištenim za izazivanje velike depresije, „Crnog četvrtka“ i pada burzi 1929. godine. Tada je ideja bila pokrasti zlato i obiteljski nakit, koji su se masovno prodavali kako bi novac mogao biti uložen u dionice; nadolazeći ciklički pad monetarnog sustava imat će zadatak usisati postojeće valute i ono malo zlata što je ostalo slučajnim smrtnicima te povećati ovisnost o državi i univerzalnom osnovnom dohotku obješenom na štapu. Time će biti onemogućena robno-novčana zamjena između članova najnižih slojeva i mase ljudi će biti primorane ući u digitalni sustav. Dvadesetih godina, posao je odradio Edward Barneys, otac odnosa s javnošću i propagande zasnovane na premisama psiho-analize čije tajne mu je šapnuo njegov stric Sigmund Freud. Ovih dana proizvodnju pristanka odrađuju masovni mediji u vlasništvu jednih te istih prstića jedne te iste Ruke, uz svesrdnu pomoć guvernera banaka, ekonomskih analitičara i naivnih potrošača obješenih o njene konce na raznim razinama. Kada proces bude završen, novi i digitalni monetarni digitalni sistem ostat će zasnovan na istim lažnim temeljima kao postojeći na putu prema ropotarnici povijesti jer ekonomisti nemaju hrabrosti reći istinu.

Panta Rei

Bez obzira što gazda Black Rocka Larry Fink, Putin, Johnson ili Xi Jinping ponavljaju da je globalizacija propala zbog sukoba u Ukrajini, činjenice ukazuju da sve nažalost ide po planu.

Promatra li se svijet u njegovim nekada prekrasnim kulturno-duhovnim vrijednostima i razlikama, mnogima je teško prihvatiti da postoji jedan cilj oko kojeg su se okupile, oduvijek prisutne, nekada različite, uvijek patološke ideje i stopile u jednu. Na površini postoje, doduše varljivi, simptomi nepomirljivih ideologija samo zato jer se do biti uopće ne ponire već se indoktrinirani bavimo isključivo površinskim simptomima, a ne realnim uzrocima. Kada bi netko iz Q pokreta njihovim vremenskim strojem primjerice geoanalitičare ili ekonomiste poslao nekoliko stoljeća unazad, sve što govore ovih dana bi još imalo smisla, ali nažalost, generali prije bitke su prespavali previše toga i propustili prikupiti ključeve za razumijevanje aktualnih zbivanja.

Većina njih, ako već svjesno ne sudjeluju u provođenju „velike ideje“, doslovno nema pojma o pojmu i kada su suočeni s činjenicama počnu zuriti kao tele u šarena vrata tražeći izlaz u nekoj od napamet nabubanih „činjenica“. U tvrdnji nema nikakve osude, to je objektivna primjedba, koja u sebi nosi mogućnost za izlazak iz začaranog kruga. Bez misaonog napretka iluzorno je očekivati pozitivan pomak unutar političke, znanstvene ili medijske arene. Zaključak proizlazi iz činjenice da su institucije redom okupirane i fino uglađene Rukom koja ne trpi slobodnomisleće umove, a svoj zemaljski vrt uređuje po svojoj mjeri. Za sada joj još  treba pokoja iznimka u liku neovisnog, u prijevodu izgubljenog političara, analitičara, doktora, koji radi dojma demokracije potvrđuje njeno pravilo da je sve zapravo u savršenom redu. U višem smislu, efekti djelovanja na organiziranom polju otpora su zanemarivi jer se još uvijek bave površinskim simptomima i gaje nadu u neovisnost pravosuđa ili moralnost znanstvenika, a to malo smisla što plasiraju u javnost ima budućnost poput klice bačene na asfalt. Nema u tome nikakva defetizma. Moglo bi se navesti na stotine primjera koji jednoznačno ukazuju da imamo posla s velemajstorima, a do pobjede se naprosto ne može doći bez da se razumije igra, pogotovo kada je otpor kontrolirano usmjeren. Glavno bojno polje nije ni sabor, niti su to laboratoriji i palače pravde, već duhovna sfera ideja. Raskrinkavanjem i demistificiranjem ideja, njihove sjene na površini postaju razumljive. Jedna od takvih sjenki jest i činjenica da se, unatoč silnim sustavima kontrole, naoružanju i polugama moći, Ruka trese jedino pred istinskim razumijevanjem. Da je tome tako možemo vidjeti svako malo kada se konci zatresu, doktrine prilagođavaju i maske padaju.

Proći će još neko vrijeme prije nego dovoljno ljudi doista shvati kako se probija kroz trnje laži i polu-istina. Do tada će se Ruka i njeni umanjeni klonovi sakrivati iza zidina raznih konvencija, pod budnim okom i štitom tajnih službi, vojske i policije. Bit će u svakom trenutku i u svakoj prilici spremna za ispaljivanje kiše etiketa od teorija zavjere, kvazi znanosti te naravno prijetećih i ponižavajućih upozorenja na račun politički nekorektnog ili defamacijskog govora, drugim riječima na istinu. I padat će glave neupućenih s gender osviještenog panja, možda će se čak, sukladno marksističkoj kulturi otkazivanja, iz svjetskih abeceda izbaciti slovo Z, sami pakao je granica za Ruku jer njena ideja jest uništiti cijelu skalu kulturnih vrijednosti i srušiti moralne vertikale u horizontalni ponor. Novac ima, naoružanje ima, sabore i unije ima, ali nema slobodnu dušu stoga i želi cijeli svijet napraviti na svoju sliku. Svi njeni prsti i sklopljeni oportunistički savezi danas djeluju sinkrono, no već će se sutra okrenuti jedni protiv drugih.

Međutim, ti čitatelju imaš još jednu veličanstvenu priliku i nije nimalo bitno hoće li uz tebe stati milijuni ili ćeš ostati u malobrojnom društvu, možda čak i sam, ali odabrati moraš. Konci Ruke, njene poluge moći i doktrine su na sve strane. Sve zlo ovoga svijeta postalo ti je veliki učitelj pred kojim ipak moraš odgovarati. Zadatak ispisan pred tvojim promatrajućim mislima nije nimalo lak, ali izbor imaš. Možeš se prikloniti Ruci, pokušati izbjeći neizbježno ili se osloboditi. Bez imalo želje za nekim vidom moralne ucjene, odlučiš li se za treću opciju, jedino tada će tvoja djela odzvanjati u vječnosti. Sve ostalo, otići će poput vode na mlin kupljenih, kontroliranih i na propast osuđenih.

federalne rezerveglobalna ekonomijanovacSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
221 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

“Hipotetski i oksimoronski, kada bi Putin ili Xi Jinping bili anti-globalistički borci za suverena ljudska prava i slobode, nikada ne bi propustili priliku zabiti gol zapadu ili Europi. Zar ne? U svjetlu geopolitičkog poimanja svjetozbivanja, time bi stvorili prednost u odnosu na ljute konkurente. Zašto onda, već davno prije nisu raskrinkali cijelu krnju financijsku piramidu kada je iz svemira vidljivo da je u košaru globalnog financijskog sistema ubačena očito trula privatna bankarska jabuka?” Naravno, zaključak je da su i Putin i Si samo pioni iste sile koja vlada i Zapadom ili kraće “svi su oni isti”. Kako perfidni pokušaju da se sakrije prava istina. A u realnosti (zaključak koji se sam od sebe nameće… ukoliko cilj nije naći “dokaze” za “svi su oni isti”) je da su Putin i Si takvom politikom od bukvalno gladne populacije napravili svetske sile – po svim merilima! Ako neko nije zlonameran, kako je moguće… Čitaj više »

Son of Alerik
2 godine prije

Shvaćanje načina na koji se kreira kreditni novac je preduvjet za shvaćanje svijeta oko sebe. Može neki guverner na bilo kojem rtl-u reći da se novac stvara ni iz čega, a da opet to malo tko shvati. Valja tek primijetiti kako postoji kreditni i nekreditni novac. S druge strane postoji realna ekonomija, realne ekonomske zakonitosti pa i sva ona naslijeđena razmišljanja o rastrošnosti, štednji, skromnosti, planiranju, oprezu, riskiranju. To je ona strana koju svi shvaćamo. Onu koja kaže da sve što činimo, kako mi, tako i gospodarstvo u cjelini, tako i politika, tako i država kanalizira profit u ruke vlasnika centralnih banaka, prije toga komercijalnih banaka. Činjenica da Kina i Rusija također imaju isti monetarni sustav kao i Zapad ne govori automatski o tomu da su sluge Zapada. Govori da pristaju na igru koju Zapad nameće. Pritom su Rusija i Kina taj sustav iskoristile za vlastiti razvoj, a sam taj… Čitaj više »

Mario
2 godine prije

Svijetom haraju razne ideje, da, ali to su posljedice, a ne uzroci sveopćeg stanja među ljudima na zemlji.
Raspravljati o posljedicama možemo beskonačno, a cjeli današnji kontrolni sistem temeljen je na eksluzivnon fiksiranju posljedica.
Mi vidimo samo krošnju stabla na kojem nam netko prstom upire u plod, pa neki od ploda nevide krošnju, a neki od krošnje nevide plod, ali nitko nevidi korjenje tog stabla koje zalazi u okultna i višedimenzionalna područja. Čovječanstvo je zarobljeno u nametnutom space time obrascu i ograničavajući se na u članku izložene posljedice pomaka u svijesti čovjeka nema i to je najveći uspjeh onih koji vladaju svijetom, a mi njih nevidimo kao što ni korjenje stabla nevidimo, ali to korjenje postoji

Colibri
2 godine prije

Rijetko dobar clanak koji ukazuje na cinjenicu da je sve na globalnoj sceni iluzija, da su “predsjednici” i “premijeri” lutke na kocima globalne elite vlasnika fiktivnog novca, da su geopilitika i ostale igre kojima svjedocimo laz, da medijska civilizacija zamagljuje Apsolutnu Istinu koju ko pozna bit ce spasen: “Poznat cete Istinu i Istina ce vas osloboditi”

Kojekude
2 godine prije

Svaka čast na ovom tekstu! Ne slažem se u domenu da su Rusija i Kina trebale da raskrinkaju prevaru. Niti su imale načina, niti mogućnosti. One to rade na načine bez da se automatski uđe u svetski rat. Naoružavanje, razvoj sopstvenih modernih oružja, sporadično uvođenje sopstvenih valuta za u razmeni dobara, kreiranje necentralizovanih organizacija (poput BRIKS-a)… Rusija još nije spremna za potpuno raskrinkavanje a nisam ni siguran da je htela u to sama ikada da ulazi. Verovatno bi se zadovoljila svojim zlatnim standardom za rublju i stvarnom naplatom za svoja dobra. Oslabila bi Zapad, dala primer drugima i to je to. Uvučena je prevremeno u sukob jačeg intenziteta jer je totalni napad na Donbas bio zakazan za 08.03. Ali Rusija ne može sama da gura sve aspekte sukoba, a sporije nego što bismo želeli, priključuju se svi NEzapadni ostali, svako na svoj način. Meni se ipak čini da je ovo… Čitaj više »

nepoželjni
2 godine prije

…nevidljiva Ruka” …hm, pa dobro, prihvatljiva mi je i ta istoznačnica koji upućuje na Bogove, vanzemaljski Entitet, Vlasnike planeta ili kako god…
Ali sam naziv te tajne nepobjedive sile, kakav god bio, ne mijenja svrhu, status, ni sudbinu ljudskog zemaljskog roblja.

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Djelom ste zakasnili sa izvjescem logicno.com . Multibillion $ , Dark Web , Hydra , je prije , okolo 48 sati – nestala ! Hydra je imala sjediste u Russia I na njoj se trgovalo , svim I svacim u ogromnim iznosima ! Dobro . Javit ce se druga no – nesto se ipak dogadja !!! Rumunji su , jucer zapoceli sa masovnom podjelom , Potassium – Iodide , pills , pucanstvu !!! Nije , uzalud ! PRIPREMA SE !!! Toliko , smijem .

Toni
2 godine prije

Vjerujem da je Putin odmetnuti sin Klausa Schwaba i njegovog sotonjarskog Svjetskog gospodarskog foruma, (a ne njegov sastavni dio).

2 godine prije

Hahahaha, koje se sve teorije stvaraju, samo da se piše! A istina je tako VELIKA, tako na nosu, da se ne vidi! Zapad, kolonijalisti, koji su oduvijek tražili način, da vladaju svijetu, a uvijek ponovo bili šutirani, samo su smislili novi način. Sa ekonomskom moči, koju su akumulirali stolječima, pokušavaju na novi način porobiti ljudstvo. NIŠTA VIŠE OD TOGA!!! Kina, Rusija, i još njih par, da su mogli uopšte eksistirati, morali su samo IGRATI IGRU! I fino, u tišini razvijati mogučnosti, da se nekog dana otcjepe od tih vucibatina! Kina je bila još 70 godina nazad zemlja poljoprivrednika! Rusija razrušena ratom, kojeg SAD nisu ni osjetile! A uz to imale su unutrašnje probleme… Zato, svu zlo ovog svijeta dolazi od FED i militarističke struje SAD, koja stvara konflikte, DA BI PRODAVALA ORUŽJE, zavukla se u svaku državu svijeta, da bi uticala na vlast! Jelcin je imao 200 američkih savjetnika!!!!! Kojej… Čitaj više »

Nije jeste
2 godine prije

Moreno znam da si tu ali ne komentarises vise. Sta imas reci na ovu temu?

roberto
2 godine prije

Mene recimo brine ovo,citiram sa teletexta hrt..
“Obrambena i sigurnosna suradnja(to smo vidjeli po onom dronu,uff koja false flag operacija)su kamen temeljac odnosa hrvatske i sad-a,rekla je američka dužnosnica lee satterfield na zatvaranju dvodnevnog hrvatskog-američkog foruma u zagrebu”

Grrrrrrr,kako nam se (izgleda)spremaju dovest usa trupe u hrvatsku.Mi vojske više praktično ni nemamo sve su razmontirali i onda ovakvi forumi u zagrebu i takve izjave.

Kog zanima,to je teletext stranica 113 hrt

Гавран
2 godine prije

Mnogo jada treba zapadnjacima ne bi li došli do pomisli da možda ima boljih ljudi od njih. “Neplodno drvo seče se i u vatru baca”. Vatra se sada zove RAT.

Starina
2 godine prije

Nevidljiva ruka ne pripada nijednom čovjeku niti ljudskoj organizaciji, jer ni jedan čovjek bez obzira na količinu zloće ne bi mogao kontrolirati događaje koji nadmašuju njego vijek dvostruko, trostruko pa i više. Zaključak je jasan da je nevidljiva ruka ustvari onaj kojeg Sveto pismo odavna označava kao stvarnog vladara ovog trulog sistema koji vlada na Zemlji a utemeljen je na lažima i opsjenama. Sotona ili Đavo zajedno sa pobunjenim anđelima koji su tako postali demoni su oni koji zavode sav svijet i koji gnjevno žele survati kompletno čovječanstvo zajedno sa sobom u ambis propasti. Otkrivenje 12:12 jasno otrkiva njegov usud i zlobni motiv zbog kojeg čini nepojmljivo i neponovljivo zlo svakom ljudskom biću: “Zato se veselite, nebesa i vi koji prebivate na njima! Teško vama, zemljo i more, jer je Đavo sišao k vama, silno gnjevan, znajući da ima malo vremena.” Đavo zna što je pravo i istinito a ipak… Čitaj više »

TBD
2 godine prije

Problem ovog članka je neuvažavanje svijetonazorskih pogleda već se sve temelji na materijalnom odnosno da ništa osim onoga što se može osjetiti s pet osnovnih osjetila ne postoji. To je i problem zapadne civilizacije koja je potpuno uronjena u materijalno što je uspjeh ezoterije koja vlada zapadom, dok istok nije potpuno uronjen u materijalno.

2 godine prije

Pročitah nedavno sljedeću, istinitu, priču, a da li joj je ovdje mjesto-odlučite sami.

Neki antropolog, živeći neko vrijeme u nekom primitivnom (našim mjerama mjereno) afričkom plemenu, odluči napraviti mali experiment sa plemenskom djecom.

Korpu punu slatkog voća ostavi par stotina metara daleko i kaže djeci…ko prvi dodje do korpe, voće je njegovo.
Kada je dao znak za početak “trke”, djeca se uhvate za ruke i zajedno odšetaju do korpe.
Na njegovo začudjeno pitanje “Zašto ste uradili tako, kada ste svi imali šansu da voće dobijete samo za sebe”, odgovorili su…
Kako neko od nas može biti srećan dok su ostali nesrećni?

I oni su iz primitivnog plemena, a antropolog je civilizovan?

2 godine prije

Alen postavi nekoliko postera na sličnoj temi, a za ovu bi izdvojio ovaj…

Mark
2 godine prije

Bitcoin ne postoji. To je samo jedna u nizu financijskih podvala elita ovčicama. Google, sa navodnicima: “Bitcoin is a myth and not real”. Ne nasjedajte na tu shemu.

Mark
2 godine prije

Bitcoin ne postoji. To je samo jedna u nizu financijskih podvala elita ovčicama. Guglajte, sa navodnicima: “Bitcoin is a myth and not real”. Ne nasjedajte na tu shemu.

2 godine prije

Iz dosadašnjih komentara, ne samo na ovom textu, može se primjetiti da veliki (preveliki?) broj komentatora teško prihvata sljedeći citat iz texta
“Privatne centralne banke ne odgovaraju nikome osim ideji, odnosno tvorcu ideje, Ruci.”
Naći će se milion kontraargumenata, Arhimed se dotiče nekih, jer žaba se kuha polako.
Zar nisu komunci bili kontra aristokratiji?
Komunisti kapitalistima?
Uvijek jedna grupa protiv druge…a agenda, ako se definiše ispravno, ide dalje.
U korist Tijela čiju ruku sada već jasno vidimo.
Naravno, ne svi.

abc
2 godine prije

Ukrajinka “ubijena” u Buči “uskrsnula” je rekla da je pogrešno shvaćena
lokalnih društvenih mreža odlučila je ugrabiti svoj dio hypea u produkciji pod nazivom “The Buchan Massacre”.

Na webu se pojavio još jedan dokaz da je provokacija u Buchi koncentrirana laž.
Telegram kanal “Rus Derzhavnaya” objavio je snimke računa na društvenoj mreži koju je u Rusiji zabranila izvjesna Anastasia Savchishin, koja je odlučila sudjelovati u umjetnom hypeu. Djevojka je fotografirala svoje navodno mrtvo tijelo na ulicama Buche i objavila je na webu. Sakupivši potreban broj lajkova i suznih emotikona, zaključila je da je to dovoljno i objavila još jednu objavu s opovrgavanjem svoje smrti.
Gospođa se pravdala činjenicom da je neshvaćena – kažu, življa je od svih živih, a fotografija “hipožorska” zapravo je bila potrebna strancima, kako bi se njome proželi kako treba.
Kasnije je oslobađajuća presuda nestala, ali je ukrajinska propaganda uspjela dobiti još jedan udarac u trbuh.

Samuraj
2 godine prije

Hvala na tekstu. Čovječe što volim ovaj portal, samo naprijed ljudi!

łedeno doba
2 godine prije

"Imajući pred sobom međuodnos ideje, sredstva i cilja, očekivana je karakteristična reakcija sviju koji iskreno vjeruju da se stvarnost doista može promatrati i razumjeti kroz prizmu novca ili vojno-industrijskih srazova civilizacija" ---- to je ono što sam ja nedavno ovdje rekao. Mnogi, one koje ja nazivam navijači geopolitike, misle da se sve ovo ludilo, koje doživljavamo više od 2 godine (uključujući i ovaj rat), može objasniti racionalno. Dakle kroz geopolitiku; sukobi velikh sila, borba za interese, gramzivi kapitalizam..itd..itd.. Međutim oni-kabala, elita , “ruka” ili kako god ih nazvali, oni se ne ponašaju racionalno, već iracionalno,. Dakle, oni koji još vjeruju u geopolitiku, pokušavaju njihovo iracionalno djelovanje, objasniti racionalno, sa racionalnim razlozima. I to je po meni, greška. Od početka plandemije, mi imaamo, kao nikad dosada u povijesti tako vidljivo to iracionalno djelovanje: dakle, odjednom se zbog navodne bolesti korona (koja čak i da zaista postoji, nije gora od gripe), zatvara… Čitaj više »

Sardelino
2 godine prije

Samodostatne zajednice.Imah ih puno i ne žale se.
Vlastita energija, hrana, zanati, liječenje…
vlastiti novac-može bonovi….

Može i individualno. Ako zagusti. Sa par solara, bunarom..
Na otocima još lakše.Uvijek je bilo kil liganja za litru maslinovog ulja. Tante za nante.
Za ovo su potrebni samo ljudi dobre volje.

A globalisti nek globalaju.Na kraju balade oni će se među sobom potaracat jer im je to u prirodi.

Jadranka S.
2 godine prije

Najbitnije je da spoznate sebe!

Cijeli ovaj svijet moze biti pun svijetla, a duboko u sebi zivite u mrklom mraku. Kakva je korist od svijeta punog svijetla kad u sebi nemate cak ni jedan mali plamen koji polako, veoma polako pocinje shvacati kako sve ono sto vam je dodano nakon rodenja nije vasa prava stvarnost?
Kako ti vasi djelovi budu nestajali, postajat cete svjesni golemog neba u sebi, jednako je beskrajno kao i ono vani…… jer je bivstvo uvijek u ravnotezi.
Izvanjsko i unutarnje su uvijek u skladu, uvijek u ravnotezi. Vase jastvo nije ograniceno vasim tijelom………………
U vama postoji nesto sto se ne moze unistiti, nesto besmrtno, vjecno. Bilo je s vama i prije vaseg rodenja i bit ce s vama i nakon vaseg rodenja jer ste to vi, vase bice.
Spoznati to znaci biti slobodan, slobodan od svih zatvora tijela, uma, zatvora koji postoje izvan vas.

łedeno doba
2 godine prije

vlasnici FED-a, su slijedeće obitelji, odnosno bankarske kuće: Rotschild, Rockefeller, Warburg, Lehman, Lazzard, Goldman Sachs, Kuehn Loeb i Isreal Moses Seif.

sve pripadnici bezgrešnog naroda, ne bi ste nikad pogodili kojega

kao i 4 predzadnja predsjednika FED-a:

-Paul Volcker
-Alan Greenspan
-Ben Bernanke
-Janet Yelen… (baba je sada ministrica financija u bajdenovoj vladi)

kao i svih 5 zadnjih ministara financija SAD-a:

– Henry Paulson (u Bushovoj vladi)
– Timothy Geithner (U Obaminoj vladi, 1. mandat)
– Jacob Lew (Obamina vlada, 2. mandat)
– Steven Mnuchin (Trumpova vlada)
– Janet Yellen (Bidenova vlada)

Max
2 godine prije

Znalački opis mračne budućnosti koja je dogovorena.

łedeno doba
2 godine prije

James Paul Warburg iz hazarske bankarske obitelji Warburg (suvlasnici FED-a), bio je za života financijski savjetnik predsjednika Roosevelta i visoki član CFR-a (Vijeće za vanjske odnose). 17.2.1950 on je pred američkim senatom rekao slijedeće: “Imat ćemo svjetsku vladu, da li vi to hoćete ili ne, ili putem potčinjavanja ili putem sporazuma!” (citat se može naći i na vikipediji) Richard Newton Gardner, bivši američki diplomat, savjetnik UN-a i član Trilaterale, napisao je u travnju 1974. u “Foreign Affarirs” (časopisu CFR-a), slijedeće: ” Kuću svjetskog poretka bolje je graditi odozdo prema gore, nego odozgo premo dolje:.jer, kada se radi o tome da se uništi suverenietet nacionalnih država, puno je učinkovitije, činiti sve da se ta suverenost, malo po malo, postepeno urušava, nego sprovoditi staromodni frontalni napad”… David Rockefeller (krepo 2017. u dobi od 102 godine), destljećima siva eminencija kabaline mafije, izjavio je 1991. nakon godišnjeg skupa grupe Bilderberg u Baden-Badenu u Njemačkoj ovo: “zahvaljujemo… Čitaj više »

łedeno doba
2 godine prije

Njemački mainstream tjednik Focus, objavio je na svom portalu prije 7 godina, iznenađujući članak, o postanku FED-a. iako tu nije sve rečeno, to je bilo iznenađenje za jedan mainstream mediji–jer ms mediji su to uvijek žigosali kao “teoriju zavjere”  sažetak tog članka: “Federalni sustav rezervi – kako je napravljena najveća prevara u povijesti “ Mayer Amschel Rothschild (1744-1812) rekao je: “Dajte mi kontrolu nad valutom jedne države, onda je meni svjedno tko je na vlasti”. Osnivač bankarske dinastije Rotschild, Mayer Amschel i njegov sin Nathan bili su su u 19. stoljeću najvažniji financijeri europskih država. Više od 100 godina sve do sredine 20. stoljeća, kuća Rotshild je bila najveća svjetska banka. Glavnu svjetsku valutu, dolar, ne kontrolira američka država. Monopol na tiskanje novca, količinu tog novca u opticaju i kontrolu nad kamatama drži privatna institucija. Koju je osnovao najmoćniji bankarski kartel svih vremena. To je bila ogromna prevara, koju su oni demokratski… Čitaj više »

łedeno doba
2 godine prije

2. dio članka.. FED-u …Kako dakle povezati premale rezerve banaka, da bi se velike banke štitilo od bankrota? I ako bi neka od tih banaka ipak bankrotirala, kako uvaliti vlastite gubitke stanovništvu i poresnim obaveznicima, da oni nadokande te gubitke? I kako količinu novca, (koja je bankama dozvoljena za davanje kredita) napraviti “elastičnijom”-kako su oni to nazvali, dakle ukinuti ograničenje na tu količinu? Tako da bi američka industrija opet išla na zaduživanje, da firme dakle uzimaju više kredita od banaka i da tako banke više zarađuju. Ovim velikim bankarima je bilo u cilju, da firme uzimaju više kredita, da oni mogu djeliti kredite tvrtkama, bez ograničenja i trule kredite i da tako njihove banke više zarađuju, Nakon tjedan dana, koliko su ovi bankari zasjedali na otočiću, plan je bio gotov i tako je rođena tvorevina zvana Federal Reserve. Nitko tada nije prozreo lukavost tog plana, koji će ti bankari uskoro prodati cijeloj… Čitaj više »

Primat
2 godine prije

vrlo nadahnut napis, arhimede…
ljudi, ovdje, u jos veeelikom broju ne ispustaju igracke ponudjenih premisa za drogiranjem “vlastitim” zakljucima. … dobiju kinder jaje, pa poslije 7-8 sati sastavljanja, ponosno izjave da su napravili pasa, mikija mausa ili vec neki k…. neki opet misle da postoje dobre vlade (rus, amer, kineska, hrvatska, srpska, bosanska, gradska, opcinska…).. i u potrayi za novom dozom, mahnito, zatvorenih ociju traze sisu… no uvijek posisaju onu stvar. …ovisnicki limbalni komplex. trebalo bi odrasti.

Lucija, prva
2 godine prije

“…Nekada je Staljinova Rusija haračila ukrajinskim žitnicama i ostavljala na desetke milijuna ljudi na milost i nemilost gladi, kanibalizma i smrti;”

‘Ajde, pr.donjo.

Ovakve stvari su glavni uzrok tvojih litanija.
Ne bi li provukao svoje floskule.

Partizan
2 godine prije

Hvala portalu logicno na profesionalnom novinarstvu i njegovim cijenjenim autorima ali… ☺️ Nema ali. Samo se zezam da razbijem napetost. Šta još dodati na ovaj sjajni članak i jednako tako sjajne komentare, a da ne ispadnem pretenciozno pametan? Ništa. Sve je rečeno i objašnjeno. Ostaje nam samo da čekamo rasplet. Ako preživimo!

Jomla
2 godine prije

Teks zajedno s komentarima je jako dobar!
Ali, ja i dalje imam malo drukčije mišljenje (recimo 20-30% 😀 ), a za elaboraciju sam prelijen, jbg 😀 previše pisanja…
Sve najbolje!

Boba Lazarević
2 godine prije

Arhimed bi se trebao preimenovati u Marcel Proust. To je onaj lik iz lektire kojeg je bilo nemoguće čitati. Beskrajne rečenice zbog kojih ti se učini da je vrijeme stalo, a na kraju nisi ništa pametniji.

Pera Detlic
2 godine prije

Arhimede Ruka ti se pozlatila i to ona Skrivena. Ukrajina je dogovoreno stanje tj. slijedeća faza uvod u kaos da bi se stvorio njihov red iz kaosa. Oni će nas osloboditi jer nećemo posjedovati ništa (ni sami sebe) i bit ćemo sretni. U nekoj konačnici bit ćemo toliiko sretni da ćemo htjeti umrti, a nećemo moći. Preživjeli će zavidjeti onima koji su odapeli do 6. Doze. Lp.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI