Rusija glasuje o obveznom doživotnom zatvoru za pedofile

Rusija - Dozivotna robija za pedofile
17 komentara

Izmjenama zakona otvorit će se put za doživotno zatvaranje prijestupnika

Serijski pedofili će ostatak svojih dana provesti iza rešetaka u ruskim zatvorima zbog uzastopnog zlostavljanja maloljetnika, prema nedavnim izmjenama kaznenog zakona koje su odobrili zakonodavci.

Drugo i treće čitanje zakona usvojeno je u utorak, a sadrži izmjene s ciljem povećanja odgovornosti za napad na djecu.

Predsjednik Dume Vjačeslav Volodin rekao je na Telegramu da će se “kažnjavati oni koji su ranije bili osuđeni za nasilna djela nad maloljetnicima ili počinili zločine nad dvoje ili više djece”. Doživotna kazna bit će moguća i za slučajeve otežane drugim teškim ili vrlo teškim kaznenim djelima.

“Rad će se nastaviti. Za nas je važno zaštititi djecu od zlostavljanja od onih koji mogu iskoristiti svoj položaj za takve zločine”, dodao je.

Volodin je rekao da se razgovara i o uvođenju novih okolnosti, uključujući i ako nasilje počini osoba koja živi s djetetom, kao i netko tko je odgovoran za odgoj, obrazovanje i zaštitu maloljetnika, te počinitelji koji rade u sferama obrazovanja i odgoja djece.

Navodi se da se također raspravlja o novom pristupu odsluženju kazne, slanju osuđenih pedofila na teške poslove u teškim uvjetima. “Možemo ih natjerati na rad u rudnicima na sjevernim područjima. To bi bilo mnogo teže od smrtne kazne”, rekao je Volodin.

Povjerenstvo će proučiti sve prijedloge i vratiti se na to pitanje 07. veljače.

Prema važećem zakonu, maksimalna kazna doživotnog zatvora izriče se samo ako je kazneno djelo počinila osoba koja je prethodno bila osuđena za slično djelo i prema maloljetniku mlađem od 14 godina. Revidirani zakon proširuje odgovornost na sve ponavljače koji ciljaju na maloljetnike mlađe od 18.

Zakon je prošlog mjeseca usvojen u prvom čitanju. Volodin je na društvenim mrežama napisao da je “doživotna robija pravedna mjera za izolaciju degenerika. Ne mogu se nazvati ljudima, iako su u ljudskom obliku. Nadamo se da će ova mjera zaštititi djecu, obitelji i društvo u cjelini od onih koji uzrokuju nepopravljivu štetu.”

Prijedlog zakona o doživotnom zatvoru za one koji su ranije bili osuđeni za silovanje maloljetnika podnio je državnoj Dumi u rujnu prošle godine, nakon niza zločina visokog profila diljem zemlje. Tog mjeseca, u regiji Kemerovo, ranije osuđeni pedofil Viktor Pesternikov silovao je i ubio dvije 10-godišnje učenice.

Pedofilijarusijazatvor
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 godine prije

A ljudska prava? A tolerancija prema marginalnim grupama?

So baby talk to me
2 godine prije

Ne znam u Rusiji, ali u Srbiji jedan dan zatvorenika košta poreske obveznike 50€! I sad ih treba čuvati po zatvorima dok ne crknu?! Jedino je normalno vratiti smrtnu kaznu

Max
2 godine prije

I treba tako.

Nikad robom
2 godine prije

Bravo Rusi👏🏻👏🏻👏🏻
Mada bi trebalo uvesti smrtnu
kaznu za tu gamad!!!

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

”Ako Rusija napadne Ukrajinu, Hrvatska će reagirati jasno i odlučno” – Plenković…

”Samo vas gledam, Majku vam božju…” – Tito

KobraN
2 godine prije

Slava Bogu !

pirat sa kariba
2 godine prije

samo metak ,za sve kriminalce koji bi dobili vise od 5 g za nedjela ,znaci cim mu zakonom dolazi kazna veca od 5 g ,,,automatski metak ,sav veliki kriminal bi u danu nestao

Khmkhm
2 godine prije

Jedini lijek za njih je trajno odstranjivanje iz drustva ili kemijska kastracija. Ako izadu iz zatvora, gori su nego prije. Zlostavljana djeca su za cijeli zivot ostecena, a jedan pedo moze stotine djece tako upropastiti tako da je dozivotni zatvor najmanje sta se za drustvo moze uciniti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI