Rusija ne može garantovati da zarobljeni Amerikanci neće biti osuđeni na smrtnu kaznu

Alexander Drueke i Andy Huynh
19 komentara

Rusija ne može garantovati da se bivši američki vojnici koji su zarobljeni u Ukrajini neće suočiti sa smrtnom kaznom, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za televiziju NBC koji je emitovan u ponedeljak.

“Ne mogu ništa da garantujem. Zavisi od istrage”, rekao je na pitanje da li može da garantuje da američki ratni zarobljenici neće imati istu sudbinu kao Britanci Aiden Aslin i Shaun Pinner i marokanski državljanin Brahim Saadoun koji su ranije osuđeni na smrt od strane suda u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Daily Telegraph je prošle sedmice objavio da su dva bivša američka vojnika Alexander Drueke i Andy Huynh zarobljena u blizini Harkova. Američki State department saopštio je 16. juna da je spreman da se angažuje sa Rusijom u vezi sa američkim državljanima koji su učestvovali u ratu u Ukrajini. Također je ponovo snažno savjetovao Amerikance da ne idu u Ukrajinu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je 24. februara specijalnu vojnu operaciju kao odgovor na zahtjev za pomoć šefova republika Donbasa. Zapad je uzvratio na rusku odluku tako što je uveo sveobuhvatne sankcije zemlji i povećao isporuke oružja Kijevu.

Dimitrij PeskovplaćenicirusijaSADSmrtna kaznaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Hajdemo opklade: britanci ce sigurno biti objeseni, a amerikanci mozda.

Mlata
1 godina prije

Kosookih na obe strane, koliko ‘očeš!

FATIH
1 godina prije

Nemaju mhuda rusi ubiti amerikanca to je broj 1 i kraj.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Sasma sam siguran da ce biti osudjeni na smrt ! No .. Koliko ce tih izvrsenja bit – ovisi o stupnju zlodjela . Uvjeren sam da ce silovatelji , koljaci I uopce sve psihopate bit pomlacene – tu zbora nema I nist ih spasti , moci nece pod kapom nebeskom .. Ostali – ” samo ratnici , placenici ” , najvjerojatnije ce Im smrtne kazne bit preinacene na po 20 godina , RUSKA , stroga zatvora bez prava na pomilovanje pa sto preostane od njih , nakon toga …

burt
1 godina prije

Pushilin se neće usuditi provesti odluku jer bi posljedice bile puno gore za DNR. LNR i Rusiju a i zna kako su završili Zacharhenko, Motorola i ostali separatistički ekstremisti

Max
1 godina prije

Pa i ne može.

Rimtutituki
1 godina prije

Amerikanci???

dragi najdraži
1 godina prije

Biti će zanimljiv način izvršenja presude. Hoće li biti vješanje ili strijeljanje, po meni prije vješanje iako bi bolja bila giljotina.

dragi najdraži
1 godina prije

Stvarno su besramni ovi zapadnjaci.Ići u Rusiju i dragovoljno ratovati i ubijati i kad ih uhvate očekivati milost i još se postaviti kao moralno nadmoćan i zahtijevati nešto. Pa to nema niđe

Keki
1 godina prije

Igrali bi se rata u tuđoj državi ali kada za to treba snositi posljedice prema pravilima te države onda…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI