Rusija mora da se odrekne svog nuklearnog oružja

Nuklearni udar
41 komentar

Dok predsjednik Vladimir Zelenski gura naprijed sa svojom takozvanom „formulom mira“, koju je Kremlj odbacio kao „apsurdnu“, ukrajinski zvaničnici nastavljaju da predlažu dodatne odredbe i uslove.

Sukob u Ukrajini može se završiti samo “potpunim oslobođenjem” i “obnovom njenih granica iz 1991.”, rekao je zamjenik kijevskog ministra odbrane Ivan Gavrilyuk za list Der Tagesspiegel prošle sedmice. Tek tada Moskva i prokijevska “koalicija” mogu  potpisati dokument o “stvaranju preventivnih mehanizama tako da Rusija nikada neće razmišljati o još jednom ratu protiv Ukrajine ili bilo koje zemlje u budućnosti”.

“Ovaj dokument mora uključivati ​​rusko odricanje od nuklearnog oružja, jer predstavlja prijetnju svijetu”, tvrdi Gavrilyuk.

Viši savjetnik ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog, Mihail Podoliak, iznio je sličnu ideju, tvrdeći da bi pregovori trebali biti održani tek kada Moskva „pretrpi globalni poraz“, ili u najmanju ruku niz „taktičkih poraza“ i „unutrašnjih poraza“ . nemiri” koji bi ugrozili političku stabilnost u Rusiji i natjerali je da “dobrovoljno odustane od nuklearnog oružja”.

„Šta je globalni poraz? Ruska Federacija više neće moći dominirati… neće moći koristiti svoje pravo veta u Vijeću sigurnosti UN-a”, objasnio je Podoliak. “Tada su mogući uvjeti za nuklearno oružje, i za broj nosača nuklearnog oružja, uključujući projektile određenog dometa, i za prekogranične tampon zone, itd.”

Tokom Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, Zelenski je još jednom pokušao promovirati svoju takozvanu ‘ formulu mira ‘, koja između ostalog predlaže da Rusija plati reparacije, preda svoje zvaničnike pred sudom za ratne zločine i obnovi granice Ukrajine iz 1991. godine. Kremlj je to ranije odbacio kao “apsurdan”, a ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nazvao ga je reklamnim potezom i “plodom bolesne mašte”.

Moskva insistira da nikada nije zatvorila vrata za pregovore, ali je to učinio sam Kijev, i sada snosi punu odgovornost za situaciju u kojoj se nalazi, rekao je prošle sedmice ruski predsjednik Vladimir Putin. Putin je napomenuo da je šef ukrajinskog pregovaračkog tima nedavno priznao da je Kijev u jednom trenutku bio spreman da postigne sporazum s Moskvom – prije nego što ih je tadašnji britanski premijer Boris Johnson uvjerio da nastave borbu.

“Zar nisu idioti?” upitao je Putin i dodao da bi, da je Ukrajina jednostavno ignorisala Džonsona, nasilje već odavno moglo da bude završeno. “Ovo samo još jednom dokazuje da oni nisu nezavisni ljudi.”

Čak je i bivši ukrajinski vrhunski spin doktor, Aleksej Arestovič, nedavno priznao da je Kijev imao priliku da se pomiri na pregovorima u Istanbulu 2022., ali je „nešto“ promenilo mišljenje Zelenskog, i malo je verovatno da će Moskva Kijevu ikada više ponuditi tako povoljne uslove.

Nuklearno oružjerusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

I da ljepo sebe preda nosatoj bandi strvinara … Jest za vas Rad Oslobađa – ultimativno rješenje ! Plus – sterilizacija !

tihobl
3 mjeseci prije

Ne samo Rusija, vec i Kina i Koreja, a narocioto Bjelorusija.
Samo demokratske vlasti trebaju imati nuklearno, hemijsko i biolosko oruzje.
Zamislite samo da Jemen ima atomsku bombu, pa niko ga nebi mogao bombardovati. Ili tek onaj Asad koji nece da ode sa vlasti ikao mu je poruceno prije 12 godina.

FIFY
3 mjeseci prije

Lijepo je sanjati….L.p.

M.r H.F
3 mjeseci prije

Vi ste stvarno luđaci čija da je to ideja to je kao da kažete Americi da se odrekne 2 amandmana i nuklearnog oružja !!! E Zelenski stvarno si upitne inteligencije , iteligencija sobne temperature!?!?

tuf
3 mjeseci prije

Ovo nisu ukrajinski nego američki zahtjevi. U Ukrajini samo sjede glasnogovornici.

Jasno
3 mjeseci prije

Je li ovo neka zafrkancija ?

3 mjeseci prije

Godina 2030, konferencija za štampu Zelenskog i njegove vlade u izbeglištvu iz Pentagrama:

Zelenski: “Sukob u Ukrajini može se završiti samo “potpunim oslobođenjem”, “obnovom njenih granica iz 1991. i odricanjem Rusije od nuklearnog arsenala”

Novinar: “Ali gospodine Zelenski, sukob u Ukrajini je završen pre pola decenije.”

Zelenski: “Varate se, dok je ove vlade otpor i dalje traje. Uz pregrupisanje snaga i pravo oružje, za godinu dana ćemo biti u Moskvi.”

Novinar: “A zbog čega boravite u Pentagramu?”

Zelenski: “Zato da ne bi sutra osvanuli u Moskvi.”

nastran
3 mjeseci prije

suludo..bolesno

duki
3 mjeseci prije

I dalje ovi idioti u Kijevu šmrču nenormalne količine droge !

IL Partigano
3 mjeseci prije

Ukrajina i njeni NATO sponzori se ponasaju kao da su vec rat dobili.
Ukrajina je napravila 10 tocaka za mir

1-Rusija se mora povuci na granice iz 1991
2-Rusima se mora suditi za ratne zlocine a Ukrajina ce ih izabrati.
3-Rusija mora isplatiti vojnu odstetu i to ce Ukrajina odrediti koliko.
4- Rusija se mora odreci nuklearnog oruzja

Ne znam koje su druge tocke.

Rusija je bila porazena u krimskom ratu 1854.
Rat je zapoceo izmedju Rusa i Turaka.
Turci su bili na putu da budu porazeni i onda je tzv. zapad uskocio da spasi Tursku i da se Rusija porazi.
Pariska konferencija 1856 je izmedju ostalog odredila da ruski ratni brodovi nesmu ploviti po Crnom Moru.

Anis
3 mjeseci prije

Ovo su neke Teske halucogene droge

Bosna
3 mjeseci prije

Ovako je i Rim postavljao uvjete Kartagi a onda svaki put trazio jos vise ustupaka i na kraju su im rekli nek se iselu iz Kartage i nek odu bilo gdje najmanje 100 km daleko. Prva zemlja koja je spustila automatsku letjelicu na mjesec je bila Rusija ili tocnije Sovjetski Savez druga je bila Amerika, treca Kina, cetvrta Indija a prije par dana peta Japan. Gdje su tu Engleska, Njemacka ili EU? Prije 50 godina Rusi su napravili sto je uspilo Japanu tek prije par dana. Prema nekim vijestima ovaj japanski robot je prestao funkcionirati a ruski je funkcionirao godinu dana. Nitko ne govori o tome. Nitko ne govori o obrazovanju i tehnoloskom napretku u Sovjetskom Savezu, sve se svodi da se svaki ruski postupak umanji ili izruga. Svi govore o prednosti kapitalizma nad socijalizmom a ne mogu shvatiti da se zivilo bolje u nekim socijalistickim drzavama nego u nekim… Čitaj više »

Josip
3 mjeseci prije

Ha ha mis prijeti slonu, pa tko jos ne kuzi kakva je kretencina Zelenski?

Bruno
3 mjeseci prije

Bravo Gavrilyuku. Još ubacite u dokument da na području ruske federacije mora biti jedno 1000 američkih i britanskih vojnih baza da štite Rusiju od Kine. Ma ti si oličenje genijalnosti. Kako samo Ukrajina može da gubi rat uz takve genijalce, kao što ste vi, Zelenski, Budanov. Naprosto nevjerojatno.

Rudar
3 mjeseci prije

hahahahahahahahahahahahahaaaa
a što drugo napisati na takve izjave !?

marez
3 mjeseci prije

Pa ko još sluša ove Ukrajince – vi samo produžite rat do poslednjeg Ukrajinca

Max
3 mjeseci prije

Suludo čak i za standarde Zelenskog.

xyz
3 mjeseci prije

Vidi budaletine….

Magefun
3 mjeseci prije

Da da, svi neka predaju svoje nuklearno oružije i oružje općenito, jedino USA da ima pravo na oružje…to bi bio spas čovječanstva 👍

Gad
3 mjeseci prije

Može ga se odreći tako da sve aktivira iznad sjevernoameričkog kontinenta, recimo.

Gad
3 mjeseci prije

Bijesnog psa jedino možeš streliti. Nema druge.

vrlodrag
3 mjeseci prije

Nema većih antisemita of požidovljenih Tatara, koliko su samo zla nanijeli Arapima.

Nema većih židoždera od krštenih židova počevši od Torquemade pa do Hitlera. Oni su poznavali pravu narav tih degenerika, odnosno zmija grize svoj rep onako po judeomasonski.

vrlodrag
3 mjeseci prije

Uvijek se sjetim riječi Dmitrija Arestoviča ,židova,homoseksuaca ,masona koji kaže za Donbas

Netreba nama stanovništvo nama treba zemlja reče homo degen.

Izgleda da paraziti sebi traže novu zemlju pa im je slavensko stanovništvo višak kojeg se treba riješiti. Zato i šalju u smrt stotine tisuća Slavena dok židovski oligarsi za džaba otimaju zemlju.

gogo
3 mjeseci prije

ja sam mislio da se samo klaun drogira !

goran
3 mjeseci prije

dajte meni pištolj u ruke ja ču smaknuti tog idiota zelenskog kad se vi ukrajinske pičke bojite

tatamata
3 mjeseci prije

zelenom je joe gurno prst preduboko ,coek pomanita

Nesko
3 mjeseci prije

Možda će Moskva izgubiti članstvo u UN ali tada UN gube smisao postojanja,ali posle 27 miliona poginulih u velikom ratu, ako poveruju zapadu onda I zaslužuju da nestanu. Naravno to se neće desiti. Zapad je bombardovanjem Jugoslavije 1999 učinio fatalnu grešku o tome je pisao Nobelovac Solzenjicin i to lepo objasnio, i to je definitivno otreznilo Ruse i oni su konačno i zauvek shvatili sa kim imaju posla. Dalje se zna. Sveta nemoze biti bez Rusije. Zapad je potcenio Rusiju,a ulazak naciUkrajine u NATO je bila ta crvena linija. Prešli su je i sad povratka nazad nema. Ukrajina će biti samlevena, granice ka zapadu pomerene, koliko, videćemo zavisi od Rusa najviše, ali svakako dovoljno daleko . I to je to. A ako Zapad misli da uništi Rusiju a da ostane, neunisten onda su u teškoj zabludi. Ako iole pameti imaju neka barem pročitaju sta o PERIMETRU biće od koristi pre… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI