Rusija i SAD na ivici ‘otvorenog oružanog sukoba’

Sergej Rjabkov
22 komentara

Nakon nedavnog incidenta dronom u Kremlju, koji je Moskva nazvala pokušajem Ukrajine da ubije predsjednika Vladimira Putina koji podržavaju SAD, SAD i Rusija su na ivici međusobnog sukoba, rekao je visoki ruski diplomata.

„Radimo na sprečavanju pada naših odnosa sa SAD u ponor otvorenog oružanog sukoba“, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov u televizijskom intervjuu u petak. “Već smo na ivici ovog ponora.”

Rjabkov je zvaničnike u Vašingtonu opisao kao „protivnike“ i „neprijatelje“ Rusije zbog, kako je rekao, rusofobične politike koja se vodi uprkos rizicima.

“Ljutnja i mržnja prema Rusiji s kojom Washington djeluje u situaciji u kojoj iskreno treba da razmišlja o vlastitoj sigurnosti je neobjašnjiva”, rekao je.

U ovom trenutku, “nikakva prava diplomatija” u vezi sa ukrajinskim sukobom nije moguća između dva naroda, jer su se SAD “kladile na dalju eskalaciju”, kaže Rjabkov.

SAD su dugo bile direktni učesnik u sukobu i dugo su vodile otvoreni hibridni rat protiv moje nacije.
Zamjenik ministra vanjskih poslova rekao je da Washington ima tendenciju da odbaci izjave ruskih zvaničnika, pozivajući se na primjedbe državnog sekretara Antonija Blinkena u vezi sa tvrdnjom Rusije da Ukrajina stoji iza napada dronom na Kremlj.

„Uzeo bih sve što dolazi iz Kremlja sa veoma velikom posudom soli“, rekao je Blinken za Washington Post.

“Ostavljamo Ukrajini da odluči kako će se braniti”, dodao je. Kijev negira da je umiješan u napad na Kremlj.

Američka vlada tretira “sve signale koji dolaze iz Moskve kao element kampanje dezinformacija”, rekao je Rjabkov. U međuvremenu, Rusija je “bukvalno spremna da koristi sva sredstva koja joj stoje na raspolaganju” da odvrati prijetnje svojoj sigurnosti i sigurnosti svog rukovodstva, dodao je on.

On je također ponovio ruske tvrdnje da Washington dijeli odgovornost sa Kijevom za incident, što SAD poriču. Njihove izjave o neumiješanosti “nikoga ne uvjeravaju” i podsjećaju na “kako su pokušali da nas prilično okrive za bombardovanje Sjevernog toka”, rekao je Rjabkov.

RjabkovrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Unit
11 mjeseci prije

Pravo je cudo kako jos treci vruci rat nije poceo, toliko ljudi I politicara u Europi se tome raduje. Da ovo netko radi Americi sto se radi Rusiji rat bi odavno poceo.

Jure
11 mjeseci prije

USA su bili iza neuspjelog atentata na ruskog predsjedniku Putina.

C.F.
11 mjeseci prije

Da zele medusobno ratovat to bi vec napravile.
Dijele zajednicku granicu.

Max
11 mjeseci prije

Nažalost to je točno.

goran
11 mjeseci prije

a što vi rusi ne pošaljete iz mexika jedan do dva drona na washington to jest bidenu na onu usranu glavu pa da vidimo kako če ameri reagirati na svoje susjede?
ionako su objavili rat narkokartelima tako da se ne morate brinuti da če vas okrivit

Yugo45neregistrovan
11 mjeseci prije

Pribranost i mudrost Rusije i Rusiji prijateljskih zemalja drži još uvijek svijet koliko toliko mirnim,s toga i ovakva strategija u Ukrajini,Rusija gradi bukvalno fizički ZID prema Zapadu i nepokidive veze prema istoku,Rusija i Rusiji prijateljske zemlje imaju budućnost i samo se nadam da će Balkan biti sa strane zida sa Rusijom i njenim prijateljima i ako nismo ama baš ničim zaslužili da budemo u tom društvu

Dux
11 mjeseci prije

Dolar lagano propada, EU na koljenima, jedini izlaz im je svjetski rat….a kakva su stoka i pokrenut će ga.

Zorule
11 mjeseci prije

Gonzalo Lira opet pritvoren

11 mjeseci prije

nije to pokusaj ubojstva nego uznemiravanje, mozda isprobavanje. svatko je svjestan da dron koji bezveze leti ne moze pasti bas na putina.

Zvone
11 mjeseci prije

Nema smisla o tome pričati ali od 2014 do početka rata sam više puta napisao kako si Rusija sa čekanjem stvara jakog neprijatelja.

Ivan
11 mjeseci prije

Posaljite nekog sposobnog agenta ili spavaca da likvidira Bidena i napravi cistku u americkom trulom vrhu. Pomogli bi i Americi i Ukrajini da se rijesi zla..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI