Rusija: Ne mogu nas uplašiti i odgovorit ćemo na sve neprijateljske akcije SAD-a

Sergej Lavrov
25 komentara

“Stupanje na snagu novih američkih sankcija protiv Rusije će neizbježno utjecati na odnose između dviju zemalja”, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Ovu je izjavu ruski diplomat dao nakon što je Washington najavio usvajanje “Zakona o suprotstavljanju neprijateljima Sjedinjenih Američkih Država sankcijama”.

“Moskva je odgovorila i reagirala na sve neprijateljske akcije Sjedinjenih Američkih Država protiv Rusije i ruskih građana na optimalan način”, rekao je Lavrov u intervjuu za Interfax.

Na pitanje je li po pitanju bilateralnih odnosa razočaran, budući da je ruski predsjednik imao opravdana očekivanja od dolaska Donalda Trumpa u Bijelu kuću,  Lavrov je rekao da će graditi dijalog s Washingtonom.

“Tko god da je na vlasti, Moskva se vodi pragmatičnim pristupom i realnom procjenom, a ne iluzijama. Od samog početka smo u Rusiji shvatili da će u području bilateralnih odnosa biti iznimno teško prevladati tešku ostavštinu Obame administracije”, rekao je Sergej Lavrov.

“Još uvijek smo spremni da odradimo naš dio puta za oporavak ovih odnosa. Redovito podsjećamo naše američke kolege da treba izgraditi normalan dijalog između naših zemalja i da se produktivna suradnja u međunarodnim poslovima može temeljiti samo na principima uvažavanja i poštovanja nacionalnih interesa jednih i drugih”, rekao je ruski ministar.

Trump ruska marioneta

“Do sada nije bilo razlike zbog rusofobne histerije koja potresa politički establišment u Washingtonu i ona je, bez pretjerivanja, paranoidne naravi”, dodao je.

“Oni ne dopuštaju da krenemo naprijed u važnim pravcima za obje države i time izazivaju dodatnu napetost na međunarodnoj sceni. Rusija će odgovoriti na sve neprijateljske akcije i na “Zakon o suprotstavljanju neprijateljima SAD, sankcijama”, što će neizbježno utjecati na naše odnose”, rekao je ruski diplomat za Interfax.

“Istovremeno, Washington je očigledno precijenio svoje mogućnosti. Ruska ekonomija ne samo da se prilagodila, nego se vratila na put rasta i vidi se nova kvaliteta”, rekao je Sergej Lavrov.

Rusija je poručila kako već ima planove za početak iduće godine, nakon stupanja na snagu novih američkih sankcija u području energetike i ruske obrambene industrije.

Lavrov je izrazio nadu “kako će u Washingtonu na kraju ipak shvatiti beznadežnost pritiska na Rusiju”.

“Zapravo, što se brže neki američki političari oslobode iluzije da Rusiju mogu uplašiti restriktivnim mjerama ili demonstracijom vojnih sposobnosti, to će biti bolje za sve, uključujući i njih same. To ne samo da će imati pozitivan utjecaj na atmosferu rusko-američkih odnosa, nego će nam omogućiti učinkovitije rješavanje globalnih i regionalnih problema s kojima se suočava cijela međunarodna zajednica”, zaključio je Lavrov.

Američke sankcijeSankcijeSankcije Rusiji
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
davor
6 godine prije

Ništa novoga nikad ne treba očekivati od američke administracije da im je predsjednik i Majka Tereza a kamoli ovaj protegé židovske mafije ili onaj liberalni havaićanin. U Americi kolo vode ekipa kao Meyer Lansky i Al Capone, tako se i reflektira na međunarodnoj sceni. Gangsterizam, pljačka, reket, šverc, to je službena američka vanjska politika.

Alen
6 godine prije

Tipicno ponasanje istinskih luzera sa psihickim poremrcajima.. Ako nastave srljati ,a hoce , dovesce sve nas u hebenu situaciju…

Saddam Panonski
6 godine prije

Jest Rusija će snažno odgovorit! Kao i uvijek!
Kad im Amerikanci uvedu novu rundu sankcija i izdiktiraju listu šta sve trebeju napravit da bi ovi počeli razmišljat o razmišljanju ublažavanja istih, Rusi će snažno odgovoriti i uvesti sankcije DNR Koreji!! Nek vide Ameri da se s Rusima ne mogu zajebavat!

Georgij Žukov
6 godine prije

Amerika s obzirom na njenu fasisticku politiku , mogla bi se jednog jutra probuditi sa konjskom glavom u krevetu , Lavrov o tome naravno nece nista znati 🙂

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Amerikanci se plaše bilateralnih razgovora i neposrednog riješavanja situacije sa Rusijom oči u oči i pred medijima jer, tada će morati priznati temeljem međunarodnog prava i međunarodnih sporazuma, da je otcjepljenje Krima od Ukrajine i prisjedinjenje Rusiji apsolutno opravdano i neupitno pravno utemeljeno, a da je njihovo priznanje nezavisnosti Kosova po međunarodnim aktima, ilegalan i kriminalan čin. Morali bi Ameri priznati još milijun stvari, a tko je ikada čuo da kriminalci priznaju svoja nedjela.

antun comb
6 godine prije

ahahaaa pa zar im nisu to “partneri”…onaj boris johnson ih ispljuvo usred Moskve a oni se samo smjeskaju umjesto da su ga deportirali isti dan

Vučedolac
6 godine prije

Babilon pada što znači da će se pojačati koprcanje

antun comb
6 godine prije

Ne mogu nas uplašiti….sad ne znam jel vas mogu ili ne mogu uplašiti ali je sigurno da se priblizavaju I sa ove strane……

Death to the dictator’: Thousands of protesters in Iran attack president and mullahs in second day of clashes as demonstrations spread to eight cities
Videos show protesters chanting ‘Death to the dictator’ and ‘Death to Rouhani’

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5220273/Thousands-protesters-Iran-attack-president.html#ixzz52f33iPdK

-zvonirat
6 godine prije

oni ih razvoze po svemiru umjesto da ih izoliraju brutalnim sankcijama

davor
6 godine prije

UVAŽENOJ GOSPODI LAVROVU I PUTINU KAPA DOLJE I DUBOK NAKLON !!!!!!!!!!

-zvonirat
6 godine prije

nemogu nas uplašiti i dalje ćemo ih vozat svemirom do iss-a i nazad ljubeći im američke dlakave stražnjice

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI