Rusija izjavljuje kako će na masovno raspoređivanje NATO snaga na svojoj granici odgovoriti istom mjerom

Ruska vojska
40 komentara

Rusija je poduzela korake da odgovori na “prijetnju vojnom aktivnošću NATO-a” na svojoj granici, izvijestio je ruski ministar obrane Sergej Šojgu 13. travnja. Ova deklaracija dolazi u okviru jačanja vojnih kapaciteta Saveza na ruskim granicama.

Moskva je najavila da reagira na masovno raspoređivanje NATO snaga na ruskoj granici. Prema ruskom ministru obrane, ovo je reakcija na vojnu aktivnost Saveza koja prijeti Rusiji.

“U tri tjedna dvije su vojske i tri zrakoplovne jedinice uspješno raspoređene u neposrednoj blizini zapadne granice Rusije u područjima u kojima su se odvijale vojne vježbe”, rekao je Sergej Šojgu na sastanku u Severomorsku, u regiji Rusije Arhangelsk.

Ministar obrane govorio je o ukupno 40.000 vojnog osoblja i 15.000 vojnih naoružanja i opreme NATO-a, uključujući strateško zrakoplovstvo, koje će biti raspoređeno blizu ruskog teritorija.

“Trenutno se američke trupe premještaju s kopnenih područja Sjeverne Amerike preko Atlantika u Europu. Trupe u Europi kreću se prema ruskim granicama. Glavne snage koncentrirane su u regiji Crnog mora i Baltika”, rekao je Choigou.

Doista, 9. travnja, američki vojni dužnosnik izvijestio je CNN da američka mornarica planira novo raspoređivanje brodova u Crnom moru za potporu Ukrajini, potpomognut izviđačkim zrakoplovima za nadzor ruskih trupa na Krimu.

“Ako se išta promijeni, bit ćemo spremni odgovoriti”, objasnio je.

Ojačana prisutnost Saveza

Krajem ožujka NATO je izveo vježbe Sea Shield-21 u Crnom moru, u blizini ruskih granica, pod zapovjedništvom Rumunjske uz bugarsko, grčko, španjolsko, nizozemsko, poljsko, američko i tursko sudjelovanje.

Ovo jačanje prisutnosti Saveza u regiji glavni tajnik organizacije Jens Stoltenberg opisao je kao “jasan signal” Moskvi.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov također je rekao da kretanje ruskih trupa unutar zemlje nije ničija stvar, dodajući da Moskva poduzima samo potrebne obrambene mjere.

GranicaNATOrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Malimali
3 godine prije

“U tri tjedna dvije su vojske i tri zrakoplovne jedinice uspješno raspoređene…

Zapravo dvije armije, u pitanju je formacijski pojam. Ruska vojska je organizirana u 4 distrikta sa 2 armije u centralnom, 5 armija u istočnom i po 3 u zapadnom i južnom distriktu.

dfnvaesfvnaewfvawouf
3 godine prije

Sergej i ostali oko Nosferatua ne spominju više partnere dobili zapovjed od varana da pojačaju retoriku da ruse mogu uvesti u rat gdje će ih pobiti 100 gore nego u cvaj bebenu zvanom rođenje.

Gost povremeni
3 godine prije

Iritantno suzdržani Rusi! Ali i shvaćam…

3 godine prije zadnji put uredio Gost povremeni
tadija
3 godine prije

Pa nigdje nismo čitali da je NATO rasporedio svoje snage na ukrainskoj granici.

Max
3 godine prije

Logićan potez Rusije koji je urodio plodom. Čini se da su Ameri odustali od dolaska u Crno More. Bit će togs još ako se nastavi ovako. Jer NATO stalno daje ultimatume dovlači snage a Ukrajinu koristi protiv Rusije i spreman ju je namjerno žrtvovati da bi izazvao Rusijiu i prikazao je agresorom. Takva strategija može dovesti i do 3 svjetskog rata ali neće. To bi bio rat do poslijedneg Ukrajinca . Ali Rusije prati zbivanja i odgovara pravodobno i mudro na sve NATOVE poteze.

hiber
3 godine prije

Lakrdija. Čisto odvraćanje pažnje sa Sjevernog toka 2. Treba im još mjesec dana da manji ruski brod postavi danski dio i mjesec i pol za njemački dio. Paralelno će veći ruski brod postaviti dionicu u međunarodnim vodama gospodarskog danskoj pojasa. Mi bi sad morali povjerovati da NATO i Rusija razmještaju nekakve armije, a da Danska i Njemacka, obje članice NATO mirno promatraju postavljanje cjevovoda kompanije koja je u vlasništvu države suprostavljene strane. Dakle, Rusima veću štetu može napraviti jedan policijski danski ili njemački brod sa dva policajca sa elektrošokerima, nego sve armije NATO zajedno.

davor3
3 godine prije

Ruski senator Andrej Klimov je rekao….da je prošle godine oko 700.000 američkih dolara dodijeljeno za bespovratna sredstva koja se izravno tiču ​​samo ruske omladine putem američke Nacionalne zaklade za demokraciju, koju je Rusija proglasila “nepoželjnom organizacijom”. “Ovaj novac ide za potporu političkim aktivnostima, organizaciju treninga za aktiviste i stvaranje stabilnih mrežnih veza među njima”, naglasio je. “Napominjem da je ovo samo jedan od brojnih financijskih tokova koji se izdašno opskrbljuju iz državne blagajne Sjedinjenih Država i drugih zemalja NATO-a”, istaknuo je senator.

3 godine prije zadnji put uredio davor3
Alen
3 godine prije

Lakrdija , nisu mi jasni Rusi , bezveze pružaju priliku americi da izigrava nekakvog uber gazdu , ok imponira to i rusiju ,eto oni su ti koje čak i amerika treba nešto pitati ,svijet gleda kako se obe nacije šepure , sad šta je svrha ivog PR cirkusa ?

A subi ,da čujem koju interesantnu..

gigi pinna
3 godine prije

Sankcijama rasturaju Rusiju – ono što Kini ne mogu. Nisu u Pentagonu ludi da idu u direktni sukob sa Moskvom. Izazivaju Iran misleći da je lakša meta – gotovo svakodnevne diverzije i atentati, neukidanje sankcija… samo tjeraju Iran u dodatno obogaćivanje urana, što će biti izlika za agresiju. Samo često se zna dogoditi da tjeraš lisicu, a istjeraš vuka.

o-oiyt
3 godine prije

Ruska vlada je javila da ce Kerch Tjesnac biti zatvoren do Oktobra.
S ovim ruska strana pokaziva Ukrajini da Rusija ima jos oruzja u svom arsenalu i bez Crvene Armije.
Da nisu dirali u Kijevu medu jos bi uvijek plovili brodovi u luku Mariupol.

Dakle, slijedi sest mjeseci blokade ukrajinske obale u azovskom moru.

Slijedeci korak ce biti puno uzimanje tog dijela mora.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI