Rusija neće spriječiti strane kompanije da se vrate na njeno tržište

25 komentara

Predsjednik Vladimir Putin predviđa da će se mnoge evropske kompanije vratiti na rusko tržište. Šef države je uvjerio da vlasti u zemlji neće ometati njihov povratak.

“Ne sumnjam: vrijeme će proći, mnogi naši partneri, barem iz evropskih zemalja, vratit će se na rusko tržište i rado će raditi ovdje. U to ne sumnjam. Život će ih natjerati da to rade“, rekao je Putin u petak odgovarajući na pitanja na plenarnoj sjednici Sankt Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma (SPIEF).

I nećemo ih spriječiti u tome, mi smo otvoreni za cijeli svijet“, naglasio je Putin.

Ali oni moraju da shvate da se moramo odnositi jedni prema drugima s poštovanjem“, upozorio je ruski lider.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu u organizaciji Fondacije Roscongress traje od 15. do 18. juna. Ovogodišnji forum nosi naziv: „Nove mogućnosti u novom svijetu“.

Forum malih i srednjih preduzeća, Forum kreativnog biznisa, Forum bezbednosti droga, SPIEF Junior dijalog i SPIEF Sport Week takođe će biti dio SPIEF događaja. TASS služi kao zvanična agencija za fotografisanje događaja i informativni partner.

rusijaSankcijeZapadne kompanije
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
zapadni neimac
1 godina prije

Ovaj izgleda nema pojma sta se oko njega dogadja.

Kornel
1 godina prije

Ali što će napraviti europske kompanije kad se kompanijama iz Silicijske doline to ne sviđa 😀

Mrčikola
1 godina prije

Ostavi se, bogati, Putine kreativnosti, mogućnosti, bezbjednosti, novoga, modernoga, brzine i, uopće, ovakvih “foruma”. Pozovi ljude da se vrate prirodi, obrađuju zemlju, razmjenjuju poljoprivredne proizvode i rukotvorine. Pozovi ih da se vrate čitanju knjiga, da dijele iskustva i znanja, da razmišljaju o svojoj duhovnoj dimenziji i razvijaju svoje duhovne mogućnosti. Radi na tome da obitelj ponovo zauzme mjesto koje joj pripada u prirodnom poretku stvari i neka ona ponovo bude iznad svih saveza, institucija, bilo kakvih drugih interesa i države same. Država neka radi ono što bi joj jedino i dalo nekakav smisao postojanja, a to je da napravi uvjete u kojima će obitelj bit sigurna i prosperirati u prirodnom i duhovnom smislu. Odyebi sva ova shranja koja su zapadni partneri već odavno “prodali” svijetu i tako učinili od svijeta ovo što su učinili. Ovako još samo fali da, u nekakvo suludoj euforiji ili opčinjen magijom kojoj smo svi izloženi,… Čitaj više »

Pick
1 godina prije

Putin je smiren covjek I mudar drzavnik, okruzen s zapadnim partnerima Koji imaju mentality Njemacka iz 41…Moldovan President Maia Sandu banned the broadcast of Russian news programs.…..Moldova je vec ispunila prvi korak da se prikljuci neonacistickim europskim vrijednostima

Jomla
1 godina prije

Da li im je rekao: Naša zemlja-naša pravila! O’š-ne’š!
Zoro!

Tupko Glupko
1 godina prije

Kada dođu Rusiji devete sankcije po redu, Bris.. ovaj, Washington zabranit će odlazak svim građanima država članica NATO saveza u Rusiju, a kamoli da se ovi vrate raditi.
To je ako ćemo dopustiti da današnji Washingtonci u Briselu i po EU gubernijama i dalje donose odluke.
A vidimo da rade na dobrobit građana – Covid putovnice, Covid cjepiva, inflacija, nestašice, GMO hrana bez deklaracija na tržištu, uništavanje malih i srednjih poduzeća itd., sve su to isključivo njihove odluke.

tihobl
1 godina prije

Vratice se americke. Evropske nece prezivjeti potop.

Sve naopako
1 godina prije

Slijedeca izjava – rusija nece sprijeciti drzave koje se zele vratiti pod okrilje Varsavskog pakta

ivan sever
1 godina prije

Najveći ruski adut je u gospodarskom idr. povezivanju sa ostatkom svijeta izvan sankcija (BRICS, J. Amerika, Afrika, islamske zemlje idr.) i isporučivanje njima svih svojih energenata, hrane, oružja, metala, industrijskih proizvoda idr. po nižoj cijeni (diskont od npr. 25 %) od svjetske (koja je povećana i preko 50% zbog sankcija) čime postiže tri ogromna efekta i to:
prvo, nominalno zarađuje više i od vremena prije krize, drugo, trguje u domaćoj valuti (dedolarizacija) i treće, podiže konkurentnost Istoka u odnosu na Zapad koji će zbog povećanih imputa, inflacije isl. postati manje konkurentan na svjetskom tržištu, manje zarađivati i sve više tonuti.

łedeno doba
1 godina prije

šef NATO-a, Stoltenberg, izjavio je da se on “pribojava da će rat u Ukrajini potrajati još godinama”..

he, he, he….

radujte se navijači rata… još gorim krizama i neestašicama…
dok se u sjeni rata i dalje odvija pandemija i cjepljenje i planovi velikog reseta..
dobri Šbavovi drugari sa obe strane; Zapada i Rusije, će lijepo kofol predbacivati krivnju za krizu , nestašice i inflaciju, jedni na druge…

ali povod za krizu, nestašice, inflaciju, a možda i glad–rat u Ukrajini dakle lijepo će trajati godinama…

Max
1 godina prije

Posao je posao.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI