Rusija je spremna za konfrontaciju sa NATO-om

Putin i NATO
176 komentara

Rusija je “uvijek spremna za svaki scenario”, rekao je predsjednik Vladimir Putin novinarima u subotu, komentirajući potencijalnu direktnu konfrontaciju između ruske i NATO vojske. Predsjednik je odgovarao na pitanje o nedavnim sudarima ruskih i američkih aviona u Siriji.

“Niko to ne želi”, dodao je predsjednik, ukazujući na postojeće linije sprječavanja sukoba koje omogućavaju ruskim i američkim oficirima da direktno razgovaraju o “bilo kojoj kriznoj situaciji”. Činjenica da ove linije i dalje funkcionišu pokazuje da nijedna strana nije zainteresovana za sukob, dodao je on. „Ako neko to želi – a to nismo mi – onda smo spremni“, dodao je Putin.

Ruska vojska je od početka 2023. prijavila ukupno 23 opasna incidenta koji su uključivali ruske avione i one koalicije predvođene SAD, rekao je admiral Oleg Gurinov, šef ruskog centra za pomirenje za Siriju. Najviše incidenata dogodilo se u julu, dodao je on.

U 11 slučajeva ruski piloti su zabilježili da su gađani zapadnim sistemima za ciljanje aviona. Takve akcije koalicije predvođene SAD dovele su do automatskog angažovanja odbrambenih sistema na brodu, zbog čega su ruski avioni ispalili mamce, rekao je admiral novinarima.

Moskva je takođe više puta upozoravala Vašington i njegove saveznike na rizike potencijalnog direktnog sukoba između Rusije i NATO-a, posebno usred sukoba koji je u toku u Ukrajini. Nastavak isporuke oružja Kijevu sa Zapada samo produžava neprijateljstva i čini da se njegove zapadne pristalice još dublje uključe u sukob, rekla je Rusija.

NATOPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
176 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

Jeli i obratno 😁 … Oooooj junaci 🤣

MarioS
9 mjeseci prije

Kome je važnija Rusija ili NATO nego on sam tome je propast zagarantirana.

Toni
9 mjeseci prije

Šta se ovaj javlja svaka dva dana …. Nešto zuji po moskvi… Mostovi se raspadaju… Ajde putko lovi rake govnare

Starlight
9 mjeseci prije

Rusija je spremma za konfrontaciju sa NATO, do koje ako i dodje, vodice je Cionisticki centralni bankari koji su privatizovali funkcije tzv. gojimskih vlada. Kontrolisani ratovi i revolucije, sa ostalim “specijalitetima” iz iste kuhinje su im neophodni za nametanje jedne Svjetske tehnokratske vlade svim nacijama. “Evolucija događaja u Rusiji je pokazala da je Putinova administracija običan sprovodilac naredbi „Ruske plutokratije”. Pod sadašnjim režimom zemlja bi se bez preterivanja mogla nazvati „ksenokratija” (vladavina stranaca). I, kao u svim kapitalističkim zemljama, ekonomski faktor je potčinio politički faktor, tako da su državnici postali obični pioni kapitala. Lažna pandemija 2020. je bez ikakve sumnje potvrdila da je Rusija, slično Kini i ostalim BRIKS državama, potčinjena jednom komandnom centru. Svetska vlada iz senke nameće obavezujuće direktive svim državama kroz svoje komandne centre, kao što su WHO i GAVI. Globalni genocid, uništavanje svetske ekonomije, vakcinacijski atentati, nametanje maski i međusobnih distanci, „lokdauni” i samoizolacija – te… Čitaj više »

hiber
9 mjeseci prije

Globalni trend zamjene slobode za sigurnost, uvijek završava gubitkom i slobode i sigurnosti. Rusija je vodeća zemlja u tom trendu ciji je uzrok gospodarski kolaps. Najbolji primjer je otužni susret Afrika-Rusija koji je vise sličio pogrebnim karminama a ne gospodarskom forumu. Afrikanci dosli pokojniku izraziti sučut a usput dobili šaku prosa i najeli se pršuta i sira. Danas u Afriku Rusija moze izvesti samo plaćenike, a iz Afrike nema sto uvesti. Kolika je katastrofa najbolje pokazuje trgovački promet od 2020-2022. Europa povecala trgovački promet sa 240 na 410 milijardi dolara, Kina sa 150 na 220, USA sa 40 na 70, Turska sa 23 na 33, a Rusija pala sa 14 na 10. Potpuna katastrofa. Dakle, ostaje jedino rasplet ove sulude predstave Wagner-Prigožin-Lukašenka-Prebacivanje nuklearnog oružja u Bjelorusiju. Dakle, cekamo odgovor da li ce patrijarsi truplo pokopati u zemlju ili spaliti na lomači?

držndaj
9 mjeseci prije

A joj koja vjest bog te mazooo…

9 mjeseci prije

Da krečim ili ne , pitanje je sad..

eks
9 mjeseci prije

NATO oružane snage Ukrajine su već u ratu sa Rusijom. One su pred potpunim uništenjem, pa USA-NATO psihopate moraju ubacivati novo meso. Ima dobrovoljnih kretena – Poljaka i baltičkih isprdaka Litvanaca , koji će ginuti za interese američkih oligarha, Pentagona i CIA zločinaca. USA-NATO je svetsko zlo .

plemeniti
9 mjeseci prije

Ponizio i unazadio Rusiju, zemlju velike kulture i znanosti, upravlja kao njegov brat iz S.Koreje. Malo bi još ratovao??? S čim, ni u ukrajni vam ne “cveta cveće”

Ivek
9 mjeseci prije

Nema razlike između eu, rusije ili usa jer svatko tko cjepi djecu su masivni ubojice.

Botox unistava Libido
9 mjeseci prije

24.2.2022: Rusija ima crvene linije. 30.7.2023. Napadnut centar Moskve

Magefun
9 mjeseci prije

NATO je odpočetka u sukobu…tako d ne vidim čemu sad ta izjava? NATO je također već teška pušiona, a koliko se čuje po EU više se oko sankcija ne mogu složiti, jer kuže da su već zajebali se generalno, ustvari USA ih zajebala generalno…a protiv Rusije se mogu jebati…jer recimo Turska koja je isto vele vojna sila je saveznica NATO pakta, a oni su već davnih dana rekli da neće napasti prijatelje Ruse, tako da sam savez NATO jedino tko bi se usudio( makar nema šanse) su napuhani SADe…koja to saveznica NATO iz Europe se bude usudila svoje vojnike poslati na Rusiju? Nema od toga ništa! Čak i Francuska počela razmatrati da uđe u BRICS…pa nisu ludi da se sami unište ili da dopuste tamo onim napuhancima sa Zapada da ih unište, Francuzi su pametna država. Malo se SAD zajebo…

Amater
9 mjeseci prije

Rusija i NATO već ratuju …

Don
9 mjeseci prije

Pitam se, ko će prvi upotrijebiti atomsku. Rusi. Preventivno. Ili Zapad da sačuva demokratiju.
Nešto razmišljam; svi oni silni momci-migranti su regrutovana vojska, većina vojno običena. Zapad misli da je njihova, Rusija da će u najmanju ruku biti neutralna a oni slušaju “Vođu” , ni istočnog ni zapadnog i čekaju priliku.
Nešto mislim; oni bi mogli biti najjača i najefikasnija “evropska” armija. Ne bih volio stati im na put.

Mrdomir
9 mjeseci prije

Nema brige. Amerikanci napadaju samo slabe države, koje ne mogu da se brane. Ne usuđuje se ta gamad ni malenu Sjevernu Koreju da napadne.

Mrdomir
9 mjeseci prije

Religija je mentalna droga za ovce bez mozga.

Koja
9 mjeseci prije

Gorki list ja upravo! Sam “spašen”?

Mrdomir
9 mjeseci prije

 BLEJI…..BLEJI…..

Max
9 mjeseci prije

Rusija se za to sprema godinama, Ima nova oružja i zauzela je strateške pozicije.

Njokar
9 mjeseci prije

Kad jedna „specijalna vojna operacija“ traje već 520 dana („a završit i ne zna se kad će!“), kad su Rusi zauzeli skoro sve ono što je rusko, osim još nekih dijelova (te se ukopali, „ušančili“ i ne misle dalje?), a Ukrajinci, koji su navodno „desetkovani“ i dalje ugrožavaju i Moskvu i Kurski i druge dijelove Rusije (a Novorusije posebice), onda se zaista postavlja pitanje, kad ćeš ti i misliš li ti skoro, Vladimire Vladimiroviću, to završit?!
Svjesni smo toga što sav „kolektivni zapad“ pomaže Ukre, razumijemo kako treba isprobati i nova ruska oružja i sustave, shvaćamo da ne treba puno „derat“ ni po ukrajinskim civilima i potrebitoj infrastrukturi, ali nam je puna kapa čekanja po zračnim lukama i izvanrednog stanja!
Dokle? Ipak se oduljilo. Ili je to i naše, sada rusko „novonormalno“?

Malcom
9 mjeseci prije

Ne vrijedjaj Lucifera, On nema veze sa Sotonom

vanja
9 mjeseci prije

Spremna na rečima.Rusija je uz sve mane zapada inferiorna.Nije moralo tako da bude,ali ruski reakcionari su izabrali put pljačke i ličnog bogaćenja na račun uništavanja svega što je Rusija postigla u vreme SSSR.

Mrdomir
9 mjeseci prije

Da je bog svemoguć, izliječio bi te od te tvoje šizofrenije, ludače religiozni.

Oksimoron
9 mjeseci prije

Bog, dobar, sveznajuci, svemoguci, dopusta da male bebe umiru od gladi

Гавран
9 mjeseci prije

Savjetnik Svjetskog ekonomskog foruma Yuval Noah Harari kaže da naučnici i viši ešalon vladajuće klase širom svijeta pripremaju “tehnološku Noinu arku” kako bi se zaštitili od nadolazećeg globalnog kolapsa i katastrofe. WinePress je ranije izvještavao o nekim Hararijevim izjavama, posljednja gdje je Harari priznao u TED govoru da ‘im’ ne treba većinu sadašnje populacije, nazivajući ih “beskorisnim”. VIDI: Najbolji savjetnik WEF-a Yuval Harai otvoreno kaže da nam „ne treba velika većina stanovništva“ i da radimo na tome da se riješimo „beskorisnih“ ljudi. Prošlog mjeseca u intervjuu za Warwicks Economic Summit, Harari je objasnio da kada se “beskorisne” klase ljudi na kraju uklone, ove elite će tražiti da se zaštite i sakriju od nadolazećeg haosa.

Bučni navijači koji misle da će se tako dokopati potpalublja Titanika ili makar konopaca, da se prisete Avganistana.

NikPraskanjemu
9 mjeseci prije

Nuke rat krajem ove godine!

2i2su22
9 mjeseci prije

Rusija je vidim po Putinovim izjavama spremna i za šamarčinu po drugom obrazu.🤣

Krle
9 mjeseci prije

Da Rusija nije spremna ne bi ni počinjala SVO. Uobičajeno je da SAD preko NATO-a odmah izvodi operaciju zaštite ljudskih prava i očuvanja “demokratije” u “napadnutim” državama te trajno raspoređuje kapacitete za očuvanje iste. Da su smjeli, tako bi sad postupili. Ovaj put su se odlučili podržati Ukrajinu bez direktnog učešća. Smatrali su da će ostrašćenost Ukrajinaca, superiorno zapadno oružje, genijalnost nato stratega u sprezi sa ekonomskim sankcijama biti dovoljno da uništi Rusiju, ili bar potisne i istjera sa Krima. To bi im omogućilo potpunu kontrolu Crnog mora i odličnu poziciju za buduće akcije protiv Rusije. Naravno, same članice nisu spremne za direktan sukob i rat takvih razmjera s protivnikom kao što je Rusija. Putin se opet igra s njima i svima je jasno da je NATO sve manje spreman za bilo kakav ozbiljan sukob. Imaju mogućnost nastaviti s guranjem Ukrajine ustaljenim procedurama – naoružavanje, primirje, naoružavanje, …, i čekati… Čitaj više »

Blato
9 mjeseci prije

Zasto psihicki nestabilnim ludima dajete prostora? Potjerati ce vam normalne takvi.

Ziv je Geza
9 mjeseci prije

Bio sam u JNA 1989godine,kapetan koji je naprasno dobio prekomandu odrzao je govor i zaplakao, kao regrutu bilo mi je cudno da jedan kapetan zaplace zbog tako banalne stvari.
Ubrzo nakon toga postalo mi je jasno zasto place,naime on znao je ono sto mi vojnici nismo znali, znao je da cemo jos u ovoj klasi ginuti na zgaristu Jugoslavije.

Putina sam vidio da guta knedle i skriva suze dok je drzao govor u Sevastopolju, protutnjala mi je kroz glavu slika kapetana JNA i rekao sam uskoro krece rat,sto se ubrzo i dogodilo.

Ta dva slucaja su naizgled nepovezana ali u svojoj sustini su indenticna, i jedan i drugi navjestila su rat, razlika je u tome sto je kapetan JNA drzao govor ispred regruta vec poluraspadnute drzave a Putin ispred nuklearnih podmornica, zbog togame je ovih potonjih suza jako strah.

gargamel.
9 mjeseci prije

Rusija bila ili ne bila spremna, uvijek ce biti kost u grlu, koju anglosaksonska gamad ,nece moci progutati.Nadam se da ce se ovog puta konacno zadaviti.

BanOvan
9 mjeseci prije

Aj’ lulu ne zahebaji više.
Dobili ste od Zelembaća crnog Džizisa i sada kulirajte.

Lucija, prva
9 mjeseci prije

Putin:

“„До данас смо Африци отписали 23 МИЛИЈАРДЕ ДОЛАРА ДУГОВА.
На последње захтеве афричких земаља, издвојићемо још преко 90 милиона долара“

“„Ми, нагласио је, намеравамо да бранимо свој суверенитет и право на сопствени пут развоја.
Русију и Африку уједињује урођена жеља да се одбране истински суверенитет и право на сопствени, оригинални пут развоја“.

        Путин је открио да је Русија закључила споразуме о војно-техничкој сарадњи са више од 40 афричких земаља.
Додао је да Руска Федерација развија партнерство са афричким државама у војној и војно-техничкој области ради јачања одбрамбене способности земаља „црног континента“.

Lucija, prva
9 mjeseci prije

Sergej Makarov, filozof

Izvozni resursi Rusije:

 1. Ресурс силе. Русија га има – ситуација у Сирији и са Вагнером је то свима показала. У Африци су одувек били потребни ресурси силе.

        А сада је у свету ресурс моћи све потребнији због колапса међународног права.

        2. Ресурс суверенитета. Русија је главни извозник суверенитета у свету. Русија испоручује суверенитет заједно са оружјем, заједно са С-300, заједно са нафтом и гасом. Русија такође увек подржава принцип суверенитета”. fakti

Lucija, prva
9 mjeseci prije

Bolje pazi što pišeš… 😄

Po kurč.ini?

Lucija, prva
9 mjeseci prije

Tebe je već vrag odnio, trolčino.
Pa zazivaš drugog trola.

Evo, ja se nadam da će te još malo odnijeti.
Par puta si se provalio, pa znamo gdje su tvoje simpatije.

Lucija, prva
9 mjeseci prije

Viđe ovo: “Rostislav Karandejev imenovan je vršiteljem dužnosti ukrajinskog ministra kulture nakon što je njegov prethodnik podnio ostavku na to mjesto.” —— Tko je Ukrajinski biznismen Rostislav Karandejev, koji je najavio da će na Cetinju za nekoliko mjeseci otvoriti fabriku čokolade, tim biznisom počeo je da se bavi prije deset godina u svojoj državi. Karandejev je, naime, bivši političar koji je obavljao različite dužnosti u državnoj i administraciji prijestonice Ukrajine – Kijevu. Bio je poslanik Kijevskog gradskog vijeća u nekoliko saziva, a jedno vrijeme i predsjednik partije “Mlada Ukrajina”. Od 2008. do 2010. bio je zamjenik ministra za porodicu omladinu i sport…btw, to je i Potrošenkov biznis… “Otkada se povukao sa te pozicije, gotovo u tamošnjim medijima da nema informacija o njemu. Na zvaničnoj internet stranici firme “Čokolino” čiji je direktor Karandejev, koja je otvorena 2003. godine, osim detaljnih objašnjenja na koji način i koje sve proizvode nude, kao i… Čitaj više »

Lucija, prva
9 mjeseci prije

Nedjelja, Dan mornarice.
Osnovao je Petar veliki.
Proslava i parada u Sankt Petersburg u i Kronšdatu.

Putin:

“Нагласио је да Русија јача своју ратну морнарицу која ће и ове године добити 30 бродова различитих класа. И додао:

„Ове године обележавамо 320 година Балтичке флоте, 290 година Северне флоте и 240 година Црноморске флоте. Свака од њих има своју славну историју. Заједно са Пацифичком флотом и Каспијском флотилом, оне чине неуништиво упориште одбрамбених способности земље“.

У паради је учествовало 45 бродова, великих чамаца и подморница и око 3.000 војника.”

Malo. Svi su raspoređeni.

Lucija, prva
9 mjeseci prije

“Biden bi mogao započeti ‘Treći svjetski rat’ – Oliver Stone. Američki predsjednik Joe Biden slijedi “samoubilački” kurs u Ukrajini i mogao bi “glupo uvući SAD u sukob” s Rusijom, rekao je poznati redatelj Oliver Stone tijekom nedavnog pojavljivanja u podcastu. Govoreći u epizodi podcasta ‘Stay Free’ britanskog komentatora Russella Branda objavljenoj u petak, Stone je za sukob u Ukrajini okrivio “neokonzervativni pokret koji je započeo rat u Iraku”, a koji još uvijek zauzimaju istaknute pozicije u Bidenovoj vladi. ” Biden je stari ” Hladni ratnik” i stvarno mrzi stari Sovjetski Savez koji brka s Ruskom Federacijom, koja nije komunistička,”… Stone je nastavio: “Čini se da nas glupo uvlači u sukob s moćnom silom koja neće stati. To su ruske granice. To je njihov svijet. Ovo je NATO koji ide u Ukrajinu. Ovo je sasvim druga priča.” Stone je otkrio da je glasao za Bidena 2020. godine, što sada smatra “pogreškom”.… Čitaj više »

Buničar
9 mjeseci prije

Znaci sve manje je upitno hoce li a sve bitnije je kada ce zapoceti amagedon. Koliko se nasa vrsta pokazala glupom i dugo smo trajali

Lucija, prva
9 mjeseci prije

Gle, gle. Ima Wagnera više nego se misli…

“Kako podseća američka agencija, Vagner već ima bezbednosne veze sa dve bivše francuske kolonije, Centralnoafričkom Republikom i Malijem, nakon sporova koji su doveli do proterivanja francuskih i međunarodnih snaga koje se bore protiv džihadista u regionu Sahela.

Privatna vojna kompanija je razgovarala sa vojnim vladarima u Burkini Faso koji su takođe proterali francuske trupe i poslala mali kontingent u Demokratsku Republiku Kongo da ponudi obuku i pomoć snagama koje se bore protiv pobunjenika.

Zapadni zvaničnici kažu da je razvoj događaja u Nigeru veoma loša vest za Francusku, pošto je Bazum viđen kao ključni saveznik u grupi od pet sahelskih država.
Francuski predsednik Emanuel Makron danas je oštro osudio vojno preuzimanje vlasti u Nigeru i rekao da predstavlja pretnju za ceo region.”
🙂🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI